Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha ezzel problémád van hidd el szívesen segítek. Melyik hozzászólásod töröljem?
Azt hittem, kinevezel MOD-nak.

Vendég

Hangsugárzó építés

Ok, neki az a véleménye, az enyém és még néhány hozzáértőé (akik tényleg értenek hozzá, nem úgy mint én) kicsit más, de nem szoktam a Clarussal foglalkozni, ezután sem szívesen tenném. ;-)

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Na felnéztem a lapra. Van gyönyörű webáruház, vannak csodaszép ezüstben csillogó sokhangszórós hangsugárzók (egyik-másik ránézésre elszabott), többnyire x.1 rendszerbe szedve, mert úgy többet lehet kérni érte... De egyetlen mérési eredmény nincs.Ha jobban körülnéz az ember fia azért belefut szép mondatokba a teknó-lógia lapon... "6 dB/oktáv meredekségű hangváltók alkalmazása: A korrekt fázisátvitel (térleképzés) érdekében, ahol csak lehetséges, elsőrendű azaz 6 dB/oktávos váltókat alkalmazunk, minél kisebb ez az érték, annál jobb." amiken aztán jól elszórakozik. "Mélyhangok ávitele szempontjából a tölcsér a legjobb megoldás, mert rendkívül jó a hatásfoka, így kis erősítő teljesítménnyel is igen mély, dinamikus és a legtisztább basszust produkálja." Ezt hallaná csak meg a Lovag: "Az MDF egy nagy tömörségű, a hagyományos ún. pozdorja v. faforgács lapoknál sűrűbb, finomabb szerkezetű, kifejezetten nehéz forgácslap, jó belső csillapítással. Tehát a hangsugárzók ideális alapanyaga [...]" "csak a tűréshatáron belül lévő paraméterekkel rendelkező hangszórók kerülnek beépítésre." érdekes lehet hová kerül a többi... és azis hogy mi alapján történik a szelekció... Hm. Elég is volt, hogy gyorsan végiglapoztam a termékeket...

Úgy került szóba a Clarus, hogy Béla felhozta mint példát. Példát, hogy van aki példásan vásárol tőle. ;-)

A gyártó véleménye ez, ha neked nem tetszenek a dobozok, hát ez van. Valakinek bejön a hangja, annyira nem is kevés embernek. Egy jól installált Clarus mozi nagyon jól tud ám szólni többek szerint.
Naim-ZU

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

BótaJ Átécé, azért törölhettek, mert moderátorok vagytok. ;-) http://www.avx.hu/forum/index.php?act=S ... DE=leaders
Ha ezzel problémád van hidd el szívesen segítek. Melyik hozzászólásod töröljem?

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Ha már így meg lettünk említve: gondolom te már láttál belülről Clarus hangfalat, pontosan ismered a hangszórókat, amelyeket használ a tervező ( illetve modifikál is akár).
Jó vicc. Ilyen mennyiségben nekiül és kézzel darabonként "modifikálja"? Egyszer tényleg megnézném, mer akkor többet dolgozik, mint én. A hangszórókra elég ránézni is.

Nem azt mondtam, hogy mindegyik modifikálva van, de van amelyik igen.
Tényleg sokat dolgozik.
Naim-ZU

Vendég

Hangsugárzó építés

Na felnéztem a lapra. Van gyönyörű webáruház, vannak csodaszép ezüstben csillogó sokhangszórós hangsugárzók (egyik-másik ránézésre elszabott), többnyire x.1 rendszerbe szedve, mert úgy többet lehet kérni érte... De egyetlen mérési eredmény nincs.Ha jobban körülnéz az ember fia azért belefut szép mondatokba a teknó-lógia lapon... "6 dB/oktáv meredekségű hangváltók alkalmazása: A korrekt fázisátvitel (térleképzés) érdekében, ahol csak lehetséges, elsőrendű azaz 6 dB/oktávos váltókat alkalmazunk, minél kisebb ez az érték, annál jobb." amiken aztán jól elszórakozik. "Mélyhangok ávitele szempontjából a tölcsér a legjobb megoldás, mert rendkívül jó a hatásfoka, így kis erősítő teljesítménnyel is igen mély, dinamikus és a legtisztább basszust produkálja." Ezt hallaná csak meg a Lovag: "Az MDF egy nagy tömörségű, a hagyományos ún. pozdorja v. faforgács lapoknál sűrűbb, finomabb szerkezetű, kifejezetten nehéz forgácslap, jó belső csillapítással. Tehát a hangsugárzók ideális alapanyaga [...]" "csak a tűréshatáron belül lévő paraméterekkel rendelkező hangszórók kerülnek beépítésre." érdekes lehet hová kerül a többi... és azis hogy mi alapján történik a szelekció... Hm. Elég is volt, hogy gyorsan végiglapoztam a termékeket...

Úgy került szóba a Clarus, hogy Béla felhozta mint példát. Példát, hogy van aki példásan vásárol tőle. ;-)

Vendég

Hangsugárzó építés

Na felnéztem a lapra. Van gyönyörű webáruház, vannak csodaszép ezüstben csillogó sokhangszórós hangsugárzók (egyik-másik ránézésre elszabott), többnyire x.1 rendszerbe szedve, mert úgy többet lehet kérni érte... De egyetlen mérési eredmény nincs.
Ha jobban körülnéz az ember fia azért belefut szép mondatokba a teknó-lógia lapon... "6 dB/oktáv meredekségű hangváltók alkalmazása: A korrekt fázisátvitel (térleképzés) érdekében, ahol csak lehetséges, elsőrendű azaz 6 dB/oktávos váltókat alkalmazunk, minél kisebb ez az érték, annál jobb." amiken aztán jól elszórakozik. "Mélyhangok ávitele szempontjából a tölcsér a legjobb megoldás, mert rendkívül jó a hatásfoka, így kis erősítő teljesítménnyel is igen mély, dinamikus és a legtisztább basszust produkálja." Ezt hallaná csak meg a Lovag: "Az MDF egy nagy tömörségű, a hagyományos ún. pozdorja v. faforgács lapoknál sűrűbb, finomabb szerkezetű, kifejezetten nehéz forgácslap, jó belső csillapítással. Tehát a hangsugárzók ideális alapanyaga [...]" "csak a tűréshatáron belül lévő paraméterekkel rendelkező hangszórók kerülnek beépítésre." érdekes lehet hová kerül a többi... és azis hogy mi alapján történik a szelekció... Hm. Elég is volt, hogy gyorsan végiglapoztam a termékeket...

Vendég

Hangsugárzó építés

Ha már így meg lettünk említve: gondolom te már láttál belülről Clarus hangfalat, pontosan ismered a hangszórókat, amelyeket használ a tervező ( illetve modifikál is akár).
Jó vicc. Ilyen mennyiségben nekiül és kézzel darabonként "modifikálja"? Egyszer tényleg megnézném, mer akkor többet dolgozik, mint én. A hangszórókra elég ránézni is.

Vendég

Hangsugárzó építés

BótaJ Átécé, azért törölhettek, mert moderátorok vagytok. ;-) http://www.avx.hu/forum/index.php?act=S ... DE=leaders

d27tg0506
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: d27tg0506 »

Azé vicc,hogy a saját fórumodat sem ismered.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ez valami új lehetőség? Nálam nem működik.

nálam működik.
No ugye?
Ezért írtam,hogy mindenki törölje a sajátját,ha akarja.

Most is sikerült egy tegnapi rgy soros beírást kitörölni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Kitöröltem a saját beírásaim. Más is megteheti a sajátjával.

Most néztem ahol atc beírás van azt ki tudom törölni most is.
A többinél nem jeleneik meg ez a lehetőség.
Az atc sima mezei felhasználó.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

nálam működik.
Naim-ZU

d27tg0506
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: d27tg0506 »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11031
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

"A clarus olyan... egy a sok közül cég képét mutatja.. összerakom és vigyék mindegy mit, mert úgyis megveszik alapon. Lehet, hogy jobb lesz nekik a HiVi mint az eddig kínából importált cuccok, de meg kell nézni, hogy mihez viszonítva jobb." by shalafi66.
igazándiból hogy került szóba a Clarus, mert én nem vagyok annyira ráérős, meg mazochista, hogy visszakeressem.
Józsi
Naim-ZU

Vendég

Hangsugárzó építés

Köszönöm, átolvastam, nagyon tanulságos. Csak egy baj van vele: visszafelé sült el a puska.
Akkor hívd a mentőket. Gyorsan. Hátha még menthető.

Nem sülhet el visszafelé csak annak, aki leírta ezeket a blőd kitalációkat.

HA 18-620
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: HA 18-620 »

Azért én készítettem egy atc-összest a töröltekből.  
http://pl13.fw.hu/Nevtelen-1.GIF

Köszönöm, átolvastam, nagyon tanulságos. Csak egy baj van vele: visszafelé sült el a puska.

"NYELVÉSZPROFESSZOR" (doki után szabadon)
Nyelvészprofesszor,

Vendég

Hangsugárzó építés

Sosem "fikáztam" senkit. Egyébként azok mondanak ilyet mint te most, akiknek mindenféle véleménnyilvánítás ami nem egyezik az ő gondolatukkal "fikázásnak" számít. Ők pedig még mindig úgy hiszem, hogy egyszerűen idióták. 
A fitogtat g-vel írandó.

Felder nem magyar tanár!

És ez jól látszik a beírásaiból is, én pl. még nem láttam egyetlen beírását sem, amiben ne lenne helyesírási hiba, ezért nem is érdemes kijavítgatni, mivel ha eddig nem tanult meg helyesen írni, akkor már nem is fog.

De ha mégis erre szánja rá magát, akkor tegye következetesen.

Mondjuk így:
1. a „beirásod” helyesen beírásod, mivel ez hosszú í-vel írandó.
2. a „fikázásod” után vesszőt kell tenni, mivel itt felsorolásról van szó.
3. az „ürült” helyesen őrült, mert nem az örömről, hanem az elmebajról van szó.
4. a „fitoktatásáról” helyesen fitogtatásáról, mivel a fitogtat (mutogat, henceg, dicsekszik) igéből van képezve.

De még egyszer óva intem tőle, mivel az egész napja, és az összes energiája rá menne, ha Felder minden helyesírási hibáját ki akarná javítani. Annak meg nincs értelme, hogy néha egyet-egyet.

Vendég

Hangsugárzó építés

Sosem "fikáztam" senkit. Egyébként azok mondanak ilyet mint te most, akiknek mindenféle véleménnyilvánítás ami nem egyezik az ő gondolatukkal "fikázásnak" számít. Ők pedig még mindig úgy hiszem, hogy egyszerűen idióták. 
A fitogtat g-vel írandó.

Nekem mindegy akkor se mész 100-zal!

Vendég

Hangsugárzó építés

Kitöröltem a saját beírásaim.Más is megteheti a sajátjával.

Szerintem valamit összekeversz, itt csak neked van törlésre jogod, másnak nincs. Egyébként a régi öregek tudod mit mondtak erre? "Vágd le mérgedben az orrodat, majd ragaszd vissza, ha tudod!"

Azért én készítettem egy atc-összest a töröltekből. Ajánlom Felder figyelmébe is, ha látni akarja ki és hol szokott "fikázni". Az első indító hozzászólás mindjárt figyelemreméltó.

http://pl13.fw.hu/Nevtelen-1.GIF

Vendég

Hangsugárzó építés

A fitogtat g-vel írandó.

Vendég

Hangsugárzó építés

Ha megnézed azt az ezret, amit én elkövettem, abban magamtól H2000 vagy saját hangszóróról egy szót sem szólok. Talán nem árt a tények ismerete mielőtt valaki billentyűzetet ragad....
Hát a te 1000 beirásodból 800 ATC és mások fikázása 200 meg az örült nagy tudásod fitoktatásáról szól.

Vendég

Hangsugárzó építés

Szerintem Shalafi jobban tenné ha a hangszóróit tökéletesittené ahelyett,hogy ide irogat és bombázza ATC-ét.Talán ha abba fektetné a felesleges energiáit akkor nagyobb sikere lehetne a termékeinek.
Ezt már mondta nekem más is. Halasy Gábor. A SAL hangszórók méréseit készítette. De még azt is hibásan. Az a probléma, hogy Te még az ő szintjét sem ütöd meg...

Vendég

Hangsugárzó építés

Mindig elgondolkozom azon, melyik fajta hsz okoz nagyobb topic színvonal esést, a tudálékos és udvariatlan amatőr, vagy a mindenáron szerepelni akaró, professzionálisnak feltűnni szándékozó gyártó-kereskedő.  Az amatőrt azért helyre lehet igazítani egy-két tanáccsal, de a profi az sokkal nagyobb galibát tud okozni. Na erre van az a szokás, hogy a profik serénykedjenek a saját ker topicjukban, ha mégis beleszólnak egy másik ker vagy nem ker topicba, akkor legyen már egy minimum színt, ami elvárható tőlük. Egyébként meg a profi elsősorban ne a billentyű nyomogatással, hanem a termékeivel és szolgáltatásaival bizonyítson, és izzadjon a vásárlói megelégedéséért. A vevőik írjanak róluk jó-vagy rossz véleményt.
Akkor légyszíves tolmácsold atc-nek is, talán ő még nem hallott erről a sok éves kereskedelmi gyakorlata alatt. Én nem hiszem, hogy másképp tettem volna mint azt elvárod, pedig nem is vagyok pénzben kifejezve annyira profi mint a Béla.

A minimum szint ami elvárható egy gyártótól kereskedőtől, hogy lásson a saját hasznán túl is és érdekelje az ügyfél gondolata is. Ehhez az is hozzátartozik, hogy ha probléma van, ne bújjon a törlés gomb, illetve személyeskedés mögé.

Azt hiszem, ha megnézed atc 10 000 fölötti beírását akkor láthatod akülönbséget. Ebből 5000 azt bizonygatja mennyire jó, amit árul. Ha megnézed azt az ezret, amit én elkövettem, abban magamtól H2000 vagy saját hangszóróról egy szót sem szólok. Talán nem árt a tények ismerete mielőtt valaki billentyűzetet ragad....

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”