Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Alkatrészboltok
Alkatrészboltok
Kicsit még piszkos, de korai volna jobban áttörölni. Lassan összeáll a kábelezés és az egyéb kellékek is befutnak. Ezt egy db fémvágó lappal szerelt keretes kézi fűrész, és egy elektromos fúrógép, és kézi reszelők segítségével egy hokedlin csináltam. A végső szerelést a fimra hagyom, aki most érettségire készül. A cső bekötést ha felülről nézem a foglalatot, ahonnan a csövet dugom bele, balról jobbra (óramutató járásával egyezően) számozzák? NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Alkatrészboltok
Az alja levehető,és szerelés alatti állapota miatt nincs a helyére tolva.
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Alkatrészboltok
2,
Alkatrészboltok
Készül.
Alkatrészboltok
Lehet jó, de belső kábelezés néven ott egyszálas tömör réz OFC kábeleket láttam, nekem sodrott lenne az igényem, bár lehet, hogy az is van, csak nem jól néztem. NZS
Ag illetve Cu bár ez nem kifejezetten belső kábelezésre szánt. Ezekkel a kanócbeszerzésekkel én is mindig bajban vagyok.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Alkatrészboltok
Lehet jó, de belső kábelezés néven ott egyszálas tömör réz OFC kábeleket láttam, nekem sodrott lenne az igényem, bár lehet, hogy az is van, csak nem jól néztem. NZS
Alkatrészboltok
Textilbakelitből (most kaptam) készítek magamnak dobozt, alu L profilhoz lesz csavarozva. A megrendelt rozsdamentes anyagúra esélyem sincs. Átb..tak vele, mint azt a bizonyos anyagot,a palánkon. A héten valószínűleg elkészülök. Ajánlanátok olyan boltot, ahol a csövek és potik bekötéséhez jobb minőségű réz, vagy ezüstözött kábeleket tudok venni?
NZS
A Kácsás az nem jó?
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Alkatrészboltok
Textilbakelitből (most kaptam) készítek magamnak dobozt, alu L profilhoz lesz csavarozva. A megrendelt rozsdamentes anyagúra esélyem sincs. Átb..tak vele, mint azt a bizonyos anyagot,a palánkon. A héten valószínűleg elkészülök. Ajánlanátok olyan boltot, ahol a csövek és potik bekötéséhez jobb minőségű réz, vagy ezüstözött kábeleket tudok venni?
NZS
Alkatrészboltok
Nem egyszerű jó alkatrészeket szerezni. Ha a Digikey-nél nincs, akkor alig van rá esélyed... NZS
Alkatrészboltok
Menten kiszaladok a világból, egyszerűen Mo-on nincs 1% tűrésű fóliakondi. A Panasonic gyárt ilyeneket, most ott is hiány pár fajta, még a Digikey-nél se lehet kapni.
Komolyan mondom megyünk vissza az őskorba.
potatomelon.wordpress.com
Alkatrészboltok
A gyerek most elment német országba. Odalesz hó végéig, addigra talán elkészül a doboz is, ami eddig nem haladt, mert akitől megrendeltem, német országban volt...NZS
Még most sincs doboz. Ez már bosszantó. NZS
Alkatrészboltok
Már csak vmi normális IEC mutter érdekelne persze ugyanilyen feltételekkel)Bp,emberi ár kék max fekete)
thx.
Keresd bta fórumtásat.Neki van jó képességű Schurter-je emberi áron(900-1000 ft/db).Asszem még topicja is van.Én tőle vettem régebben beépíthető IEC aljzatokkal együtt.
Eltűnt, de ahogy Eötvös bohóc mondta egykoron: van mááásik!
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=23875&st=0
Alkatrészboltok
A gyerek most elment német országba. Odalesz hó végéig, addigra talán elkészül a doboz is, ami eddig nem haladt, mert akitől megrendeltem, német országban volt...
NZS
Alkatrészboltok
Tervezem, hogy ledokumentálom a további folyamatokat. NZS
Alkatrészboltok
Megjöttek a potik USA-ból, kicsit drágábban, hála Imhotepnek, ill. Kósa bának, aki rosszkor mondott hülyeségeket... Készül a doboz is. Csak most az idő fogyott el, ide is alig bírok néha benézni, legnagyobb sajnálatomra. NZS
Már nagyon várjuk a projekt elkészültét...
Csinálj majd képeket róla.
üdv svga :taps:
Alkatrészboltok
Megjöttek a potik USA-ból, kicsit drágábban, hála Imhotepnek, ill. Kósa bának, aki rosszkor mondott hülyeségeket... Készül a doboz is. Csak most az idő fogyott el, ide is alig bírok néha benézni, legnagyobb sajnálatomra. NZS
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6315
Alkatrészboltok
Már csak vmi normális IEC mutter érdekelne persze ugyanilyen feltételekkel)Bp,emberi ár kék max fekete)
thx.
Keresd bta fórumtásat.Neki van jó képességű Schurter-je emberi áron(900-1000 ft/db).Asszem még topicja is van.Én tőle vettem régebben beépíthető IEC aljzatokkal együtt.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Alkatrészboltok
Hy!Bals dugót hol kapok Pesten uraim,lehetőleg nem nagyker szinten.
Köszi.
Itt.http://ww2.dl1.hu/webpage/eler_bud.php.Nem kell megijedni tőle,hogy csak nagyker-ha csak besétálsz az utcáról ,és kérsz simán adnak 1-2 db-ot is. :taps:
THX.
thx.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6315
Alkatrészboltok
Hy!Bals dugót hol kapok Pesten uraim,lehetőleg nem nagyker szinten.
Köszi.
Itt.http://ww2.dl1.hu/webpage/eler_bud.php.Nem kell megijedni tőle,hogy csak nagyker-ha csak besétálsz az utcáról ,és kérsz simán adnak 1-2 db-ot is.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Alkatrészboltok
Hy!
Bals dugót hol kapok Pesten uraim,lehetőleg nem nagyker szinten.
Köszi.
Alkatrészboltok
Jövő héten érkeznek meg az utolsó alkatrészek a csöves projekthez.Én jobban várom, mint a fiam... NZS
Alkatrészboltok
Hát az érzékenységez is van némi köze, bár nem olyan sok, és emellett a mélytartományhoz, mert az aluláteresztő szűrő valamilyen mértékben mindig megváltoztatja látszólagosan a mélyközéphangszóró T-S paramétereit.
Ferrites tekerccsel is megoldható a 0,4 ohm, vannak olyanok, amik bőven beleférnek ebbe a terhelhetőség-tartományba, és eléggé lineárisak középtartományban, hiszterézisük is jó, stb.
Alkatrészboltok
Nem jó, mert a seas 0.4ohm dc ellenállás alattit kér. Jól tudom, hogy ennek a hangfal érzékenységéhez van köze?
Alkatrészboltok
Sziasztok!Tudja valaki, hogy hol lehet kapni MO-on min. 1.6mm légmagos tekercset? 2.2mH kellene.
Valami európai megbízható hangváltóbolt is jó lenne.
Mi tudunk szerezni Mundorfot.
A hivatalos mundorf árlistán lévő árak érvényesek? Vagy ha van másik akkor kérek olyat.
Abban csak 2mm-est találtam de az túl drága nekem.
A német árakon tudjuk mi is adni.
1,4 mm-es nem elég?
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Alkatrészboltok
Sziasztok!Tudja valaki, hogy hol lehet kapni MO-on min. 1.6mm légmagos tekercset? 2.2mH kellene.
Valami európai megbízható hangváltóbolt is jó lenne.
Mi tudunk szerezni Mundorfot.
A hivatalos mundorf árlistán lévő árak érvényesek? Vagy ha van másik akkor kérek olyat.
Abban csak 2mm-est találtam de az túl drága nekem.