Folyamatosan alakulnak a dolgok, de a kisördög nem alszik - mit lehetne még húzni ezen az Altec 15095 stúdió driver transzformátoron (a National Semiconductor ultra fast LH0033CJ buffer embertelen paraméterekkel rendelkezik - azt hagyjuk)
Nekiláttam a tekercskivezetések kapacitásait a fémházhoz képest megmérni, 70pF körüliek voltak, de 4-es kivezetés több mint 200pF-et adott...gondolom ez van legközeleb a lemezeléshez
A gyári 600R bekötésnél ezt szépen betették középre, hogy a szimmetrikus hajtásnál sorbakötött tekercsek kapacitásai is sorosan kapcsolódjanak (így kisebb lesz az eredőjük, nincs gond vele).
Nade - én egy kisimpedanciás bufferrel hajtom aszimmetrikusan, ami a 200pF-et simán elbírja, tehát a két primer tekercset más sorrendben kötöttem be. Láss csodát a frekvenciamenet feljebb ment (50kHz-3dB), a felfutási idő 15usec-ről 10usec környékére csökkent, és a fázistolás 20kHz-en -47°-ról -35°-ra javult
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III