Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
hi-fi-állvány
hi-fi-állvány
Elkészült az állvány-nem kapkodtam el Ha újra csinálnám több dolgot másképp csinálnék. Legelső az anyag, illetve a festés: mivel az MDF-et alapozni kellett, ahogy összecsavaroztam a polcokat, a lábak belenyomódtak a felületbe, és két helyen is körben, a lábak körül felpattogzott a festék. Ha csak simán festve, vagy lakkozva, pácolva lett volna a puhább rétegelt lemez, akkor ez nem lenne. Illetve akkor sem, ha sikerül az eredeti terveimnek megfelelően besüllyeszteni a lábakat 5mm-re, de nem volt pont 50-es marószerszám, ezért ült közvetlenül a lap síkjára az asztalláb.
Fotnos a precíz vágás: a daraboknak egyenlőeknek kell lenniük, és a vágásnak pont derékszögűnek kell lennie-ez sem jött össze 100%-osan sajnos.
Azért összességében elégedett vagyok a projekttel, a lehetőségeimhez képest jó lett, örülök neki :foto:
szerintem valami gond van a képekkel, nem töltődnek be.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
hi-fi-állvány
Elkészült az állvány-nem kapkodtam el
Ha újra csinálnám több dolgot másképp csinálnék. Legelső az anyag, illetve a festés: mivel az MDF-et alapozni kellett, ahogy összecsavaroztam a polcokat, a lábak belenyomódtak a felületbe, és két helyen is körben, a lábak körül felpattogzott a festék. Ha csak simán festve, vagy lakkozva, pácolva lett volna a puhább rétegelt lemez, akkor ez nem lenne. Illetve akkor sem, ha sikerül az eredeti terveimnek megfelelően besüllyeszteni a lábakat 5mm-re, de nem volt pont 50-es marószerszám, ezért ült közvetlenül a lap síkjára az asztalláb.
Fotnos a precíz vágás: a daraboknak egyenlőeknek kell lenniük, és a vágásnak pont derékszögűnek kell lennie-ez sem jött össze 100%-osan sajnos.
Azért összességében elégedett vagyok a projekttel, a lehetőségeimhez képest jó lett, örülök neki :foto:
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
hi-fi-állvány
Kicsit közelebbről:
szép lett!
kifejezetten mutatós ez a yamaha cd is a tetején.
alatt középen az egyedi hivox erősítő?
Köszönöm! Igen, az az egyedi hiVox (egy gainclone voltaképp)
Pénteken leszabjuk a maradék lábakat, szerzek 22es villáskulcsot, beszerzem a takarókat a lyukakra, és hétvégén készre szerelem.
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
hi-fi-állvány
Egyszerű, de nagyszerű
http://www.youtube.com/watch?v=f1wDImS5 ... re=related
Egy ilyen racks podium típusú állvány tök jó lenne nekem. Nem is tűnik túl nehéznek a kivitelezése. Tömörfa (tölgy, bükk) táblásított anyag beszerzési forrást nem tud valaki? (jó ócccsón )
a tölgynek változó 150-és 250ezer m3 -re :)attól függ milyet szeretnél
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
hi-fi-állvány
Az enyém is van vagy 45 kiló és simán bírja a Söund Arts MA4004.Szilvai Tibi szerint 120 kilóig simán terhelhető (Össztömegre gondolhatott).Lehet hogy elbírná a tiédet is.
Lehet hogy ilyesmit kellene keresnem nekem is...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6278
hi-fi-állvány
Gondolom hogy igen (legalább is az aláírásban az áll...
Egyébként nagyon jól néz ki az állvány!!!
Nekem is lehet hogy kellene valamit újítani mert a mostani nem a legjobb megoldás... de ez van.
Csak a hatvanpárkilós tv-t nem minden állvány szereti...
Az enyém is van vagy 45 kiló és simán bírja a Söund Arts MA4004.Szilvai Tibi szerint 120 kilóig simán terhelhető (Össztömegre gondolhatott).Lehet hogy elbírná a tiédet is.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
hi-fi-állvány
Gondolom hogy igen (legalább is az aláírásban az áll...
Egyébként nagyon jól néz ki az állvány!!!
Nekem is lehet hogy kellene valamit újítani mert a mostani nem a legjobb megoldás... de ez van.
Csak a hatvanpárkilós tv-t nem minden állvány szereti...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
hi-fi-állvány
Egyszerű, de nagyszerű
Egy ilyen racks podium típusú állvány tök jó lenne nekem. Nem is tűnik túl nehéznek a kivitelezése. Tömörfa (tölgy, bükk) táblásított anyag beszerzési forrást nem tud valaki? (jó ócccsón )
Megnéztem a honlapjukat (szerintem egyszerű és nagyszerű állványaik vannak)
Podium XL kép:
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
hi-fi-állvány
Kicsit közelebbről:
szép lett!
kifejezetten mutatós ez a yamaha cd is a tetején.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
hi-fi-állvány
Egyszerű, de nagyszerű
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
hi-fi-állvány
Kicsit közelebbről:
hi-fi-állvány
Tessék-lássék összeraktam azzal a 3 lábbal, amit le tudtam vágni. A csavarokat kézzel húztam csak meg, de így is simán mozgatható, eléggé masszív lesz...jó nehéz, szerintem tíz kiló felett lesz...Az Alces mellett kap helyet a Lupus dac, ha visszajön a vendégségből.
hi-fi-állvány
Fasza lesz!
hi-fi-állvány
Alakul a projektem.
Ma lettek készen a polcok: 25-ös MDF, matt feketére festve, sarkok szépen lekerekítve, élek szépen letörve. Kicsit nagy lett, adhattam volna kisebb méretet is...Az előtérben látható lap lesz a felső, talán látszik, hogy az anyák a lap síkja alatt lesznek, a lyukat egy 37mm-es takaróval fogom fedni, így nem fog anya éktelenkedni a tetején...
A lábak darabolása van még hátra, azzal elakadtam egy kicsit sajnos...
Pótoltam a zárt anyákat is (ezeken fog állni, mint egy tüskén) optikailag nem sok fog belőlük látszódni, mert alul is lesz egy kb 8-10 centis asztalláb, ami 5 centis átmérőjű.
hi-fi-állvány
összesen 4 láb tartotta tömör fából
En is tomor fabol tervezem a labakat, csak agyalok lefaragjam-e kupra az aljat.
Ha megcsinálom szerintem rézkúpot teszek majd alá.
hi-fi-állvány
összesen 4 láb tartotta tömör fából
En is tomor fabol tervezem a labakat, csak agyalok lefaragjam-e kupra az aljat.
hi-fi-állvány
Sziasztok!
Találtam anno egy TNT Sandbox-hoz hasonló állvány leírást a neten, de meghalt a gépem és elvesztettem a linket és azóta sem találom.
Az állvány több "polcos" mindegyik homokkal töltve üveglappal fedve. Az egészet oldalain összesen 4 láb tartotta tömör fából.
Találkozott ezzel esetleg valaki?
Köszönöm
hi-fi-állvány
Megvettem a menetes szárakat is, végülis M16-os lett...Tudom, jobb lenne vastagabb, de most erre volt keret. Mivel nem lesz látható a csavar, nem kellett a drágább, horganyzott kivitel. Szerintem a kb 20 centis asztallábak kellő merevséget adnak majd az egész cuccnak, ha össze lesz huzatva a csavarokkal. Még az is lehet, hogy kitöltöm homokkal a csőszakaszokat.
A négy mentes szárért, 40 anyáért alátéttel együtt 3600 pénzt fizettem. Zárt anyát elfelejtettem venni...
hi-fi-állvány
Ma elkezdtem beszerezni a saját állványomhoz szükséges alapanyagok beszerzését.
Hűűűha.... ezt furán kezdted...
Szerintem vagy natur rétegeltet vegyél, mert azt csiszlás után pácolatod, lakkozhatod, viaszolhatod, vagy akármi... Esetleg laminált forgácslapot, ABS élzárással. Tudod!!! Amilyen a hangdobozállványod is lesz!
Az MDF magában ölég ronda látvány.
Sima forgácslap is jó lenne? MDF-nem jobb?
Cseresznyeszínre, vagy selyem feketére gondoltam festeni.
Láttam egy képet, ahol nagyon pofás, szépen lekerekített (felülről nézve amolyan piskótaforma) polcok voltak az állványban, első körben olyat szeretnék-ha lehet. Majd konzultálok az asztalosokkal :-)
Jah, OBI felejtős, azt már látom. Praktiker még drágább volt :-)
hi-fi-állvány
Hűűűha.... ezt furán kezdted...
Szerintem vagy natur rétegeltet vegyél, mert azt csiszlás után pácolatod, lakkozhatod, viaszolhatod, vagy akármi... Esetleg laminált forgácslapot, ABS élzárással. Tudod!!! Amilyen a hangdobozállványod is lesz!
Az MDF magában ölég ronda látvány.
hi-fi-állvány
Switch....menetesszárat ne az OBI-ban vegyél.... ....
Keress inkább egy csavarboltot a környéken. Ott pl egy M8-as szár 2-300ft...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
hi-fi-állvány
A menetes-száras flexi-table-nek egy 'butított' verzióját tervezem megépíteni. Ez lesz az első DIY projektem :-)
Azért esett erre a választásom, mert egyszerűen kivitelezhetőnek, és viszonylag olcsónak tűnik. (Nincs lakatos ismerősöm-asztalos viszont több is akad:-)ezért nem lett zártszelvény alapú )
Valaki írta, hogy csúny a csavarorsó látványa. Ezzel egyet is kell, hogy értsek, így rögtön vettem négy Ikea gazdaságos asztallábat, amiket majd feldarabolva a csavarorsókra fogok húzni.
Az biztos, hogy az enyém csak egy lapból fog állni, a szendvics szerkezetet kihagyom, bár szimpi-főleg azzal a spéci cuccal töltött reference változat...Még nem döntöttem el, hogy MDF, vagy rétegelt lemez legyen a polc anyaga.
Nem M24es menetes szárat fogok alkalmazni, az elég húzós lehet, vagy M20, vagy M16 lesz, attól függ, találok-e olcsóbban, mint az OBIban...(M20: 2e/db...)
Érdekes, ott az asztalláb 1600/db, az Ikeában a 70cm-es Vika láb 700 pénz...és még színválazték is van fehér, fekete, piros, ezüst.
A projekt célja esősorban a készülékek elhelyezése, és nem a jobb hang keresése-eddig a földön, egymáson volt a CD, és erősítő, annál minden jobb lesz valószínűleg
hi-fi-állvány
Azt kell mondjam a hifiállvány építők majdnem mindegyike dilettáns bugris.
Szia !
Ezt ki fejtenéd bővebben?
hi-fi-állvány
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable