Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lowther hangszórók
- tempomusic
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 11
Lowther hangszórók
Én jelen voltam amikor a barátom a lenti képen szereplőhöz nagyon hasonló Lowther szélessávú hangfalat beüzemelt néhány hete. Nekem hatalmas csalódás volt. Olyan hallgathatatlan visító magasai vannak, hogy 5 percnél többet nem bírok. A mélyei meg, szóval nincsenek. Hatalmas doboz és semmi nem jön belőle. A teret nem tudom élvezni a visítás miatt. Nekiállt szegény haverom hangolgatni gyapjúval meg kábelt is cserél benne majd dehát ami ilyen alapból azt nem tudom mi bírja jobb hangra. Akitől vette az famentes papírral bélelte ki belülről a hangszóróselymet!!!!!!!! Gondolom nem bírta a magasakat.
Mi a fenét lehet vele csinálni. Új doboz? De az nem tudja a direktben előresugárzott magastartományt változtatni. Vagy igen? Tényleg jó lenne valami jótanács, mert hatalmas lelkifurdalásaom van amiatt, hogy én vettem meg a korábbi JMlabjait amiből finanszírozta ezt a fiaskót.
Köszi,
NL
Tisztelt NL!
Az Ön által említett hangszóró beüzemeléssel kapcsolatban írt választ H.L. aki valamiért
nem tudott regisztrálni és megkért, hogy továbbítsam az üzenetét.
Íme:
Kedves Sándor!
A regisztráció sajnos nem sikerült, ezért arra kérem, ha van rá mód, akkor legyen szíves az alábbi gondolataimat megosztani a fórum olvasói közt.
Szóval az „OPEL123” barátom megállapítására szeretnék reagálni. Ne legyen lelkiismeret furdalásod! Szerencsére hosszas kísérletezés után sikerült helyre tenni a hangzási egyensúlyt.(ezért jó a diy) Mindenekelőtt, aki szélessávú hangfalra adja a fejét, annak pár dologra érdemes odafigyelnie. Fontos a partnerek helyes kiválasztása és a jó akusztikájú környezet.
Nálam Jadis EL34 PP erősítővel, Advance Acoustic MCD-203 II csöves cd játszóval, van den Hul The Revelation hangfalkábellel és OFC nagy tisztaságú réz összekötővel muzsikál. Előzőleg erre a célra vdHul hibrid (RCA) kábelt használtam, ami felkeményítette,csörömpölősé tette a magasakat. A cd játékos hálózati kábel cseréjével szintén tudtam a hangzáson javítani. Nagy előrelépést a doboz egyik kamrájában a csillapító anyagok helyes megválasztásával, ill a belső kábel cseréjével értem el. Mivel a magasak mennyisége csökkent, így jobban előtérbe kerültek a mély hangok frekvenciái, ezáltal egyensúlyba került a hangzás.
A hangját pár mondatban jellemezném:
Uraim! Ez egy más világ! A hangok tisztasága, felbontása, dinamikája, életszerűsége fantasztikus. A hangok lazán könnyedén leválnak róla az ének hang már valóságosabb nem is lehetne. Nincsen a frekvencia menetben átfedések, torzítások, feldúsult természetellenes basszus kiemelés. A hangzás naturálisan szól, ahogy a lemezen van. Véleményem szerint az elektrosztatikus hangfalak hangjához áll a legközelebb. Lehet, hogy az SE v. 300B-s csövessel még többet kilehetne hozni belőle.
Úgy érzem, hogy mindig is erre a hang karakterre vágytam. Ebben az a plusz megvan, ami a JMlab-ból számomra hiányzik.
A Lowther tölcséres hangjában meg kell érezni, hallani a benne rejlő képességeket. A partnerek megfontolt összeválogatásával olyan hangzásra tehetünk szert, amelyről a hagyományos több utas hangfalakkal nem is álmodhatunk.
üdv: Horváth László
Lowther hangszórók
Hasonló megoldásokkal csökkenthető a visítás de csak az adott dobozhoz mérve lehet jól megcsinálni.
Azért nem hiszem hogy egy elveszett konstrukció lenne.
Ez a kapcsolás milyen frekvenciát nyom el. Hogyan lehet egy adott konstrukcióhoz hangolni?
Köszi,
NL
Lowther hangszórók
............. némi elektromos kompenzáció szükséges
Van egy kérdésem, mint olyannak, aki sokáig azt gondolta, hogy egyutas széles sávúval fog majd a zenehallgatás hímes mezejére lépni, merthogy azoknál nem jelentkeznek a többutasok váltójából fakadó anomáliák.
Milyen előnye van egy ilyen illesztőelektronikával megspékelt egyutasnak a többutasokhoz, pl. a két utas dualkoncentrikusokhoz, képest, és nem pont a lényeget veszítjük-e el akkor, amikor egy egyutas hangszóró elé kvázi "hangváltóként" működő elektronikákat rakunk?
És most nem erre a konkrét esetre vonatkozik a kérdésem, hanem általában az egyutas hangszóró és az illesztőelektronika vonatkozásban.
- tempomusic
- Lefelé a lejtőn
Lowther hangszórók
hatalmas monstrum
Miért kell hatalmas monstrum? Néhány példa:
Bicor 200
http://www.lowtherloudspeakers.com/draw ... cor200.pdf
Mérete: kb. H/80cm W/26cm D/40cm kisebb szobába falhoz vagy sarokhoz közel.
Fidelio
http://www.lowtherloudspeakers.com/drawings/fidelio.pdf
Méret: H/ 100 cm W/28cm D/40cm közepes vagy nagyobb légtérbe.
Acousta 90
http://www.lowtherloudspeakers.com/draw ... usta90.pdf Állványra vagy polcra.
Igény esetén a rendelt hangszóró mellé díjmentes méretezett rajzokat küld
a gyár az általa tervezett dobozokról. Egy hangszórós és dupla hangszórós kombinációk a kis reflex doboztól a hatalmas saroktölcsérekig megtalálhatók a CD-n.
A Mauhorn nem gyári tervezés. Andreas Mau saját tervei amiket közé tettek a net.en.
Ezeken kívül még sok egyéb létezik. Mindenki maga döntheti el melyiket választja.
Más elképzelés ami MLTL megoldású, amit sokan megépítettek. Itt némi elektromos kompenzáció szükséges. Érdemes végig olvasni a tervezéstől a konklúzióig.
Már szóba került egyszer pár hozzászólással előbb:
http://www.quarter-wave.com/Project04/Project04.html
Érdemes elgondolkodni még az új fejlesztésű Phase Equaliser-en ami mára már
sok típushoz alkalmazható és utólag cserélhető a régi fázis kúp helyett.
Nálam nem visít a magas tartomány. (szubjektív vélemény)
- tempomusic
- Lefelé a lejtőn
Lowther hangszórók
hatalmas monstrum
Köszönöm a rajzot és a képet. Na, igen, ettől tartottam egy kicsit. Hogy ekkora szekrényeket kell építeni. Valamiért - ezt nem tudom, miért van - ezekhez a hangszórókhoz csak ilyen bonyolult konstrukciókat ajánlanak. Aztán elviszem az asztaloshoz a tervet, először dob egy hátast, majd megköszöni az érdeklődést és elhajt.
Azt akartam még kérdezni, hogy a környezet milyen volt (elektronika, kábelezés)? Illetve, hogy az alacsonyfrekvenciás átvitelével nem voltak-e gondok. Magyarán: basszushiányos volt-e?
Ez még nem is nagy doboz...Basszus hiányod nem lesz, attól függ mondjuk, h mik az elvárásaid...Falszaggató mélyeket ne várj, de azért megtudnak ezek is tisztességes szólalni.
Nem várok. Ugyanakkor szeretném a zenét a teljes frekvenciatartományban élvezni, amennyiben ez lehetséges. A hangszórók kvalitását elismerem, de ez még önmagában nem elég. Kell egy jól kidolgozott, kipróbált doboz is. Amennyiben az kielégítően le tudja képezni a zenei spektrum ezernyi színét, világát, megkockáztatom a beruházást. Ebben az esetben nyilván kiegyezek azzal a kompromiszummal, hogy a mélybasszus tartományban nem lesz teljes értékű. Akár egy jó monitor. Az érzékenysége példás, és ebből következően a dinamikája is. Ha a többit "elégségesre" hozza, már megérte.
Köszönöm az észrevételt.
Ha már szóba került a Halfnote.hu-n megjelent értékelés, ajánlom figyelmébe
a legújabbat!
http://www.halfnote.hu/node/365
Attila nálam járt a héten és hallgatózott egy kicsit. Lowther EX3 szólt.
A körülmények nálam messze nem optimálisak és a hangszóró sem egy gyári
ajánlott tölcsérben szól, mivel több okból kifolyólag még nem készült el a végleges?
verzió. Első találkozása volt a Lowtherrel.
Lowther hangszórók
Hasonló megoldásokkal csökkenthető a visítás de csak az adott dobozhoz mérve lehet jól megcsinálni.
Azért nem hiszem hogy egy elveszett konstrukció lenne.
- realfidelity
- Nincs visszaút
- Értékelés: 33
Lowther hangszórók
hatalmas monstrum
Köszönöm a rajzot és a képet. Na, igen, ettől tartottam egy kicsit. Hogy ekkora szekrényeket kell építeni. Valamiért - ezt nem tudom, miért van - ezekhez a hangszórókhoz csak ilyen bonyolult konstrukciókat ajánlanak. Aztán elviszem az asztaloshoz a tervet, először dob egy hátast, majd megköszöni az érdeklődést és elhajt.
Azt akartam még kérdezni, hogy a környezet milyen volt (elektronika, kábelezés)? Illetve, hogy az alacsonyfrekvenciás átvitelével nem voltak-e gondok. Magyarán: basszushiányos volt-e?
Ez még nem is nagy doboz...Basszus hiányod nem lesz, attól függ mondjuk, h mik az elvárásaid...Falszaggató mélyeket ne várj, de azért megtudnak ezek is tisztességes szólalni.
Nem várok. Ugyanakkor szeretném a zenét a teljes frekvenciatartományban élvezni, amennyiben ez lehetséges. A hangszórók kvalitását elismerem, de ez még önmagában nem elég. Kell egy jól kidolgozott, kipróbált doboz is. Amennyiben az kielégítően le tudja képezni a zenei spektrum ezernyi színét, világát, megkockáztatom a beruházást. Ebben az esetben nyilván kiegyezek azzal a kompromiszummal, hogy a mélybasszus tartományban nem lesz teljes értékű. Akár egy jó monitor. Az érzékenysége példás, és ebből következően a dinamikája is. Ha a többit "elégségesre" hozza, már megérte.
Köszönöm az észrevételt.
- realfidelity
- Nincs visszaút
Lowther hangszórók
Igen, ez gyakori probléma a tölcséres elven működő konstrukciókkal kapcsolatban, és úgy általában a szélessávúakkal kapcsolatban is sokszor megemlítődik, többnyire abban az összefüggésben, hogy a frekvenciasáv szélein csökken az átvitelük. Én is hallottam rengeteg olyan megoldást, amelyik az említett problémával küzdött és a tulajdonosai büszkén mutogatták, teljesen süketen állva a problémához, állították, hogy a felvételek minőségében van a probléma. Én például a Fostexeket hallom ilyennek, és ezt az alábbi linken olvasható cikk is kiemeli: http://halfnote.hu/node/295
Ennek ellenére a TL megoldásokban még nem csalódtam, és noha lassabbak, lomhábbak és álmosabban adják vissza a zenei történéseket, még mindig hallgathatóbbak, mint a tölcsérek. Egy ekkora szekrényt nem szívesen vinnék be a lakásba, főleg, ha a hangja sem az "igazi". Ugyanakkor volt szerencsém megfülelni egy monitor méretű szélkessávút is, amelyikkel semmi ehhez hasonló gond nem akadt. Igaz, hogy az az árkategória számomra egyelőre nem megközelíthető.
Lowther hangszórók
hatalmas monstrum
- realfidelity
- Nincs visszaút
Lowther hangszórók
hatalmas monstrum
- Bartfay
- V.I.P.
- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Lowther hangszórók
Nekem egyszer volt szerencsém egy Muhorn IV-et megfülelni DX3-al
Fantasztikus volt. Gyönyörű tiszta, összetéveszthetetlenül szélessávú, irányított hang.
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
- realfidelity
- Nincs visszaút
Lowther hangszórók
Engem is, azért kérdezem. Már csak a laza 70 éves tapasztalat is sokat mond. Illetve, ha egy szélessávú igazán jó, akkor ott sok baj nem lehet. Azért írom, mert jelenleg én is szélessávút hallgatok, és bár tisztában vagyok a hátrányaival, egyelőre nem találtam olyan árban is megfizethető konstrukciót, amivel szívesebben hallgatnék zenét. Viszont annyira meg nem olcsók, hogy ész nélkül belevágjak, illetve az eddig ajánlott doboztervek már elsőre is elég bonyolultak. Gondoltam, előtte inkább kérdezek.
Lowther hangszórók
Sajnos még nem hallottam ezekből a hangszorókbol épített dobozt, de nagyon érdekelnek.
- realfidelity
- Nincs visszaút
Lowther hangszórók
Kicsit bővebben esetleg? Látom, Te is építesz szélessávúból hangfalakat, gondolom van némi személyes tapasztalatod. Megköszönném, ha megosztanád velünk. Az eddigi, némileg személyeskedő vitákból nem sok minden derült ki. Illetve - tiszteletben tartva a forgalmazó/kereskedő személyét és érdekeit is - szeretnék esetleges használóktól, DIY-erektől is hallani róla. Remélem ezzel nem bántottam meg senkit, és átment, hogy mire vagyok kíváncsi. Több fül többet hall.
- Bartfay
- V.I.P.
- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Lowther hangszórók
Helló!
Ránézésre jónak tűnnek ezek a hangszórók. Lehet, esetleg valahol olvasni róluk, kinek, milyen tapasztalata van vele? Egyelőre csak érdeklődés szintjén, hallgatózni nem akarok.
Köszönettel:
relafidelity
Ezek a HANGSZÓRÓK !!! Mondhatnák azt is, hogy a mindentvivő...
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
- realfidelity
- Nincs visszaút
Lowther hangszórók
Helló!
Ránézésre jónak tűnnek ezek a hangszórók. Lehet, esetleg valahol olvasni róluk, kinek, milyen tapasztalata van vele? Egyelőre csak érdeklődés szintjén, hallgatózni nem akarok.
Köszönettel:
relafidelity
- tempomusic
- Lefelé a lejtőn
Lowther hangszórók
Igazad van Attila!
Folytassuk konkrétabb dolgokkal.
A Lowther Loudspeaker Systems Ltd. megtisztelő felkérésére a hazai képviseletet
a Tempo-Music kft. látja el.
Ezzel tagjai lettünk a világméretű Lowther Clubnak és közvetlen gyári kapcsolatunk
révén tanáccsal és minden más szolgáltatással tudunk segíteni - amit a Club
tagság jelent bárhol a világon.
Ezek a következő lehetőségek:
Régi hangszóró cseréje új-ra. (csak a hangszórók közti árkülönbséget és a szállítást
kell fizetni.)
Hangszóró cseréje más típusra (up-grade). ár mint az előbbi esetben.
Csak membrán egység vásárlása (pl. sérülés esetén).
Régi típusú fázis kúp cseréje új fázis equalizerre.
Rendelhető ezüst lengőcsévével a kiválasztott hangszóró.
A hangszórók rendelhetők 8 - vagy - 15 Ohm kivitelben.
A vásárló a hangszóró mellé gyári terveket kap(hat) díjmentesen.
A valuta és Áfa különbségek árnövelő hatását kivéve igyekszünk az angol
árakat biztosítani.
Konkrét árakat rendeléskor tudunk adni.
- Zimonyi Attila
- V.I.P.
- Értékelés: 13
Lowther hangszórók
Azt gondolom nem lesz több fecsegés,értelmetlen.
PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5096
Lowther hangszórók
'66: hidd el, az összes általad összerakott hangszórót is jól megvizsgálva sok-sok hibát fedeznénk fel, kár ezeken a dolgokon lovagolni. Te biztos vagy abban, hogy t u d o d, hogy mely paraméterek a legfontosabbak, hogy jók legyenek, és melyek az elhanyagolhatóak? Ne gyere a TS egyensúllyal, mert abból még nem következik a hallgathatóság minősége.
Állandóan úgy kritizálsz, hogy helyes irányt még véletlenül sem mutatsz, legfeljebb a balladai homályba a TS paraméterek billegtetésével.
És még te nevezed magad mesternek...
Lowther hangszórók
Rossz a megközelítés, mert a hangszóró képességei-paraméterei és értékelésük tőlem, de Klangtól, és Tigristől is teljesen függetlenek.
Lowther hangszórók
"- Én annyit látok, hogy elég ócska kínainak látszó habszéleik vannak -"
Én nem értek annyira hozzá, de nem feltételezem, hogy ha egy hangszóró összes
alkotó elemét saját elképzelésük alapján le tudják gyártani az angolok
akkor pont egy hab membrán szélt képtelenek lennének sütni !!
Mi értelme lenne?
Sanyi!
Az a megoldás hogy felajánlasz -nak átalakításra egy párat ebből az ócska szélű szélessávúból, csak akkor lesz elfogadható -vagy válaszra sem méltatod! Én ezt ajánlom. :taps:
Lowther hangszórók
Én Kanadában találkoztam vele először, elég komoly hangszórók...
Bár tény, h ez sem hibátlan, mint semmi más, ha csak a mérési adatokat nézzük...De lessük meg a legtöbb doboz, vagy hangszóróról megadott méréseket, egyik sem különb, sőt...És ennek ellenére milliókért eladhatók, és boldog tulajdonosok dícséretei hallhatók, olvashatók...
Lowther hangszórók
Igen, itt szokott jönni az, hogy a rezonáló középtartomány, és a 20dB-s hibák is mind-mind szándékosak.