Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás
Sziasztok!
A segítségetelet szeretném kérni.
Felvált a szeretett JPW polcsugárzóm fekete eleje. Hogyan lehet ezt megjavítani sk?
Köszi!
Újabb lépés a JBL 2115/2405 projektben - végre sikerült beszerezni egy JBL 3101A crossovert.
A következőkben szét kell fúrnom/faragnom a Sansui SP-70 dobozát...
Üdv: TJ.
3101A Network.pdf
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 2962
Újabb lépés a JBL 2115/2405 projektben - végre sikerült beszerezni egy JBL 3101A crossovert.
A következőkben szét kell fúrnom/faragnom a Sansui SP-70 dobozát...
3101A Network.pdf
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
egy olyan kerdesem lenne, hogy mennyi egy jpw sonata ujrafestese, lakkozasa szakembernel?
nagyon szeretem a dobozt, de az oldala be van szurkulve a naptol (vmelyik jobban, vmelyik kevesbe). sajnos a hangsugarzokat is kiszivta a nap, de oda lehet venni masikat. lehet jobb eredmenyt erek el, mintha vadaszok egy karcmentesre. ennyi idos doboznal erre mar kicsi az esely.
Szia!
Pisti80 kéne kérdezned vagy a hangdoboz gyártok topikban valakit
http://www.avx.hu/forum/index.php?/foru ... rt%C3%B3k/
egy olyan kerdesem lenne, hogy mennyi egy jpw sonata ujrafestese, lakkozasa szakembernel?
nagyon szeretem a dobozt, de az oldala be van szurkulve a naptol (vmelyik jobban, vmelyik kevesbe). sajnos a hangsugarzokat is kiszivta a nap, de oda lehet venni masikat. lehet jobb eredmenyt erek el, mintha vadaszok egy karcmentesre. ennyi idos doboznal erre mar kicsi az esely.
Sziasztok
Van egy Kef q1 hangszorom es a kozep-mely el van benne szakadva/torve kivulrol befele. Szerintetek lehet vmilyen ertelmes modon hazilag helyre/jobb allapotba hozni, vagy cserelni kell az egeszet. HA lesz idom teszek fel kepet amin latszik mirol van szo. Sajnos az uj hangszoro annyi lenne hogy nem eri meg cserelni. Ezert kerdezem.
Elore is koszi
JBL E-130-8 mélyközéphez és JBL 2412h kompressziós magashez szeretnék hangváltót, tehát 2 utas hangfal lesz.
Sajnos szinte semmi technikai infóm nincs a hangszórókról, csak pár nagyon átlagos infót tudok róluk, hogy mindkettő 8 Ohm-os impedanciájú és az E-130-8 RMS teljesítménye 150W, a 2412h pedig 50 RMS teljesítményű.
JBL 2115
Gyönyörűek lettek!
Gratula!
JBL 2115
- tunerman
- V.I.P.

JBL 2115
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
A JBL 2115 széleket az USA elmebajon vettem, Marosi mester jóvoltából nagyon szépen sikerült a felújítás.
http://www.ebay.com/itm/300703930450?ru ... 26_rdc%3D1
Nemsokára készítek fotókat a 2115 ös sugárzókról...
- tunerman
- V.I.P.

A JBL 2115 széleket az USA elmebajon vettem, Marosi mester jóvoltából nagyon szépen sikerült a felújítás.
http://www.ebay.com/itm/300703930450?ru ... 26_rdc%3D1
Nemsokára készítek fotókat a 2115 ös sugárzókról...
Jó hírrel jelentkezem, elkészült a JBL 2405 UHF driver felújítása, könnyen össze tudtam szerelni az új 16 ohmos betétekkel. Véleményem szerintem kitettek magukért a festők, mert a középső kúpot nem festették(!), hanem kipolírozták - talán így a hangja is jobb lesz.
Mivel már a JBL 2115 széles sávúak peremezése elkészült, nem sokára belefoghatok a doboz fúrás faragásába.
Ezeket a JBL mélyeket mivel peremezték neked újra? Eredeti felújító készlettel vagy itthoni alapanyagból? Mindig is érdekelt, hogy az ebayen árult eredetinek mondott felújító készletek mennyire eredetiek mert hallottam, hogy sok ott a simlis. Kíváncsian várom a projekted alakulását.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
A korábban tárgyalt Sansui SP-70 -es hangfalam most egy mod áldozata lesz ,mert a két hangszórót kiszedem majd belőle.
A Sansui/JBL monitorok konstrukcióit szem előtt tartva beszereztem egy JBL 2115 és egy JBL 2405 hangszóró készletet. Ebből lesz várhatóan egy szélessávú hangfal, szuper tweeterrel kiegészítve.
A két 2115-öt széleztetni kell, mert az elmúlt több mint 40 év alatt sziklakemény lett az eredeti széle.
A két 2405 -ös beszerzése viszont különleges bonyolítást igényelt, de végül nálam landoltak - igaz eléggé lepusztult állapotban.
Most éppen felújítás alatt vannak, a rozsdamaró nagyot dolgozott teljes fordulaton
Jó hírrel jelentkezem, elkészült a JBL 2405 UHF driver felújítása, könnyen össze tudtam szerelni az új 16 ohmos betétekkel. Véleményem szerintem kitettek magukért a festők, mert a középső kúpot nem festették(!), hanem kipolírozták - talán így a hangja is jobb lesz.
Mivel már a JBL 2115 széles sávúak peremezése elkészült, nem sokára belefoghatok a doboz fúrás faragásába.
- tunerman
- V.I.P.

A korábban tárgyalt Sansui SP-70 -es hangfalam most egy mod áldozata lesz ,mert a két hangszórót kiszedem majd belőle.
A Sansui/JBL monitorok konstrukcióit szem előtt tartva beszereztem egy JBL 2115 és egy JBL 2405 hangszóró készletet. Ebből lesz várhatóan egy szélessávú hangfal, szuper tweeterrel kiegészítve.
A két 2115-öt széleztetni kell, mert az elmúlt több mint 40 év alatt sziklakemény lett az eredeti széle.
A két 2405 -ös beszerzése viszont különleges bonyolítást igényelt, de végül nálam landoltak - igaz eléggé lepusztult állapotban.
Most éppen felújítás alatt vannak, a rozsdamaró nagyot dolgozott teljes fordulaton
- underattack
- Nincs visszaút

- Értékelés: 33
Sziasztok,
van egy ELAC EL80ll dobozom, de nincs meg hozzá az előlapom.
Van itt esetleg olyan, aki foglalkozik ilyesmivel, hogy előlapot gyárt. Ha elfogadható áron tudnám pótolni, az jó volna.
Ha van, aki segítene ebben, kérem írjon rám egy privátot.
Köszönöm!
Ilyesmire gondoltam csak át kellene számolni 2400-2500 Hz váltásra. Tudna valaki ebben segíteni?
váltó 3.jpg
4.3KHz nél van a váltás.
Szia!
Ezen az oldalon ki tudod számolni.
http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/XOver/
Sajnos azt nekem is el kell mondanom, hogy nem lesz jó
Szerintem csinálj egy olyan dobozt amit már valaki megépített és lemért.
Szia
Ilyesmire gondoltam csak át kellene számolni 2400-2500 Hz váltásra. Tudna valaki ebben segíteni?
váltó 3.jpg
4.3KHz nél van a váltás.
Javaslom olvasd át pl Subvoice oldalát főleg a váltókról szóló részt!
4.3KHz nél van a váltás.
Az csak annyit jelent hogy addig ajánlja a gyártó nem azt hogy ott kell!
Aki ilyen csúcs hangszórót tud gyártani annak elhiszem amit ajánl.
Azért 2500 Hz a váltás mert a seas gyártó ezt az adatot adta meg.
l18rnx_p (1).pdf
seas_29tafw_datasheet.pdf
rt4001.pdf
Az csak annyit jelent hogy addig ajánlja a gyártó nem azt hogy ott kell!
Jó hogy ezt így eldöntöd hol és hogyan akarsz váltani de ez nem fog működni és az is menet közben derül ki mennyi alkatrész kell a váltóhoz.
Azért 2500 Hz a váltás mert a seas gyártó ezt az adatot adta meg.
l18rnx_p (1).pdf
seas_29tafw_datasheet.pdf
rt4001.pdf
- elektrorudi
- V.I.P.

- Értékelés: 150
Osztrák vétel, 25ezerért a Magnat és egy Denon avr 1804. a Denon jó ez nem.
Ahhh, így érthető, hogy nincs hova visszavinni. Nehéz ennyi adat alapján "távgyógyítást" vállalni. Sajnos nem tudok "okosat" mondani neked.
Köszönöm a segítséget én egyszerűbbre gondoltam 2db légmagos CFC tekercs 2db fólia kondi 1-2db ellenállás összesen. Jó lenne használni a meglévő CFC 0.39mH tekercseket. Magas hangszót még nem tudtam eldönteni melyik lenne a jobb RT-4001 vagy a seas 29TAF/W. RT-4001 sokkal nagyobb felületű és lineárisabb csak kevés a teszt meg a tapasztalat róla ezért még várok hátha valaki tud benne segíteni. Egy alkalommal hallgattam meg egy ilyen hangfalat de nekem kicsit matt fénytelen döglött hangja volt. Más fórumokon meg dicsérik azt mondják, hogy betölti az egész szobát meg nagyon természetes hangja van.
http://techtalk.parts-express.com/showt ... er-Tweeter
Jó hogy ezt így eldöntöd hol és hogyan akarsz váltani de ez nem fog működni és az is menet közben derül ki mennyi alkatrész kell a váltóhoz.
Köszönöm a segítséget én egyszerűbbre gondoltam 2db légmagos CFC tekercs 2db fólia kondi 1-2db ellenállás összesen. Jó lenne használni a meglévő CFC 0.39mH tekercseket. Magas hangszót még nem tudtam eldönteni melyik lenne a jobb RT-4001 vagy a seas 29TAF/W. RT-4001 sokkal nagyobb felületű és lineárisabb csak kevés a teszt meg a tapasztalat róla ezért még várok hátha valaki tud benne segíteni. Egy alkalommal hallgattam meg egy ilyen hangfalat de nekem kicsit matt fénytelen döglött hangja volt. Más fórumokon meg dicsérik azt mondják, hogy betölti az egész szobát meg nagyon természetes hangja van.
http://techtalk.parts-express.com/showt ... er-Tweeter
-
Sonny
Szia!
Egy dobozterv és soros váltó
http://www.humblehomemadehifi.com/downl ... I_copy.pdf
Ugyan az a terv, párhuzamos váltóval
http://www.zaphaudio.com/audio-speaker17.html
Ha megvan a magas, akkor annak is lehet már valamit tervezni.
Üdv,
S
Sziasztok
Kitudna segíteni szerintetek milyen hangváltót érdemes csinálni ezekhez a hangszórókhoz 12db-re gondoltam 2500 Hz keresztezési frekire CFC tekercsel mély SEAS L18RNX/P 8 Ohm ami meg van, 29TAF/W 6 ohmos magas hangszóró lenne amin még gondolkodok vagy Air Motion RT-4001 3.6 ohmos. Online hangváltó programok nem tetszenek mert nincs tapasztalatom és a kész váltók mást mutatnak.
Szerintem az, hogy nem vitted vissza egyből oda, ahonnét vetted, hanem belenyúltál.
Osztrák vétel, 25ezerért a Magnat és egy Denon avr 1804. a Denon jó ez nem.
Projektor: BenQ PE7700 Vászon: DIY 100" Erősítő: Denon avr-1804 Médialejátszó: Popcorn C-300 Dvd: Panasonic dvd-s29 Center: Dynavoice definition dc-5 Front: Sony Pascal 835ed Surround: Sony pascal Subwoofer: Sony Pascal Hangfalkábelek: Monster, Inakustik, QED Silver HDMI: Audiotuning HDMI-10