Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lowther hangszórók

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Lowther hangszórók

Hozzászólás Szerző: Zimonyi Attila »

Végülis így is lehet nézni, de ez inkább olyan mintha egy katalóguslapról lett volna beidézve. Én annyit látok, hogy elég ócska kínainak látszó habszéleik vannak, meg közel 20dB-s átvitlei hibáik, és 200Hz alatt kompenzálás nélkül még szobában is szinte halott a hangszóró mélytartományban, hála a nagy érzékenységnek. nem irányított nagyerejű hangsugárzásával betöltötte a szobát.Link: http:/community.klipsh.com/files/technical-documents/voigt-binder-01.pdf
A pdf mintha nem létezne a linken. De ugyanebben az időben már léteztek olyan gondolatok és tervek is, ahol a tervezők inkább ésszerűen formázták a hangsugárzók iránykarakterét, csökkentve a visszaverődések okozta problémákat. Lásd: pl. John E. Karlson.
Evvel az a helyzet,hogy mikor kézbe vettem a hangszórót akkor egészen más gondolataim támadtak,hiszen döbbenten álltam a fizikai kivite előtt mi is ez tulajdonképpen?
Aztán alaposan megfigyelve rádöbbentem,hogy minden apró részletének súlyos okai vannak.
Igen,nem tavaly kezdték a gyártást,és minden darabon kézjeggyel ellátott (ceruza)
szignó látható ami egy minőségi kontroll bizonyítéka.
Biztos vagyok benne ha megismeritek,személyes tapasztalatot szereztek akkor
másképpen vélekedtek majd.
PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.

Lowther hangszórók

:taps:
Nekem a DX-3 as elrabolt egy darabot a lelkemből,ajánlom mindenkinek!! :taps:

Attila!
Neked vagy az EX3 vagy a PM6C rabolt el egy darabot a lelkedből.
Hol hallottál DX3-at? Lemaradtam valamiről?

Bocsánat a betűtévesztésért,Sanyi köszönöm a javítást.
Természetesen mindekettő szerelem tárgya lehet,bár az EX 3 hallhatóan magasabb kategória,lehet mégis a PM6C-t választanám a könnyebb dobozépítés és az alacsonyabb ár végett.

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Lowther hangszórók

Hozzászólás Szerző: tempomusic »

Végülis így is lehet nézni, de ez inkább olyan mintha egy katalóguslapról lett volna beidézve. Én annyit látok, hogy elég ócska kínainak látszó habszéleik vannak, meg közel 20dB-s átvitlei hibáik, és 200Hz alatt kompenzálás nélkül még szobában is szinte halott a hangszóró mélytartományban, hála a nagy érzékenységnek. nem irányított nagyerejű hangsugárzásával betöltötte a szobát.Link: http:/community.klipsh.com/files/technical-documents/voigt-binder-01.pdf
A pdf mintha nem létezne a linken. De ugyanebben az időben már léteztek olyan gondolatok és tervek is, ahol a tervezők inkább ésszerűen formázták a hangsugárzók iránykarakterét, csökkentve a visszaverődések okozta problémákat. Lásd: pl. John E. Karlson.
"- Én annyit látok, hogy elég ócska kínainak látszó habszéleik vannak -"

Én nem értek annyira hozzá, de nem feltételezem, hogy ha egy hangszóró összes
alkotó elemét saját elképzelésük alapján le tudják gyártani az angolok
akkor pont egy hab membrán szélt képtelenek lennének sütni !!

Mi értelme lenne?

A pdf-et próbálja beírni a keresőbe. Nekem onnan sikerült.

Vendég

Lowther hangszórók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azon a szépen simított mérésen a mélytartomány végig 85dB-n fut, és 50Hz alatt kezd esni.
A TQWT-vel az a gond, hogy az 5. és 7. felharmonikus szinte kiirthatatlanul rezonál, ezért a két kamra, hogy valamennyire tompítsák ezeket a kiemeléseket. De mellettük is marad még bőven. A képen látható doboz inkább ML-TQWT-nek látszik a kilépőnyílás miatt, viszont ez az elhelyezés az előre néző nyílással, újabb rezonanciákat hoz be a képbe, szóval kicsit felemás.
Persze ha a hangszóró más T-S arányokkal rendelkezne, és alacsonyabb érzékenységgel, akkor nem kellene ennyit küzdeni a mélytartomány elfogadható szintre hozásával.
A mély tartomány nyilván a környezeten (doboz, szoba) is múlik. Ez természetesen így van, de nem lehet mindig arra bazírozni (mint ahogy az AN is teszi), hogy pl. egy 94dB-s érzékenységű 60-80Hz alatt eső mélyátvitelű hangsugárzó majd a szoba segítségével fogja elérni a megadott 18Hz-es alsó határt.  
Ui. a pdf-et még mindig nyitja meg a fórumból linkelve.

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lowther hangszórók

" A Lowther! "  
...

Ha az a cél, hogy ezt el is olvassa valaki, akkor javaslom, hogy egy kicsit legyen megformázva...

Tisztelt KMT!

Igaza van. Egyetértek a véleményével, igyekezni fogok.
Még sok tanulnivalóm van a fórum használatát illetően (is).

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lowther hangszórók

Elnézést kérek pontatlanul idéztem a linket:

http://community.klipsh.com/files/techn ... der-01.pdf

Ez egy archív másolat.

A mély tartomány nyilván a környezeten (doboz, szoba) is múlik.

Ismét idézném az előzőekben ajánlott linket:

http://www.enjoythemusic.com/magazine/e ... genium.htm

Ezzel az ETQWT kialakítással a gyártó kb.30 Hz - 20 KHz tartományt ért el szűrők
alkalmazása nélkül - két belső Helmholtz kamra segítségével.

Mellesleg a 2010 Las Vegas C.E.S. egyik legjobbja volt néhány neves újságíró
szerint.

Persze nem hallottam és "messziről jött ember azt mond amit akar", de többen
állítják. Hátha mégis...??

Vendég

Lowther hangszórók

" A Lowther! "  
...

Ha az a cél, hogy ezt el is olvassa valaki, akkor javaslom, hogy egy kicsit legyen megformázva...

Vendég

Lowther hangszórók

Végülis így is lehet nézni, de ez inkább olyan mintha egy katalóguslapról lett volna beidézve. Én annyit látok, hogy elég ócska kínainak látszó habszéleik vannak, meg közel 20dB-s átvitlei hibáik, és 200Hz alatt kompenzálás nélkül még szobában is szinte halott a hangszóró mélytartományban, hála a nagy érzékenységnek.
nem irányított nagyerejű hangsugárzásával betöltötte a szobát.Link: http:/community.klipsh.com/files/technical-documents/voigt-binder-01.pdf

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lowther hangszórók

Információk itt vannak:http://www.lowtherloudspeakers.com/dx2.html
Az érdemiek meg itt például:
http://www.quarter-wave.com/Project04/C ... ilter.html

" A Lowther! "

Egy igazi "kultikus" tárgy az audiofülek világában hosszú évtizedek óta.

Rajongók és szakírók értékelték és elemezték tulajdonságait - erényeit és hibáit - és vált egyre

népszerűbbé élete során.

Egy hangszóróról beszélünk, full range single driver, amit nálunk egyutas szélessávúként emlegetnek és

ami egymagában képes a zenei spektrumot megjeleníteni.

Nagy érzékenységű és hatásfokú jószág - ( 94 - 99 dB/W) és emiatt nagyszerűen alkalmazható

néhány wattos ill. néhány tíz wattos csöves elektronikák megszólaltatásához.

Ezen kívül valamit még kapunk a hangszóró mellé -- úgy hívják TRADÍCIÓ.

Keressünk vissza a gyökerekhez. Honnan ered, mi is a LOWTHER?

- Először egy névvel kell megismerkednünk. - Paul Voigt. -

Londonban született 1901-ben. Angliába bevándorolt német szülők gyermeke aki műszaki tudományok-

ban szerzett végzettséget huszonegy évesen. Tudása és kreativitása eredményeképp Voigt kifejlesz-

tett számos új terméket köztük kondenzátor mikrofont, nagy neutron fluxusú energia által meghajtott

hangszóró egységet és a tractrix hangtölcsérek elvét.

1934-ben találkozott Peter Lowtherrel akinek gramofon készító cége volt és erős barátság szövődött

köztük. Mindkettőjük célja a lehető legjobb hangreprodukáló eszközök kifejlesztése és előállítása volt.

A Voigt által kifejlesztett Domestic Corner Horn típusú hangsugárzó szenzációt keltett bemutatáskor

és mérföldköve lett a magas minőségű hangvisszaadásnak. Ez a megoldás hihetetlen életszerű,

nem irányított nagyerejű hangsugárzásával betöltötte a szobát.
Link: http:/community.klipsh.com/files/technical-documents/voigt-binder-01.pdf

1950-ig gyártották és mozik hangosítására is használták a II. világháború alatt.

A világháborút követően új mágnese anyagok és a permanens mágnesek használata került előtérbe.

1949 - ben előállítottak egy meghajtó egységet (hangszóró mágneskör) aminek fluxus sűrűsége

18.000 Gauss (1.8 Tesla) volt! Ez már akkor sem volt olcsó!

1950 -ben Voigt kanadába költözött és a Lowther céget annak egykori főmérnöke Donald Chave

vette meg aki tovább dolgozott a nagyerejű permanens mágnesek fejlesztésén.

Ennek csúcsa az akkori PM 1 hangszóró volt.

Később bővült ezeknek a száma, sok új modell jött létre, olyan híres "klasszikusok" mint a PM 6,

PM 2, PM 4, és az ezekhez tervezett tölcséres hangdobozok TP1, Acousta és társaik.

Donald Chave megtartotta az eredeti elvet, folytatta a tervezési filozófiát az egyre korszerűbb

anyagok és technológiák beépítésével tovább javítva a hangvisszaadást.

A Lowther cég sosem távolodott el az eredeti elképzeléstől, hogy egyetlen hangtekercsen keresztül

sugározza le a zenét.

További fejlesztéseik közé sorolhatjuk a BICOR elvű tölcséres hangdoboz kialakítást ami kedvező

méretűvé csökkenti az eredendően hatalmas méretű BL tölcséreket, egyben kiküszöböli az állóhullámok

keltette hang elszinezéseket.

Ma a Lowther cég a világ minden részébe szállít magas minőségű hangszórókat és hangsugárzókat

a zene kedvelők örömére.

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lowther hangszórók

Nekem a DX-3 as elrabolt egy darabot a lelkemből,ajánlom mindenkinek!!

Attila!
Neked vagy az EX3 vagy a PM6C rabolt el egy darabot a lelkedből.
Hol hallottál DX3-at? Lemaradtam valamiről?

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lowther hangszórók

Hát de sokat megtudtam ma ezekről a hangszórókról...  :taps: 
Bocsánat de nem tudok állandóan gépközelben lenni.

Most egy kis gondolatébresztőnek két link:

az első - a 2010 Las Vegas C.E.S. egyik legjobb hangja a Teresonic-tól.
Lowther DX4 ezüst lengőtekercs ETQWT "dobozban" minőségi kivitelezéshttp://www.teresonic.com/pdf/Teresonic@THEshow2010_report.pdf

második - Scott Faller revue-je szintén az Ingeniumról

http://www.enjoythemusic.com/magazine/e ... genium.htm

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.

Lowther hangszórók

Nekem a DX-3 as elrabolt egy darabot a lelkemből,ajánlom mindenkinek!!

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Lowther hangszórók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”