Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Diy Subwoofer
- Muszklismick
- V.I.P.

- Értékelés: 229
Diy Subwoofer
Semmit nem kell csinálnod vele, ilyenek a hangszórók általában
Szia!
Probléma nincs, de a külső membrán felülettel ellentétben a belső ahogy az alábbi képen is látható kezeletlen, nekem pedig erre irányult a kérdésem!
Szia! Röviden! Ne piszkáld!!!
- béres-jános
- Fórumlakó

- Értékelés: 298
Diy Subwoofer
Szia!
Probléma nincs, de a külső membrán felülettel ellentétben a belső ahogy az alábbi képen is látható kezeletlen, nekem pedig erre irányult a kérdésem!
Szia! Röviden! Ne piszkáld!!!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
- PrinceHerceg
- Fórumlakó

- Értékelés: 96
Diy Subwoofer
Szia!
- Muszklismick
- V.I.P.

- Muszklismick
- V.I.P.

Diy Subwoofer
Egy saját kép sokat segítene megérteni hogy mi is a probléma, google szerint ilyen
mélysugárzóról van szó, vagyis nem kell szétszedni ahoz hogy lássuk a membrán
impregnálva van-e vagy nincs.
- PrinceHerceg
- Fórumlakó

- Értékelés: 96
Diy Subwoofer
Sziasztok!
Akadt egy gyors kérdésem, a Wharfi PC12+ aktív mélyem 3028 t. szub hangszórója kapcsán!
A lényeg, hogy szétszedéskor azt vettem észre, hogy csak a tetején van impregnálva a membránja, ezért most az volna a kérdésem, hogy az alsó kezeletlen membrán felületét, ha vékonyan átkenném 1-2 rétegben gyorsan száradó átlátszó körömlakkal, vajon használna neki valamit a dolog? A célom egyébként, hogy a membrán saját rezgéseit amennyire csak lehet tompítsam, természetesen ügyelve a mindenkori mozgó membrántömeg nettó tömegnövekedés minimalizálására amennyire csak lehetséges.
Ellenben amitől félek, hogy idő előtt lepereghet a felvitt réteg, pl hő vagy a hirtelen mozgás hatására és úgy már okozhatna fejfájást előbb a komplett nyomónak, majd ezáltal végül nekem is!
Szóval szerintetek, vágjak bele vagy inkább ne maceráljam őkelmét?
A projekt keyword-jeim: olcsóság, pozitív eredmény elérés, sellak piszok drága mulatság...
Diy Subwoofer
Nem valószínű, hogy kicserélték, nagyobb annak az esélye, hogy nem volt stabil a cső, és így oldotta meg valaki. Ilyesmi elég gyakran előfordul, sajnos.Értem!Lehet azért a kiálló szilikon darabokat levágom
Diy Subwoofer
Sziasztok!
Lenne egy klipsch ksw 15 sub-om,ma pakolászgattam és a reflexcsőnél valami kókányolást vettem észre,nem tudja esetleg valaki,hogy a benne levő 35cm-es cső belevaló?Esetleg ezzel áthangolhatta valaki a subot?Konkrétan vissza van szilikonozva a reflex cső belső vége,ami tuti nem gyári!
Nem valószínű, hogy kicserélték, nagyobb annak az esélye, hogy nem volt stabil a cső, és így oldotta meg valaki. Ilyesmi elég gyakran előfordul, sajnos.
Diy Subwoofer
Sziasztok!
Lenne egy klipsch ksw 15 sub-om,ma pakolászgattam és a reflexcsőnél valami kókányolást vettem észre,nem tudja esetleg valaki,hogy a benne levő 35cm-es cső belevaló?Esetleg ezzel áthangolhatta valaki a subot?Konkrétan vissza van szilikonozva a reflex cső belső vége,ami tuti nem gyári!
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Diy Subwoofer
Hivi BS10L mélysugárzóval nem volt dolgotok véletlenül? esetleg mértétek, csináltatok belőle szubot? minden infonak örülnék
Diy Subwoofer
Ha jól rémlik, ennél a kínainál 70W-ig még egész tűrhető a THD.
- nagy.matyika
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Diy Subwoofer
Igazából néztem ezeket a lehetőséget, de valami egyel kulturáltabbat szeretnék összehozni. Valószínűleg ki kell akkor várnom, mire kifogok egy normális erősítőt. Köszönöm a válaszokat!
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... a/Találtam most egy ilyet. Ennek az erősítője jó lehet valamire? Körülbelül 70W-os hangszóró van az én ládámban. Nem egy high-end holmi, de kiegészítésnek megfelelt idáig.
Diy Subwoofer
Üdv.
Adott egy Canton AS250 SUB ládája, valamint egy bele illő, de nem gyári Canton hangszóró. Eddig kényszermegoldásként, külső erősítőről hajtottam úgy, hogy hangváltóval vágtam frekvenciát. Az erősítőt helyhiány miatt eladtam, most viszont aktívvá kellene tennem a ládámat. Mi lenne a legolcsóbb járható út? Néztem aktív erősítőket, de brutális áruk van, ahhoz képest, hogy az egész 15 ezer forintból lett összerakva. Hogy ne legyen félreértés, nem a pénzt sajnálom, de ez a felállás nem érdemelne meg szerintem egy 30-40 ezer forintos erősítőt.
ebay és veszel hozzá hűtőbordát, plusz trafót. Igazából nincs olcsó alternatíva. Hacsak ki nem fogsz valami olyan eladót, aki nem tudja mit árul.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Diy Subwoofer
Használtan?
- nagy.matyika
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Diy Subwoofer
Üdv.
Adott egy Canton AS250 SUB ládája, valamint egy bele illő, de nem gyári Canton hangszóró. Eddig kényszermegoldásként, külső erősítőről hajtottam úgy, hogy hangváltóval vágtam frekvenciát. Az erősítőt helyhiány miatt eladtam, most viszont aktívvá kellene tennem a ládámat. Mi lenne a legolcsóbb járható út? Néztem aktív erősítőket, de brutális áruk van, ahhoz képest, hogy az egész 15 ezer forintból lett összerakva. Hogy ne legyen félreértés, nem a pénzt sajnálom, de ez a felállás nem érdemelne meg szerintem egy 30-40 ezer forintos erősítőt.
Diy Subwoofer
Szuper, köszi szépen!
Időközben megtaláltam, amit kerestem, ez azért segít dönteni :-)
http://www.hometheatershack.com/forums/ ... build.html
Diy Subwoofer
Nekem volt miniDSP balanced-om. Vagy hibás darab jutott nekem, vagy alapból valami gáz van a koncepcióval, de nekem nagyon zajos volt, ezért visszaküldtem. Ezt megelőzte pár levélváltás, aztán gondolom ráuntak, hogy cseszegetem őket, így a vége refund lett. Mivel paypal-on fizettem, a pénz is gyorsan visszajutott hozzám. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a cucc 1 évig hevert a polcomon mire bevetésre került, de így is belementek abba, hogy visszaveszik. Pro/kontra sokat lehet olvasni a neten, van pár linkem, majd otthon előkeresem őket.
A neten talált infók alapján a miniSHARC egy fokkal drágább/jobb megoldás (jobb alkatrészekből épül fel, nagyobb számítási kapacitása is van mint a miniDSP-nek), de még mindig megfizethető. A szoftver ami hozzá jár könnyen használható, úgyhogy ez megér egy közelebbi vizsgálatot (az oldaluk most upgrade alatt van így linkem most nincs).
Az egybeépített erősítőjükhöz nem volt szerencsém, nem is olvastam róluk behatóan (csak az adatlapot nézegettem), így érdemben nem tudok nyilatkozni ezekről.
A Crown+miniSHARC kombóval meg tudod csinálni ugyanazt, mint az egybe megoldással. Én személy szerint a kombó megoldást preferálnám, a nagyobb rugalmasság miatt (nincs egybeépítve, később másra is használhatod a DSP-t, akár erősítőt is cserélhetsz stb).
AVR: Marantz Cinema 30
Hangsugárzók: 5x JBL HDI-1600, 2x JBL Stage XD-5, 2x Arendal 1723 2S
Forrás: HTPC, Audio-Technica AT-LP5
Diy Subwoofer
Én erre gondoltam:
http://www.minidsp.com/
Ezekről mi a véleményetek? Köszi előre is, minden tanács, kérdés, felvetés jól jön, és köszönöm az eddigi hozzászólásokat, véleményeket is mindenkinek!
Diy Subwoofer
Pl. a fáziskorrekciót hogyan oldod meg? Ezt a szokványos receiverek nem tudják kezelni, a házimozi processzorok közül is csak a komolyabbak képesek rá.
Én erre gondoltam:
http://www.minidsp.com/
Diy Subwoofer
A time alignment-re azért elég jól lehet használni a speaker distance-t. Ez alapfelszereltsége minden AVR-nek, persze, hogy ezt milyen határok között lehet állítani és milyen lépésközzel változhat típusról típusra.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11282
- Kapcsolat:
Diy Subwoofer
Ha házimozihoz kell, akkor teljesen felesleges a beépített keresztváltó, hiszen AVR is vág egy beállított frekvencián (általában default 80hz-en). A kompenzációs áramkör hiánya nem biztos, hogy fájni fog. Erre írtam, hogy utólag ez is megoldható, ha szükséges (egy erre alkalmas DSP-vel).
Pl. a fáziskorrekciót hogyan oldod meg? Ezt a szokványos receiverek nem tudják kezelni, a házimozi processzorok közül is csak a komolyabbak képesek rá.
Diy Subwoofer
Ha házimozihoz kell, akkor teljesen felesleges a beépített keresztváltó, hiszen AVR is vág egy beállított frekvencián (általában default 80hz-en). A kompenzációs áramkör hiánya nem biztos, hogy fájni fog. Erre írtam, hogy utólag ez is megoldható, ha szükséges (egy erre alkalmas DSP-vel).
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11282
- Kapcsolat:
Diy Subwoofer
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni! Két darab 13w7-13.5 két külön zárt dobozban egy Crown K2-es végfokkal hajtva vajon elérné 2 darab gyári JL Audio F113-as szub szintjét? Szerintetek működhet ez a felállás?
A JL honlapján vannak doboztervek is, csak engem aggaszt a merevítések hiánya:
http://intl.jlaudio.com/13w7ae-d1-5-car ... vers-92116
Szerintetek milyen lehet? Nem olcsó driver, de nagyságrenddekkel olcsóbb lenne, mint két gyári szub.
Üdv
Tomi
A kinézett végfok egy igen jó típus, de a gyári JL szubsugárzóba épített keresztváltót és kompenzációs áramköröket hogyan fogod helyettesíteni, ezek hiányában hogyan fogod az elkészült hangdobozt beállítani? Egy autóhoz is kevés a motor és a karosszéria, kell hozzá még néhány cucc.
Diy Subwoofer
Köszi szépen a segítséget. Még azért attól függ, hogy találok-e egy nem leharcolt Crown K2-est. Az nagyon jó szubokhoz is, es a fő, hogy passzív hűtése van :-)