Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Neten talált DIY (Do It Yourself)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6181

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Egy DIY és tuning projekt oldal, van minden: vinyl és digitális front-end, hangsugárzók, kábelek, erősítők-képekkel és rövid leírással.

http://www.homebuilthifi.com

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 146

Hozzászólás Szerző: hubee »

Mi a vélemény (tapasztalat ) csöves clockokkal kapcsolatban? Előny, hátrány, esetleg műszaki magyarázat ?
Pl. Low jitter tube clock for CD,upgrade,ECC88 11,2896mhz vagy http://www.abbasaudio.com/index.php/language/en

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem minden estben válik be a külső tápegység. A Heed féle táp is -elsősorban- Rega-hoz jó. Szerintem kérj kölcsön egyet, és próbáld ki van-e értelme foglalkozni vele.
Nekem Systemdek IIX900 elé bevált a H&T alapján megépített "Heed" táp. (Az igazsághoz tartozik, hogy megadtam a módját: német ipari toroid, Sikorel pufferelkó..)

Kalmani
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Kalmani »

Szeretnek csinalni egy lemezjatszo tapot. A legegyszerubb megoldas amit talan megtudnek csinalni a Naim Armageddon szeru diy geddon. Csinalt mar valaki hasonlot? Vagy fordulhatok valakihez par ezzel kapcsolatos kerdeses dologgal?
Nem minden estben válik be a külső tápegység. A Heed féle táp is -elsősorban- Rega-hoz jó. Szerintem kérj kölcsön egyet, és próbáld ki van-e értelme foglalkozni vele.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

A fesz. csökkenés csak egy szükséges kompromisszum. A kétfázisú szinkronmotor 90 fokban eltolt fázisú táplálást igényel, és ezt RC taggal lehet egyszerűen (nem éppen ideálisan, de egyszerűen) megoldani. Valamit elnézhettél, a kondit biztos nem a nulla és a fázis közé kell kötni.

Van egy 4 pólosú szinkronmotorom. A leírása szerint tud üzemelni 230V-ról is. Most 110V-ról működik, trafóval. Nincs rajta semmilyen kapcsoló, kivéve egy 50-60 Hz-es átkapcsolót. Hogyan tudnám kideríteni, igazat mond e a gyártó?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

fdsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: fdsa »

De mit csinal a masik kondi parhuzamosan kotve a nulla es a fazis kozott a kapcsolas elejen?
Valószínűleg zavarszűrő.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

ennek a hang & technikas orbitnak a dokumentaciojat esetleg el tudja nekem valaki kuldeni? van nyak terv es beultetesi rajz is?
Csak kapcsolási rajz van, és nem két-három alkatrészből áll. Nem lesz egyszerű nyákot tervezni hozzá. Szóval ezzel, csak a rajzzal nem sokra mész, de ha akarod elküldhetem.

axon.dust
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: axon.dust »

ennek a hang & technikas orbitnak a dokumentaciojat esetleg el tudja nekem valaki kuldeni? van nyak terv es beultetesi rajz is?

axon.dust
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Na ez megvan ez vilagos. Ebbe behelyettesitve a systemdekben van egy 4.7k-s 5w os R, egy habjol emlekszwm 47uF-s kondi. De ezen fwlul van egy 1uF-os is benne es az tuti hogy aminek az egyik laba a fazis ellenallas elotti reszenel van a masik pedig bizony a nullan. De majd teszek fel kepet mert ezt sehogy sem ertem

Vendég

Megneztem a systemdek motor elott levo kapcsolast. Azt erten hogy az ellenallas csokkenti a feszultseget. A kondi parhuzamosan forditja a fazist igy le van osztva ket fazisra utana. De mit csinal a masik kondi parhuzamosan kotve a nulla es a fazis kozott a kapcsolas elejen?
A fesz. csökkenés csak egy szükséges kompromisszum. A kétfázisú szinkronmotor 90 fokban eltolt fázisú táplálást igényel, és ezt RC taggal lehet egyszerűen (nem éppen ideálisan, de egyszerűen) megoldani. Valamit elnézhettél, a kondit biztos nem a nulla és a fázis közé kell kötni.

axon.dust
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ertem. Meg fogom nezni! Meg egy egyszeru kerdesem lenne. Megneztem a systemdek motor elott levo kapcsolast. Azt erten hogy az ellenallas csokkenti a feszultseget. A kondi parhuzamosan forditja a fazist igy le van osztva ket fazisra utana. De mit csinal a masik kondi parhuzamosan kotve a nulla es a fazis kozott a kapcsolas elejen?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Szeretnek csinalni egy lemezjatszo tapot. A legegyszerubb megoldas amit talan megtudnek csinalni a Naim Armageddon szeru diy geddon. Csinalt mar valaki hasonlot? Vagy fordulhatok valakihez par ezzel kapcsolatos kerdeses dologgal?
Nem az a lényeg a külső tápban, hogy legyen egy trafó a gyári megoldás helyett, hanem az, amit bta is ír. Nézd meg az újságban azt az elektronikát, és ha már láttad, akkor tudni fogod, hogy csak ennek van értelme.

Vendég

Amennyiben nem 100%-ban eredeti alkatrészeket használnál, mindenképpen vedd fel a kapcsolatot a konstruktőrrel. Itt is lehet próbálkozni, habár a macsek mindenbe beleokoskodik 
No az elmúlt pár napban áttúrtam mindenféle külföldi forumot és ezek alapján úgy tűnik, hogy a Hagermann Cornet2 phono lesz a befutó.

Vendég

Ezt a hálózati szűrőt találtam a neten: http://lampizator.eu/AC%20FILTER/SILK/SILK.HTML
Lomexben egyszer vettem gyári IEC aljzatot, teljesen hasonló szűrővel. Zsákutca. Ezeket szokták a modifikátorok elsőként kikötni a CD-játszóból:)

Inkább jobb hangú tápkábel, tápdugó, elosztó, ösvény, MCB...

Vendég

A Heed Orbit első változatának komplett építési útmutatóját leközölték anno a Hang és Technika folyóiratban. Egyszerűbbet nem nagyon érdemes csinálni.

axon.dust
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: blattida »

Ezt a hálózati szűrőt találtam a neten: http://lampizator.eu/AC%20FILTER/SILK/SILK.HTML

Vajon erre is igaz, hogy a tápoldalon elhelyezett induktivitás csökkenti a dinamikát, és lapos, élettelen hangot ad?
Mert ha jól sejtem, az L1 (L2 és L3 csak forráseszközöknél) induktivitás, és bár nem túl nagy, mégis okozhatja a tompítást.

A tekercsek alapvetően kis huzalátmérő mellett szólnak bele a hangba, ahogy láthattad, Lukas is vaskosabb tekercsekről beszél és azokat alkalmaz. Én azt mondanám, hogy 2mm-es huzalátmérőtől fölfelé ez már nem ront a zenei élményen.

Taksoft
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Taksoft »

Vajon erre is igaz, hogy a tápoldalon elhelyezett induktivitás csökkenti a dinamikát, és lapos, élettelen hangot ad?
Mert ha jól sejtem, az L1 (L2 és L3 csak forráseszközöknél) induktivitás, és bár nem túl nagy, mégis okozhatja a tompítást.

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: memme »

Én a diszkóban is meghallgatnám
Nem semmi egy filing lehet izzó csövek közt vonaglani

Vendég

Van egy ismerősöm, aki saját készítésű GU81 PP csövessel diszkózik.

Ezt azért meghallgatnám nem diszkós körülmények között.

.

alfaati

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Extrém diszkós barátod van!

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Bulgáriában (is) szeretik a kihívásokat!

GU81M

Van Magyarországon valaki aki GMI90-es csovekbol (10kV anódfeszt igényel a futése) épített sztereo integrálat. Az a cso 1,5x akkora mint a GU81-es, de sajnos a Magyar készulék tulajdonosa nem engedte publikálni nekem az arról készult fotókat, így  a GU81M-es Bolgár ezoterikával kell beérni amit most találtam a neten.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

alfaati

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Bulgáriában (is) szeretik a kihívásokat!

GU81M

Van Magyarországon valaki aki GMI90-es csovekbol (10kV anódfeszt igényel a futése) épített sztereo integrálat. Az a cso 1,5x akkora mint a GU81-es, de sajnos a Magyar készulék tulajdonosa nem engedte publikálni nekem az arról készult fotókat, így  a GU81M-es Bolgár ezoterikával kell beérni amit most találtam a neten.

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

DIY sztereo hypex        
http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1822.3/

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229