Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Marci,az eb »

Szerinted ki a francot érdekel rajtad kívül?
Ja, én is inkább a shala szakmai "gusztustalankodásait" olvasgatom, mint a VIP-páholyod cuppogását. Őket alig győzöm olvasás nélkül továbbgörgetni.
Ha mán így megkérdezted.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Szerinted ki a francot érdekel rajtad kívül?
Pl. engem.. Jót üdültem rajta!

Különben ez nem büntetés, hanem diktatúra! Nekem is törölték már hsz-mat, nekem se esett jól.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha a saját gondolataid nem fontosak, meg is értem, hogy másokét sem értékeled. ;-)

Vendég

Hangsugárzó építés

Szerinted ki a francot érdekel rajtad kívül?Szomorú, ha már azt sem érdelki, aki bepötyögte. ;-) Ha a saját gondolataid nem fontosak, meg is értem, hogy másokét sem értékeled. ;-)

Vendég

Hangsugárzó építés

csak emlékeztetőül, ez volt az eredeti állapot:

Endeavour
Isten Hozott! :)

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Endeavour »

Nagy dicsőség mondhatom...

Horel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Horel »

Mindenem DIY,legjobban a fiam sikerült.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Sziasztok!Tudna-e segíteni nekem valaki? Építek egy Hivi Swans TEMPUS Kit-et. És sehol nem találtam leírást arrol, hogy milyen hosszúnak kell lennie a 2 db reflex csőnek!
Lemodellesztem WinISD-vel de nem igazán jutottam +oldásra. 
Ja igen! És milyen festéket ajánlotok natúr MDF doboz festésére (zománc ugyebár alapból kilőve!) Bondoltam AlkidMűgyanta alapú fekete festékre Szerintetek?? 

Ezzel mi lett?

Horel
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Horel »

Nem értem,mért jó bizonyos embereknek olyan társasába erőltetnie magát,ahol nem látják szívesen,és ennek többször hangot is adtak.Ez már nem valami féle perverzitás.
Mindenem DIY,legjobban a fiam sikerült.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Gratulálokhozzá minden esetre. Én még nem mertem hasolóba belevágni.

hallole!

A dolog fordítva történt ,1992ben egy négyutas körsugárzóm jelent meg a
Klang&ton-ban,ezután jött újra divatba ,követett a MIVOC, majd Bernd Timmermann (neki köszönketö a kúpos reflektor,addig mindig félgömb volt)
és ezután jött a Visaton aki az akkor ujdonságnak számító alumínium membránosának keszített egy igazán új dobozt! Megjegyzem én ma is készítek
félgömbös reflektort, az a tapasztalatom,ha a magas nem kerül ülőember fülmagasságába, akkor előnyosebb a gömb.

A reflekort a négydarab cső tartja , a furatokat illesztettem,a csöveket pedig 91 fokba hajlítottam, igy amikor a szerelés történik az egész feszül vagyis ragasztás nélkül is áll szilárdan. Nem ,nem kell sokat bajlódni a reflektorral,hallható amikor eléred azt a pontot ahol "dolgozni" kezd.

A magas Hivi T20, nagyobb nem fért el. Mérések elsősorban,másodsorban a design. Peerless C13Wh-19-06 a tipusa.
ez volt az utolsó szakmai hozzászólás.

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: endi »

Hanem ezzel a Visaton hangfalszimulálo progival tudnál ládát tervezni.http://www.visaton.com/en/literature/so ... index.html
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: endi »

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni( azaz inkább véleményt)!! Ismeri valaki a FOCAL 30A1-es szubot? Ezt találtam róla:http://www.top-sound.it/doc/prodotto/ga ... r-30A1.pdf
Mit szóltok hozzá? Jó lehet vajon ez zárt ládába? Inkább minőségi hangzást szeretnék, mint nagy hangnyomást.
Előre is köszi a választ.

És megvan hozzá a megfelelö láda méreted?
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.

Pityesz_
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Pityesz_ »

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni( azaz inkább véleményt)!! Ismeri valaki a FOCAL 30A1-es szubot? Ezt találtam róla:
http://www.top-sound.it/doc/prodotto/ga ... r-30A1.pdf
Mit szóltok hozzá? Jó lehet vajon ez zárt ládába? Inkább minőségi hangzást szeretnék, mint nagy hangnyomást.
Előre is köszi a választ.

formattedguy
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: formattedguy »

Ne sorosan kösd a hangszórókat, hanem párhuzamba....
Köszönöm jános bácsi!
mi baj lehet belőle, ha sorosan kötöm? csak mert a hangváltó, és a magas is megvan, és minden 8ohmos, csak a mélyközepek 4 ohmosak.

Tehát a tojástartó nem jó semmire pedig ingyé van

A Dual-oknál azért megpróbálkozom egy csővel, aztán ha reménytelen eladom azt csá.

Egyébként magyarországon hol forgalmaznak normális minőségű kit-eket? tudnál linkeket adni?

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

Sziasztok, hirtelen több kérdés is felmerült hangfalépítéssel kapcsolatban, az első, ami miatt lehet, hogy ki leszek röhögve, dehát ez van 1., Szóval, ha egy hangfalba dupla mélyközepeket készül rakni emberünk és az impedancia végett soros kötéssel köti a hangváltóra, akkor a helyes kötés a + -> -, majd az egyik hangszóró pozitív, és a másik hangszóró negatívját a hangváltóból? Nekem legalábbis így tűnik logikusnak.
2., Ez lehet, hogy itt már elcsépelt téma, de nállunk most felmerülő kérdés: ki mit gondol a tojástartóról, mire lehet alkalmas? pl hangfalba hangcsillapításnak jó?
3., Szinte ingyen hozzájutottam egy kb 20 éves Dual hangfalhoz, és meglepődtem a hangján, nem az a csúcscucc, de megérheti foglalkozni vele, mert a mélytartományon kívül azt lehet mondani, hogy elfogadható hangja van. CSAK! dobozul szól, én arra jutottam, hogy a hangdobozzal lehet a problema. Szerintetek egy reflexnyílás segíthet a témán? Ha igen, előrre, vagy hátulra?

Köszi!

Ne sorosan kösd a hangszórókat, hanem párhuzamba, viszont akkor más értékek kellenek a váltóba.
A tojástartó alkalmas például tojások tárolására. A dobozba való szivacsot lehet kapni és kártolt gyapjút is a megfelelő boltokban.
A lairásod alapján ez egy zárt doboz. A dolog nem olyan egyszerű, hogy fúrunk rá egy lukat és reflex lesz és megjönnek a hiányzó mélyek. Szerintem ne foglalkozzál vele, hanem ha van kedved készits egy kit alapján dobozt jó hangszórókkal.

formattedguy
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: formattedguy »

Sziasztok, hirtelen több kérdés is felmerült hangfalépítéssel kapcsolatban, az első, ami miatt lehet, hogy ki leszek röhögve, dehát ez van
1., Szóval, ha egy hangfalba dupla mélyközepeket készül rakni emberünk és az impedancia végett soros kötéssel köti a hangváltóra, akkor a helyes kötés a + -> -, majd az egyik hangszóró pozitív, és a másik hangszóró negatívját a hangváltóból? Nekem legalábbis így tűnik logikusnak.
2., Ez lehet, hogy itt már elcsépelt téma, de nállunk most felmerülő kérdés: ki mit gondol a tojástartóról, mire lehet alkalmas? pl hangfalba hangcsillapításnak jó?
3., Szinte ingyen hozzájutottam egy kb 20 éves Dual hangfalhoz, és meglepődtem a hangján, nem az a csúcscucc, de megérheti foglalkozni vele, mert a mélytartományon kívül azt lehet mondani, hogy elfogadható hangja van. CSAK! dobozul szól, én arra jutottam, hogy a hangdobozzal lehet a problema. Szerintetek egy reflexnyílás segíthet a témán? Ha igen, előrre, vagy hátulra?

Köszi!

csabacenter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: csabacenter »

Ha neked hülyeség hogy egyik-másik hangszóró egyáltalán nem hasonlít a gyártó által közölt adatsorra, ha hülyeség az, hogy ilyen esetben érdemesebb a gyári pontatlan, kidolgozatlan KIT-ek másolása helyett saját utat járni, akkor inkább neked kéne elgondolkodni, mert ezzel a hozzáállással csak önmagad minősíted. A DiY nem a pénzről szól Béla. Nem volna baj, ha végre megértenéd. 
Ui: az ilyen napok nem lehetnek szépek.

Szia Shalafi 66!
érdeklödni szeretnék ,hogy tudnál e rezonátor hf-hoz hsz-ót ajánlani 18-22 cm-es érdekelne.

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Klang »

Ezt is ha jól sejtem a Visaton Fontana ihlette. Én a magas sugi fölé helyezett diffúzornál szoktam meginogni, ez szép megoldás, hogy van rögzítve?
Kellett a kúpok magasságával variálni hogy jobban szóljon?

Magas a T28 -as HiVi ?
Mi alapján lettek kiválasztvahozzá a hangszórók?
Esetleg az enyhén emelkedő frekimenető Peerless CSX 145 H van benne?

Gratulálokhozzá minden esetre. Én még nem mertem hasolóba belevágni.

hallole!

A dolog fordítva történt ,1992ben egy négyutas körsugárzóm jelent meg a
Klang&ton-ban,ezután jött újra divatba ,követett a MIVOC, majd Bernd Timmermann (neki köszönketö a kúpos reflektor,addig mindig félgömb volt)
és ezután jött a Visaton aki az akkor ujdonságnak számító alumínium membránosának keszített egy igazán új dobozt! Megjegyzem én ma is készítek
félgömbös reflektort, az a tapasztalatom,ha a magas nem kerül ülőember fülmagasságába, akkor előnyosebb a gömb.

A reflekort a négydarab cső tartja , a furatokat illesztettem,a csöveket pedig 91 fokba hajlítottam, igy amikor a szerelés történik az egész feszül vagyis ragasztás nélkül is áll szilárdan. Nem ,nem kell sokat bajlódni a reflektorral,hallható amikor eléred azt a pontot ahol "dolgozni" kezd.

A magas Hivi T20, nagyobb nem fért el. Mérések elsősorban,másodsorban a design. Peerless C13Wh-19-06 a tipusa.

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Klang »

Sziasztok!Tudna-e segíteni nekem valaki? Építek egy Hivi Swans TEMPUS Kit-et. És sehol nem találtam leírást arrol, hogy milyen hosszúnak kell lennie a 2 db reflex csőnek!
Lemodellesztem WinISD-vel de nem igazán jutottam +oldásra. 
Ja igen! És milyen festéket ajánlotok natúr MDF doboz festésére (zománc ugyebár alapból kilőve!) Bondoltam AlkidMűgyanta alapú fekete festékre Szerintetek?? 

Hallole!

Ha méretek megegyeznek akkor .a br cső hossza 60 as átmérőnél minden valószínüség szerint:

Remélem tudtam segíteni,csak így tovább

Az MDF festésére a festett butorokhoz használt festéket ajnlom én (Golyó). A nevét nem tudom,de ha igy kéred a festék kereskedésben ,akkor a legtöbb helyen tudják!

Klang

dury
Értékelés: -2

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: dury »

3.kép

Front: Wharfedale Diamond 9.1 és CAV DP265 Center:DIY Háttér:DIY Sub:Wharfedale WH-208 Erősítő: DENON AVR-310
DVD:LG, CD-player:Onkyo TX-7111
Mediaplayer: ASUS

dury

Hangsugárzó építés

2.kép

Front: Wharfedale Diamond 9.1 és CAV DP265 Center:DIY Háttér:DIY Sub:Wharfedale WH-208 Erősítő: DENON AVR-310

dury

Hangsugárzó építés

Köszönöm a segítséget!
Egyébként ilyen lett a doboz.

Effkuge
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Effkuge »

Az a baj, ha megkérdezünk, hogy mit javasolnál az F6-al, megint ott lukadnánk ki, hogy az F6 mérései, és a hangszóró sem jó semmire.
Azért nem fogom kidobni őket

Vendég

Hangsugárzó építés

Szerintem legjobb volna nem egy bizonytalan receptre támaszkodni, hanem elejétől a végéig saját erőből újragondolni. A hangsugárzóépítés nem a "tegyél hozzá lisztet, amennyit felvesz" szinten kéne hogy legyen...

Effkuge
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Effkuge »

Szia!

Első körben az átmérőt azért meg kellene határozni, hogy tudjunk Neked ajánlani valamit. De mivel a sok merevítés miatt a nettó térfogat kissé bizonytalan...

Én így csinálnám:
"KB" térfogathoz keresnék megfelelő átmérőt, és utána a dobozba szerelve, váltó nélkül behangolnám.
(~45Hz-re van hangolva a swan oldalon lévő impedancia görbe alapján.
Ezt úgyis csak méréssel tudod pontosítani.)
http://www.swanspeaker.com/kits/image/zk-l.jpg

Hasonlóan én is F6-al csinálnék kétutast, ez a recept is szimpatikus.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”