A rózsaszín bipoláris kondik ami benne van visaton cég gyártotta nekik. Lehet kapni.feket663 írta: ↑2022.02.07., hétf. 12:50Üdvözlet mindenkinek! Egy Canton CT1000 doboz váltóját szeretném felújítani. Gyárilag 1 darab fóliakondenzátor és 3 darab bipoláris elkó alkotja a többi alkatrész mellett (mindegyik 12 dB/oktáv meredekségű). Valahol azt olvastam, hogy nem igazán célszerű a bipoláris elkókat direktben fóliakondikra cserélni, ha valaki nem tud mérni, így én is csak új, Jantzen premium elkókra cserélném a meglévő, gondolom az évtizedek alatt elmászott értékű bipoláris elkókat. Helyes ez a gondolatmenet? A jelenlegi hangminőséggel is tökéletesen elégedett vagyok, nem akarok jobb hangot, csak amit gyárilag tud.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás
- Jozef76
- Törzsvendég
- Értékelés: 287
Re: Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás
Üdvözlet mindenkinek! Egy Canton CT1000 doboz váltóját szeretném felújítani. Gyárilag 1 darab fóliakondenzátor és 3 darab bipoláris elkó alkotja a többi alkatrész mellett (mindegyik 12 dB/oktáv meredekségű). Valahol azt olvastam, hogy nem igazán célszerű a bipoláris elkókat direktben fóliakondikra cserélni, ha valaki nem tud mérni, így én is csak új, Jantzen premium elkókra cserélném a meglévő, gondolom az évtizedek alatt elmászott értékű bipoláris elkókat. Helyes ez a gondolatmenet? A jelenlegi hangminőséggel is tökéletesen elégedett vagyok, nem akarok jobb hangot, csak amit gyárilag tud.
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
Re: Tüű Károly - hangsugárzók
Nagyon szép és igényes munkawittao írta: ↑2022.01.31., hétf. 19:06Úgy gondolom a kommunikáció egy nagyon fontos dolog itt a két fél között, és akkor nem mérgesedett volna így el a kapcsolat. Rossz ezt így olvasni mindkét fél részéről.
Amik a tények:
Eredeti váltó:
DSC00781.jpg
Tuning: 350.000 Ft-ért
IMG_20201015_104711.jpg
Tüü tuning .jpg
IMG_20201015_105552.jpg
Egy külföldi tuning: 1200 EUR-ért (ma ez 420.000 Ft)
1643364078078.jpg
Sajnos van itt a fórumon más tuning mester is akinek hasonló kaliberű munkájával volt szerencsém találkozni.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
A hozzászólásomat nem kellett volna személyes sértésnek venni ,hisz nem az volt a cél.
De beszéljenek a tények.
Ha a megrendelő elküldi nekem a hangváltót ,akkor vállalom hogy rendbe teszem neki a kinézetét és egyúttal megismerhetjük a bandázs szalag alatt lévő alaktrészek márkáját,típusát .
A rendbetétel költségmentes lesz,csak a két postát kell kifizetni.
Ha élni akar a lehetőséggel ,kérem keressen meg privátban.
Ha nem nekem úgy is jó .
Több vizet nem zavarnék a rendszerbe,köszönöm
De beszéljenek a tények.
Ha a megrendelő elküldi nekem a hangváltót ,akkor vállalom hogy rendbe teszem neki a kinézetét és egyúttal megismerhetjük a bandázs szalag alatt lévő alaktrészek márkáját,típusát .
A rendbetétel költségmentes lesz,csak a két postát kell kifizetni.
Ha élni akar a lehetőséggel ,kérem keressen meg privátban.
Ha nem nekem úgy is jó .
Több vizet nem zavarnék a rendszerbe,köszönöm
Aszpirin írta: ↑2022.02.03., csüt. 21:16Kedve osz-car. Ha járatos vagy itt a fórumon és általában az interneten, akkor tudod, hogy durva modorosság magázódni egy fórumban (nemcsak itt, mindenhol, ez a netikett egyik érdekesége). Ha nem tudtad, akkor örülök, hogy felhívhattam rá a figyelmedet, ha tudtad, akkor sajnálom, hogy ezzel is fejezed ki a rosszallásodat.osz-car írta: ↑2022.02.03., csüt. 20:16Tisztelt Adminok.
Tudják hiába friss a regisztrációm én körülbelül a kezdetek óta követem a honlapjukat. Barátom segítségével már rengeteg dolgot vásároltam és adtam el itt.Nekem ,és szerintem sok más felhasználónak is azért tetszett ez az oldal mert mindig a korrektség felé terelték a beszélgetéseket és az adásvételeket.Ez sokak szemében a megbízhatóságot és biztonságos vásárlást jelentette.
Örülök, hogy a korrektségre való törekvés jeleit fefedezted, tényleg ezen vagyunk.
Nos, ez egy nagyon veszélyes állítás. Gondolom ezt bizonyítékokkal alá tudod támasztani. Amit én itt láttam, az egyetlen ember elégedetlensége, aki átverve érezte magát. A másik fél részletes választ adott rá, és bocs, de nekem egyáltalán ne az jött le, hogy kiderült volna, hogy régóta veri át az ügyfeleit. Nem tisztem védeni, nem ismerem.
Viszont, ha igaz is lenne, rossz embereknek címezed az elgondolkodásra ösztönző hozzászólásodat. Amint többször leírtam, a kérdésben NEM vagyunk kompetensek. Jómagam akármennyit is gondolkodom, és akármire is jutok (ha hiszed ha nem, van saját véleményem és saját következtetéseim is, csak ezeket nem fogalmazom most itt meg), az egyébként önként és mindenféle kompenzáció nélkül végzett munkámban nincs hatásköröm a fórum üzleti modelljének megváltoztatására. Amennyiben alapos panaszod van az adminok és a moderátorok működésével kapcsolatban, kérlek fordulj a fórum tulajdonosához - részletek az oldal tetején is megtalálható linken elérhető fórumszabályzatban.
Minden tiszteletem mellett: ez nem leegyszerűsítés, hanem igen durva ferdítése annak, hogy a szerződött kereskedő ("aki fizet"), moderálási jogokkal van felruházva, amivel a szabályzat explicit megfogalmazása alapján az elképzeléseinek/üzleti érdekeinek nem megfelelő hozzászólásokat eltávolít(tat)hatja a saját fórumából.
Az átverés bűncselekmény, és ha bűncselekményről tudsz - bizonyítékokkal - akkor nyugodtan bármikor fordulhatsz akár hozzánk, de leginkább - ha annyira kötelességednek érzed az "ártatlanok" védelmét, illetve a "gonoszok" megbűnhődésének elősegítését, és láthatóan nem bízol bennünk - fordulhatsz az illetékes hatóságokhoz is. Ők is bizonyítékokat fognak kérni, nem csak fórumban elhangzott - és sok esetben hamisnak bizonyult - állításokat, és nem az inkriminált kell majd kétséget kizáróan bizonyítsa ártatlanságát, hanem Te a bűnösségét, mert alapvető jogállami paradigma az ártatlanság vélelme.
Mi viszont nem tudunk felhatalmazást adni senkinek az átverésre, mert ez is a kompetenciakörünkön kívül esik - nem vagyunk törvényalkotók vagy a törvények megszegésére felhatalmazást adni tudó törvényenfelüliek.
MINDENBEN, amit teszek, és tettem, az AVX szabályzata alapján jártam el. Idéztem a vonatkozó pontokat is.
Azt is idézhetném, ami a moderátori döntések vitatásáról szól, de látod, vagyok olyan rendes, hogy inkább válaszolok a kedves szavaidra. Mert tényleg kedvesen és választékosan vannak megfogalmazva.
Ami a "sorozatos átverés"-t illeti: az én szemszögemből ez egy állítás, ami bizonyítékok nélkül állítás is marad. És ezt is többször leírtam: NEM védek senkit, NEM állítom, hogy nem volt átverés, de azt sem, hogy volt. A dolog sokkal összetettebb annál, minthogy egy - egyébként név nélkül - közölt, egyoldalú nézőpontból előadott történet alapján, valamint további fórumtagok indulatos védő- vagy neheztelő hozzászólásai alapján egy emberről, aki a nevét vállalva van jelen a fórumban, ilyen súlyos ítéletet lehessen meghozni - és mi adminok/moderátorok ebben nem is vagyunk kompetensek. Láthatóan Te nem érzed át egy ilyen vád/megállapítás felelősségét, nem láttál még karaktergyilkosságot, de hidd el, mi átérezzük ezt a felelősséget, és már megtapasztaltunk egy-két karaktergyilkosságot is ebben a fórumban, ezért vagyok én személy szerint nagyon óvatos. Te ugyanis bármiről alkothatsz véleményt, de engem a döntéseimért igen komolyan elővehetnek, akár jogi úton is. És ha érzed ezt a felelősséget, akkor sokkal óvatosabb vagy a sommás ítéletekkel.
Ani pedig a kereskedők előjogait illeti: nagyon régóta ott van az általad is belépéskor aktívan elfogadott szabályzatban, a ngyon rég alatt azt értem, hogy bőven azelőtt született ez, hogy pl. én egyáltalán hallottam volna az AVX fórumról. Ez egyáltalán nem újdonság, ami hirtelen beütött, mint a villám.
Ha engem valóban megkárosítottak volna ekkora összeggel (ezt honnan is vetted amúgy?), akkor a rendőrséghez fordulnék, a vádamat alátámasztó bizonyítékokkal.osz-car írta: ↑2022.02.03., csüt. 20:16Persze hogy rágódik rajta az ember.Hiszen sérti az igazságérzetét.
Bűnösségét is bizonyítja hogy most is csak lapít.
Ez sok pénz ahhoz hogy az ember csak legyintsen.
Csak érezzék át Önök is és tegyék fel maguknak a kérdést.:Mi lenne ha engem károsítottak volna meg ekkora összeggel..
Tisztelt adminok javítsanak ki ha tévedek de úgy érzem hogy nem nekünk reklamálóknak kell most szégyenkeznünk és bocsánatot kérnünk.
További szép estét Önöknek!
Az biztos, hogy nem az munkájukat legjobb tudásuk és jószándékuk mellett végző moderátorokat rugdosnám, akik ráadásul egyrészt a szabályzatnak megfelelően jártak el, másrészt nem tudnak a fórum üzleti modelljén változtatni.
Szép estét neked is.
Örülök, hogy a korrektségre való törekvés jeleit fefedezted, tényleg ezen vagyunk.
Viszont, ha igaz is lenne, rossz embereknek címezed az elgondolkodásra ösztönző hozzászólásodat. Amint többször leírtam, a kérdésben NEM vagyunk kompetensek. Jómagam akármennyit is gondolkodom, és akármire is jutok (ha hiszed ha nem, van saját véleményem és saját következtetéseim is, csak ezeket nem fogalmazom most itt meg), az egyébként önként és mindenféle kompenzáció nélkül végzett munkámban nincs hatásköröm a fórum üzleti modelljének megváltoztatására. Amennyiben alapos panaszod van az adminok és a moderátorok működésével kapcsolatban, kérlek fordulj a fórum tulajdonosához - részletek az oldal tetején is megtalálható linken elérhető fórumszabályzatban.
Az átverés bűncselekmény, és ha bűncselekményről tudsz - bizonyítékokkal - akkor nyugodtan bármikor fordulhatsz akár hozzánk, de leginkább - ha annyira kötelességednek érzed az "ártatlanok" védelmét, illetve a "gonoszok" megbűnhődésének elősegítését, és láthatóan nem bízol bennünk - fordulhatsz az illetékes hatóságokhoz is. Ők is bizonyítékokat fognak kérni, nem csak fórumban elhangzott - és sok esetben hamisnak bizonyult - állításokat, és nem az inkriminált kell majd kétséget kizáróan bizonyítsa ártatlanságát, hanem Te a bűnösségét, mert alapvető jogállami paradigma az ártatlanság vélelme.
Mi viszont nem tudunk felhatalmazást adni senkinek az átverésre, mert ez is a kompetenciakörünkön kívül esik - nem vagyunk törvényalkotók vagy a törvények megszegésére felhatalmazást adni tudó törvényenfelüliek.
Azt is idézhetném, ami a moderátori döntések vitatásáról szól, de látod, vagyok olyan rendes, hogy inkább válaszolok a kedves szavaidra. Mert tényleg kedvesen és választékosan vannak megfogalmazva.
Ami a "sorozatos átverés"-t illeti: az én szemszögemből ez egy állítás, ami bizonyítékok nélkül állítás is marad. És ezt is többször leírtam: NEM védek senkit, NEM állítom, hogy nem volt átverés, de azt sem, hogy volt. A dolog sokkal összetettebb annál, minthogy egy - egyébként név nélkül - közölt, egyoldalú nézőpontból előadott történet alapján, valamint további fórumtagok indulatos védő- vagy neheztelő hozzászólásai alapján egy emberről, aki a nevét vállalva van jelen a fórumban, ilyen súlyos ítéletet lehessen meghozni - és mi adminok/moderátorok ebben nem is vagyunk kompetensek. Láthatóan Te nem érzed át egy ilyen vád/megállapítás felelősségét, nem láttál még karaktergyilkosságot, de hidd el, mi átérezzük ezt a felelősséget, és már megtapasztaltunk egy-két karaktergyilkosságot is ebben a fórumban, ezért vagyok én személy szerint nagyon óvatos. Te ugyanis bármiről alkothatsz véleményt, de engem a döntéseimért igen komolyan elővehetnek, akár jogi úton is. És ha érzed ezt a felelősséget, akkor sokkal óvatosabb vagy a sommás ítéletekkel.
Ani pedig a kereskedők előjogait illeti: nagyon régóta ott van az általad is belépéskor aktívan elfogadott szabályzatban, a ngyon rég alatt azt értem, hogy bőven azelőtt született ez, hogy pl. én egyáltalán hallottam volna az AVX fórumról. Ez egyáltalán nem újdonság, ami hirtelen beütött, mint a villám.
Az biztos, hogy nem az munkájukat legjobb tudásuk és jószándékuk mellett végző moderátorokat rugdosnám, akik ráadásul egyrészt a szabályzatnak megfelelően jártak el, másrészt nem tudnak a fórum üzleti modelljén változtatni.
Szép estét neked is.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Kedve osz-car. Ha járatos vagy itt a fórumon és általában az interneten, akkor tudod, hogy durva modorosság magázódni egy fórumban (nemcsak itt, mindenhol, ez a netikett egyik érdekesége). Ha nem tudtad, akkor örülök, hogy felhívhattam rá a figyelmedet, ha tudtad, akkor sajnálom, hogy ezzel is fejezed ki a rosszallásodat. https://herfli.hu/tegezodes-es-magazodas-az-interneten/osz-car írta: ↑2022.02.03., csüt. 20:16Tisztelt Adminok.
Tudják hiába friss a regisztrációm én körülbelül a kezdetek óta követem a honlapjukat. Barátom segítségével már rengeteg dolgot vásároltam és adtam el itt.Nekem ,és szerintem sok más felhasználónak is azért tetszett ez az oldal mert mindig a korrektség felé terelték a beszélgetéseket és az adásvételeket.Ez sokak szemében a megbízhatóságot és biztonságos vásárlást jelentette.
Nos, ez egy nagyon veszélyes állítás. Gondolom ezt bizonyítékokkal alá tudod támasztani. Amit én itt láttam, az egyetlen ember elégedetlensége, aki átverve érezte magát. A másik fél részletes választ adott rá, és bocs, de nekem egyáltalán ne az jött le, hogy kiderült volna, hogy régóta veri át az ügyfeleit. Nem tisztem védeni, nem ismerem.
Minden tiszteletem mellett: ez nem leegyszerűsítés, hanem igen durva ferdítése annak, hogy a szerződött kereskedő ("aki fizet"), moderálási jogokkal van felruházva, amivel a szabályzat explicit megfogalmazása alapján az elképzeléseinek/üzleti érdekeinek nem megfelelő hozzászólásokat eltávolít(tat)hatja a saját fórumából.
MINDENBEN, amit teszek, és tettem, az AVX szabályzata alapján jártam el. Idéztem a vonatkozó pontokat is.
Ha engem valóban megkárosítottak volna ekkora összeggel (ezt honnan is vetted amúgy?), akkor a rendőrséghez fordulnék, a vádamat alátámasztó bizonyítékokkal.osz-car írta: ↑2022.02.03., csüt. 20:16Persze hogy rágódik rajta az ember.Hiszen sérti az igazságérzetét.
Csak érezzék át Önök is és tegyék fel maguknak a kérdést.:Mi lenne ha engem károsítottak volna meg ekkora összeggel..
Tisztelt adminok javítsanak ki ha tévedek de úgy érzem hogy nem nekünk reklamálóknak kell most szégyenkeznünk és bocsánatot kérnünk.
Szép estét neked is.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Tctronic írta: ↑2022.02.03., csüt. 20:32Azért ne essünk át a ló túloldalára.osz-car írta: ↑2022.02.03., csüt. 20:16Tisztelt Adminok.
És egyszer csak kiderül valakiről hogy már régóta veri át az embereket az AVX en és gondolom azon kívül is.
És azzal is szembesülni kell hogy ha valaki fizet akkor átverheti embertársait.(Persze ez kicsit leegyszerüsítve ,de az embernek akkor is így jön le )
Ez kicsit szembe megy a AVX szabályzatával ,etikai irányzatával és jó hírével.
A sorozatos átverés pedig büntetlenül marad.
Persze hogy rágódik rajta az ember.Hiszen sérti az igazságérzetét.
Senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy bármilyen szolgáltatást igénybe vegyen. Se itt se máshol. Amikor valaki megrendel és kifizet valamit és nem körültekintően jár el, azért talán nem egy harmadik fél a hibás. Továbbá itt is kb egy év után borult a bili. Addig ezek szerint jó volt? Egy esetből nem illik általánosítani, főleg hogy azért sok elégedett(?) ügyfele volt/van a "vállalkozónak". Nem védek senkit de szerintem ez is hozzátartozik a korrektséghez.
NEm azt írtam hogy más a hibás.Csak próbáltam mással is átéreztetni hogy hogy érezheti magát a megrendelő.
Előző hozzászólásomban levezettem hogy mi is történik mikor valaki megbízik valakiben pedig nem kellene.
Azt is írtam hogy nem a hanggal van a probléma hanem a felhasznált anyagokra számított összeggel.
Bár nem is értem hisz ezt te is írtad .
Persze hogy nem nézett bele 1 évig.Mert volt bizalom.
És hogy honnan tudom mi történik.
Kb 30 éve dolgozom kereskedelemben ahol rendszeres oktatások is vannak arról hogy hogy kell kicsalni az emberek pénzét.
Mondjuk ott kapnak is valamit érte.
Kb 13 éves korom óta foglalkozom hifivel ,és megrendelésre is építek.
Az világ minden tájáról szerzem be az alkatrészeket nap mint nap..
Talán ezért is látom hogy itt valójában mi történik.
Mint írtam régóta használom az oldalt még ha passzívan is,sosem értettem ennek az embernek az imádatát.
De talán az ok ahogy te is írtad:vakok között...
De végül is nem nekem kell igazságot tenni..Csináljon mindenki amit akar

Remélem nem vagyok túl erőszakos..bízom benne hogy nem tiltanak ki.. A családommal sose heverném ki

- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2711
Azért ne essünk át a ló túloldalára.osz-car írta: ↑2022.02.03., csüt. 20:16Tisztelt Adminok.
És egyszer csak kiderül valakiről hogy már régóta veri át az embereket az AVX en és gondolom azon kívül is.
És azzal is szembesülni kell hogy ha valaki fizet akkor átverheti embertársait.(Persze ez kicsit leegyszerüsítve ,de az embernek akkor is így jön le )

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Tisztelt Adminok.
Aszpirin írta: ↑2022.02.03., csüt. 19:17Azért kíváncsi vagyok meddig bírsz/bírtok még ezen rágódni.
Mit nem lehet azon megérteni, hogy a kereskedők szeződött üzleti partnerei a fórumnak, és szerződés szerinti JOGUK VAN töröltetni az üzletpolitikájuknak nem megfeklelő kommenteket a saját fórumukból. Ezt a jogot tőlük elvenni szerződésszegés lenne.
Ehhez képest én nem töröltem, hanem átmozgattam ide a történetet, és még nyomot is hagytam az eredeti fórumban (leírtam a Tüű fórumban, hogy átmozgattam a fórumgazda törlési kérése nyomán, és azt is hogy hová, hogy aki akarja, észrevegye és megtalálja; tehát az konkrétan hazugság, hogy "szó nélkül" lett "átpasszolva") Vagy jobban szeretted volna, ha törlök mindent?
Ha nem tetszik a dolog, NEM MUSZÁJ használni ezt a fórumot. De a kereskedők jogait nem tudjuk megnyirbálni. Mi, moderátorok és adminok biztosan nem.
Csámcsogni persze lehet rajta még akány napig, de ezen az nem fog változtatni.
Köszi a gyors választ!

Mit nem lehet azon megérteni, hogy a kereskedők szeződött üzleti partnerei a fórumnak, és szerződés szerinti JOGUK VAN töröltetni az üzletpolitikájuknak nem megfeklelő kommenteket a saját fórumukból. Ezt a jogot tőlük elvenni szerződésszegés lenne.
Ehhez képest én nem töröltem, hanem átmozgattam ide a történetet, és még nyomot is hagytam az eredeti fórumban (leírtam a Tüű fórumban, hogy átmozgattam a fórumgazda törlési kérése nyomán, és azt is hogy hová, hogy aki akarja, észrevegye és megtalálja; tehát az konkrétan hazugság, hogy "szó nélkül" lett "átpasszolva") Vagy jobban szeretted volna, ha törlök mindent?
Ha nem tetszik a dolog, NEM MUSZÁJ használni ezt a fórumot. De a kereskedők jogait nem tudjuk megnyirbálni. Mi, moderátorok és adminok biztosan nem.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Azért kíváncsi vagyok meddig bírsz/bírtok még ezen rágódni.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
Simán! Sok nyákon gyárilag vannak ilyen átkötések.freongee írta: ↑2022.02.03., csüt. 18:56Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de felteszem:![]()
Nyák alapú hangváltón az alkatrészek megfelelő lábait jó minőségű tömör rézdróttal érdemes?
Így javítva a vékony nyák átviteli képességét?
Átmenetileg lenne így, amíg a hangváltó nincs újra összeépítve nyák nélkül.
Köszönet előre is!
![]()
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de felteszem:
Nyák alapú hangváltón az alkatrészek megfelelő lábait jó minőségű tömör rézdróttal érdemes?
Köszönet előre is!

Lehet hülye kérdés, de felteszem:

Köszönet előre is!

- pucok
- Törzsvendég
- Értékelés: 882
Egy biztos:az ilyesfajta simliskedésnek nem szabadna teret adni.
[/quote]
Van az a pénz...
[/quote]
Van az a pénz...
Rengeteg hifista nem elégedett az otthoni rendszerével.Ennek oka hogy tudja mit szeretne de mégsem az a hang jön a hangfalakból,vagy az élete során egyszer hallott egy számára lenyűgöző hangot ami teljesen megbabonázta ,egyszerűen szerelmes lett belé. Ezt a hangot soha nem feledi és próbálja bevinni az épp aktuális rendszerébe.Ezért elkezd cserélgetni készülékeket,dobozokat várva a nagy csodára.Vagy jelen esetben elkezdi szeretett dobozát fejleszteni esetleg segítséggel tuningolni.Szándék megvan,pénz megvan rá már csak az a kérdés merre lépjen.Itt jön a képbe a fórumon eddig sokat futtatott "MESTER".Természetesen mester megérzi a jó lehetőséget.Mint az oroszlán mikor prédára vadászik.Nem az erőset választja ki a csordából hanem a gyengét ,beteget.(Talán sokaknak ismerős lehet ez a taktika a használtautó piacon vagy az építőiparban.)
Namost a mester vagyis !! "A MESTER" !! elkezdi a paraszvakítást ennek a gyanútlan, hinni akaró áldozatnak és ha a hazudozásban nincsenek határai és ezt jól és hitelesen is adja elő akkor a préda le van vadászva.
Talán még segítségére lehet egy jó akusztikai tulajdonságokkal bíró szoba ahol bemutathatja hogy micsoda varázslatot hajtott végre a megrendelő hangfalán.(De mint tudjuk a akusztika nagyban befolyásolja a hangot.Vidd el barátodhoz a dobozod.Biztos hogy másképpen fog szólni)
Aztán szegény ember hazaviszi a hangfalat amire kiadott 350.000ft és otthon döbben rá hogy mi is történt.
Lehet hogy nem rosszabb,lehet hogy csak másabb,lehet hogy jobb.De annyi biztos hogy az anyagfelhasználás és a munka kinézete nem indokolja ezt a végösszeget.
Namost a mester vagyis !! "A MESTER" !! elkezdi a paraszvakítást ennek a gyanútlan, hinni akaró áldozatnak és ha a hazudozásban nincsenek határai és ezt jól és hitelesen is adja elő akkor a préda le van vadászva.
Talán még segítségére lehet egy jó akusztikai tulajdonságokkal bíró szoba ahol bemutathatja hogy micsoda varázslatot hajtott végre a megrendelő hangfalán.(De mint tudjuk a akusztika nagyban befolyásolja a hangot.Vidd el barátodhoz a dobozod.Biztos hogy másképpen fog szólni)
Aztán szegény ember hazaviszi a hangfalat amire kiadott 350.000ft és otthon döbben rá hogy mi is történt.
Lehet hogy nem rosszabb,lehet hogy csak másabb,lehet hogy jobb.De annyi biztos hogy az anyagfelhasználás és a munka kinézete nem indokolja ezt a végösszeget.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Re: Tüű Károly - hangsugárzók
Remélem kímélve mostad

... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- -CB-
- Beköltözött
Gyakorlatilag igen. 1,5 KHz-en van a Toyoknál egy beszakadás, valahol kicsit feljebb is volt egy völgy illetve 8 KHz felett kezdett kókadni a görbe, ezeket simítottuk ki. Kis falak voltak (HPD-295 vmi JBL dobozban, gyári váltóval), tehát könnyen lehetett bárhonnan hallgatni.denesdr írta: ↑2022.02.02., szer. 14:15Tehát boostoltátok a magastartománybeli on-axis völgyeket? Nem kötekedni akarok, csak kíváncsi vagyok. Mert egy axiszimmetrikus tölcsérnél, mint amilyen a Tannoy dual koncentrikus hangszórója, off-axisban gyakran kisimítódik az on-axis gödör. Magyarán ha az on-axist kisimítjuk, akkor off-axisban kiemelés lesz az on-axis gödör helyén, ami mindig zavaróbb szokott lenni, mint egy gödör.cannonball írta: ↑2022.02.02., szer. 14:02Oszcilloszkópom (már) nincs, de szvsz. nem a torzítással volt a gond. Egyszerűen ha "betömtük" a lyukakat a frekiben, élvezhetetlenül magasba húzó lett a hang.
Az még a meglátásom sokaknál: ahelyett, hogy a szoba akusztikájára (akár ennek mérésére) áldoznának pár 10 ezer Ft-ot, inkább százezreket elköltenek kábelekre, meg tuningra, és várják a csodát.
Tehát boostoltátok a magastartománybeli on-axis völgyeket? Nem kötekedni akarok, csak kíváncsi vagyok. Mert egy axiszimmetrikus tölcsérnél, mint amilyen a Tannoy dual koncentrikus hangszórója, off-axisban gyakran kisimítódik az on-axis gödör. Magyarán ha az on-axist kisimítjuk, akkor off-axisban kiemelés lesz az on-axis gödör spektrumában, ami mindig zavaróbb szokott lenni, mint egy gödör.cannonball írta: ↑2022.02.02., szer. 14:02Oszcilloszkópom (már) nincs, de szvsz. nem a torzítással volt a gond. Egyszerűen ha "betömtük" a lyukakat a frekiben, élvezhetetlenül magasba húzó lett a hang.
Az még a meglátásom sokaknál: ahelyett, hogy a szoba akusztikájára (akár ennek mérésére) áldoznának pár 10 ezer Ft-ot, inkább százezreket elköltenek kábelekre, meg tuningra, és várják a csodát.
De ez végülis a konklúzión nem változtat, csak az odavezető utat vizsgáljuk most.
Sajnos velem is ez történt .
Ezért félrevezetőek a topicok , a negatív kommenteket szó nélkül lehet máshova átpasszolni . Néztem a Tüü oldalt , mindenki éljenezte az embert .
Elvittem az amúgy 600 ezerért vett hibátlan állapotú ACR 300-asokat , hátha még jobb lesz .
Bedőltem a marketing szeánsznak .
Persze , annak is igaza van aki azt mondja , amig sz@r van , veréb is van .
Most én voltam a madár .
Így , hogy átkerült ide a negatív , kritikai komment rész , a TÜÜ topic újra patyolat tiszta !
Ezért félrevezetőek a topicok , a negatív kommenteket szó nélkül lehet máshova átpasszolni . Néztem a Tüü oldalt , mindenki éljenezte az embert .
Elvittem az amúgy 600 ezerért vett hibátlan állapotú ACR 300-asokat , hátha még jobb lesz .
Bedőltem a marketing szeánsznak .
Persze , annak is igaza van aki azt mondja , amig sz@r van , veréb is van .
Most én voltam a madár .
Így , hogy átkerült ide a negatív , kritikai komment rész , a TÜÜ topic újra patyolat tiszta !
Alex_Aston írta: ↑2022.02.02., szer. 13:05Már megint hülye autós példa, de ott is van tuning ugye. Az autó árát rákölteni, ha használt volt is, ott sem éri meg. Főleg, hogy nem lesz a tuning autó sosem olyan jó, mintha 2x annyiért vett volna valaki jobbat. Persze nyilván lehet néhány kivétel.cannonball írta: ↑2022.02.02., szer. 11:47Pár éve én is elmentem a Karcsihoz. Végighallgattam a nagy szeánszot spiritualitástól kezdve a betonozásig, aztán meghallgattam a dohos, dohányfüstös káoszban a felállított szettet. A hang meglepően jó volt, de irreálisnak tartottam a 200 ezres hangfalra még 200-at rákölteni (nekem ennyit mondott), inkább eladtam, és vettem 400-ért egy jobb hangfalat. Jól döntöttem...
A túlzónak tűnő összegen kívül az is végigfutott a fejemen, hogy ő a saját rendszeréhez, helyiségéhez, és füléhez csinálná ami nem biztos, hogy otthon nálam is jó lesz. Azt sem kockáztattam volna, hogy utána hetekig a felszedett cigarettaszagot szenvedjem itthon.
A te döntésed volt a logikus, és szerintem is a jobb. Jelen példa esetében pedig 700e Ft-ért igen komoly használt hangfalat lehet venni. Néhány éves csúcsmodelleket is, amik 2 millió körül voltak mondjuk 5-6-7 éve újonnan.
- -CB-
- Beköltözött
Oszcilloszkópom (már) nincs, de szvsz. nem a torzítással volt a gond. Egyszerűen ha "betömtük" a lyukakat a frekiben, élvezhetetlenül magasba húzó lett a hang.denesdr írta: ↑2022.02.02., szer. 13:46Mondjuk ha a magas szekció nagymértékű torzítással (pl harmónikus) rendelkezik vagy rezonanciái vannak, akkor lehet, hogy tényleg nem véletlenül lett olyan a gyári átvitel amilyen.cannonball írta: ↑2022.02.02., szer. 13:41Volt mindenféle mérés, meg hallgatás is. Nem számított a 30 -Fokos (amúgy a Tannoy gyári ajánlása szerinti) hallgatási pozíció. Élvezhetetlenül sok lett a magas, és dobozhangja is lett, úgyhogy levontuk a konzekvenciát.denesdr írta: ↑2022.02.02., szer. 13:38
2 óra elment az on-axis átvitel kiegyengetésére, miközben az off-axis átvitelre rá sem kukkantottatok. Én ezt vettem ki a hozzászólásból. A +/-30 fokot bezáró off-axis legalább annyira fontos mint az on-axis átvitel, de minél nagyobb szögben szabályos (vagy kontrollált) az off-axis, annál jobb. Persze nem biztos, hogy az off-axis miatt lett "élvezhetetlen" hang, de van rá esély.
Mondjuk ha a magas szekció nagymértékű torzítással (pl harmónikus) rendelkezik vagy rezonanciái vannak, akkor lehet, hogy tényleg nem véletlenül lett olyan a gyári átvitel amilyen.cannonball írta: ↑2022.02.02., szer. 13:41Volt mindenféle mérés, meg hallgatás is. Nem számított a 30 -Fokos (amúgy a Tannoy gyári ajánlása szerinti) hallgatási pozíció. Élvezhetetlenül sok lett a magas, és dobozhangja is lett, úgyhogy levontuk a konzekvenciát.denesdr írta: ↑2022.02.02., szer. 13:382 óra elment az on-axis átvitel kiegyengetésére, miközben az off-axis átvitelre rá sem kukkantottatok. Én ezt vettem ki a hozzászólásból. A +/-30 fokot bezáró off-axis legalább annyira fontos mint az on-axis átvitel, de minél nagyobb szögben szabályos (vagy kontrollált) az off-axis, annál jobb. Persze nem biztos, hogy az off-axis miatt lett "élvezhetetlen" hang, de van rá esély.cannonball írta: ↑2022.02.02., szer. 13:12kb. 2 órát szórakoztunk, mire egy elég egyenes vonalat sikerült kapnunk, és láss csodát: a kapott hang élvezhetetlen volt! Monó kisérlet volt, de annyira élvezhetetlenül szólt, hogy eszünkbe nem jutott a másik oldalt is megcsinálni.
Ezzel csak azt szerettem volna elmondani, hogy egy nagy gyár nem feltétlenül véletlenül "rontja el gyárilag" a hangfal átvitelét...
- -CB-
- Beköltözött
Volt mindenféle mérés, meg hallgatás is. Nem számított a 30 -Fokos (amúgy a Tannoy gyári ajánlása szerinti) hallgatási pozíció. Élvezhetetlenül sok lett a magas, és dobozhangja is lett, úgyhogy levontuk a konzekvenciát.denesdr írta: ↑2022.02.02., szer. 13:382 óra elment az on-axis átvitel kiegyengetésére, miközben az off-axis átvitelre rá sem kukkantottatok. Én ezt vettem ki a hozzászólásból. A +/-30 fokot bezáró off-axis legalább annyira fontos mint az on-axis átvitel, de minél nagyobb szögben szabályos (vagy kontrollált) az off-axis, annál jobb. Persze nem biztos, hogy az off-axis miatt lett "élvezhetetlen" hang, de van rá esély.cannonball írta: ↑2022.02.02., szer. 13:12kb. 2 órát szórakoztunk, mire egy elég egyenes vonalat sikerült kapnunk, és láss csodát: a kapott hang élvezhetetlen volt! Monó kisérlet volt, de annyira élvezhetetlenül szólt, hogy eszünkbe nem jutott a másik oldalt is megcsinálni.
Ezzel csak azt szerettem volna elmondani, hogy egy nagy gyár nem feltétlenül véletlenül "rontja el gyárilag" a hangfal átvitelét...
2 óra elment az on-axis átvitel kiegyengetésére, miközben az off-axis átvitelre rá sem kukkantottatok. Én ezt vettem ki a hozzászólásból. A +/-30 fokot bezáró off-axis legalább annyira fontos mint az on-axis átvitel, de minél nagyobb szögben szabályos (vagy kontrollált) az off-axis, annál jobb. Persze nem biztos, hogy az off-axis miatt lett "élvezhetetlen" hang, de van rá esély.cannonball írta: ↑2022.02.02., szer. 13:12kb. 2 órát szórakoztunk, mire egy elég egyenes vonalat sikerült kapnunk, és láss csodát: a kapott hang élvezhetetlen volt! Monó kisérlet volt, de annyira élvezhetetlenül szólt, hogy eszünkbe nem jutott a másik oldalt is megcsinálni.