Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az LS 880A-n pont lehet előlapon szabályozni a közép és a magas szintjét. Olvastam másik topikban, hogy gyengébb forrásról hallgathatóbb. Valószínű abból fakad az egész, hogy a titán magas nem a Te fülednek valól. Próbálj ki egy másik, akár hasonló korú monitorsugárzót, mely nem fém dómos és nagy eséllyel megoldódik a problémád.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1307

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

KENWOOD LS-880A
\ 48.000 (egyszeri, 1985)

Kommentár Hangsugárzórendszernek szállította a technológiát, mint a class A felfüggesztés annak érdekében, hogy megbirkózzanak a széles dinamikatartomány digitális forrásokból.

Osztályú felfüggesztés Kenwood szabadalmaztatott technológia, elfogadásra került a mélynyomó LS-880A.
Ahhoz, hogy megszünteti a nem-lineáris torzulás egymástól a két a felfüggesztés, és felismerte a lineáris mozgás a vibrációs lemez.

Aluláteresztő már elfogadott egy kónuszos mélysugárzó a 27cm amely elfogadta a HR szén.
Rezgés változata, a cellulóz réteg a fokozott veszteség HR szén és a bordák, egy háromrétegű szerkezet sandwiching a kemény műgyanta réteg, és elnyomja az anyag egyedülálló visítás.
Ezen túlmenően, a meghajtó rendszer általa elfogadott a lengőtekercs magas alumínium csévetest a mágnes és a merevsége a teljes mágneses fluxus 92000maxwell.

A középkategóriás én elfogadta a 7,5 cm-es félig dóm squawker által ionbevonat titán.
Kifejlesztett egy vibrációs változata a könnyű, nagy merevség ionbevonat titán, ez ​​egy félig kupola Squaw autó, amely egyben a jellemzői a kónuszos kiváló dóm és a magas hatékonyságot irányítottság.
Ezen kívül dolgozunk a mágneses kör a teljes mágneses fluxus 46000maxwell mágnes, könnyű és nagy hatékonyságú felhasználásával lengőtekercs a hőre keményedő-kötés alumínium vezetéket.

A nagyfrekvenciás én elfogadta az ionbevonat dóm magassugárzó a 2,5 cm.
Titán-nitrid ionizálódik és gyorsított által egy plazma állapot, ami lerakódik növelésével a kinetikus energia a molekulák, a lerakódás szilárdság vesszük kellően, és befejeződik, hogy a vibrációs lemez hatszor több, mint a keménység, a merev titán.
Amellett, hogy a hangtekercs, hogy csökkentse a súlyt segítségével az alumínium huzal, a mágneses áramkör és kapott egy nagy mágneses fluxussűrűség alkalmazásával egy ferrit mágnes stroncium rendszer.

Hálózati, mélysugárzó, squawker, hogy használja a dedikált nyomtatott áramkör rendre magassugárzó, úgy ártalmatlanítják, külön-külön. Ennek eredményeként ez a elnyomja az áthallás miatt áthallás és a földi vonal köszönhető, hogy a szivárgás mágneses fluxust.
Ezen túlmenően, a huzal anyaga és tekercselés van elfogadta az oxigén mentes réz.

Az akusztikus energia-egyensúly, a hallgatási terület a lakásba, és általa elfogadott akusztikai szintű ellenőrzés.
Jellemzői abban az esetben került egyenesen a földre zárt, ez már egy kiigazítást, hogy megfeleljen a jellemzői a szoba, amit elválasztva egy tolóajtóval és függönyök a szabadban.

Értékelés modellek Rendszer
3 módon, 3 hangszóró bass-reflex rendszer, valamint egy könyvespolc típus
Egység
Mert aluláteresztő: 27cm kónuszos
Középkategóriás: 7,5 cm-es fél-dóm
Nagy zenekar: 2.5cm dóm
Játssz frekvenciasáv
33Hz ~ 45kHz
Maximális bemeneti
150W (EIAJ)
Impedancia

Kimeneti hangnyomás szint
91dB / W / m
Crossover frekvencia
700Hz, 5 kHz
Külső méretek
Szélesség × magasság 310 × 590 mélység 317mm
Súly
15.5kg

Hát ez a leírás alapján nagyon jó dolog! Nem is értem miért csak ennyi az ára és , hogy miért nem szól jól?!
Persze kicsit olyan lett a Tiéd mint a "Kossuth Lajos bicskája" !
Ezek szerint full Kenwood rendszered van?
Az új membrán mennyire azonos specifikációjú a régivel? Mennyire jó volt a sajtója? Meg a felhasználói vélemények is?! Miért pont erre esett a választásod? Miért okozhat mégis csalódást?!
Ezeken is érdemes elgondolkodni!

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Milyen használt dobozaid vannak?
Meg lehetne tudni, ki az az ügyes  szerelőd?
Amúgy titán-nitrát bevonatú dóm nem létezik, csak titán nitrid, de azt sem selyem dómra teszik, hanem fém dómra,   ne keverjük a fartőt a tar fővel!
Mi az a féldóm??
A Négy évszak Vivaldi műben nincs fuvola, csak vonós kamarazenekar. Lehet, hogy a Bach H moll szvittel kevered?
jaj
    KENWOOD LS-880A   \ 48.000 (egyszeri, 1985)  
  Kommentár Hangsugárzórendszernek szállította a technológiát, mint a class A felfüggesztés annak érdekében, hogy megbirkózzanak a széles dinamikatartomány digitális forrásokból.

Osztályú felfüggesztés Kenwood szabadalmaztatott technológia, elfogadásra került a mélynyomó LS-880A.
Ahhoz, hogy megszünteti a nem-lineáris torzulás egymástól a két a felfüggesztés, és felismerte a lineáris mozgás a vibrációs lemez.

Aluláteresztő már elfogadott egy kónuszos mélysugárzó a 27cm amely elfogadta a HR szén.
Rezgés változata, a cellulóz réteg a fokozott veszteség HR szén és a bordák, egy háromrétegű szerkezet sandwiching a kemény műgyanta réteg, és elnyomja az anyag egyedülálló visítás.
Ezen túlmenően, a meghajtó rendszer általa elfogadott a lengőtekercs magas alumínium csévetest a mágnes és a merevsége a teljes mágneses fluxus 92000maxwell.

A középkategóriás én elfogadta a 7,5 cm-es félig dóm squawker által ionbevonat titán.
Kifejlesztett egy vibrációs változata a könnyű, nagy merevség ionbevonat titán, ez ​​egy félig kupola Squaw autó, amely egyben a jellemzői a kónuszos kiváló dóm és a magas hatékonyságot irányítottság.
Ezen kívül dolgozunk a mágneses kör a teljes mágneses fluxus 46000maxwell mágnes, könnyű és nagy hatékonyságú felhasználásával lengőtekercs a hőre keményedő-kötés alumínium vezetéket.

A nagyfrekvenciás én elfogadta az ionbevonat dóm magassugárzó a 2,5 cm.
Titán-nitrid ionizálódik és gyorsított által egy plazma állapot, ami lerakódik növelésével a kinetikus energia a molekulák, a lerakódás szilárdság vesszük kellően, és befejeződik, hogy a vibrációs lemez hatszor több, mint a keménység, a merev titán.
Amellett, hogy a hangtekercs, hogy csökkentse a súlyt segítségével az alumínium huzal, a mágneses áramkör és kapott egy nagy mágneses fluxussűrűség alkalmazásával egy ferrit mágnes stroncium rendszer.

Hálózati, mélysugárzó, squawker, hogy használja a dedikált nyomtatott áramkör rendre magassugárzó, úgy ártalmatlanítják, külön-külön. Ennek eredményeként ez a elnyomja az áthallás miatt áthallás és a földi vonal köszönhető, hogy a szivárgás mágneses fluxust.
Ezen túlmenően, a huzal anyaga és tekercselés van elfogadta az oxigén mentes réz.

Az akusztikus energia-egyensúly, a hallgatási terület a lakásba, és általa elfogadott akusztikai szintű ellenőrzés.
Jellemzői abban az esetben került egyenesen a földre zárt, ez már egy kiigazítást, hogy megfeleljen a jellemzői a szoba, amit elválasztva egy tolóajtóval és függönyök a szabadban.  

Értékelés modellek   Rendszer 3 módon, 3 hangszóró bass-reflex rendszer, valamint egy könyvespolc típus Egység Mert aluláteresztő: 27cm kónuszos
Középkategóriás: 7,5 cm-es fél-dóm
Nagy zenekar: 2.5cm dóm Játssz frekvenciasáv 33Hz ~ 45kHz Maximális bemeneti 150W (EIAJ) Impedancia 6Ω Kimeneti hangnyomás szint 91dB / W / m Crossover frekvencia 700Hz, 5 kHz Külső méretek Szélesség × magasság 310 × 590 mélység 317mm Súly 15.5kg  

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1307

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Üdvözletem. Tanács kellene.

Használt dobozokat vettem, melyekben a közép selyem-titánnitrát féldóm, a magas titánnitrát dóm. A vásárlás után kiderült, hogy ez egyik magas dóm membránja szakadt, viszont már az sem az eredeti volt.. A szerelőm azt mondta, hogy hajlékonyabb, vékonyabb membránt tesz be (persze párban) , így fog szépen szólni. Most hogy a lánc igazán szépen szól, a magas tartományokban, (pld. fuvola Vivaldi négy évszak) hosszan hallgatva kicsit fárasztó a magas. Összefügghet-e ezzel a probléma, azaz ha továbbra is sokallom a magasat, lehet hogy a bemérést követően egy membráncsere javítana a dolgon? A gyárit esély sincs beszerezni, 30 évesek a dobozok.

Úgy néz ki a rendszered több sebből vérzik. A füled meg szinte a magasaktól. másik topikban a cd játszód kábelétől várod a csodát a hang megjavulásától. Szerintem ha ennyi lesz a változó a rendszeredben , a készülékeidben , ember fia nem fog tudni segíteni rendbe tenni.
Próbálj egyszerre csak egy dologgal foglalkozni és ha az már biztosan "jó" , csak akkor tovább lépni.pl milyen hangdoboz ez amit hallgatnál?
Lehet, hogy eleve rossz választás volt Neked a " fémmembrános" megoldás. Lehet, hogy sokkal hagyományosabb papírmembrános , selyemdómos hangzással lennél jobban elégedett.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Használt dobozokat vettem, melyekben a közép selyem-titánnitrát féldóm, a magas titánnitrát dóm. A vásárlás után kiderült, hogy ez egyik magas dóm membránja szakadt, viszont már az sem az eredeti volt.. A szerelőm azt mondta, hogy hajlékonyabb, vékonyabb membránt tesz be (persze párban) , így fog szépen szólni. Most hogy a lánc igazán szépen szól, a magas tartományokban, (pld. fuvola Vivaldi négy évszak)  hosszan hallgatva kicsit fárasztó a magas. Összefügghet-e ezzel a probléma, azaz ha továbbra is sokallom a magasat, lehet hogy a bemérést követően egy membráncsere javítana a dolgon? A gyárit esély sincs beszerezni, 30 évesek a dobozok.   

Milyen használt dobozaid vannak?
Meg lehetne tudni, ki az az ügyes  szerelőd?
Amúgy titán-nitrát bevonatú dóm nem létezik, csak titán nitrid, de azt sem selyem dómra teszik, hanem fém dómra,   ne keverjük a fartőt a tar fővel!
Mi az a féldóm??
A Négy évszak Vivaldi műben nincs fuvola, csak vonós kamarazenekar. Lehet, hogy a Bach H moll szvittel kevered?
jaj

Vendég

Csak soknak érzem, sokszor fáraszt, egyébként nagyon szépen szól. Gyári adatai szerint 45kh-ig szól.
Meg kéne mérni, hogy kiderüljön, egyáltalán a hangsugárzóval van-e a gond. Ha fáraszt vagy idegesít, az általában inkább valamilyen torzítás.
Egyes hangszórók kiemelnek bizonyos frekvencián, ami akár bántó is lehet, mégha alapvetően jó is a hangszóró maga. De a javítás "eredménye" is lehet akár. Ha csak egyszerűen sok a magas, akkor ha távolabb mész a hangsugárzótól 1-2 méterrel, akkor javulnia kéne a dolognak, viszont ha torzítás, akkor onnan is zavaró lesz. Ha csak sok, azt könnyű orvosolni, reméljük csak csak ennyi...

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Meg kéne mérni azokat a dobozokat, hogy kiderüljön, mi a gond. Torzítanak is a magasak vagy csak soknak érzed?

Csak soknak érzem, sokszor fáraszt, egyébként nagyon szépen szól. Gyári adatai szerint 45kh-ig szól.

Vendég

Használt dobozokat vettem, melyekben a közép selyem-titánnitrát féldóm, a magas titánnitrát dóm. A vásárlás után kiderült, hogy ez egyik magas dóm membránja szakadt, viszont már az sem az eredeti volt.. A szerelőm azt mondta, hogy hajlékonyabb, vékonyabb membránt tesz be (persze párban) , így fog szépen szólni. Most hogy a lánc igazán szépen szól, a magas tartományokban, (pld. fuvola Vivaldi négy évszak)  hosszan hallgatva kicsit fárasztó a magas. Összefügghet-e ezzel a probléma, azaz ha továbbra is sokallom a magasat, lehet hogy a bemérést követően egy membráncsere javítana a dolgon? A gyárit esély sincs beszerezni, 30 évesek a dobozok.   

Meg kéne mérni azokat a dobozokat, hogy kiderüljön, mi a gond. Torzítanak is a magasak vagy csak soknak érzed?

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sonny

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Kis szombati méricske, asszony nincs itthon
S

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Üdv Mindenkinek!

Érdeklődnék hangszóró/hangsugárzó bemérő rendszerről,hol lehet emberi áron ilyet szerezni vagy DIY építeni?
Esetleg ha van valakinek elfekvő régi,használt ilyen készüléke,szívesen megszabadítanám tőle,ellenérték fejében.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Hozzászólás Szerző: atis »

Sziasztok!

Szegeden érdekelne jó szakember, aki egy régi, 30+ éves, háromutas hangsugárzót átnézne nekem, megvizsgálna, mérne, stb....
Alapvetően egész jól muzsikál, de a magas esetében van olyan frekvencia, ahol zavaróan tud szólni.

Mérete miatt nem postáznám, pesti útjaim vannak ritkán, de jobb lenne helyileg intézni a dolgokat, mivel saját rendszerben szeretném hallgatni egy esetleges javítás/modifikálás során.

Köszönöm!

lng
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: lng »

Olvasgattam más oldalakon, hogy a Van Damme, és Klotz kábelek egészen jó minőségűek, pláne az árukhoz mérten.
Ezeknek a gyártóknak a hangszóró-, vagy a mikrofonkábele megfelelő lenne belsőkábelezésre?
Örömmel venném, ha valaki megosztaná velem tapasztalatát.
További szép hétvégét Mindenkinek!
Gyula

Az en DIY frontjaim 6 os Van Damme-al vannak bekabelezve. Nem cserelnem le oket.

cooler-mg
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: cooler-mg »

Olvasgattam más oldalakon, hogy a Van Damme, és Klotz kábelek egészen jó minőségűek, pláne az árukhoz mérten.
Ezeknek a gyártóknak a hangszóró-, vagy a mikrofonkábele megfelelő lenne belsőkábelezésre?
Gyula

Szia!

A Kltoz-ot nem javaslom, próbáltam, PA célokra kiváló, esetleg low budget hi-fi-re, de komolyabb rendszerbe nem való se belső se IC kábelnek.
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php? ... 5#p2807625

Megjelenítő: Lapos, Hangsugárzó: Unique Sound Tiger, Puma, Panther. Kábel:DIY, Erölködő:Mod Luxman, DAC: Mod Audio Gd, Lejátszó: Philips 620 MOD CD, Raspberry (Volumio)

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: memme »

Ternészetesen igen, zárt doboznál a tömítetségre ügyelj.
Én is ezt a megoldást szoktam alkalmazni próba doboznál, a végleges akkor elötte fesd le feketére és nem annyira feltűnő (feltéve,ha fekete a magas)

arusha
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: arusha »

Van valamilyen bevett módszer arra, ha az eredetinél kisebb átmérőjű magast raknék a dobozba? 
Az átmérő kb 2cm-rel kisebb az eredetinél. Arra gondoltam, egy 2cm-es fagyűrűt faragasztóval odaragasztanék, így abba mehetne a hangszóró. Zárt a doboz. Ez így működhet?

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Hozzászólás Szerző: sokekola »

Most láttam, hogy ma van a születésnapja,.
Offline, így inkább nem zavarom.

Miért nem írsz neki privát üzenetet? És majd válaszol.

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Gyula

Hát inkább Fapaci-féle arany-ezüst kábel, mint van Damme, ár -érték arányban...Klotz...olcsó...de nem kábeleznék át vele, annyira nem tartom jónak...

gydaroczi
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: gydaroczi »

Gyula

gydaroczi

Köszönöm!
Megkérdezem tőle.
Üdv.
Gyula

Most láttam, hogy ma van a születésnapja,.
Offline, így inkább nem zavarom.

gydaroczi

Kábel ügyben írnék Fapacinak, ráadásul ő szokott hangdobozokat, hangváltókat készíteni is.
Köszönöm!
Megkérdezem tőle.
Üdv.
Gyula

gydaroczi

Ha egy távtartóval elemeled a váltó paneljét a doboztól, akkor jó sok hely lesz alatta, oda elférnek a kondik, ha ügyesen forgatod őket. Készíthetsz rá egy kis dobozt, hogy le tudd zárni a váltót, az megvédi a rezonanciáktól, és ennyi térfogatcsökkenés nem sokat számít, de ha nagyon precíz vagy egy kis birkagyapjú segít ezen is, de csak módjával a mennyiséggel. A tekercseket ne bolygasd, azok nagyon is jók és a barna kondikat sem kell cserélni, azok mkp kondik, meg sem kottyan ennyi év nekik, az ellenállás is maradhat. Azt gondolom a kábel csere is okozhat meglepetést, lehet, hogy a negyvenéves réznél nehéz lesz semlegesebbet találni. Villanymotorokhoz lehet kapni mkp kondikat, nevetséges áron, a párhuzamos ágba tökéletes lehet, különösen az árukat tekintve, de egyébként is. 
Köszönöm! Tetszik ez az ötletet, a panel megemelésével! Ráadásul így nem is alakítom át drasztikusan a dobozt. Mivel én a "vintage" készülékeket gyűjtöm, az eredeti állapotot szeretném minél jobban (ésszerű keretek közt) megtartani . Üdv. Gyula

Sonny

Hozzászólás Szerző: Sonny »

KP@: Egy Porkoláb doboz volt, de kicserélték a hangszórókat és ezért kellett új váltó.
Peavey mélyközép és Eminence 2002-es driver lett beszerelve.
S

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszönöm a gyors választ!
Még valami.
Belső kábelt tud valaki nekem ajánlani?
Köszönettel,
Gyula

Kábel ügyben írnék Fapacinak, ráadásul ő szokott hangdobozokat, hangváltókat készíteni is.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Mai termés. A gyári hangváltó kábele az első képen egy 1,5mm2 mellett.
300W RMS / 600W program mellett ilyen kábel

Valaki "balga" azt írta, hogy a gyártók terveznek mindent, úgy teszik a hangváltóba.
300W - 8 Ohmon = 49 V és 6,25 A
Szerintem ez tűzveszélyes

A tekercs is csak 1mm-es.
Én 1,2 mm teszek 300W-ra, 1,4mm-ert 400W-ra.

Mély csak 99 dB/W, csal egy dB-t a program :-)

S

ez milyen hangfal?

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”