Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Remélem a csapat jól érzi magát.Itt most is szakad a hó és egyre intenzívebben.
A héten egy Ladás belémjött tök száraz útun,ráadásul álltam a lámpa előtt,így most egy picit jobban aggódok.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Én most voltam pesten
fényképezőt venni?

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én most voltam pesten kicsit latyakosak az utak meg kicsit esik a hó de nem vészes.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Sajnos a nagy havazás miatt nem tudunk menni.
A héten már egyszer összetörték a kocsim hátulját.Az pont elég volt.
Jó szórakozást kívánok!!!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

A 2010. február 06-i kiskunfélegyházi Hi-Fi találkozó (Szakmaközi Művelődési Ház, Kiskunfélegyháza, Szent János tér 3.) végleges résztvevői listája: 

1.) 6C4C
2.) + 1 fő
3.) + 1 fő
4.) Audijó
5.) ATC
6.) + 1 fő

István rajta van a listán?
Stu3.14 a nick neve.

Természetesen ős is rajta van már ezen a listán, ő a "6.) + 1 fő", mivel nem tudtam a niknevét. De, remélem, nem sértődik meg ezért.

Már bepakoltunk a kocsiba mindent.
Most válogatom a CD-ket.

Vendég

Hangsugárzó építés

Ez a kép talán jobb. Előlap közbe már elkészült

Vendég

Hangsugárzó építés

Egy ilyen is készült ez se annyira rossz de akkor már inkább a nagyobb az sokkal jobb!

Vendég

Hangsugárzó építés

Fostex FE207E szétszedhetős tetszés szerint hangolható csövekkel

Vendég

Hangsugárzó építés

Elkészült egy ilyen.Nagyon jó hangú megéri megcsinálni

Vendég

Hangsugárzó építés

A 2010. február 06-i kiskunfélegyházi Hi-Fi találkozó (Szakmaközi Művelődési Ház, Kiskunfélegyháza, Szent János tér 3.) végleges résztvevői listája: 

1.) 6C4C
2.) + 1 fő
3.) + 1 fő
4.) Audijó
5.) ATC
6.) + 1 fő

Stu3.14 a nick neve.

Természetesen ős is rajta van már ezen a listán, ő a "6.) + 1 fő", mivel nem tudtam a niknevét. De, remélem, nem sértődik meg ezért.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

1.) 6C4C
2.) + 1 fő
3.) + 1 fő
4.) Audijó
5.) ATC
6.) + 1 fő

Stu3.14 a nick neve.

Vendég

Hangsugárzó építés

1.) 6C4C
2.) + 1 fő
3.) + 1 fő
4.) Audijó
5.) ATC
6.) + 1 fő
7.) Bazsika
8.) Bendegúz
9.) Dexter
10.) Dyscus
11.) Dzogcsen
12.) gaborka8x8
13.) Gyulabatyo
14.) Hoffman
15.) István01
16.) Krizsi
17.) Otari
18.) Revox
19.) Robertorodrigez
20.) Robzie70
21.) Sanya
22.) + 1 fő
23.) Spacc
24.) Vájtfül
25.) + 1 fő
26.) Zaq

Kérek mindenkit, aki jelentkezett, hogy nézze meg, szerepel-e a listán (mivel pl. tegnap is vesztek el nekem küldött emailek), és ha az internet ördöge, vagy az én hanyagságom miatt nem lenne rajta a neve, akkor jelezze a 30/négyszáztizennyolc-60-kilencvenöt-ös telefonszámon.

Ugyanezen a telefonszámon kérhet segítséget az, aki eltévedne ebben a Kiskunfélegyházának nevezett szörnyű nagy metropolisban, és egyetlen járókelő sem tudná útbaigazítani, hogy merre találja meg a Szakmaközi Művelődési házat (a hangsúly a Szakmaközin van, mert a helyiek művelődési háznak a Móra Ferenc Művelődési Központot hívják).

Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Ha nem lesz nagy hó,akkor lehet,hogy én is elmennék.Én max 1-2 órát maradnék,tehát kajálni nem maradok ott.

Ha nem lesz nagy hó én is megyek

Szvsz a kora délutáni, ebéd utáni időszakra gyere.

lehet,hogy igazad van.
Vigyek valamit?
ha lenne egy kisebb szoba,akkor a Kis Jungson monitort,vagy az M1-es swans dobozt szívesen elvinném.

krizsi_l
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 69
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: krizsi_l »

Ha nem lesz nagy hó,akkor lehet,hogy én is elmennék.Én max 1-2 órát maradnék,tehát kajálni nem maradok ott.

Ha nem lesz nagy hó én is megyek

Szvsz a kora délutáni, ebéd utáni időszakra gyere.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

A 2010. február 6-i kiskunfélegyházi találkozó programja alkatrészbörzével bővül, ezért két teremben kerül megrendezésre.A Kaláka doboz meghallgatására (és az ebédre) szolgáló helyiség melletti szobában (közötte pincelejáró) lesz az alkatrészbörze (vagy, igény szerint fordítva), ami mellett Hi-Fi cuccok meghallgatása is lehetőség nyílik, ha valaki, valamilyen oknál fogva, éppen ott akarja megmutatni, amit hozott.

Ha nem lesz nagy hó,akkor lehet,hogy én is elmennék.
Én max 1-2 órát maradnék,tehát kajálni nem maradok ott.

Vendég

Hangsugárzó építés

A 2010. február 6-i kiskunfélegyházi találkozó programja alkatrészbörzével bővül, ezért két teremben kerül megrendezésre.
A Kaláka doboz meghallgatására (és az ebédre) szolgáló helyiség melletti szobában (közötte pincelejáró) lesz az alkatrészbörze (vagy, igény szerint fordítva), ami mellett Hi-Fi cuccok meghallgatása is lehetőség nyílik, ha valaki, valamilyen oknál fogva, éppen ott akarja megmutatni, amit hozott.

Egyben ismételten kérem azokat, akiknek a neve a "Talán eljönnek" vagy a "Talán-talán, esetleg" kategóriába szerepel, hogy legkésőbb február 03. szerdáig (azaz, holnapig) jelezzék a gaborka8x8@freemail.hu email címre, hogy tudnak-e jönni, mert a szakácsnak le kell adnom a létszámot.

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Klang »

Nem tudom hényan emlékeztek még az általam kreált gömbre?
Egy másik mélyközép motort kapott . Ez a peerless terméke és fantasztikus
hangja lett/van. Ilyen lesz a végleges állapota. Sajnos a müveletek kissé megviselték a gömb külalakját,igy még egy újabb festés vár rá.

Effkuge
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Effkuge »

OFF

Csak nem Janika fan-nak teccik' lenni?

ON

A szorítás közben kifolyó ragasztót érdemes nedves ruhával letörölni, nem megvárni míg megköt, de gondolom tudod, csak még épp a művelet előtt készült a kép

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1230

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: violin »

Bocsi hogy kétszer irok csak...hosszú.Ismét kérdezni szeretnék!
Amint a képen látszik már épül.
22mm mdf,reflex kialakítás,pioneer tsw-257d2 hangszóró.
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek ki kellene bélelni?
Lehet hogy hülye kérdés, de mélyládát nem építettem még.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Szia!
Elvileg a csak mélysugárzásra készült dobozt nem szükséges szillapítani.De az állóhullámok csillapításának érdekében ajánlott. A csillapítás mennyiségét kisérletezéssel érdemes megállapítani.
Hallgasd meg többféleképpen....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

reis
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: reis »

Bocsi hogy kétszer irok csak...hosszú.
Ismét kérdezni szeretnék!
Amint a képen látszik már épül.
22mm mdf,reflex kialakítás,pioneer tsw-257d2 hangszóró.
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek ki kellene bélelni?
Lehet hogy hülye kérdés, de mélyládát nem építettem még.

reis

Hangsugárzó építés

Hello mindenki!

Nem régen már kérdeztelek titeket a mélyláda építésről(szobába).

Vendég

Hangsugárzó építés

A 2010. február 06-i kiskunfélegyházi Kaláka Tour Hi-Fi találkozó, melynek helye a Kiskunfélegyházi Szakmaközi Művelődési Ház galériás terme (Kiskunfélegyháza, Szent János tér 3.), jelenlegi állása:

Program:
9-től 10 óráig a terem berendezése, elpakolás, technika beüzemelése, pálinkaivás, egymás hátba veregetése, stb.
10-től 13 óráig a Kaláka doboz meghallgatásának első része.
13 órától ebéd
Ebéd után 16 óráig a Kaláka doboz maghallgatásának második része.
16 óra búcsúzkodás.

Résztvevők:

Akik a "biztosan eljönnek" kategóriába jelentkeztek:

1.) Audijó [Lenco L75 (Shure M97), Kenwood X9010 CD, Hivox Lupus 2.0 DAC, EAG EA-782, Pointe Medium, házi savanyúság]
2.) Bazsika
3.) Bendegúz
4.) Dyscus [Dyscus 211 SE erősítő, Dyscus DAC]
5.) Dzogcsen [Nagra, Dynaco csöves vonalerősítő, Dynaco ST70]
6.) gaborka8x8 [Dunaudio Evergreen TA3, MIG IC kábel, Lacy féle IC kábel, Furutech q-4.1T bi hsz. kábel, HiVi hsz. kábel, Kontakta 3-as elosztó, kisüsti szilvapálinka, pezsgő]
7.) Gyulabatyo [Zenék CD-n]
8.) István01 [siltech LS-110 Classic hsz. kábel, elosztós hosszabbító]
9.) Krizsi [Kaláka hangsugárzók]
10.) Otari [5842-es csövekkel készült fono előerősítő, Carry 2A3 gyári kittből épült erősítő]
11.) Robertorodrigez
12.) Robzie70
13.) Spacc
14.) Zaq [studer CD]
15. Sanya [300B PP és T34 level 3]
16. + 1 fő
17.) 6C4C [6C4C (DC) erősítő, DC csöves DAC]

"Talán eljönnek kategória":
1.) Hoffman
2.) Vájtfül [zenék]
3.) + 1 fő
4.) Bodnár Zsolt
5.) + 1 fő
6.) tonee73

"Talán-talán, esetleg kategória"
1.) USA Audio
2.) gabocza1

Összesítve a résztvevők által hozott "anyagok":

Zenék: mesterszalagon, LP-n, CD-n

Technika:

Források:
Analóg: Lenco L75 (Shure M97), Nagra,
Digitális: Kenwood X9010 CD, Hivox Lupus 2.0 DAC, Dyscus DAC, Studer CD, T34 level 3, DC csöves DAC

Előerősítő: Dynaco csöves vonalerősítő, 5842-es csövekkel készült fono előerősítő
Erősítő: EAG EA-782, Pointe Medium, Dyscus 211 SE, Dynaco ST70, Dunaudio Evergreen TA3, Carry 2A3 gyári kittből épült erősítő, 300B PP, 6C4C (DC)
Kábelek:
IC: MIG IC kábel, Lacy féle IC
Hálózati: -
Elosztó: Kontakta 3-as elosztó, hosszabbítós elosztó
Hsz: Furutech q-4.1T bi hsz. kábel, HiVi hsz. kábel, Siltech LS-110 Classic hsz. kábel

Hangsugárzó: Kaláka hangsugárzók

Egyebek:
Ital: kisüsti szilvapálinka, pezsgő
Üdítő: -
Kávé: -

Étel: Házi savanyúság, keménytarhonya, tejes pite.

Ui.: Mivel a terem befogadóképessége, és a szakács kondérjának űrtartalma is véges, ezért a jelentkezéseket lezárom.

Egyben kérem azokat, akiknek a neve a "Talán eljönnek" vagy a "Talán-talán, esetleg" kategóriában szerepel, hogy legkésőbb február 03. szerdáig jelezzék a gaborka8x8@freemail.hu email címre, hogy jönnek, vagy legnagyobb sajnálatunkra, a végén mégis nélkülözni kell a társaságukat.

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

" A szoba 4x4-es. Csak azért kérdeztem a láda kialakításrol, mert ha megnézzük az olcsobb szubok általában lefelé sugároznak és a reflexcső van a hallgató felé, a drágábbakban pedig fordítva.(persze ezek nem minden esetben vannak így). Egyébként a hangszóró pioneer tsw257d2 típusú. tom h nem szobába való de ez van."

Az árnak semmi köze nincs ahhoz, hogy merre sugároz a hangszóró és merre a reflexcső. Sőt a legjobb ha zárt a doboz, de ez sincs kőbe vésve. Ha lefelé van a hangszóró akkor jobban terül a mélyhang, ha előre néz, akkor valamelyest irányitott és precizebb. Inkább azt mondanám, hogy házimozihoz jobb, ha lefelé néz, zenehallgatáshoz pedig előre. A Martin Logan Dinamónál kitalálták, hogy állitani lehessen.

Vendég

Hangsugárzó építés

Tisztelt Fórumtársak! 
A „Kaláka Tour” következő állomás Kiskunfélegyháza lesz, azaz a Kaláka hangsugárzó következő meghallgatására Kiskunfélegyházán kerül sor 2010. február 06-án 9 és 16 óra között a Kiskunfélegyházi Szakmaközi Művelődési Ház galériás termében Kiskunfélegyháza, Szent János tér 3. (A Desperado étterem mellett/mögött, a Petőfi Sándor mozival „slégizavé” átellenben.) A térhez tartozó „utca” a Városháza felől egyirányú.

.................................

Tehát, még egyszer, a további félreértések elkerülések végett.
A találkozó 9 órakor kezdődik, hogy 10 órakor már meg lehessen kezdeni a meghallgatást, de a korán kelők vagy közelben lakók jöhetnek már fél kilencre.

Program:
9-től 10 óráig a terem berendezése, elpakolás, technika beüzemelése, pálinkaivás, egymás hátba veregetése, stb.
10-től 13 óráig a Kaláka doboz meghallgatásának első része.
13 órától ebéd
Ebéd után 16 óráig a Kaláka doboz maghallgatásának második része.
16 óra búcsúzkodás.

Résztvevők:

Akik a "biztosan eljönnek" kategóriába jelentkeztek:

1.) Audijó [Lenco L75 (Shure M97), Kenwood X9010 CD, Hivox Lupus 2.0 DAC, EAG EA-782, Pointe Medium, házi savanyúság]
2.) Bazsika
3.) Bendegúz
4.) Dyscus [Dyscus 211 SE erősítő, Dyscus DAC]
5.) Dzogcsen [Nagra, Dynaco csöves vonalerősítő, Dynaco ST70]
6.) gaborka8x8 [Dunaudio Evergreen TA3, MIG IC kábel, Lacy féle IC kábel, Furutech q-4.1T bi hsz. kábel, HiVi hsz. kábel, Kontakta 3-as elosztó, kisüsti szilvapálinka, pezsgő]
7.) Gyulabatyo [Zenék CD-n]
8.) István01 [siltech LS-110 Classic hsz. kábel, elosztós hosszabbító]
9.) Krizsi [Kaláka hangsugárzók]
10.) Otari [5842-es csövekkel készült fono előerősítő, Carry 2A3 gyári kittből épült erősítő]
11.) Robertorodrigez
12.) Robzie70
13.) Spacc
14.) Zaq [studer CD]

"Talán eljönnek kategória":
1.) Hoffman

"Talán-talán, esetleg kategória"
1.) USA Audio

Összesítve a résztvevők által hozott "anyagok":

Zenék: mesterszalagon, LP-n, CD-n

Technika:

Források:
Analóg: Lenco L75 (Shure M97), Nagra
Digitális: Kenwood X9010 CD, Hivox Lupus 2.0 DAC, Dyscus DAC, Studer CD

Előerősítő: Dynaco csöves vonalerősítő, 5842-es csövekkel készült fono előerősítő
Erősítő: EAG EA-782, Pointe Medium, Dyscus 211 SE, Dynaco ST70, Dunaudio Evergreen TA3, Carry 2A3 gyári kittből épült erősítő

Kábelek:
IC: MIG IC kábel, Lacy féle IC
Hálózati: -
Elosztó: Kontakta 3-as elosztó, hosszabbítós elosztó
Hsz: Furutech q-4.1T bi hsz. kábel, HiVi hsz. kábel, Siltech LS-110 Classic hsz. kábel

Hangsugárzó: Kaláka hangsugárzók

Egyebek:
Ital: kisüsti szilvapálinka, pezsgő
Üdítő: -
Kávé: -

Étel: Házi savanyúság, keménytarhonya, tejes pite.

Aki esetleg még szívesen eljönne, az továbbra is a gaborka8x8@freemail.hu email címen jelentkezhet.

Ui.: Ha valaki nem látná magát a listába, de küldött emailt, azt kérem, ismételje meg a jelentkezését, mert, mint egy levélből –amiben az előző kettő levelében írtakra hivatkozott az illető- kiderült az internet és a freemail bugyraiban pár darab levél eltűnt.

reis

Hangsugárzó építés

Sziasztok! 

Nem tudom mennyire vagytok benne a hangfalépítésben. Mélyláda építés előtt állok. Azzal kapcsolatban kérném a véleményeteket, hogy szerintetek mennyire számít a mélyládáknál, hogy a hangyszóró előre vagy lefele sugároz, vagy hogy a reflexcső hol helyezkedik el, melyik oldalán a doboznak a hangszóróhoz képest?

Számít, hiszen abba az irányba fog direktbe sugározni. Itt figyelembe kell venni, hogy hova lesz helyezve a szobában (mi veszi körül) illetve mekkora és milyen kialakítású a helyiség (reflexió miatt).

A szoba 4x4-es. Csak azért kérdeztem a láda kialakításrol, mert ha megnézzük az olcsobb szubok általában lefelé sugároznak és a reflexcső van a hallgató felé, a drágábbakban pedig fordítva.(persze ezek nem minden esetben vannak így). Egyébként a hangszóró pioneer tsw257d2 típusú. tom h nem szobába való de ez van.

Mégegyszer köszi a választ!

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”