szj4 írta: ↑2022.02.02., szer. 08:59
sutemenyx írta: ↑2022.02.02., szer. 08:33
5-ből 2 ember szélessávúra váltott. 1 beszerzett szélessávút is. 1 még nemtudni mire vált -közben építkezik is-, de eladta mindkét JBL-jét. 1 ember maradt meg az 5-ből JBL-esnek. Mindezt egyébként nem azért, mert én elmondtam volna véleményemet. Nem szoktam, ha nem kérdezik.
Belefuthatunk megint ebbe a körbe, hogy minden akkor jo, ha mérve jó, de szerintem felesleges. Ezeket a JBL monitorokat pl stúdió célra gyártottàk, a frekvenciaválaszuk tudomásom szerint kb hibátlan 25-30Hz-től 20kHz-ig. Tökéletesen alkalmasak is stúdiómunkára, évtizedekig használták őket, kiváló felvételek is készültek a használatuk mellett. Operát, hegedűkoncertet hallgatni mégsem vesz senki ilyeneket.
Az Altec pl jobb ilyen szempontból, jóval simulékonyabb hangja van, de nagyon nem erőssége a szöszmötölések visszaadása.
A tölcséres sugárzók abban viszont nagyon jók, hogy óriási hangképet rajzolnak. Elkezd énekelni a Dianna Krall és akkora feje van, mint egy zongora.
Miért ne menjünk bele? Miért kell azokat a paramétereket figyelmen kívül hagyni amit a Te hangfalaid nem teljesítenek?
Ezt ugye nem gondolod komolyan
Diana Krall-al kár példálózni, mert amiket én hallottam felvételeke tőle, azok egy kifejezetten aránytalan, és túlfújt felvételek. Zenei értékük semmi, arra jó, hogy vékonyhangú hifi dobozokat teszteljenek vele.
Operát meg hallgasson aki akar
Azért ne menjünk bele, mert ez fog történni, ami történik most is, hogy elkezdtek először csak 1, aztán már 2 ember is bizonygatni, hogy dehát meg kell mérni. Nemsokára megjelenik majd még 1-2ember, aki ugyanezt szajkózza. Miközben ki mondta, hogy nem kell megmérni…?
Persze meg kell mérni, aztán vagy jó vagy nem, vagy lehet rajta dolgozni, hogy jobb legyen, vagy nem. Ugyanakkor ezt normál felhasználótól elvárni nem lehet. Tőle annyit lehet elvárni, hogy maghallgatja, aztán ha tetszik és van rá pénze akkor lesz olyanja, ha nem akkor nem lesz.
Én nem vagyok hangfalgyártó, hogy rajtam számonkérd, hogy milyen az átvitel vagy a torzítás vagy a fázismenet. Én olyat használok, ami az én szempontjaim szerint nekem legjobban tetszik és ami szerintem a legalkalmasabb arra, amire használni akarom. Hogy neked más szempontjaid vannak és mást tartasz jónak az a te dolgod, itt ez a remek topic, megoszthatod a tapasztalataidat, véleményeidet és méréseidet.
A Dianna Krall csak egy példa volt, lehetett volna bármi más is, 5méteres szaxofon, 4méteres gitár, stb.