Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

3 utas álló hangsugárzó Accuton driverekből

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 8095

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Én személy szerint toleráns vagyok az offtopik hozzászólásokat illetően, magam is gyakran művelem. Mivel ennek a topiknak a témájából adódóan velejárója a rövidebb - hosszabb szünet, talán nem okoz zavart, ha néha eltérünk a tárgytól, ezzel biztosítva némi folyamatos működést..
Például érdekes lehet, az Ayon kerámia rovathoz hasonlóan itt is közzé tenni a kerámia hangszórókat használó hangfalakat, de hogy kapcsolódjon a témához, a diy szegmensből véve a példákat.

Egy hirtelen előkapott példa, (bár ez ismétlés, Valhalla tette be az Ayon topikba), a holland főmágus Avalon utánzata:
http://www.humblehom...mique-MKII.html
Szóval az ilyen "próbálkozások" engem érdekelnének.

Szerintem kár lenne teleszemetelni Accuton hangszórós dobozokkal ezt a topikot.
(Amikor elkészül a doboz,úgy is aktivizálódni fognak a fórumozók.)
Annak már amúgy is van egy nyitva Marcibácsi Ayonista szentélyében.
Gyakorlatilag már csak ismételni lehetne a témában,mert kb. 4-5éve masszívan vadásztam az anyagokat,amit rendre föl is töltögettem.
(Persze ez csak egy vélemény,senki ne fogja magát vissza a témában...)

A Tony Gee összepakolt már komolyabb dobozt,Accuton kerámiából.(Humble Statement•2x Accuton C220-6-221 + Accuton C173-6-090 + Accuton C30-6-024)
Gyakorlatilag ez is egy Marten C. utánérzés volt.
Ezt még kiegészítette (csatornánként) két hatalmas méretű 21"-os PD wooferrel,amit Hypex,UCD-700 modulokkal hajtott.
http://www.precision-devices.com/ShowDetails.asp?id=16
http://www.humblehomemadehifi.com/Serious-Sub.html
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 58

Hozzászólás Szerző: Marci bácsi »

Én személy szerint toleráns vagyok az offtopik hozzászólásokat illetően, magam is gyakran művelem. Mivel ennek a topiknak a témájából adódóan velejárója a rövidebb - hosszabb szünet, talán nem okoz zavart, ha néha eltérünk a tárgytól, ezzel biztosítva némi folyamatos működést..
Például érdekes lehet, az Ayon kerámia rovathoz hasonlóan itt is közzé tenni a kerámia hangszórókat használó hangfalakat, de hogy kapcsolódjon a témához, a diy szegmensből véve a példákat.
Ebben Valhalla a legaktívabb és a legtájékozottabb, de nyilván ha bárki talál ilyet, betehetné. Össze lehet vetni az általam megcélzott változattal.
Egy hirtelen előkapott példa, (bár ez ismétlés, Valhalla tette be az Ayon topikba), a holland főmágus Avalon utánzata:

Gyönyörűen elkészített doboz, de a bonyolult váltója miatt nekem nem szimpi. Nagyon "műszakis" a megközelítés. Szerintem a Tied jobb lesz....

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 364

Hozzászólás Szerző: hifis »

Ebben Valhalla a legaktívabb és a legtájékozottabb, de nyilván ha bárki talál ilyet, betehetné. Össze lehet vetni az általam megcélzott változattal.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Felhívom minden kedves érdeklődő figyelmét, hogy van már Magyarországon hivatalos Accuton importőr, az Ultimateav kft.: http://ultimateav.hu/ (Ahogy látom, a honlapján még nem tüntette fel.)

Ha bárkinek bármilyen kérdése van, az forduljon a cég vezetőjéhez, Szegedi Tiborhoz.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Azért egy kép az Andra kiszerelt, bedobozolt keresztváltóiról:

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Nekem úgy tűnik, én nem tudok törölni, neked magasabb jogosultságaid vannak. De nincs miért. Nem hangzott el semmi törölni való.

Szerintem a magáét mindenki tudja törölni és/vagy szerkeszteni. De látom eltűnt a hozzászólásodból az engem idéző rész, így rendben van szerintem...

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Igazad van. Bocs. Töröltem a hozzászólásomat. Szerintem Te is töröld a Tiedet, így nem marad nyoma a hülyeségemnek...

Nekem úgy tűnik, én nem tudok törölni, neked magasabb jogosultságaid vannak. De nincs miért. Nem hangzott el semmi törölni való.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

az új gazdája nagyon boldog lesz vele, már meg is találtam neki a megoldást mivel fog jól szólni!!

Viktor, ha ez összejön, nagy köszönet! (Ha nem, sebaj, akkor is.)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

GÖRGŐ MEGOLDÁS, 200KG FELETT MÁR KÖTELEZŐ:

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Egy kép a mélysugárzók terének elválasztásáról.
A képen éppen ledugózva látható lukak átmérője akkora, hogy a dugó éppen befér a hangszóró kivágáson. Emiatt a passzív membránok egy oldalra, függőlegesen elrendezve kerülnek beépítésre (hátul a fekete lapok), hogy a két mélysugárzó dobozrésze külön - külön, egymástól függetlenül is hangolható legyen.
A képen látható továbbá a középsugárzó alulemezekból kialakított kocka alakú háza. Ez is az alu előlapra csavarozódik fel, jelentősen növelve ennek az előlapnak a merevségét és súlyát.

A görgők nagyon jó ötlet! Ezt ellopom Tőled!

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Egy kép a mélysugárzók terének elválasztásáról.
A képen éppen ledugózva látható lukak átmérője akkora, hogy a dugó éppen befér a hangszóró kivágáson. Emiatt a passzív membránok egy oldalra, függőlegesen elrendezve kerülnek beépítésre (hátul a fekete lapok), hogy a két mélysugárzó dobozrésze külön - külön, egymástól függetlenül is hangolható legyen.
A képen látható továbbá a középsugárzó alulemezekból kialakított kocka alakú háza. Ez is az alu előlapra csavarozódik fel, jelentősen növelve ennek az előlapnak a merevségét és súlyát.

Vendég

az Eggleston Andra I közel 100kg!!!

az új gazdája nagyon boldog lesz vele, már meg is találtam neki a megoldást mivel fog jól szólni!!

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Akkor ezzel a hangfallal nincs hiba, mert lesz vagy 100kg, az biztos.
Egyébként, bár most ez még csak feltételezés, de még mindig úgy érzem, mivel az alu nagyon vezeti a rezgéseket, vagyis kicsi ebből a szempontból a csillapítási tényezője, hogy a kétféle hatás, vagyis a saját rezonancia és a hangszórók izolációja közül ebben a felállásban ez utóbbi a fontosabb.
Úgy mellesleg a korábban felvetett szempontok tekintetében elég univerzális ez a konstrukció. Tehát van lehetőség elválasztani az egyes hangszórók kamráit, (pontosabban a két mélyét, mert a közép már eleve zárt terű elrendezés), tehát lehet a két mélyet is egymástól függetlenül hajtani. Merthogy a végleges változatban a két mélysugárzót elválasztó merevítő borda úgy van áttörve két nagy kerek lukkal, hogy bármikor bedugózható. Valószínű, ki is fogom próbálni ezt a lehetőséget.

A külön hajotott mélyek esetén van abban ráció, hogy külön lapon lesznek. Én a közepet és a magasat egy lapra teszem. Már csak azért is, mert közel lesznek egymáshoz, s így egyszerűbb és szebb is lesz megcsinálni.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Igen, azt hiszem abban közmegegyezés van, hogy a nehezebb készülékek jobban szólnak...

Akkor ezzel a hangfallal nincs hiba, mert lesz vagy 100kg, az biztos.
Egyébként, bár most ez még csak feltételezés, de még mindig úgy érzem, mivel az alu nagyon vezeti a rezgéseket, vagyis kicsi ebből a szempontból a csillapítási tényezője, hogy a kétféle hatás, vagyis a saját rezonancia és a hangszórók izolációja közül ebben a felállásban ez utóbbi a fontosabb.
Úgy mellesleg a korábban felvetett szempontok tekintetében elég univerzális ez a konstrukció. Tehát van lehetőség elválasztani az egyes hangszórók kamráit, (pontosabban a két mélyét, mert a közép már eleve zárt terű elrendezés), tehát lehet a két mélyet is egymástól függetlenül hajtani. Merthogy a végleges változatban a két mélysugárzót elválasztó merevítő borda úgy van áttörve két nagy kerek lukkal, hogy bármikor bedugózható. Valószínű, ki is fogom próbálni ezt a lehetőséget.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1051

Hozzászólás Szerző: csövi »

Igen, azt hiszem abban közmegegyezés van, hogy a nehezebb készülékek jobban szólnak...

bizony
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

És ezért kellenek a nehéz készülékek,hogy eleve ne legyen mit elvezetni szvsz. Én legalábbis így gondolkodom,és eddig mindig beigazolódott. Ezért is van már a hifim 200kg felett :-)

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lehet, hogy a Shakti kövek is a súlyukkal hatnak?

(Ha hatnak egyáltalán...)

Az biztos, hogy van hatása...bizonyos rendszerekben.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Az asztal más tészta. Tudniillik egy nehéz asztal nem tud rezegni, így a készülékről sem tudja kicsatolni a rezgéseket, elvezetni a rezonanciákban raktározott energiákat...

És ezért kellenek a nehéz készülékek,hogy eleve ne legyen mit elvezetni szvsz. Én legalábbis így gondolkodom,és eddig mindig beigazolódott. Ezért is van már a hifim 200kg felett :-)
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Ez most itt Hifis project mellet nagyon OFF, de minap szembesültem, hogy a nagy tömeg semmire nem garancia. lásd... készülék állványok…mana, vagy akár egy sound organisation asztalka.

Az asztal más tészta. Tudniillik egy nehéz asztal nem tud rezegni, így a készülékről sem tudja kicsatolni a rezgéseket, elvezetni a rezonanciákban raktározott energiákat...

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Én pedig pont mindig a súly fontosságával szembesülök. Egy nagyon egyszerű módszert ajánlanék a kételkedőknek(persze csak saját felelősségre),szedjék le a cd lejátszó tetejét és a tálca szabad részére tegyenek valami sújt ami. Sokan meg fognak lepődni. Igaz itt hatványozódik,de a lánc minden elemére érvényes. Legalábbis nekem ezek a tapasztalataim.

Lehet, hogy a Shakti kövek is a súlyukkal hatnak?

(Ha hatnak egyáltalán...)

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Bár már eső után köpönyeg, de utána nézek, van-e a cad-es programunknak ilyen kiegészítése. Továbbá a KFKI-ban, ahol dolgozom, van rázógép, megkérdezem, ki lehetne-e mérni a lapok rezonancia frekvenciáját. Ha bármi eredmény lesz, nyilván megírom, mert tanulságos lehet.

Túkomplikálod a dolgot. Itt Nálad többszörösen túl vannak méretezve a lemezek (hiszen ez hobbi, s gazdaságossági szempontokat nem kellett figyelembe venni, ez nem sorozatgyártás), tehát ezek a lemezek akusztikai szempontból döglöttek. Viszont, ha mégis kíváncsi vagy a rezonanciájára, függeszd fel egy drótra és üsd meg óvatosan egy kalapáccsal. Amit hallasz, az a rezonancia. De ha bármit hallasz, az sem baj, mert a fára szerelve úgyis csillapítva lesz. Gondold meg: a doboz, a hangszóró membránja, kosara stb. nagyságrendekkel kevésbé merevebbek, vagyis sokkal inkább tudnak rezonálni a hagtartományban.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Én pedig pont mindig a súly fontosságával szembesülök. Egy nagyon egyszerű módszert ajánlanék a kételkedőknek(persze csak saját felelősségre),szedjék le a cd lejátszó tetejét és a tálca szabad részére tegyenek valami sújt ami. Sokan meg fognak lepődni. Igaz itt hatványozódik,de a lánc minden elemére érvényes. Legalábbis nekem ezek a tapasztalataim.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Ez most itt Hifis project mellet nagyon OFF, de minap szembesültem, hogy a nagy tömeg semmire nem garancia. lásd... készülék állványok…mana, vagy akár egy sound organisation asztalka.

Vendég

Bár már eső után köpönyeg, de utána nézek, van-e a cad-es programunknak ilyen kiegészítése. Továbbá a KFKI-ban, ahol dolgozom, van rázógép, megkérdezem, ki lehetne-e mérni a lapok rezonancia frekvenciáját. Ha bármi eredmény lesz, nyilván megírom, mert tanulságos lehet.

Alumíniumot is lehet hegeszteni. Utána meg síkba marni a varratokat.
De ez legyen a legnagyobb gond.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Biztosan vannak olyan programok, amikkel modellezni lehet az ilyen szerkezetek sajátrezgéseit.
Mondjuk az sem ártana, ha valaki szakember lenne a mechanikai elemek konstrukciójában, rezgéstanában.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”