Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
3 utas álló hangsugárzó Accuton driverekből
Savba mártás, porszórás, kemencében melegítés, festés, lakkozás.
Így újítják fel az autók alu felnijét általában és nagyon szép eredményt lehet vele elérni, tudom javasolni.
potatomelon.wordpress.com
- hifis
- Törzsvendég

- Értékelés: 364
Szerintem nem lesz gond a kinézettel. Nekem nem tűnik elrontottnak. Mondjuk én engedtem volna magasabbra, nekem ez nem lett volna zavaró, vagy gond. Ebből a magasságból Te kb. kihoztad az optimum dizájnt. És ne felejtsd el, hogy a színek, az alu meg egyebek még teljesen mássá fogják tenni az összképet...
Abban én is bízom, hogy az előnézeti korrekcióhoz hasonlóan, ahol egy kis változtatás is jelentősen módosította a megjelenést, ez az oldalnézeti magasítás is helyrerázza a dolgokat. Végül is csak arról van szó, hogy sisakot kell csinálni a háré helyett. Élőben egyébként ez a nem teljesen harmonikus megjelenés kevésbé feltűnő, mint fényképen. De azért ott van. A korrekcióval viszont eltűnhet, vagyis a felső rész arányosan, tehát "magától értetődően" illeszkedhet a törzsre.
-
Vendég
Magyarországon elox....térdre imához.
Az elox mindenhol elox. Nem csak itthon.
Én nagyon drága amerikai erősítőket is láttam már belilulni.
Ugyanolyan másikat meg nem. Ahogy sikerül. Évek múlva derül csak ki.
-
Vendég
Szinterezésre gondolsz?
Nem. A szinterezés egy porszórásos festési technológia, amit elektosztatikus úton visznek fel, majd hőkamrában égetnek a felületre.
Semmi köze az eloxáláshoz.
Az az aluminium felületének aluminium oxiddal történő bevonása galván fürdőben elektromos áram segítségével, amit színezni lehet.
- Marci bácsi
- Fórumlakó

- Értékelés: 58
Miért nem selyemfényű lesz? Az egyfajta natúr elox.
Szinterezésre gondolsz?
- Marci bácsi
- Fórumlakó

- Értékelés: 58
Ez a poszt most talált. Megint csak a dizájnról van szó. Igérem, hosszasan utoljára, de át is lehet ugrani.
Kacsento fórumtárs kicsit korábban,nekem nagyon megtisztelő módon egy neves diy-eshez hasonlította ezt a projektet. Már ott is próbáltam ezt "helyre tenni", de nem eléggé. Szóval nem lehet egy lapon említeni a két produktumot. Attól nem lesz (sajnos) az enyém profi, mert az átlagosnál több pénzt rakok bele.
A dizájn tervezés egy komoly szakma, ahhoz érteni is kell, továbbá érzék, tehetség és rutin, és még kell hozzá pár egyéb dolog is.
Vagyis most szembesültem azzal, hogy nem csak a hang optimalizálásához kellenek kisérletek, próbadarab, egyebek, hanem a hibátlan dizájnhoz is.
Hogy végre konkrét legyek, arról van szó, és ezt a fényképek is elég egyértelműen mutatják, hogy nem sikerült eltrafálnom a fejrész és a törzs harmonikus illesztését. Ez a cad-es 3D modellből egyszerűen nem derült ki, ez csak most látszik, hogy elkészült a famunka. Ahogy sikerült időben megcsípnem a fejrész vonalvezetését szembőlnézetben, ez nem jött össze oldalról. A lecsapásnak persze van indoka: próbáltam optikailag a lehető legjobban kicsinyíteni ezt a nagydarab jószágot, és a legkevésbé fájdalmas irányba, hátra terelni. De ez a hirtelen levágás aránytalanná tette a tömegeket. Most úgy néz ki több pozícióból, mintha háréja lenne a hangfalnak. Mint Jim Carrey az Ace Venturában.
Nos itt kompromisszumot kötni semmiképpen nem lehet. Próbálom menteni a menthetőt, vagyis slankítani a lecsapást, tehát hozzátenni némi faanyagot a tetejéhez. Ezügyben egyeztettem az asztalossal, viszonylag fájdalommentesen megy a dolog. De optimális biztos nem lesz. Azért fényképet rakok be, ha már látszik.
Szerintem nem lesz gond a kinézettel. Nekem nem tűnik elrontottnak. Mondjuk én engedtem volna magasabbra, nekem ez nem lett volna zavaró, vagy gond. Ebből a magasságból Te kb. kihoztad az optimum dizájnt. És ne felejtsd el, hogy a színek, az alu meg egyebek még teljesen mássá fogják tenni az összképet...
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 831
Magyarországon elox....térdre imához.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Szerintem keress másik felületkezelő üzemet.
Akármilyen színre lehet eloxálni. A fekete a legkényesebb, gyakorlatilag sosem sikerül rendesen.
Idővel kifakul, belilul..... Akármi más színnél ez nem feltűnő. Feketénél igen.
Bizony! Sajnos az én Etalon előerősítőm is belilult, most azon töröm a fejem, hogy csináltatok rá másik előlapot. !36_7_11.gif
Gratulálok a hangsugárzó építéséhez, szép munka!
- hifis
- Törzsvendég

Régebben volt egy a Soroksári úton a csepeli kereszteződés után jobbra, de szerintem már nincsenek, aztán a budaörsi reptér mellett is van egy galvánüzem. De hogy ma ki a jó és ki nem, azt nem tudom.
De a fekete tényleg kényes nagyon. Sokszor évek kellenek, hogy beliluljon, de akkor aztán elég csúnya tud lenni.
Amiket említesz, ma is léteznek, pont ennél a kettőnél próbálkozom. (Aerometál, Fémépítő) Ahol nem jött össze, a Grobelox a fekete eloxban a legjobbak. Ez több évnyi próbálkozás után bizonyosodott be, a műszereink alkatrészeit ide visszük.
De valóban, a porszórás egy finom változata is szóba jön, ha ez a vonal nem sikerül. Itt is van kipróbált, profi partnerünk.
-
Vendég
Kösz a tippet, utánanézek. Akihez vittem, az egyik legjobbak. Nehéz igazán jót találni. Ezért volt a kompromisszum, de tényleg nem szabad beletörődni.
Régebben volt egy a Soroksári úton a csepeli kereszteződés után jobbra, de szerintem már nincsenek, aztán a budaörsi reptér mellett is van egy galvánüzem. De hogy ma ki a jó és ki nem, azt nem tudom.
De a fekete tényleg kényes nagyon. Sokszor évek kellenek, hogy beliluljon, de akkor aztán elég csúnya tud lenni.
- hifis
- Törzsvendég

kámfor furnér?!
nagyon szép lesz!
Erre a fényképre nem találtam rá, pedig sokat keresgéltem az interneten ilyen burkolatú hangfal után.
Az enyém más karakterű lesz, ritkább, de nagyobb összefüggő mintákkal.
- hifis
- Törzsvendég

<br>Ilyen komoly projektnél nem szabad kompromisszumot kötni,...<br>
Ez a poszt most talált. Megint csak a dizájnról van szó. Igérem, hosszasan utoljára, de át is lehet ugrani.
Kacsento fórumtárs kicsit korábban,nekem nagyon megtisztelő módon egy neves diy-eshez hasonlította ezt a projektet. Már ott is próbáltam ezt "helyre tenni", de nem eléggé. Szóval nem lehet egy lapon említeni a két produktumot. Attól nem lesz (sajnos) az enyém profi, mert az átlagosnál több pénzt rakok bele.
A dizájn tervezés egy komoly szakma, ahhoz érteni is kell, továbbá érzék, tehetség és rutin, és még kell hozzá pár egyéb dolog is.
Vagyis most szembesültem azzal, hogy nem csak a hang optimalizálásához kellenek kisérletek, próbadarab, egyebek, hanem a hibátlan dizájnhoz is.
Hogy végre konkrét legyek, arról van szó, és ezt a fényképek is elég egyértelműen mutatják, hogy nem sikerült eltrafálnom a fejrész és a törzs harmonikus illesztését. Ez a cad-es 3D modellből egyszerűen nem derült ki, ez csak most látszik, hogy elkészült a famunka. Ahogy sikerült időben megcsípnem a fejrész vonalvezetését szembőlnézetben, ez nem jött össze oldalról. A lecsapásnak persze van indoka: próbáltam optikailag a lehető legjobban kicsinyíteni ezt a nagydarab jószágot, és a legkevésbé fájdalmas irányba, hátra terelni. De ez a hirtelen levágás aránytalanná tette a tömegeket. Most úgy néz ki több pozícióból, mintha háréja lenne a hangfalnak. Mint Jim Carrey az Ace Venturában.
Nos itt kompromisszumot kötni semmiképpen nem lehet. Próbálom menteni a menthetőt, vagyis slankítani a lecsapást, tehát hozzátenni némi faanyagot a tetejéhez. Ezügyben egyeztettem az asztalossal, viszonylag fájdalommentesen megy a dolog. De optimális biztos nem lesz. Azért fényképet rakok be, ha már látszik.
-
Vendég
A hardverről most azért korai beszélni, mert egy jó időre kimerítettem a hifire szánt keretet, tehát azzal kell főzni, ami van. Hogy ez mire elég, kiderül. Nem fogom elhallgatni, ha nem tetszik.
Így van...
- hifis
- Törzsvendég

Sztem sem, mert Vikibácsi azóta lehúzza amióta neki nem ez lett...Szóval nem épp a jóindulat beszél belőle...
A hardverről most azért korai beszélni, mert egy jó időre kimerítettem a hifire szánt keretet, tehát azzal kell főzni, ami van. Hogy ez mire elég, kiderül. Nem fogom elhallgatni, ha nem tetszik.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 8118
Kösz a tippet, utánanézek. Akihez vittem, az egyik legjobbak. Nehéz igazán jót találni. Ezért volt a kompromisszum, de tényleg nem szabad beletörődni.
Ilyen komoly projektnél nem szabad kompromisszumot kötni,engedni az eredeti elképzelés(ek)ből,semmilyen téren.
Leginkább az alu frontlapot látod majd a zenehallgató pozícióból...
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- hifis
- Törzsvendég

-
Vendég
Szerintem ebbe nem kéne itt belemenni!
Nagy UPP! a hangfalnak.
Sztem sem, mert Vikibácsi azóta lehúzza amióta neki nem ez lett...Szóval nem épp a jóindulat beszél belőle...
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1085
Nem értem, h Vikibácsi miből gondolja, h az az elektronika tisztességes e vagy sem amivel hajtani fogja...De akár te is, honnan tudod mivel hajtja és az milyen minőséget képvisel? Hallottad?
Szerintem ebbe nem kéne itt belemenni!
Nagy UPP! a hangfalnak.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
kámfor furnér?!
nagyon szép lesz!
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
-
Vendég
Akármilyen színre lehet eloxálni. A fekete a legkényesebb, gyakorlatilag sosem sikerül rendesen.
Egyébként régen ruhafestéket raktak a fürdőbe, az adta a színt.
Amúgy gratulálok a hangfalhoz, valóban nagyon ígéretes darabnak tűnik.
Már csak vikibácsi tanácsát kell megfogadnod, hogy tisztességes elektronikákkal kell majd meghajtanod.
Nem értem, h Vikibácsi miből gondolja, h az az elektronika tisztességes e vagy sem amivel hajtani fogja...De akár te is, honnan tudod mivel hajtja és az milyen minőséget képvisel? Hallottad?
-
Vendég
A fém alkatrészek készek, az alu eloxon van. Itt rossz hír (nekem), hogy csak fekete lehet, az a szín, amit szerettem volna, már nem létezik. Ami van, az meg ide nem szép.
Egyébként régen ruhafestéket raktak a fürdőbe, az adta a színt.
Amúgy gratulálok a hangfalhoz, valóban nagyon ígéretes darabnak tűnik.
Már csak vikibácsi tanácsát kell megfogadnod, hogy tisztességes elektronikákkal kell majd meghajtanod.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 8118
Helyzetjelentés arról, hogy lassan minden elkészül.
A fadoboz teljesen kifaragva, jöhet a furnérozás (ami egyébként kámfor gyökér furnér lesz). Így letörésekkel, lekerekítésekkel már kezdek a méretével is megbarátkozni.
A fém alkatrészek készek, az alu eloxon van. Itt rossz hír (nekem), hogy csak fekete lehet, az a szín, amit szerettem volna, már nem létezik. Ami van, az meg ide nem szép.
Július elején szerintem hazakerül minden.
No comment!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
-
Vendég
A fadoboz teljesen kifaragva, jöhet a furnérozás (ami egyébként kámfor gyökér furnér lesz). Így letörésekkel, lekerekítésekkel már kezdek a méretével is megbarátkozni.
nem semmi lesz ezt lefurnérozni
- hifis
- Törzsvendég

- hifis
- Törzsvendég

Tényleg érdekes kérdés, hogy szól majd ez a hangfal a meglévő készülékeimmel. Ennek nyilván több fejezete lehet, aszerint, hogy folytatom a rendszer építést. (Ha folytatom egyáltalán.)
De félreértések elkerülése végett, jelenleg "csak" egy karosszéria építés van műsoron. Sem passzív, sem analóg aktív váltó nem készül. Tehát jelen felállásban az egész buli központi eleme a Sonic 304 interfész - dac - dsp-s aktív keresztváltó 8 csatornás analóg kimenettel. Vagyis egy digitális rendszer, ami számítógépről kezelhető.
Már kb. másfél éve így hallgatok zenét, (amióta az Andrát "kibeleztem"), és semmiféle késztetés nincs bennem, hogy visszatérjek az analóg vonalra.
Tehát egyenlőre kétcsatornás készülék a láncba csak a Sonicon keresztül illeszthető, vagyis az analóg források egy a/d konverzióval "terheltek", a sztereo elő - végfok pedig ki se próbálható.
Ezért hallgattam nagyokat, amikor többen is felvetettétek, hogy egy ilyen kaliberű hangfalhoz a lánc többi elemének is ilyen kaliberűnek kell lennie. Ez kétségtelenül így van, de előbb tudni kéne, a meglévő milyen kalibert képvisel. Az Andrával nekem nagyon jó volt.