Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Sziasztok !
Mahorka hangfalához szeretnék hozzászólni, nagyon szép hf biztos sok vesződésbe kerűlt,hogy így nézzen ki,A mély hangok meg valszeg azért nem jönnek úgy ahogy szeretnéd mert ez egy reflex rendszer reflex résekkel az alsó és fölső /tőlcsér /erősíti a mélyebb frekvenciákat ha az nem lenne akkor még ennyi mélyed se lenne.
Hangsugárzó építés
Chang – Descendant of Calhoun –
Fostex FE207e / Pioneer B20
Nagaoko-style/Double Mouth BVR Horn 1v01
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Hangsugárzó építés
A méretek a 2008. november 2-i hozzászólásomnál megtalálható. (link)
Hangsugárzó építés
Sziasztok !
Tigris ,így elsőránézésre ,nem látszik minden de szerintem ez egy SPAWN FAMILY féle W tölcsér.A méreteket nem tudom megítélni de vagy SACHIKO v MIKASHA v HARVEY valamelyik a 3 közül .Ha jól látom.
Hangsugárzó építés
Ilyen lett festés után. Ma készült el a külcsín. A belbecs még finomításra szorul.
Milyen rendszerű doboz ez, tölcséres vagy TL?
Hangsugárzó építés
Ilyen lett festés után. Ma készült el a külcsín. A belbecs még finomításra szorul.
Érdekes darab kíváncsi lennék a hangjára.
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Hangsugárzó építés
Szép darab gratula :lol!:
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Hangsugárzó építés
A belbecs még finomításra szorul.
Hát nem éppen kicsi! Ha a hangja is olyan lesz mint a külseje, megyek hozzád hallgatózni!
Gratula!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Vagy rossz nyomon járok?
Jó nyomon jársz, de én ebben nem tudok segíteni neked,nekem más (készen vásárolt) rendszerem van.
De légyszíves írj a Quadlipinek, neki ilyen a mérő rendszere, és biztosan segít Neked is ebben.
Sok sikert!
Hangsugárzó építés
Klang!
Köszönöm a lehetőséget, valóban kedves tőled a felajánlás. Én a Balatonon lakom. Még csak-csak a távolság nem is lenne probléma, de a közel 50kg-os hanfal mozgatása (harmadikról le, kocsiba be stb) ehhez nincsen kedvem.
Rendeltem gyapjút a csillapításhoz. Majd meglátjuk mit tudok kihozni belőle.
Egyébként nehéz, költséges dolog egy ilyen mérőmikrofon beszerzése. Ez egyébként úgy működik, hogy kell egy pc hozzá, ill. egy program. A pc hangkártyáját rácsatlakoztatni az erősitőre majd meghatározott frekvenciájú hangokat "lejátszani" a hangfalon és vizsgálni az eltérést? Ezt követően a csillapító anyagot addig varjálni míg leginkább nem hasonlít a hallott frekvenciájú hang a "mester jelre"?
Vagy rossz nyomon járok?
Hangsugárzó építés
A csillapító anyag használatának milyen hatása van a hangképre (mély, magas hangok)?
A csillapító anyag virtuálisan növeli a doboz térfogatát, csökkenti az állóhullámok
kialakulását -igy jó hatással lehet a mély és közép hangokra is.
De!,óvatosan kell vele bánni,ha túl sokat teszel bele ,az ellenkező hatást éred el,
leginkább egy méréssel lehetne tisztán látni.
Ha nem laksz túl messze(én bp-i vagyok) akkor hozd el ,és megmérem neked
szivesen.
A dobozban lévő háromszög is az állóhullámok kialakulásának megakadályozását
szolgálja,amik párhuzamos oldalfalaknál mindig keletkeznek, ha bele tudsz még nyúlni a dobozodba,akkor én ezzel ,(nagyobb/kisebb) kisérleteznék.
Üdv:Klang
Hangsugárzó építés
A háromszögalakú cucc irányítja a levegőt a reflex nyílásokhoz.Onnan pedig tölcsérszerűen erősödik föl..45-50Hz-től megy a doboz.Bejáratós a hangszóró?Illesztések rendben vannak?CSillapító anyag mehet bele, persze jófajta szivacs tojástartó effektussal.4 ohm-ot felesleges beiktatni plusszba.Az a baj hogy egyutas a rendszer, nincs ugyebár keresztváltó.
Szia sac!
Igen bejáratósak a hangszorók és az illesztések is rendben vannak. Lapszabászatban vágattam le a rétegelt lemezt, lamellóval csapoltam, csavarok nélkül. Semmi közöm az asztaloskodáshoz, de bátran állíthatom jól sikerült a kidolgozás, összeszerelés.
A csillapító anyag használatának milyen hatása van a hangképre (mély, magas hangok)?
Csillapító anyag a mélyre van hatással, elnyeli a nemkívánatos rezgéseket.De nem növeli a mélyeket.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Hangsugárzó építés
A háromszögalakú cucc irányítja a levegőt a reflex nyílásokhoz.Onnan pedig tölcsérszerűen erősödik föl..45-50Hz-től megy a doboz.Bejáratós a hangszóró?Illesztések rendben vannak?CSillapító anyag mehet bele, persze jófajta szivacs tojástartó effektussal.4 ohm-ot felesleges beiktatni plusszba.Az a baj hogy egyutas a rendszer, nincs ugyebár keresztváltó.
Szia sac!
Igen bejáratósak a hangszorók és az illesztések is rendben vannak. Lapszabászatban vágattam le a rétegelt lemezt, lamellóval csapoltam, csavarok nélkül. Semmi közöm az asztaloskodáshoz, de bátran állíthatom jól sikerült a kidolgozás, összeszerelés.
Hangsugárzó építés
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Hangsugárzó építés
Szervusztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban. Előre bocsátom, hogy lelkes hozzá nem értő vagyok a hangsugárzó építésben.
http://homepage.mac.com/tlinespeakers/F ... 170608.pdf
Megépítettem a fenti linken található dobozt Fostex FE206E hangszoróval. A végeredmény egy szép magasokkal és közepekkel rendelkező hang, hiányos mélyekkel.
Szeretném ha megszakértenétek a tervet. A linken (terv mellett olvasható) , hogy a hangszóró mögött lévő háromszöga méretezése (az "üregben") nem meghatározott. Én a magam részéről a membrán méretével azonos nagyságú azaz kb 185mm átfogó oldalu háromszöget helyeztem be. Miután próba következett és kevés volt a mély, ezt követően kivettem. Hát..... rosszabb nem lett.
Szintén olvasható, hogy ezt a dobozt alapvetően Fe207E hangszoróhóhoz terveszték de egy 4 ohmos ellenállással alkalmazni lehet a FE206E hez.
Kérdéseim: Mi a szerepe a 4 ohmos ellenállásnak? Milyen hatása lenne a hangképre?
Az említett háromszögnek fontos szerepe van-e a mély hangok képzésére és ha igen mekkora méretűnek kellene hogy legyen?
Milyen lehetőségek állnak elöttem, hogy tudjak javítani a mély hangokon? (csillapító anyag, igen-nem?)
Válaszotokat előre is köszönöm.
Hangsugárzó építés
Ez a forma nem jön be senkinek? Anno oda voltam érte,csak sose fejeztem be.Állvány is volt alatta ami már nincs meg.A mély doboza is tüskén állt az állványon,és a magasat is arra akartam rakni.
Hangsugárzó építés
3cm anyagvastagság 12mm + 18mm pozdorja telibe ragasztva
ez igen.
Mozgatni nem lesz egyszerű.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Hangsugárzó építés
h2000 braun + tvm arn150 + morel mdt40
Jó masszív a doboza.
Webáruház:
Hangsugárzó építés
Én ebben mesterkedem :lol!:
Ígéretes Milyen hangszórók lesznek benne?
Mindenem DIY,legjobban a fiam sikerült.