A szalagos ribbon a közepe?
Mekkora áramok vannak most az "új" váltóval? Rá kéne mérni, mielőtt füstbe mennének. Nehéz lesz a pótlás
A szalagos ribbon a közepe?
Na jó nem akartam , de akkor legyen .Shimano írta: ↑2022.01.24., hétf. 18:35Az én józan paraszti eszem szerint ez úgy működne jól,hogy elmondom a sóhajom,elviszem,ott megnézi a szaki,és elmondja a lehetőségeket.Ezután megméri,beméri,és tudatja hogy mit kell,vagy érdemes cserélni,és az kb mennyibe is fog fájni.
Nem tudom hogy jelen esetben ez miként történt,de itt azzal jött a tulaj hogy csak az a bigyó lett beforrasztva,és semmi más.Ezt csak úgy mondhatta ha látta elötte is,mert ha nem látta,akkor meg őt sem értem.![]()
Volt egy előzetes tuning a dobozokon,csak meg lett nézve hogy az miből is álhatott a tulaj részéről is mielött,vagy miután elvitte az újabb tuningra.
De mindegy is hogy én mit gondolok,főleg úgy hogy nem ismerem a történtek konkrét menetét,de tisztázni kellene mindkét részről,mert így egy erős bizalomvesztés alakulhat ki,ami senkinek sem jó,és nem is lehet érdeke.
Ezek szerint van, akinek tuning során számít a hangváltó kinézete.Shimano írta: ↑2022.01.24., hétf. 16:16Tőlen ne kérdezd,mert nem tudom.Azt viszont igen hogy ha egyszer valamikor tunyingoltatni akarnám a dobozaimat,(már most szólok hogy ilyen nem fordulhat elő) tuti dobnék egy hátast ha egy ilyen ragasztóval,vagy tudja ég mivel összetaknyolt eredményt látnék.
De azért is írtam hogy tragikomikus,mert most még azt sem tudjuk hogy ezzel a taknyolással került már eleve a mesterhez a doboz,és valóban csak ráforrasztott valami bigyót,vagy a ragasztós taknyolás is az ő műve.![]()
Volt már elötte is tuningolva,csak nem tudjuk hogy hogyan és mivel,szóval ez igy elég vicces.A tulajnak mondjuk nem,mert tuti fáj neki az a kidobott 350 pénz ha nem igazán örül az eredménynek.
De most komolyan.Nem az lenne a módja egy ilyen átalakításnak hogy legalább képekkel dokomentáljuk azt hogy ilyen volt,és ilyen lett.A példát is látva szerintem igen.
Tőlen ne kérdezd,mert nem tudom.Azt viszont igen hogy ha egyszer valamikor tunyingoltatni akarnám a dobozaimat,(már most szólok hogy ilyen nem fordulhat előtanczi írta: ↑2022.01.24., hétf. 13:56Szerintem is szánalmas az erőlködés.
Óvodás-szinten forrasztva jobb a váltó, mert úgy szebben néz ki...
![]()
- Ha a váltó más alkatrészekből áll (tekercs, kondi, sorrend stb.), megváltozott a kapcsolása / bekötési sorrendje is, akkor hol a probléma?
- Vagy fekete helyett sárga / piros szigszalaggal jobban tetszene?
- Esetleg kelet felé fordítva essen a kondi keskenyebb része?
- A váltó beöntése pur-habbal vagy szilóval tudományosabb?
- Attól jobb lesz?
Szerinted mi fontosabb egy hangváltó esetében, főleg, ha tuningra adja be az ember a dobozát?
1.) A hangváltó végső esztétikája - vagy
2.) esetleg a kapott hangban megmutatkozó végeredmény?
Hiába: a jószándék és a segítőkészség évek alatt sem változik, ha valaki odaadóan támogató hozzáállású.
Szerintem is szánalmas az erőlködés.
Már bocsáttassék meg, de azt, amit itt műveltél és amivel megggyanúsítottad a topikgazdát, normális értékrendű és józan gondolkodású emberként nem lehet ennyivel elintézni.
Ugrifüles kolléga a hsz-ében erősen személyeskedett, amiért megkapta a warningját és természetesen azt a moderátorok egyike törölte.
Bocsi , de nem szeretném ennyire eldurvítani a témát .
Hát. Pár érdekes dolog.....
Úgy látom a szövegértés nem az erősséged . Vagy nem olvastad az előzményeket . Nem akarom újra ismételni önmagam , leírni mi a gondom . Leírtam a konkrét problémám .Ugrifules írta: ↑2022.01.21., pén. 18:06A problémát sem tudod megfogalmazni. Amit eddig állítasz:
Vettél egy 40 éves hangfalat. Állítólag. Valakitől....
Amit szintén, -állítólag- lehetséges, hogy megtunigolt egy cég, mert találtál egy matricát és ők "hangfalépítés veteránjai, akik sikeres, nagy, brit gyárakban szívták magukba a szakma minden apró trükkjét".![]()
![]()
![]()
Utána valamilyen okból elvitted a Károlyhoz.
Majd utána nyilánosan szétfikázod a Károlyt a saját csoportjában.
Kérdés:
-Mi is a pontos probléma?
-Amikor átvetted és kipróbáltad, a problémát miért nem neki jelezted?
-Eddig minden ügyfél azt a visszajelzést adta, hogy a Károlynál történő javítás utáni átvétel már-már túlzóan alapos, minden részletre kiterjedő és ezek miatt rendkivül időigényes volt. Akkor hogy fordulhat ez elő?
-Ha a hiba utólagosan jelentkezett, miért nem vitted vissza?
Nem írtam , hogy " neves cég" tuningolta . Ez a cég nem a ma ismert Fyne Audio .
Ha már egy neves cég ezt egyszer tuningolta, akkor miért kellett ide Tüű Karcsi?
orline71 írta: ↑2022.01.20., csüt. 21:51Sajnos , ha minőségi alkatrészekkel , komoly hangolást végeznek egy 3-4 utas dobozon , a 350 e még nem is olyan elrugaszkodott összeg . Sőt . De ahhoz tényleg kellenek a drága kondik ,tekercsek , stb.Red75 írta: ↑2022.01.20., csüt. 18:45A váltón biztos, hogy nem volt módosítva? Találtam képeket, de egyikre sem hasonlít.
Ne érts félre, nem kötözködöm és nem az alkotót védem, csupán egy kérdés felőlem.![]()
Mindamellett Én biztosan nem fizetnék ennyit egy "tuningért".De bízom benne, hogy sikerül jó szájízzel lezárni ezt az ügyet.
![]()
Ez amúgy egy brutál komoly doboz .
Ez a hangsugárzó egykor Fine Audio ? tuningot kapott , az elején rajta is van az emblémájuk .Red75 írta: ↑2022.01.20., csüt. 18:45A váltón biztos, hogy nem volt módosítva? Találtam képeket, de egyikre sem hasonlít.
Ne érts félre, nem kötözködöm és nem az alkotót védem, csupán egy kérdés felőlem.![]()
Mindamellett Én biztosan nem fizetnék ennyit egy "tuningért".De bízom benne, hogy sikerül jó szájízzel lezárni ezt az ügyet.
![]()