Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Alkatrészboltok
Alkatrészboltok
Nagyon sokba,
Így van.Én is ezért nem rendeltem.
Érdemesebb európában keresgélni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Alkatrészboltok
Nagyon sokba, ezért nem volt rendelés. Lehet, hogy meg Kínából is olcsóbb a posta.
Alkatrészboltok
Sziasztok!
Kérdésem, hogy rendelt-e már itt valaki a "parts-express.com" oldalról, és ha igen, kb mennyibe kerül a szállítás?
Alkatrészboltok
Én tudok csinálni ferritmagos tekercseket viszonylag olcsón 12mH-ig. hangfaldoktor.uw.hu, hangfaldoktor.fw.hu
Örülnék,ha a felesleges reklámbeírásaidon kívül valami hasznosat is tennél a fórumon.
Hírdetni meg csak árral együtt szabad.
Ezt most mondom el kb tizedjére.
A legközelebbi hasonló hírdetés után téged is kiraklak innen.
Webáruház:
Alkatrészboltok
Én tudok csinálni ferritmagos tekercseket viszonylag olcsón 12mH-ig. hangfaldoktor.uw.hu, hangfaldoktor.fw.hu
Ahhoz képest, hogy egyetlen hangfal nem található az oldalon...
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Alkatrészboltok
Nagy értékű tekrenc kellene nekem.
Ferrit vagy vaslemez mag?
Olcsó beszerzés?
Köszi,
S
Alkatrészboltok
Üdv Mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem. Keresek valakit, vagy valamilyen boltot ahol habszivacs peremet árulnak. Nem Videotont, mert az méretre nem jó. A perem külső átmérője 300mm kell hogy legyen. (ez pont nagyobb mint a videoton . Köszönöm!
Alkatrészboltok
Szépnek nem nevezném.
A réz sapkákkal, csőfoglalatokkal nagyon steampunk hatású, tetszik!
Ha egy kis farigcsálással sikerülne összehozni a fém elemek illesztését mégjobb lenne.
Esetleg még azt tudnám elképzelni hogy az elejére ill az oldalakra az oldallapnál kicsit kisebb sötét szinü fa takarólemezt tenni úgy hogy a fém élekből mindenhol látszódjon egy kevés.
Keep up the good work!
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
Alkatrészboltok
Beleraktuk a MULLARD csöveket, és visszatértünk a JJ-hez. Gitárhoz az a jobb. NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Alkatrészboltok
Jó lenne tényleg azt a nagy csövest meghallgatni. Legalább Te is hallanád mit vettél. Én a gitár erősítőt már a Fender combo hangszóróira kötve is megfüleltem. Szép hangja van, kétféle torzítás, hangszínek, stb. Mindenféle gitár hangzásra alkalmas, és kellően hangos is, és jó dinamikus, pedig 10 W alatt van! Azért az hozzá tartozik, hogy ha készen vettem volna egyet, azt kb. 2/3 áron megkapom. Persze akkor odalett volna az építés romantikája. Az alkatrészekkel szerencsénk volt, egyenként mértük mindet. (Kondikat is.) A potik és a trafók voltak drágák igazából, mert azok eredeti Made in Canada gyártmányok. A szállítás díját, banki utalás, konverzió, vám, stb. nem is számolom.
Ettől függetlenül megérte. NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Alkatrészboltok
Volna hozzá kedvem. Persze a még megfizethető kategóriánál kell maradni, bár egy 300 B-s csövest megfülelnék.
Üdv: NZS
Majd összehozzuk egyszer.
Még én sem hallgattam meg amit vettem
Webáruház:
Alkatrészboltok
Csak azt sajnálom, hogy aki ígérte a kezdeteknél a "rozsdamentes" dobozt, az átment a megbízhatatlan kategóriába...
Legközelebb lehet, hogy áttérünk a HIFI világába, esetleg Bélától egy csöves kitet veszek.
Volna hozzá kedvem. Persze a még megfizethető kategóriánál kell maradni, bár egy 300 B-s csövest megfülelnék.
Üdv: NZS
Alkatrészboltok
Az benne a szép, hogy meg bírtam állni, hogy ne én fejezzem be, hanem a fiam, így a sikerélmény is jobban esik! NZS
Alkatrészboltok
JJ 12AX7 csövekkel próbáltuk,és orosz EL84 megfelelőjével. Jó a hangja, minden úgy működik, ahogyan kell. Sok meló volt benne. A kábelek elég kaotikusan futnak belül, de nem gerjed.
Egykis eldobnivaló eltax hangfalacskát raktunk rá, amiért nem lett volna kár, ha lefüstöl, de nem tette. Hamarosan megnézzük MULLARD csövekkel is.
Alkatrészboltok
Szépnek nem nevezném.
Alkatrészboltok
Az előző hozzászólásom óta eltelt pár hónap, de nem vagyunk kapkodók!
Végre ma elindítottuk a gitárerősítőt, és működik!
- jános bácsi
- V.I.P.
- Értékelés: 132
Alkatrészboltok
Apropó. Azért túl mélyen ne vágd a mélyet, mert lehet, hogy a közép nem fog "leérni" a váltáshoz és kimarad egy lyuk. 3 utas rendszernél általában 400 és 1000 hz között "szok" lenni a váltás.
- jános bácsi
- V.I.P.
- Értékelés: 132
Alkatrészboltok
Miért nem csinálod meg magad? Veszel drótot, levágsz egy kb. 3 centis seprűnyél darabot, csinálsz neki "oldalt",légmatekkal kiszámítod a menetszámot, méretre vágod a drótot, szorosan megtekered, majd lakkba mártod, megszárítod és kinyomod belőle a seprűnyél darabot. Egy óra alatt meg vagy vele. Én is magamnak csináltam, nem olyan szép, mint a gyári, de jól működik
Alkatrészboltok
3 utasban a mélyet szeretném lehető legmélyebben váltani.
Légmagosban 3,3 , talán 3,9-est csinálnak, nagyobbat nem találtam.
Sorosan, 20 cm mély elé kellene.
Alkatrészboltok
Olcsó beszerzés?
Köszi,
S
Nem inkább légmagos?
Alkatrészboltok
Olcsó beszerzés?
Köszi,
S
Alkatrészboltok
Jelenleg itt tartunk. Ha lefut az érettségi, akkor készre kábelezzük, és talán kész.
Sárgarézből készült hozzá a kalitka. Alul is végig zár, mivel egy perem befelé van hajlítva, a megfelelő menetes rögzítésekkel ellátva. Ezt össze fogom hozni a földeléssel, ha jól gondolom, így kell.
NZS
Alkatrészboltok
Sziasztok!
Speciális jack csatlakozót keresek. 2,5 mm sztereo szerelhető jack csatlakozó és ami a lényeg,hogy az átmérője maximálisan 7mm lehet. Tehát ez a fajta nem jó,mert 9 mm-es:
http://www.conrad.de/medias/global/ce/7 ... PS_400.jpg
Conrad, Kácsa, Somogyi, Elimex, Lomex, ezeknél voltam,de nincsen
esetleg tudnátok még ajánlani valamilyen boltot,ahol érdemes lenne érdeklődnöm?
What is an Audiophile?
Alkatrészboltok
Kicsit még piszkos, de korai volna jobban áttörölni. Lassan összeáll a kábelezés és az egyéb kellékek is befutnak. Ezt egy db fémvágó lappal szerelt keretes kézi fűrész, és egy elektromos fúrógép, és kézi reszelők segítségével egy hokedlin csináltam. A végső szerelést a fimra hagyom, aki most érettségire készül. A cső bekötést ha felülről nézem a foglalatot, ahonnan a csövet dugom bele, balról jobbra (óramutató járásával egyezően) számozzák? NZS
Az óramutató járásával ellenkezőleg, jobbról balra növekvően.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?