Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lp lemezmosó topik

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Re: Lp lemezmosó topik

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

arzachel írta:
2025.11.02., vas. 07:25
akvapark írta:
2025.10.30., csüt. 08:05
"Több olyan használt lemezt vettem, ami mindenféle vegyszeres kezeléssel tönkre lett téve"
Gondolom: pl. Lencocleannel. Amit réges-rég leírtuk a HiFi eszköztárból. gondolkodik.gif
Egy időben az osztrák lemezkereskedőknél divatba jött hogy WD40-el lefújkodják a rossz állapotban lévő
lemezeiket hogy az eladó tér félhomályában szépen csillogjanak.Ez a higított petróleumos trutyi ami a barázdák
közé kerül egy katasztrófa.De há a profit a mindenük a labancoknak.
jaj.gif
Ez igaz? Hogy csinálták? Azért erősen be kellett fújni, vagy elkenni rajtuk. Meg büdös is. Nagyon sokáig. Meg nem olcsó. Meg sokat kell vele dolgozni. Meg a cimkére vigyázni kell....
Az ázsiaiak tőlük vették már át, amiket yutubon mutogatnak, vagy párhuzamosan alakult ez ki?

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 758

Hozzászólás Szerző: arzachel »

akvapark írta:
2025.10.30., csüt. 08:05
"Több olyan használt lemezt vettem, ami mindenféle vegyszeres kezeléssel tönkre lett téve"
Gondolom: pl. Lencocleannel. Amit réges-rég leírtuk a HiFi eszköztárból. gondolkodik.gif
Egy időben az osztrák lemezkereskedőknél divatba jött hogy WD40-el lefújkodják a rossz állapotban lévő
lemezeiket hogy az eladó tér félhomályában szépen csillogjanak.Ez a higított petróleumos trutyi ami a barázdák
közé kerül egy katasztrófa.De há a profit a mindenük a labancoknak.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Juvell írta:
2025.11.01., szomb. 14:17
Juvell írta:
2025.10.10., pén. 17:32
akvapark írta:
2025.10.10., pén. 14:06
Mint laikus elgondolkodom ezen az ultrahangos tűtisztításon. A gyémánt általában ragasztva van a cantileverhez.
Nem lazítja fel? gondolkodik.gif
Csak kérdem. leborulok.gif
Nekem is ez az egyik dilemma, illetve milyen hatással van a tűszár felfüggesztésére egy ilyen magas frekvenciás rezgés. Ezért kérdezem itten hogy mi a szitu… akinek van, mi a tapasztalata?
Szóval bocs hogy megint ezzel jövök… valakinek van erről tapasztalata, ki használ ilyet?
Gondolkodjunk róla.... Mik lehetnek az előnyei? Az árán nagyon sok lemezt le lehet mosatni és még belefér 1-2 jóféle hagyományos tűtisztító is. Szerintem a tiszta lemez az elsődleges. Utána a tűtisztítás nagyon hátra szorul.

Juvell
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Juvell »

Juvell írta:
2025.10.10., pén. 17:32
akvapark írta:
Mint laikus elgondolkodom ezen az ultrahangos tűtisztításon. A gyémánt általában ragasztva van a cantileverhez.
Nekem is ez az egyik dilemma, illetve milyen hatással van a tűszár felfüggesztésére egy ilyen magas frekvenciás rezgés. Ezért kérdezem itten hogy mi a szitu… akinek van, mi a tapasztalata?
Szóval bocs hogy megint ezzel jövök… valakinek van erről tapasztalata, ki használ ilyet?
SME 30/12A - Benz LP S - soulution 750 - Ayre series 8 - Paradigm 9h / LP12 select - Shelter 7000 - VAC Sigma 170i iQ - Harbeth HL C7ES-3

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1428

Hozzászólás Szerző: akvapark »

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 724

Hozzászólás Szerző: tollact »

tamagaba írta:
2025.10.10., pén. 21:00
Nem értem mi ez a nagy puceva, mint a mosómaci megy a lakásban mit tud még elmosni - aha a hanglemezeket
Kíváncsi vagyok, mikor lesz elmosva a CD, mert zsíros lett és nem megy át rajta a lézer, megtörődik a fény, nem lesz bithelyes a kiolvasás
Meglátásom szerint hozzá nem nyúlni semmivel a lemezhez
Ahogy berakjuk a tasakba és elfordítva 90 fokkal a nagy erszénybe, mi lesz poros, amit annyira mosni kell
Az ujjlenyomat - inkább menjen át rajta a hangszedő, 2x letolja maga előtt és a felesleg senkit sem zavar - persze minek fogdossa össze, nem ő volt
Legfőbb projekt a sztatikus feltöltődés levezetése - nem mindenféle humbug anyaggal, hanem egy fém plét ami IE pontra van kötve. Neutral earth, common low noise ground - nem mint életvédelmi földelés (NEFH)
Nálam ez a konyhai állítható jénai tál tartó harmonika keret, zöldsárga vezó - fűtés radiátor hálózatra kötve
Amikor befejezte a sercegést olajmentes sűrített levegővel lefujkodom és kész (nem kell 8 bar, hogy kifújja a lemezt a kezemből)
Több olyan használt lemezt vettem, ami mindenféle vegyszeres kezeléssel tönkre lett téve
Mindenki olyan megoldást használ, ami neki a legkényelmesebb. Azért nézzél meg egy lemezt egy jobb nagyítóval a porszemcsék miatt. :D Én meg például kompresszort nem tudnék elképzelni a lemezhallgató szobámban. Az antisztatizálás viszont indokolt, de ahhoz is van egyszerűbb eszköz.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 625
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Nem értem mi ez a nagy puceva, mint a mosómaci megy a lakásban mit tud még elmosni - aha a hanglemezeket
Kíváncsi vagyok, mikor lesz elmosva a CD, mert zsíros lett és nem megy át rajta a lézer, megtörődik a fény, nem lesz bithelyes a kiolvasás
Meglátásom szerint hozzá nem nyúlni semmivel a lemezhez
Ahogy berakjuk a tasakba és elfordítva 90 fokkal a nagy erszénybe, mi lesz poros, amit annyira mosni kell
Az ujjlenyomat - inkább menjen át rajta a hangszedő, 2x letolja maga előtt és a felesleg senkit sem zavar - persze minek fogdossa össze, nem ő volt
Legfőbb projekt a sztatikus feltöltődés levezetése - nem mindenféle humbug anyaggal, hanem egy fém plét ami IE pontra van kötve. Neutral earth, common low noise ground - nem mint életvédelmi földelés (NEFH)
Nálam ez a konyhai állítható jénai tál tartó harmonika keret, zöldsárga vezó - fűtés radiátor hálózatra kötve
Amikor befejezte a sercegést olajmentes sűrített levegővel lefujkodom és kész (nem kell 8 bar, hogy kifújja a lemezt a kezemből)
Több olyan használt lemezt vettem, ami mindenféle vegyszeres kezeléssel tönkre lett téve
Csatolmányok
20251010_193540.jpg
20251010_193601.jpg
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Juvell
Kapcsolat:

akvapark írta:
SME 30/12A - Benz LP S - soulution 750 - Ayre series 8 - Paradigm 9h / LP12 select - Shelter 7000 - VAC Sigma 170i iQ - Harbeth HL C7ES-3

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1428

Hozzászólás Szerző: akvapark »

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Juvell
Kapcsolat:

arzachel írta:
2025.10.10., pén. 10:35
Juvell írta:
2025.10.10., pén. 08:27
Sziasztok!
Szorosan kapcsolódó téma a tű tisztítása. Újjabban sokszor jön velem szembe ez az új "ultrahangos" hangszedőtű tisztító kütyü. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata (pozitív/negatív toljátok)? Illetve ki mivel és hogyan tisztítja a tűt?
audio technica at637.Nekem bevált.
ok, milyen hangszedőhöz haszálod? Közben ha jól látom, ezt már nem árulja az Audio Technina...

Juvell
Kapcsolat:

greenbio írta:
2025.10.10., pén. 11:29
Juvell írta:
2025.10.10., pén. 09:18
gnagy írta:
2024.09.23., hétf. 16:34
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Humminguru lemezmosóval? Esetleg a régi vs új verzióval?
Lenne pár kérdésem.
Kiváltható egy vákumos mosás a készülékkel / van olyan hatékony, mint egy vákumos?
Érdemes lehet 3× árat fizetni az újabb verzióért?
Milyen folyadékkal használod?
A válaszokat előre is köszönöm.
Gábor
Szia, én kancsingattam felé hogy beszerzek egyet de a youtubon találtam egy srácot aki 25x engedte át a lemezét rajta és drasztikusan romlott a hang minősége. A lorycraftot, degrittert és a hummingurut hasonlította össze úgy hogy vásárolt 5 pédányt egy lemezből és így tesztelt. Elég tanulságos volt az eredmény.
szia!

tudnál adni egy Youtube linket? köszi
Szia persze: https://youtu.be/-tjRsDi8rVk?si=4sbQjjP7D2cvge7-

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 418

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Juvell írta:
2025.10.10., pén. 09:18
gnagy írta:
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Humminguru lemezmosóval? Esetleg a régi vs új verzióval?
Lenne pár kérdésem.
Kiváltható egy vákumos mosás a készülékkel / van olyan hatékony, mint egy vákumos?
Gábor
Szia, én kancsingattam felé hogy beszerzek egyet de a youtubon találtam egy srácot aki 25x engedte át a lemezét rajta és drasztikusan romlott a hang minősége. A lorycraftot, degrittert és a hummingurut hasonlította össze úgy hogy vásárolt 5 pédányt egy lemezből és így tesztelt. Elég tanulságos volt az eredmény.
szia!

tudnál adni egy Youtube linket? köszi

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 758

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Juvell írta:
2025.10.10., pén. 08:27
Sziasztok!
Szorosan kapcsolódó téma a tű tisztítása. Újjabban sokszor jön velem szembe ez az új "ultrahangos" hangszedőtű tisztító kütyü. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata (pozitív/negatív toljátok)? Illetve ki mivel és hogyan tisztítja a tűt?
audio technica at637.Nekem bevált.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Juvell
Kapcsolat:

gnagy írta:
Sziasztok!

Lenne pár kérdésem.
Gábor

Juvell
Kapcsolat:

Sziasztok!

gnagy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: gnagy »

Szia,
nekem van egy. Több mint egy éve használom, semmi bajom nem volt még vele. Egy kicsit lentebb megtalálod a leírást is, hogyan használom.
Egyetlen hátrányát láttam, külön kellett hozzá egy szabályozható táp, mert a gyári túl gyorsan tekerte a lemezeket. Én több száz lemezt lemostam vele gond nélkül, semmilyen hibajelenség nem volt. Még fotót is találsz lentebb a leszedett retekről.

Viszont. Maga az ultrahangos mosás macerás kicsit. Ha csak pár lemezk kell lemosnod én nem ajánlom. Kell a tartályba 4-4,5 liter folyadék ami elég drága. Én 80% desztillált víz 20% izopropil-alkohol, 2% Ilford Ilfotol keveréket használok. Nyilván a desztvíz nem nagy tétel (mondjuk 10 liter számra már az), de az izopropil már drágácska (főleg ekkora tételben), az Ilford meg még drágább. Ezt keverni kell, a mosás végén szűrni, majd tárolni. 1-2 lemez mosásához szerintem nincs értelme foglalkozni vele, a vákuumos ahhoz értelmesebb. Egyébként én a kettőt együtt használtam, mert cseppmentesre akartam szárítani a lemezeket. Egy adag folyadékkal 20-40 lemezt tudsz mosni utána már csak a piszkot kenegeted vele, szóval cserélni kell.
Én az egész gyűjteményt lemostam vele és már hónapok óta csak a szekrényben pihen. Gondolkoztam is, hogy el kellene adni, de sajnos nincs időm foglalkozni vele. Ha érdekel, kipróbálhatod.

Üdv: g

stx írta:
2025.07.09., szer. 08:47
A Vevor ultrangos tisztítók jók? Elég barátságos áron lehet kapni.
Clearaudio Emotion I Audio Note CD 2.1x I Rogue Audio Magnum I JBL 4312 I ZU Event

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

stx írta:
2025.07.09., szer. 08:47
Amikről hallottam: elcseszett működési módok, hibás/tönkrement uh motorok és/vagy uh meghajtók. De legalább nem drága....

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 477
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Giordano
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Giordano »

SoundMania írta:
2024.11.18., hétf. 19:43
Giordano írta:
2024.11.17., vas. 22:03
Csináltam egy lemezmosót. Többnyire PETG nyomtatott alkatrészek, az alap mart üvegszálas lap.
A porszívó motor ilyen: https://www.aliexpress.com/item/1005006828397291.html. 21V-ról hajtom, mert 28V-ról túl erős. Jó minőségű nyomtatás kell hozzá, meg az alap egy G10 (üvegszálas epoxi) lap.
Ha valakit érdekel, szóljon.
JG
Hova szívja a mosófolyadékot?
Hello, a jobb oldalon a szélén a kicsit nagyobb átmérőjű rész egy hangtompító, oda. A PETG amit használok nekem nem töltődik. Van antisztatikus filament is, de nem kell.

ÜDV JG

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: teddysnow »

Giordano írta:
Csináltam egy lemezmosót. Többnyire PETG nyomtatott alkatrészek, az alap mart üvegszálas lap.
A porszívó motor ilyen: https://www.aliexpress.com/item/1005006828397291.html. 21V-ról hajtom, mert 28V-ról túl erős. Jó minőségű nyomtatás kell hozzá, meg az alap egy G10 (üvegszálas epoxi) lap.
JG
A nyomtatott, műanyag alkatrészek nem töltik vissza elektrosztatikusan a lemezt?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Giordano írta:
JG
Hova szívja a mosófolyadékot?

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 233

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

Azt látom, hogy erdemes ultrahangos plusz vákuumos tisztítóban gondolkodni. Nem is az áruk, de két eszközt nem akarnék feltétlenül venni. Ha egyet vennék melyiket érdemesebb?
Itt olvastam a HumminGuru-ról ez szárít is... jó megoldás lehet egyben?
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N (+ Pro-Ject Tube Box DS3 B) - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
IsoTek V5 Aquarius, ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable, Tellurium Q

Giordano
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Giordano »

JG
Csatolmányok
sw.jpg
felulnezet.jpg
elolnezet.jpg
bldc_motorral.jpg
bldc_motorral.jpg

gnagy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: gnagy »

Sziasztok,

egy korábbi mosós posztomat egészíteném ki a mai írással:

Bevezetés:
Csak akkor vagyok elégedett egy lemez hangjával, ha (a mikro karcokat leszámítva) teljesen csendes. Nem recseg, nem pattog, nem serceg, és a hangja mikro és makro szinten is rendben van, vagyis nem produkál dinamika veszteséget (amit a retkes lemezek simán tudnak). Tapasztalataim szerint elérhető ez az állapot, de néha több mosási menetet igényel. Mivel nemrég kezdtem lemezeket hallgatni és csak most építgetem a gyűjteményemet, a lemezeim többsége 40 - 60 év mocskától szabadul meg az első mosás alkalmával, szóval meg tudom érteni, ha nem feltétlenül megy elsőre a dolog (meg néha másodikra sem, de erről lentebb…).

Előzmények:
Mikor megvettem a lemezjátszómat boldogan vetettem magam a zenehallgatásba, hogy most aztán itt a Nirvána és többet meg sem kell mozdulni. Csak leülök és úgy szólnak - az egyébként sokszor nagyon drága - lemezek, ahogy előtte el sem tudtam képzelni. Aztán valahogy nem ez lett… Mindent csináltak a lemezek, speciel jól azt valahogy nem akartak szólni. Sőt tulajdonképpen ócskán szóltak. Recsegés, sercegés, pattogás, és sokszor olyan torz és dinamikátlan hang, amit legutoljára a nagyapám Szokol rádiójától hallottam. Kicsit le voltam lombozva…
Aztán utána olvasva, kiderítettem, hogy akkor most le kellene mosni a lemezeket. Remek…
Eleinte mosatni hordtam őket, de a drága és agyon hájpolt mosókban sem mosták le normálisan. Amikor már egy vagyont hagytam a mosó cégeknél, és tulajdonképpen az esetek többségében elégedetlenül hallgattam a végeredményt, eldöntöttem, hogy beszerzek egy mosót.

Először egy Project VC-E vákuumos mosót vettem, de sokszor a gyári folyadékkal mosva is 3-4-5 ször kellett lemosni egy (hangsúlyozom, hogy 40 - 60 év retkét magán viselő) lemezt, hogy csendben maradjon. Ezt megunva, vettem egy olcsó VEVOR ultrahangos mosót is. Mindkettőt egyszerre használom. Így már az esetek többségében elég egy kombinált mosás, de még mindig sokszor előfordul, hogy kell egy második menet. Elég uncsi. De legalább nem kell 4 - 5 ször mosni mert az ultrahangos elvégzi a feladat nagy részét. Nem tudom ki mennyire háklis a lemezek hangjára, de nekem ez az állandó mosogatás végtelen szívásnak tűnik (szó szerint 🙂). Mivel elég nagy iramban veszem a lemezeket, igazi neverending story… Lehet ki kellene próbálnom másik mosófolyadékot is?

Technika:
- Először az ultrahangos mosóban mennek a lemezek 20 - 25 percet, 30 - 35 C∘ körüli hőmérsékleten, ehhez desztillált víz plusz isopropyl alkohol kombót használok. A mellékelt fotón látszik, hogy amikor leszűröm a mosó folyadékot mennyi retek marad hátra kb. 20 lemez után. És ez csak az, ami szabad szemmel jól látható. Néha ennél sokkal furcsább cuccok is előkerülnek…
- Ezután a vákuumosban megy egy rendes mosási kör. Először vegyszeresen lemosom a lemezt (6 fordulat egy irányba, majd 6 fordulat a másik irányba), majd leszívás (4 fordulat). Itt a Project saját 1:10 hígítású folyadékát használom szigorúan orvosi minőségű desztillált vízzel. A folyadékot spriccelővel hordom fel, mert így egyenletesebben lehet eloszlatni. Ajánlották, hogy felhasználás előtt melegítsem fel a mosófolyadékot 30 - 40 C∘ - ra, de ennek csak egy lemez lemosásánál lehet értelme, mert 10 perc múlva úgyis hideg lesz, szóval ezt nem csinálom.
A Project saját keféjét használom a mosáshoz. Próbáltam mindenféle kecske meg egyéb szőröket is, ezek nem hozták a szintet. Vagy hullott a szőrük, vagy nem voltak elég merevek a mosáshoz, vagy csak szétestek 3 mosás után. Egyébként a lejátszás előtti portörléshez is javasolta valaki a kecskeszőr kefét a karbon helyett, de nekem az úgy feltöltötte a lemezeket sztatikusan, hogy csak úgy füstölt… Maradtam a karbonnál.
- Végül tiszta desztillált vízzel lemosom (6 fordulat egy irányba, majd 6 fordulat a másik irányba), majd leszívás (4 fordulat). Ettől azt remélem, hogy mind az ultrahangos mosóban, mind a vákuumosban rárakódott vegyszereket lemossa. A vegyszeres és a vizes mosáshoz külön kefét használok, hogy még annyi vegyszer se maradjon a mosás után, ami a kefével rákerül.

Időben még mindig elég sok. 20 lemez kb. 2-2,5 óra… Viszont az eredmény eléggé kárpótol a sok kínlódásért.
Kicsit kacsingatok egy Humminguru lemezmosó irányába, hátha az lemosná egy menetben a lemezeimet, de az meg annyira drága, hogy csak szórakozásból, próba nélkül nem merem megvenni.

Bocs, kicsit hosszúra sikeredett. Mindenkinek jó zenehallgatást kívánok.
g

u.i.: Mindenki okulására bátran ki lehet egészíteni / építő jellegű bírálatokkal illetni a leírtakat 🙂
Csatolmányok
20241013_194159.jpg
20241013_185327.jpg
Clearaudio Emotion I Audio Note CD 2.1x I Rogue Audio Magnum I JBL 4312 I ZU Event

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Hozzászólás Szerző: Voyager »

zoli73 írta:
2024.03.29., pén. 09:46
Voyager írta:
2024.03.28., csüt. 20:05
PgSpa írta:
2024.03.24., vas. 20:20

Én már egy éve ilyet használok. Jobbnak találom a hatásosságát, mint az Okki-Nokkihoz adott folyadékét.
Anno, mielőtt megvettem utána is olvastam, mindehol dícsérik.
Itthon is kapható, én talán a lemeztasakos cégtől vettem, ha jól emlékszem.
Meg is jött. Holnap mosok, mosok és mosok. :D
Nagyon kulturált a csomagolás (és a fecskendők is).
Majd mesélj, milyen!
Nem felejtettem, hogy írjak a kérésedre csak mostanában sok egyéb dolgom akadt.

Engedd meg, hogy most ne menjek bele a mosási módszerek részleteibe, mint például, miért kell száraz ecsettel megtisztítani a címkét, mielőtt a mosógépre kerül, vagy hasonló mesterfogásokba (kankotsu).

A lényeg, hogy ezzel a folyadékkal mosott lemezek rendkívül zajmentesek (csaknem a legjobb amit eddig tapasztaltam). Igaz, én már-már kórosan figyelek a pormentességre és tisztaságra. :D
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”