Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hifi dolgok sk (saját kezűleg)

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sajti »

William Z. Johnson ismerősként üdvözölné a kapcsolást.... Persze kisebb változtatások vannak benne, mint pl. az E80CC munkapontbeállítása... 
sajti

Előszőr a CL30 klónozása lett volna a célom, de 200 pár jFET-ből nem tudtam összeválogatni 2*2 párat. Ezért visszatértem egy régebbi ötletemhez, ami majdnem ugyanez. Egy ismerősnek csináltam kb. 5 éve hasonló AN kimenőhöz (bár abban a végfokban nincs a katódban a szekunder). Annak a lényege az alábbi. Ezt variáltam át hibridre, hamár a panel kész volt. 2SK170-ből tudtam 2 párat összeválogatni. Az elemértékek meg sajnos a CL30-ban sem véletlenül annyi amennyi

Üdv: DDL

Szerintem a CL30/60/120 nagyon túl van bonyolítva... Én nem rokonszenvezek a JFET-ekkel. Ez a második kapcsolásod sokkal rokonszenvesebb!
Nem próbáltál még a nagyjelű fokozatból differősítőt csinálni? Vagy közvetlenül összekötött katódokkal, vagy úgy, hogy a hidegítő kondikat a föld helyett a két katód közé teszed?
Én most teszteltem a VT130 bemeneti fokozatát, E88CC+ECC99 kombinációval. Kihagytam belőle a DC szervót, mert ha használsz némi lokális visszacsatolást a 2. fokozatban, akkor nem kell túl szigorúan azonosnak lenni az anódfeszültségeknek. Ezt most átfogó nvcs. nélkül próbáltam ki. Aztán majd meg kell próbálnom nvcs.-vel is, amit némi kihívás lesz megoldani, mert a kimenőm szekundere nem szimmetrikus...
A másik amit tervezek, az egy szimmetrikus bemenetű hibrid, ugyanezzel a bemeneti fokozattal, és tranyós végfokkal (kettővel hídba kapcsolva). A csöveket IRF510-ek illesztik a tranyókhoz.

sajti

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: DDL »

William Z. Johnson ismerősként üdvözölné a kapcsolást.... Persze kisebb változtatások vannak benne, mint pl. az E80CC munkapontbeállítása... 
sajti

Előszőr a CL30 klónozása lett volna a célom, de 200 pár jFET-ből nem tudtam összeválogatni 2*2 párat. Ezért visszatértem egy régebbi ötletemhez, ami majdnem ugyanez. Egy ismerősnek csináltam kb. 5 éve hasonló AN kimenőhöz (bár abban a végfokban nincs a katódban a szekunder). Annak a lényege az alábbi. Ezt variáltam át hibridre, hamár a panel kész volt. 2SK170-ből tudtam 2 párat összeválogatni. Az elemértékek meg sajnos a CL30-ban sem véletlenül annyi amennyi

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Blaupunt CP-2990 cd játszó

Pioneer N50A hálózati zene

Cayin MT-35 erősítő.

ProAc Response 2.5 hangdoboz.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

sajti

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎

Egy kis csövi kísérlet
Benyomások?

Azok vannak. Még járódnia kell, mert elég nyers a hangja. Viszont olyan basszusa van, hogy . Ja és tuningolni kell a meghajtást, mert nem nem teljesen ok még. Ha minden összejön akkor meg lesz a 45W 1% alatti torzítással. Most még csak 40W sikerált. Na meg az XLR bemenetet is ki kell alakítani (a kapcsolás fogadja közvetlenül).

Vannak még vele gondok. De alakul.

Jól fest! Kapcsrajz titkos???

sajti

Nem, de nem gondoltam volna, hogy bárkit is érdekelhet

A vége UL a kimenő szekundere középleágazásos és a katódban van (by ARC).

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Cayin MT-35 erősítő.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Egy kis csövi kísérlet
Benyomások?

Azok vannak. Még járódnia kell, mert elég nyers a hangja. Viszont olyan basszusa van, hogy . Ja és tuningolni kell a meghajtást, mert nem nem teljesen ok még. Ha minden összejön akkor meg lesz a 45W 1% alatti torzítással. Most még csak 40W sikerált. Na meg az XLR bemenetet is ki kell alakítani (a kapcsolás fogadja közvetlenül).

Jól fest! Kapcsrajz titkos???

sajti

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎

Egy kis csövi kísérlet
Benyomások?

Analóg:

Digitális:

Cayin MT-35 erősítő.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy kis csövi kísérlet
Benyomások?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Tami »

T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎

karácsonyi csendélet

Analóg:

Digitális:

Cayin MT-35 erősítő.

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎

3.

Analóg:

Digitális:

Cayin MT-35 erősítő.

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎

2.

Analóg:

Digitális:

Cayin MT-35 erősítő.

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎

Egy kis csövi kísérlet

Analóg:

Digitális:

Cayin MT-35 erősítő.

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Scott »

Na..úgy nézem a legegyszerűbb így: foo_text plugin foobarhoz, ezt beállítani, és csinál egy file-t amibe beleírja a számcímet meg now playing stb..persze számváltáskor ez frissül.. 
LCD smartie-val meg ezt a file-t kiírtani és ennyi

sajna ahogy olvastam foobar menü meg ilyesmi nem igazán van..bár biztos meglehet okosan oldani, playlistváltásokkal stb..

van egyébként ingyenes htpc szoftver, picit bonyolultabb de pl: mediaportal meg xlobby.. (és elvileg mindkettőt rálehet venni, hogy foobar-t használjon lejátszáshoz, bár nekem mediaportalt most nem sikerült..mert elvileg 2 plugin kéne hozzá)

Köszike, közben utána olvastam én is a témának. Többféle megoldás létezne. Most egyenlőre még csak az LCD keresem, hogy milyen legyen.

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Na..úgy nézem a legegyszerűbb így: foo_text plugin foobarhoz, ezt beállítani, és csinál egy file-t amibe beleírja a számcímet meg now playing stb..persze számváltáskor ez frissül..

LCD smartie-val meg ezt a file-t kiírtani és ennyi

sajna ahogy olvastam foobar menü meg ilyesmi nem igazán van..bár biztos meglehet okosan oldani, playlistváltásokkal stb..

van egyébként ingyenes htpc szoftver, picit bonyolultabb de pl: mediaportal meg xlobby.. (és elvileg mindkettőt rálehet venni, hogy foobar-t használjon lejátszáshoz, bár nekem mediaportalt most nem sikerült..mert elvileg 2 plugin kéne hozzá)
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Nincsenek nagy igényeim, nem kell nekem grafikus kijelző, jó egy olyan ami neked is van. Szóval hogyan oldottad meg a bebootolást és a program elindítást ( winamp ) billentyűzet és megjelenítő nélkül? Én is foobart használok. A foobarral müxik a kijelző, ki tudod rakni a playlisteket?
Esetleg tudnál képet ill. leírást küldeni a megvalósításról ?
Köszike

Nekem azért mindig van moncsi+bill rákötve, bár volt 1 gép, ahol monitor nélkül próbálgattam:

Tehát winamp-ot berakod a startup-ba, így mindig indul (nekem foobar is indul most alapban )

Aztán itt a plugin: lcd plugin for winamp

Pont látszódik a képeknél, hogy lehet playlistek közt mászkálni...

Nekem talán HD44780 típusú kijelzőm van..bár nem vagyok benne biztos, de valami ilyesmit jó szerezni, előtte meg neten nézz kapcsolási rajzot.

Asszem én ez alapján csináltam, de másik kapcs rajzot is néztem neten talán...

avr.tavir
tavir

Most nézegetek foobar lcd plugint, de eddig csak vmi billentyűshöz láttam sajna..de hátha van...

Másik: ez az Imon cucc se rossz, bár nem olvastam végig a cikket, hogy végülis lcd-re miket tud kirakni....Nem igazán ismerem az ilyen front-end progikat, talán htpc topikban több infót mondanak
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Hát szerintem ez elég sima ügy, igaz barkácsolni kell hozzá, én legalábbis barkácsoltam egy kicsit és egy 4x20karakteres kijelzőt csináltam a géphez, ami párhuzamos porton van összekötve (talán usb-set is találsz..az persze bonyolultabb)... 
Namost..VFD mármint grafikus kijelző? Mert ahhoz is biztos meglehet építeni az áramkört, szoftverellátottság biztos van (karaktereshez pl lcd smartie meg hasonló progik tudnak számkijelzést, hőmérsékletet meg minden hülyeséget..)

Ja és ehhez csináltam infra vevőt, szóval a hk távjával tudom a gépet irányítani, számokat léptetni stb.. (winamphoz volt megjelenítő progi is..tehát mászkáltam a playlistek közt meg menüben és ezt szépen kirakta lcd-re..de mostmár foobar-t használok)

Esetleg kisebb lcd-t lehetne a gép elejébe építeni, mármint htpc-knél azt szokták esetleg..viszont az gondolom lényegesen drágább..

Nincsenek nagy igényeim, nem kell nekem grafikus kijelző, jó egy olyan ami neked is van. Szóval hogyan oldottad meg a bebootolást és a program elindítást ( winamp ) billentyűzet és megjelenítő nélkül?
Én is foobart használok. A foobarral müxik a kijelző, ki tudod rakni a playlisteket?
Esetleg tudnál képet ill. leírást küldeni a megvalósításról ?
Köszike

Buldog
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Buldog »

Sziasztok !Az alábbi az elképzelésem: építenék egy kizárólag audio lejátszásra használatos PC-t , ami az erősítő mellett lenne és USB-n csatlakozik hozzá. Ehhez van egy régi Intel alaplapom egy 466-os cerkával, rammal, halk táppal.. mindennel. Ezt az egészet beleraknám egy igényesebb házba. Amin elakadtam már most az elején, hogy létezik-e olyan VFD kijelző, amin meg tudnám jeleníteni az éppen lejátszott számokat ? Az egész lényege az lenne, hogy semmilyen külső kijelző nem lenne csatlakoztatva a gépre, csak ez a VFD. Szóval alkalmasnak kéne lennie, hogy ha bekapcsolom a gépet és bebootol az oprendszer, automatikusan megnyílna a lejátszó szoftver és azon belül egy media library-ban tudnék lépegetni a számok ill. előadók között, egy gombnyomással pedig elindítanám a kívánt számot.
Olvastam az Imon VFD-ről , de nekem úgy tűnik, hogy ilyen speciális célra nem alkalmas, kell hozzá egy normál megjelenítő is csatlakoztatva a géphez.
Esetleg ötlet valakinek?

Szia!
Nézed meg ezt: http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=1245&p=1
Én nemrég vettem a VFD -t,ez lett a HTPC -m vezérlője. Az árához képest eszméletlen jó cucc, Nemcsak hogy távrángatóval vezérélni tudod az egész pc -d,és a kijelzőjét is úgy programozod ahogy akarod,hanem kapsz hozzá egy jó kis front-end szoftvert,ami beszkenneli,és vezérli az összes hang-kép-videofilét a gépen,és a hálózaton.
Üdv.

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Amin elakadtam már most az elején, hogy létezik-e olyan VFD kijelző, amin meg tudnám jeleníteni az éppen lejátszott számokat ? Az egész lényege az lenne, hogy semmilyen külső kijelző nem lenne csatlakoztatva a gépre, csak ez a VFD. Szóval alkalmasnak kéne lennie, hogy ha bekapcsolom a gépet és bebootol az oprendszer, automatikusan megnyílna a lejátszó szoftver és azon belül egy media library-ban tudnék lépegetni a számok ill. előadók között, egy gombnyomással pedig elindítanám a kívánt számot. Olvastam az Imon VFD-ről , de nekem úgy tűnik, hogy ilyen speciális célra nem alkalmas, kell hozzá egy normál megjelenítő is csatlakoztatva a géphez.
Esetleg ötlet valakinek?

Hát szerintem ez elég sima ügy, igaz barkácsolni kell hozzá, én legalábbis barkácsoltam egy kicsit és egy 4x20karakteres kijelzőt csináltam a géphez, ami párhuzamos porton van összekötve (talán usb-set is találsz..az persze bonyolultabb)...

Namost..VFD mármint grafikus kijelző? Mert ahhoz is biztos meglehet építeni az áramkört, szoftverellátottság biztos van (karaktereshez pl lcd smartie meg hasonló progik tudnak számkijelzést, hőmérsékletet meg minden hülyeséget..)

Ja és ehhez csináltam infra vevőt, szóval a hk távjával tudom a gépet irányítani, számokat léptetni stb.. (winamphoz volt megjelenítő progi is..tehát mászkáltam a playlistek közt meg menüben és ezt szépen kirakta lcd-re..de mostmár foobar-t használok)

Esetleg kisebb lcd-t lehetne a gép elejébe építeni, mármint htpc-knél azt szokták esetleg..viszont az gondolom lényegesen drágább..

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok !
Az alábbi az elképzelésem: építenék egy kizárólag audio lejátszásra használatos PC-t , ami az erősítő mellett lenne és USB-n csatlakozik hozzá. Ehhez van egy régi Intel alaplapom egy 466-os cerkával, rammal, halk táppal.. mindennel. Ezt az egészet beleraknám egy igényesebb házba. Amin elakadtam már most az elején, hogy létezik-e olyan VFD kijelző, amin meg tudnám jeleníteni az éppen lejátszott számokat ? Az egész lényege az lenne, hogy semmilyen külső kijelző nem lenne csatlakoztatva a gépre, csak ez a VFD. Szóval alkalmasnak kéne lennie, hogy ha bekapcsolom a gépet és bebootol az oprendszer, automatikusan megnyílna a lejátszó szoftver és azon belül egy media library-ban tudnék lépegetni a számok ill. előadók között, egy gombnyomással pedig elindítanám a kívánt számot.
Olvastam az Imon VFD-ről , de nekem úgy tűnik, hogy ilyen speciális célra nem alkalmas, kell hozzá egy normál megjelenítő is csatlakoztatva a géphez.
Esetleg ötlet valakinek?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Na jól befürödtem ezzel a LED-ezéssel. A táp 3 pár kivezetéséről lehet levenni ugyanazt a 12 V-ot, nekem sikerült a LED-es áramkörömmel olyan lábakat összekötnöm, amitől felgyorsult a felvevő oldali mecha fordulatszáma. Már csak újév után tudom a Hz mérő műszert a munkahelyről elkérni, amivel (meg a tesztkazival) ellenőrizni tudom a fordulatszámokat.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem hagyd a deckeket, csinálj a LED-ekből karácsonyfavilágítást
Abból már van gyári.
Esetleg a decket díszítem fel vele.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Tami »

[Ha gondolod, publikálhatod az eredményeket.  Szerintem hagyd a deckeket, csinálj a LED-ekből karácsonyfavilágítást
- es gyotte tappal
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Analizer
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Analizer »

[Ha gondolod, publikálhatod az eredményeket.
Szerintem hagyd a deckeket, csinálj a LED-ekből karácsonyfavilágítást

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Yvs, szerintem Te valami titkos NASA kísérletből visszamaradt LED-eket kaptál, merthogy úgy tűnik, a fizika törvényei valahogy másképp működnek a környékeden. Lehet, hogy nem is LED-ek? Ebből més Nobel díj is lehet...
Ha gondolod, publikálhatod az eredményeket.

Analizer
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Analizer »

Ja és ha pont éjfélkor telihold alatt forrasztod be a led anódját akkor sem döglik meg...
Jókor mondod te is!

Yvs, szerintem Te valami titkos NASA kísérletből visszamaradt LED-eket kaptál, merthogy úgy tűnik, a fizika törvényei valahogy másképp működnek a környékeden. Lehet, hogy nem is LED-ek? Ebből més Nobel díj is lehet...

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”