Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
3 utas álló hangsugárzó Accuton driverekből
- Marci bácsi
- Fórumlakó

- Értékelés: 58
De még ez is korai, mert lassan halad a készítés,
Lassan? Nálam még arra sem sikerült időpontot keríteni, hogy az asztalos eljöjjön (főleg az én hibám és elfoglaltságaim miatt). Ezt csak azért mondom, mert szerintem kimondottan gyorsan haladsz...
- hifis
- Törzsvendég

- Értékelés: 364
Nagyon szép munka!
Egy rövid magyarázat, miért vannak a frontján a felerősítő betétek. Kalmi és egy hangfalépítő hifis barátom is jelezte, hogy gondot okozhat, ha a doboz nagyon "ránő" a középsugárzóra, vagyis túl közel kerül a fala a hangszóró membránhoz. (Többek között ezért sem lett volna szerencsés csőből kialakítani.) Ezért a férőhely adta lehetőségekhez képest próbáltuk a legnagyobbra méretezni, de a könnyű szerelés és a felerősítő csavarok elrejtése céljából ezek a betétek teszik lehetővé, hogy a felerősítés a hangszóró perem mögé kerüljön. Ennyi bonyolítás a kezelhetőségért és a dizájnért belefér.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 8113
Kösz a bíztatást! Hogy milyen hangja lesz, a maga idejében kiderül, de előzetesen is szóba hozhatom, hogy én mit várok ettől a monstrumtól.
De még ez is korai, mert lassan halad a készítés, ezért most kb. másfél hónapig sok újdonság nem lesz.
Kisebb részeredmények vannak, például elkészült a középsugárzó alu doboza. Minden, ami fém, kicsit más készen mint papíron. Sokkal durábelebb, nehezebb. Ez is 10-es lemezből 6liter, de 6kg. Mint egy páncélszekrény. (Ezt gondoltam először csőből gyártani, de szerencsére nem jött össze. Meg kellett volna venni a 6m-es szálat.)
Nagyon szép munka!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- hifis
- Törzsvendég

Minden elismerésem a készítőknek!!!
Csodálatosan fog kinézni, remélhetőleg a hangja is odab@szós lesz
Kösz a bíztatást! Hogy milyen hangja lesz, a maga idejében kiderül, de előzetesen is szóba hozhatom, hogy én mit várok ettől a monstrumtól.
De még ez is korai, mert lassan halad a készítés, ezért most kb. másfél hónapig sok újdonság nem lesz.
Kisebb részeredmények vannak, például elkészült a középsugárzó alu doboza. Minden, ami fém, kicsit más készen mint papíron. Sokkal durábelebb, nehezebb. Ez is 10-es lemezből 6liter, de 6kg. Mint egy páncélszekrény. (Ezt gondoltam először csőből gyártani, de szerencsére nem jött össze. Meg kellett volna venni a 6m-es szálat.)
-
Vendég
ha elkészül az új hangfalad és megunod, akkor azt is eladom pik-pak!!
-
Vendég
Minden elismerésem a készítőknek!!!
Csodálatosan fog kinézni, remélhetőleg a hangja is odab@szós lesz
- Z.É.T. (exAtcBp)
- Törzsvendég

- Értékelés: 211
Egész biztos, hogy ugyanazok a fájlok voltak?
Az elmondottak alapján mindenképpen, s ha jól emlékszem, akkor saját "HD rip(ek)" volt(ak). Hasonló élmény volt számomra, mint az agykontroll tanfolyam 4. napján tapasztalt "esettanulmány gyakorlat":
Na Ezt Én Biztosan nem... - gondoltam magamban - aztán meg mégis
E-mail: [email protected]: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ez az Accuton driver? Nagyon szép és nagyon hasonlít a kedvenceimre.
Nem Accuton,hanem a Rockport Technologies hangszórója.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Dettó!
Bár a hangszórókat még nehezebb lenne leutánozni...
Ez az Accuton driver? Nagyon szép és nagyon hasonlít a kedvenceimre.
Megpróbálom emlékezetembe vésni azt a meghallgatást Nálad, ahol minden kételyem ellenére simán és azonnal meghallottam a különbséget a hdd-n kontra sdd-n tárolt azonos "zenefájlok" között, köszönhetően a rendszer felbontásának, de elsősorban a házigazda vendégszeretetének.
Egész biztos, hogy ugyanazok a fájlok voltak?
- jános bácsi
- V.I.P.

- Értékelés: 132
Egy igazi egyéniség, szerintem az egyik legszebb, legdögösebb doboz: Sonus Faber Extrema
-
Vendég
Újabb, (margón kívüli) fejezet a hangfalcsere akcióban: köszönhetően Vikibácsi közvetítésének, hirdetés nélkül is elkelt az Andra, és jó kezekbe került.
Úgyhogy Viktor, az a múltkori örök hála poszt most tényleg aktuális.
A válás kicsit hamarabb jött , mint terveztem, mert így nincs mód összehasonlítani a hangját az újjal. Csak a bizonytalan milyen is volt-ra hagyatkozhatok.
Azért örök emlék marad az együtt töltött küzdelmes pár év. Akkor lett vége, amikor már révbe ért.
hi!
szívesen máskor is, azért ha elkészül az új hangfalad és megunod, akkor azt is eladom pik-pak!!
Nemrég beszélten az új boldog Eggleston Andra I tulajjal, most annyira boldog, aki megnyerte az 5 lottót!
- Z.É.T. (exAtcBp)
- Törzsvendég

- Értékelés: 211
Újabb, (margón kívüli) fejezet a hangfalcsere akcióban: köszönhetően Vikibácsi közvetítésének, hirdetés nélkül is elkelt az Andra, és jó kezekbe került.
A válás kicsit hamarabb jött , mint terveztem, mert így nincs mód összehasonlítani a hangját az újjal. Csak a bizonytalan milyen is volt-ra hagyatkozhatok.
Azért örök emlék marad az együtt töltött küzdelmes pár év. Akkor lett vége, amikor már révbe ért.
Hmm.
Megpróbálom emlékezetembe vésni azt a meghallgatást Nálad, ahol minden kételyem ellenére simán és azonnal meghallottam a különbséget a hdd-n kontra sdd-n tárolt azonos "zenefájlok" között, köszönhetően a rendszer felbontásának, de elsősorban a házigazda vendégszeretetének.
További sok sikert a saját hangsugárzó projekthez, és bízom benne, hogy minden elvárásodat (túl)teljesíti majd.
Laci
E-mail: [email protected]: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
- hifis
- Törzsvendég

az Eggleston Andra I közel 100kg!!!
az új gazdája nagyon boldog lesz vele, már meg is találtam neki a megoldást mivel fog jól szólni!!
-
Vendég
Dettó!
És erre nem is biztos, hogy szükség van.
-
Vendég
Ha már homár, példa az ízléses bonyolításra: az Etalon Essence hangsugárzó család formatervezési díjat nyert, szerintem megérdemelten. (Koós Pál munkája)
Amilyen szépek, olyan szépen rezonálnak kvázi TQWT-ként.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Akármilyen enteriörbe nem feltétlenül passzol. De egy modern, ma divatos minimal art stílusú lakásba nagyon is.
Egyetértek!
Szerintem tudatos az anyagválasztás,formavilág a R.T. összes termékénél.
- hifis
- Törzsvendég

Nekem ez már túl modern és művi. Olyan, mint egy fröccsöntött modell...
Akármilyen enteriörbe nem feltétlenül passzol. De egy modern, ma divatos minimal art stílusú lakásba nagyon is.
- Marci bácsi
- Fórumlakó

- Értékelés: 58
Azt hiszem, az eddigiek alapján nem meglepő, hogy a hangfal ürügyén állandóan a dizájnhoz kanyarodom, merthogy ez a szívem csücske. Ezért csak érintőlegesen említve az offtopicba mozgatott részt, nyilván erősen szubjektív, kinek milyen hangfal tetszik. Sokaknak a letisztult, egyszerű formák, vagyis a kocka hangfalak, másoknak meg a bonyolultabbak. Én is, János bácsival egyetértve, ide sorolnám magam. Szeretem, ha van egyénisége a formának, vagyis ha jó ízléssel, ötlettel megfircangolják az alakját.
Ebben a műfajban az újabb trend a gyári vonalban, úgy tűnik, a karosszéria gyártás. Vagyis kompozit anyagokból szabad felületű formákat terveznek Ettől olyan szoborszerű beütése lesz a terméknek. Jó példa erre a hangfalamhoz nagyon hasonló méretű és arányú Rockport Altair. Egy ilyen gyártásához már komolyabb ipari háttér kell, ezt nehezebb diy keretek között leutánozni.
Nekem például ez a stílus nagyon tetszik.
Nekem ez már túl modern és művi. Olyan, mint egy fröccsöntött modell...
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Azt hiszem, az eddigiek alapján nem meglepő, hogy a hangfal ürügyén állandóan a dizájnhoz kanyarodom, merthogy ez a szívem csücske. Ezért csak érintőlegesen említve az offtopicba mozgatott részt, nyilván erősen szubjektív, kinek milyen hangfal tetszik. Sokaknak a letisztult, egyszerű formák, vagyis a kocka hangfalak, másoknak meg a bonyolultabbak. Én is, János bácsival egyetértve, ide sorolnám magam. Szeretem, ha van egyénisége a formának, vagyis ha jó ízléssel, ötlettel megfircangolják az alakját.
Ebben a műfajban az újabb trend a gyári vonalban, úgy tűnik, a karosszéria gyártás. Vagyis kompozit anyagokból szabad felületű formákat terveznek Ettől olyan szoborszerű beütése lesz a terméknek. Jó példa erre a hangfalamhoz nagyon hasonló méretű és arányú Rockport Altair. Egy ilyen gyártásához már komolyabb ipari háttér kell, ezt nehezebb diy keretek között leutánozni.
Dettó!
Igazság szerint én is a komolyabb és nem egyszerű vonalvezetésű dobozokat kedvelem,de pl. az Etalon nem tetszik.Mégpedig azért nem mert láthatóan nincs tömege és nem robosztus.Nálam ez elengedhetetlen.Nehezebbnek nézem a monitor dobozt amit linkeltem.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
- hifis
- Törzsvendég

Ha már homár, példa az ízléses bonyolításra: az Etalon Essence hangsugárzó család formatervezési díjat nyert, szerintem megérdemelten. (Koós Pál munkája)
- hifis
- Törzsvendég

Igazat adok hifis-nek, a külső igenis nagyon fontos. Az erősítőt és a dobozt lesi az ember a szobában, a látványuknak örömet kell okoznia. Idegbajt tudok kapni egy sima oszlop formájú doboztól. Ha már maga csinálja az ember, legyen különleges a megjelenése. Ami ráadásul használ is az állóhullámok ellen stb. Ezt magam kotyvasztottam össze, mielőtt megterveztem sokat nézegettem az Avalon Isis-t. (a hangszórók sajnos nem különlegesek, de elégedett vagyok a hangjával)
Nagyon komoly munka!Gratulálok!
Azért egy ilyen egyenesfalú dobozzal ki tudnék békülni
http://www.shine7.com/audio/AAD7001.htm
És egy ATC dobozt is szívesen nézegetnék a nappalimban.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
- hifis
- Törzsvendég

Ezt magam kotyvasztottam össze, mielőtt megterveztem sokat nézegettem az Avalon Isis-t.
Ez egy komoly hangfal, igényes kivitelben. Nagy gratula!
Az általam gyártatott is hasonló karakterű lesz a döntött és felül megtört előlapjával.