Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hifi dolgok sk (saját kezűleg)

svga
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: svga »

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

2 óra alatt meg is volt idáig

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Hozzászólás Szerző: qqriq »

@Klári

Nem ugrik be, láttam-e olyan túlfeszvédőt, amire gondolsz. Viszont erősen meggondolandó az a fajta védelem, amiről te is írtál, mivel a hálózaton érkezhet "csoda". Az APC termékei közül pl.: P5BV-GR, cca. 5k körül megúszható.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

probirenzi

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

méretezés

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

szétszedve

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

kiszedtem és levágtam amit le kellett...

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

röhejes...

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

Egyik nap felb...tam magam idegileg,mert a Marantz PM 17 hangfalcsatija nem alkalmas sem banándugó,sem villa fogadására.
Ez igen csak kiábránditó mivel egy ilyen kvalitású erősitőben illene normális csatikat használni
Úgy hogy gondoltam egyet,és vettem a Kácsában hozzá.
Tudom hogy sokaknak ez kiábránditó,de ezt a topikot ők úgy sem olvassák
berakok egy-két képet is róla hátha valakit érdekel

Klári
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Klári »

Ilyennel megoldható házilag is a gond. Esetleg érdemes a 250V-os helyett 500 vagy 1000V-os kondit betenni.Amúgy készen is kapható, csak körbe kell nézni rendesen, mert az árakban elég nagy szórás van.
Illetve olvastam valahol, ezzel a UPC-t is lehet macerálni, nekik is van ilyen leválasztó. Lehet tőlük kérni, csak nem emlékszem, hogy ingyen vagy térítés fejében adják.

Kösz a rajzot, legalább nem kell keresgetnem.

Holnap megpróbálom az UPC-n keresztül, vagy veszek egy készet, ha nem túl drága. Lustaságból kifolyólag marad utoljára a házilag való elkészítés.

De ha már itt tartunk: Arra tudsz valami megoldást, hogy a kábelen bejövő esetleges túlfeszültséget kizárjam?
Nem a készülékeknél akarom külün-külön, mert elég sokfelé van szétosztva, hanem egyből ott, ahol a kábel belép a házba. Olyan hosszabbítókat már láttam, 5-6.000 Ft környékén, amire már a koax-ot is rá lehet kötni és azt is megvédi mondjuk egy villámcsapástól, de ilyet nem akarok betenni, amikor csak a kábel védelmére van szükségem.

Ha jól belegondolok, az UPC helyében ezt forgalmaznám, vagy ne adj Isten akár egyből így építeném ki a hálózatomat.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Ilyennel megoldható házilag is a gond. Esetleg érdemes a 250V-os helyett 500 vagy 1000V-os kondit betenni.
Amúgy készen is kapható, csak körbe kell nézni rendesen, mert az árakban elég nagy szórás van.
Illetve olvastam valahol, ezzel a UPC-t is lehet macerálni, nekik is van ilyen leválasztó. Lehet tőlük kérni, csak nem emlékszem, hogy ingyen vagy térítés fejében adják.

A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Klári

Igen, megvan a probléma oka.

A rádióra rákötött kábel (UPC) okozza a problémát, mégpedig azzal, hogy a földelése más mint a lakás földelése (nem azonos a potenciáljuk).

Leválasztva az antennát, megszünt a búgás. Kell vennem vagy csinálnom majd valamit, amivel a kábel földelését elszigetelem még ott, ahol a lakásba belép.

Egyszer már olvastam is valami ilyenről, a lényege, hogy a búgáshoz közeli frekvenciákat nem engedi tovább.

Klári

És a búgás mellett azért hallod a zenéket? Vagy csak búg?
Pontosítok: A zene is átjön, de azért kihallani mögüle a búgást. Bemenő jel nélkül pedig zavartalanul búg. :-)

Az erősítő és a PC is földelt konektorra van csatlakoztatva.

Időközben kicsit átgondoltam a problémát és azt hiszem már van ötletem a megoldásra

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: ozeviktor »

És a búgás mellett azért hallod a zenéket? Vagy csak búg?

Klári

Sziasztok!

Egy régi, de nagyon kellemes rádiórősítővel szerettem volna a számítógépen lejátszott zenéket kihangosítani.
http://mb.abovenet.de/forum3/showtopic.php?threadid=54

A hankártya felől 3,5-es Jack, az erősítőn pedig a régi 5 pólusú DIN csatlakozó van.

Összekábeleztem, de nem tökéletes az eredmény, elég rendesen búg....

Az egyszerűség kedvéért egy gyári kábelt vettem, ami az erősítő DIN-jéről két RCA-ra alakít, ezt pedig egy RCA- Jack kis átalakítón keresztül (no meg egy hosszabbító kábelen át) kötöttem a gépre.

Átnézegettem, de elforrasztásnak nincs nyoma.

Hogy bonyolítsam, egyszerre szerettem volna rákötni a monitoromat és az erősítőt is a számítógépre (erre a pár forintos kis Jack osztót gondoltam ki), de ez a búgás már akkor is jelentkezik, ha csak az erősítő van rákötve.

A gépben egy alaplapi hangkártya van (Gigabyte K8 Triton). Ha jól emlékszem 5.1-es kimente van, amiből nekem csak sztereo jel kell.

Tud valaki segíteni?

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

Nekem a progi szerint 59-65fok között.
Az jó nekem most 65 fok. E körül az ideális.

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: gottfriedg »

Ez eléggé off,de azért írok: Nekem 2100-as fordulatszámnál az szgép procija (athlon64 3200+) 31fokos.Legalább is a bordán ennyit lehet mérni.
De pl a GPU asszem 145fokot bír el,asszem e fölött a szilicium bekrepálna.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Én nem tudom, hogy az Onkyo mennyire melegszik, de szerintem ez teljesen normális, addig amig nem megy egy bizonyos hôfok fölé, addig teljesen ok. Szerintem kb 60-65 fokos lehet ami üzemi hômérsékletnek is mondható, úgy mint a prociknál is. A H/K-m pl. eléggé melegedett, de én nem mertem még ventiket is tenni, a malac is melegszik (fôleg ha sül), de nem annyira. Ha pontosan be van tarta a megfelelô távolság az erôlködô körül, akkor nem lesz semmi baja, maga a ház is hût, mert fémbôl van és gyorsan át tudja venni a hômérsékletet kivülrôl is.  

Egyszer kihúztam a procí ventillátorát. Hűtés nélkül 5percig bírta a gép. Néztem egy progival közben a hőfokot 95fokig mérte aztán úgymaradt a gép. nem reagált semmire. bedugtam a ventillátort. Feléledt a gép. Nézem a ventillátor forgási sebességét. 6500Ford/min. iszonyat hangos volt. meg lehetett süketülni. Aztán ahogy hült a proci szépen lelassult a ventillátor. Amúgy milyen hűmérsékleten dolgozik a proci?? Nekem a progi szerint 59-65fok között.

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

30cm. Az elég?

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Huhh akor megnyugodtam,nem vagyok bolond.

Szerintem ha a mélynyomó bordája körül van hely akkor felesleges hűteni.
Szerintem!
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

gottfriedg Hozzászólás  tegnap  20:22   A hifi-t nem. 
De a házimozi erősítőt nem árt megtámogatni.Legalább is nálam muszály.
Vagy inkább azt mondom,hogy ne mmerném enélkül használni.
Eddig ez az Onkyo messze viszi nálam a prímet melegedésben.
Iszonyat forró tud lenni.Biztosan van benne hővédelem,de inkább megelőzöm a gondokat. 

Nekem a mélynyomó iszonyat forró hátul. Ventillátor tegyek mögé vagy mi??

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Nem, nem néz senki hülyének, ártani nem árt a venti, fôleg ha ennyire kevés hely van körülötte.

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A Yamaha meleg volt,a Denon is meleg volt,a Malacka is meleg volt ha rendesen meghajtottam.De az Onkyo ezekhez képest állítira fel tud forrósodni.
Biztosan normális,mert egy matrica is van a tetején,ami elmagyarázza,hogy ez üzemszerű.
De igazából a félelmeim abból adódnak,hogy mögötte le van zárva a szekrény.két oldalt kevés a hely,fölötte meg max 6cm van.
Ez így édes kevés,ezért is fújatom ki a meleget ventikkel.
Így már remélem nem néz hülyének senki.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Én nem tudom, hogy az Onkyo mennyire melegszik, de szerintem ez teljesen normális, addig amig nem megy egy bizonyos hôfok fölé, addig teljesen ok. Szerintem kb 60-65 fokos lehet ami üzemi hômérsékletnek is mondható, úgy mint a prociknál is. A H/K-m pl. eléggé melegedett, de én nem mertem még ventiket is tenni, a malac is melegszik (fôleg ha sül), de nem annyira. Ha pontosan be van tarta a megfelelô távolság az erôlködô körül, akkor nem lesz semmi baja, maga a ház is hût, mert fémbôl van és gyorsan át tudja venni a hômérsékletet kivülrôl is.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”