Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Scan Speak project II.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Scan Speak project II.

Hozzászólás Szerző: AVX »

Én nem.Mire kész lesz a projekt,ki tudja mennyi lesz az árfolyam.Ha esetleg valaki szeret vakrepülni,akkor nem szóltam.

Ez OK,de ha komplett dobozt veszel,akkor az sokkal többet drágul.
A hangszóró,meg a váltó alkatrész,ami drágulhat egy diy doboz esetén,ami max a fele a bekerülési árnak.

p.audio
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -8

Scan Speak project II.

Hozzászólás Szerző: p.audio »

egyetértek.

Én nem.Mire kész lesz a projekt,ki tudja mennyi lesz az árfolyam.Ha esetleg valaki szeret vakrepülni,akkor nem szóltam.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Scan Speak project II.

Hozzászólás Szerző: AVX »

Egyre drágább lesz szerintem. Bár nézheted úgy is, milyen gyári dobozokat kapsz most 400 ezerért (amiket 3 hónap múlva már 500 ezerért vehetsz meg) és így máris vidámabb a project.

egyetértek.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11335
Kapcsolat:

Scan Speak project II.

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

nem tenned valahol közze a mereseidet ? erösen erdekel, köszi.

Milyen eredmények érdekelnek?

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Scan Speak project II.

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Eltelt néhány hónap a doboz beüzemelése óta, az üzemórák száma szerintem átlépte az ezret is. Sok változás hallható is, de a napokban kíváncsiságból rá is mértem a paraméterekre és bármennyire is szomorú, igen más a helyzet a nyárihoz képest, így kénytelen leszek a hétvégén újratervezni a váltót. Nagy tanulság ez.

nem tenned valahol közze a mereseidet ? erösen erdekel, köszi.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Scan Speak project II.

Én meg kíváncsi volnék a két állapot közti különbségre! ;-)

Van mire. Könnyedebb, levegősebb lett a megszólalás, az eddigi hifista jelleg mellé lélek is költözött belé, ami mindig nehéz feladat, de tapasztald meg saját füleddel, ha erre jársz legközelebb!

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Scan Speak project II.

Hozzászólás Szerző: switch »

Én meg kíváncsi volnék a két állapot közti különbségre! ;-)
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 33

Scan Speak project II.

Hozzászólás Szerző: tukacsin »

Egyre drágább lesz szerintem. Bár nézheted úgy is, milyen gyári dobozokat kapsz most 400 ezerért (amiket 3 hónap múlva már 500 ezerért vehetsz meg) és így máris vidámabb a project.

Valóban

"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Scan Speak project II.

Jó neked Én már régóta gondolkodom ezen a projekten, csak ez az árfolyam kizökkent...

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.

Scan Speak project II.

En mar hallottam

Jó neked Én már régóta gondolkodom ezen a projekten, csak ez az árfolyam kizökkent...

"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 551

Scan Speak project II.

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

1322512231[/url]' post='1225695']Lassan már én is

En mar hallottam
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.

Scan Speak project II.

Lassan meghallgatnám....

Lassan már én is

/Michael Jackson/

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Scan Speak project II.

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Lassan meghallgatnám....

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Scan Speak project II.

A két alkatrész cseréjéből végül egy teljesen új váltó lett. Az elmúlt napokban konkrétan 3 vágást próbáltam ki, amik bár mérve igen hasonló végeredményt adtak, hangzásra meglehetősen eltérnek egymástól. Volt köztük erősen szűrőzött harmadrendű és egészen egyszerű másodrendű is. Talán nem meglepetés, hogy utóbbi hozta a legjobb eredményt. 5 nap után most érzem úgy, hogy sikerült megtalálni a legjobbat, de majd az idő megmondja... Ugyanakkor be kellett látnom, a nyáron kissé elnagyoltam dolgokat, de legalább most ez is kiderült.

A váltás mellett a dobozba is belenyúltam. Kivettem némi csillapító anyagot, illetve feljebb hangoltam a BR nyílást, mert a szubbaszusok kicsit önálló életet éltek eddig. Most kevésbé megy mélyre, a -6 dB pont 30-ról 34 Hz-re emelkedett, de egységesebb basszusokat kaptam.

Hát ezek történtek...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Scan Speak project II.

Jobb vagy roszabb?

Semennyire, de ezt írtam is akkor. Nem olyan nagy meglepetés, hogy változnak a dolgok idővel, de a mérték engem is meglepett. Nagy dráma azért nincs, mert csak 2 alkatrész értékén kell módosítani. Ellenben ez egy jó alkalom, hogy többféle váltással is kipróbáljam a már bejáratott hangszórókat.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3004

Scan Speak project II.

Hozzászólás Szerző: earforce »

Hihhhetetlennek tűnik, hogy a bejáratás után elmásznak az értékek és váltócserére kerül sor
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Scan Speak project II.

Hozzászólás Szerző: KMT »

Jobb vagy roszabb?

Mitől lenne jobb?
(Vagy rosszabb? Egyszerűen elmásznak a paraméterek.)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1723

Scan Speak project II.

Hozzászólás Szerző: -KP- »

de a napokban kíváncsiságból rá is mértem a paraméterekre és bármennyire is szomorú, igen más a helyzet a nyárihoz képest.

Jobb vagy roszabb?

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Scan Speak project II.

Hozzászólás Szerző: KMT »

Mennyire voltak bejáratva a hangszórók a váltó elkészültekor?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Scan Speak project II.

Eltelt néhány hónap a doboz beüzemelése óta, az üzemórák száma szerintem átlépte az ezret is. Sok változás hallható is, de a napokban kíváncsiságból rá is mértem a paraméterekre és bármennyire is szomorú, igen más a helyzet a nyárihoz képest, így kénytelen leszek a hétvégén újratervezni a váltót. Nagy tanulság ez.

p.audio
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Scan Speak project II.

... Ha az adott rendszerben semmi nem változott, csak a hangsugárzó, akkor tájékoztató jelleggel csak jelent valamit, nem?

Azonkívül,hogy hangosabban szólt? Nem.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Scan Speak project II.

Hangnyomasban van igen nagy kulonbseg vagy hangossagerzetben? Mert a ketto nem ugyanaz! Kivancsi lennek nehany korrekt meres milyen kulonbsegeket mutatna a korabbi es az uj hangsugarzok kozott. De nem csak hangnyomas hanem torzitasmeres sem artana, iranykarakterisztika is jol lohet, akar hallgatasi pozicioban mert atvitel is erdekes lehet.

Igazad van, leginkább hangosságérzetben van nagy különbség, mivel hitelesített hangnyomás mérésem nincs. Teljesen korrekt méréseket nem végeztem és nem is fogok, mivel már nem igazán érdekel ezen része, a project részemről befejezettnek lett nyilvánítva, élvezem az eredményt. Valamikor ősszel kíváncsiságból még rámérek, mennyit változott a helyzet bejáratás után, illetve talán még módosítani kell a belső csillapításon is az elhelyezés és a társított erősítő függvényében.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 136

Scan Speak project II.

Hozzászólás Szerző: qqriq »

.... A potméter állása nem információ a hajthatóságról,mint ez köztudott,ugye.

Nézd, ezt nem mint egzakt műszaki adatot írtam le, hanem csupán mint egy észrevételt. Ha az adott rendszerben semmi nem változott, csak a hangsugárzó, akkor tájékoztató jelleggel csak jelent valamit, nem?
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

p.audio
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Scan Speak project II.

Hangnyomasban van igen nagy kulonbseg vagy hangossagerzetben? Mert a ketto nem ugyanaz! ...

Akkor erről még nem is beszéltünk.Bár a hangosság érzete többlet "információt" szokott jelenteni,ami nem feltétlenül előny(viszonyítás kérdése).

p.audio
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Scan Speak project II.

Esetleg ha feltennéd a váltó rajzát(mind a kettőt,a régiét is),akkor érdemben is lehetne értekezni a kérdéskörről.Látatlanban csak annyit,hogy az új hangszóró + 1,5-2dB/W/m érzékenysége(erős túlzással) + a 4ohmos impedanciája adhat okot a kisebb potiállásra.Ha az erősítőnek megvannak bőven tartalékai,akkor soha ki nem fog derülni,hogy mennyire hajtható is valójában az új a régihez képest.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”