1000 Watt azon a tápkábelen? Hány Volt DC-t kér?feket663 írta: ↑2020.12.21., hétf. 19:06A köcsög németek jól átvertek... Megrendeltem egy 2x400 wattos Class-D erősítőmodult, erre egy 2x500 wattost küldtek (ami amúgy szerintem alkatrész ügyileg ugyanaz, esetleg 1-2 munkapont beállítás térhet el). A képen a megszólalás első pillanatai tekinthetők meg, a normális hangdobozaimat még nem mertem rákötni, hadd menjen így egy kicsit! A lemez csak a méretek érzékeltetése miatt van mellette, semmilyen pörgetőm nincs már vagy 12 éve.
132027545_3641050979294011_5607487283239636382_o.jpg
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Diy erősítő építés
Re: Sztereó erősitők
A köcsög németek jól átvertek... Megrendeltem egy 2x400 wattos Class-D erősítőmodult, erre egy 2x500 wattost küldtek (ami amúgy szerintem alkatrész ügyileg ugyanaz, esetleg 1-2 munkapont beállítás térhet el). A képen a megszólalás első pillanatai tekinthetők meg, a normális hangdobozaimat még nem mertem rákötni, hadd menjen így egy kicsit! A lemez csak a méretek érzékeltetése miatt van mellette, semmilyen pörgetőm nincs már vagy 12 éve.
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee épülőfélben
Én most várom Németországból ennek egy nagyobb tesóját, a Gremlin fantázianevű 2x400W erősítőcskét. Bár, hogy mikor fog megszólalni, azt nem tudom, mert a táp sincs még készen, illetve a hangerőszabályzó meg Kínából jön...gomolalaci írta: ↑2020.12.13., vas. 08:37Az össztevők:migabi24 írta: ↑2020.12.13., vas. 05:16Engem érdekelne, mi ez?gomolalaci írta: ↑2020.12.11., pén. 19:52Sziasztok!
Én egy ilyet ,,hegesztettem" össze és miatta eladtam a jelenleg is 2200 EUR-ért kapható ,,márkás" integrált erősítőmet.
Boldog vagyok vele. Szerintem nagyon kellemes, teres, dinamikus, valósághű hangja van.20200520_162423.jpg
Meanwell RSP 200-24 8.4A tápegység
Galaxis Maggiorato GX388 + lábak
tripath.pdf
Én egy DIY erősítőt cseréltem le rá, nagy reményeim vannak!
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee épülőfélben
Alakul!gomolalaci írta: ↑2020.12.13., vas. 08:34Jelentem: módosítottamhifitibi írta: ↑2020.12.11., pén. 22:12Gratulálok! Éljen a DIY!gomolalaci írta: ↑2020.12.11., pén. 19:52Sziasztok!
Én egy ilyet ,,hegesztettem" össze és miatta eladtam a jelenleg is 2200 EUR-ért kapható ,,márkás" integrált erősítőmet.
Boldog vagyok vele. Szerintem nagyon kellemes, teres, dinamikus, valósághű hangja van.20200520_162423.jpg
Szépen kérlek, a doboz közepén menő hangszóró drótot vágd rövidebbre, ne lógjon be a tápegység alá. Nagyon báncsa a szememet! Hálás köszönet!(Hidd el, Neked is jobb lesz. ;-))
![]()
modositott.jpg
Azt jól felismerted, hogy a tápegységet érdemes 4 füllel felfogatni 2 helyett. Ha a táp felfekszik a doboz aljára, úgy ok. Nemcsak hűtés, de legalább annyira rezgéscsillapítás miatt is jó. A táp és az erősítő közötti lemez jó. Az erősítő modult visszafordítanám. Érdemes a bemeneti kábelnek rövidebbnek lennie, és úgy a tápkábel is rövidebb tud lenni. Ha van egy kicsit vastagabb kábeled a tápnak, nem árt. Csavart kábel jó.
Hálózati kapcsolóból az a legjobb, ami nincs. Ha van főkapcsoló a rendszereden, akkor ez felesleges. Ha nincs, érdemesebb minél nagyobb böszme jószágot bekötni.
Hajrá!

Ja, és a Meanwell táp ár-érték arányban egy nagyon jó jószág, jót választottál!
Ja, és még-még egy dolog: egy ilyen erősítő már igazán meg tud hálálni egy jó biztosítékot. Nem kell azonnal 5-6-20 ezer forintos biztosítékokat venni. Én Aucharm biztiket vettem az Ebayról. 1-2 ezer Ft. Nagyon megérte az árát. ....Majd esetleg az öt éves tervedbe.....
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 368
Az össztevők:migabi24 írta: ↑2020.12.13., vas. 05:16Engem érdekelne, mi ez?gomolalaci írta: ↑2020.12.11., pén. 19:52Sziasztok!
Meanwell RSP 200-24 8.4A tápegység
Galaxis Maggiorato GX388 + lábak
A gondolkodás nem megerőltető...
-
- Fórumlakó
Jelentem: módosítottamhifitibi írta: ↑2020.12.11., pén. 22:12Gratulálok! Éljen a DIY!gomolalaci írta: ↑2020.12.11., pén. 19:52Sziasztok!
Szépen kérlek, a doboz közepén menő hangszóró drótot vágd rövidebbre, ne lógjon be a tápegység alá. Nagyon báncsa a szememet! Hálás köszönet!(Hidd el, Neked is jobb lesz. ;-))

Engem érdekelne, mi ez?gomolalaci írta: ↑2020.12.11., pén. 19:52Sziasztok!
Gratulálok! Éljen a DIY!gomolalaci írta: ↑2020.12.11., pén. 19:52Sziasztok!
Szépen kérlek, a doboz közepén menő hangszóró drótot vágd rövidebbre, ne lógjon be a tápegység alá. Nagyon báncsa a szememet! Hálás köszönet!

-
- Fórumlakó
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Boldog vagyok vele. Szerintem nagyon kellemes, teres, dinamikus, valósághű hangja van.
Boldog vagyok vele. Szerintem nagyon kellemes, teres, dinamikus, valósághű hangja van.
Re: Diy erősítő építés
Ellenállás amúgy sincs kéznél, akkor jön a zene pár napig, aztán meghalljuk hogyan tovább.
Rediscover music
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2883
- Kapcsolat:
Nem kell fullgázon járatni. Beállítod normal hangerőre, utana kikapcsolod, kihuzod a hangszorot, rateszed az ellenellast és visszakapcsolod.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
A gép elvileg 2x100W 8ohm esetén, bár 90-115W között találok neten 8ohm-ra teljesítményt.
Ehhez milyen ellenállás kéne?
Rediscover music
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Vagy azzal, vagy tegyél rá valami ellenállást műterhelésnek, ha van.Eqx írta: ↑2020.12.09., szer. 14:10Eqx írta: ↑2020.12.09., szer. 12:29Zenével járatás hangfallal együtt történjen?trane írta: ↑2020.12.09., szer. 11:26nyilvánnemtom, milyen konkrét erősítőtől van szó, de a lényeg ott van, járatni kell (mindent, főleg ennyi időt követően). először egyben 1-2 órát csak, aztán ha nincs gond, hagy bekapcsolva és zene alatt legalább 3 napig egyfolytában. utána már megalapozottabb lesz a véleményed
![]()
Amúgy nagyon sokat tud változni a hang állással vagy járatással.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Eqx írta: ↑2020.12.09., szer. 12:29Zenével járatás hangfallal együtt történjen?trane írta: ↑2020.12.09., szer. 11:26nyilvánnemtom, milyen konkrét erősítőtől van szó, de a lényeg ott van, járatni kell (mindent, főleg ennyi időt követően). először egyben 1-2 órát csak, aztán ha nincs gond, hagy bekapcsolva és zene alatt legalább 3 napig egyfolytában. utána már megalapozottabb lesz a véleményed
![]()
Rediscover music
Köszönöm.trane írta: ↑2020.12.09., szer. 11:26nyilvánnemtom, milyen konkrét erősítőtől van szó, de a lényeg ott van, járatni kell (mindent, főleg ennyi időt követően). először egyben 1-2 órát csak, aztán ha nincs gond, hagy bekapcsolva és zene alatt legalább 3 napig egyfolytában. utána már megalapozottabb lesz a véleményed
![]()
Számít, hova tekerem a hangerőszabályzót, amikor magában járatom?
Rediscover music
Sziasztok,
Több éves szünet után elővettem egy régi tranzisztoros végfokot és nem vagyok oda a hangért. A mélyeknek nincs teste, a sub tartomány kb nem is létezik, a középtartomány sincs rendben, nyersebb. Nem így szólt ez.
Fejhallgató kimeneten normális hangja van.
Hogy lehetne feléleszteni, lehetőleg darabokra szedés nélkül? Nyilván elkezdtem neten kutakodni... elkók fáradhattak el? Járatással/terheléssel magához lehet éríteni?
StbStbStb..
Több éves szünet után elővettem egy régi tranzisztoros végfokot és nem vagyok oda a hangért. A mélyeknek nincs teste, a sub tartomány kb nem is létezik, a középtartomány sincs rendben, nyersebb. Nem így szólt ez.
Fejhallgató kimeneten normális hangja van.
Hogy lehetne feléleszteni, lehetőleg darabokra szedés nélkül? Nyilván elkezdtem neten kutakodni... elkók fáradhattak el? Járatással/terheléssel magához lehet éríteni?
StbStbStb..
Rediscover music
Üdv!hukkle írta: ↑2020.09.07., hétf. 19:45...
Pld. Lehet látni ezeket a "VU meter"-eket.
https://www.audiophonics.fr/en/screens- ... -8654.html
...
Jogos a macskaköröm, az messze nem VU mérő a skálája szerint. Ampermérő műszernek meg lineárisat szeretünk. Ez valami, vagy megy valahová... :) Az igazi másként néz ki...még olcsóbb is.
"Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység."
- kolyok1206
- Nincs visszaút
- Értékelés: 4
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó topikba írom a kérdése, de nem találtam ezzel a témával foglalkozót.
Segítséget szeretnék kérni a hangfalkoppanás elkerülése miatt. Adott egy Marantz SR7010-es HM erősítő amit most processzorként használok. A végfokozatok Emotiva Basx-300 és egy Emotiva 5175. Bekapcsolás után minden hangfal koppan egyett. Nem jó hallani. Tettem egy egyszerű próbát. Kikötöttem a Trigger kábeleket és bekapcsoltam a Marantz 7010-est, és megvártam amíg a reléje meghúz, (12sec) majd utánna én kézzel kapcsoltam be a végfokozatokat. Akár hányszor próbaltam, így nem koppantak a hangfalak. Azon gondolkodtam, hogy egy 12V-os relémodult beépítenék a Trigger vezetékbe és késleltetem a idejét 10seccel. Erre a modulra gondoltam:https://www.elektrobot.hu/termek.php?fi ... tml&i=3601
Ez a modul elméletben 50W-ot fogyaszt. A Trigger kimenet 150W. Elméletben nem is terhelem túl.
Az lenne a kérdésem, hogy ez egy működöképes elképzelés vagy van valami, amit nem vettem figyelembe?
A Trigger kimeneti kábel az 2,5mm2-es mono jack, vagy 3,5mm2 mono jack?
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv. István.
Nem tudom, hogy jó topikba írom a kérdése, de nem találtam ezzel a témával foglalkozót.
Segítséget szeretnék kérni a hangfalkoppanás elkerülése miatt. Adott egy Marantz SR7010-es HM erősítő amit most processzorként használok. A végfokozatok Emotiva Basx-300 és egy Emotiva 5175. Bekapcsolás után minden hangfal koppan egyett. Nem jó hallani. Tettem egy egyszerű próbát. Kikötöttem a Trigger kábeleket és bekapcsoltam a Marantz 7010-est, és megvártam amíg a reléje meghúz, (12sec) majd utánna én kézzel kapcsoltam be a végfokozatokat. Akár hányszor próbaltam, így nem koppantak a hangfalak. Azon gondolkodtam, hogy egy 12V-os relémodult beépítenék a Trigger vezetékbe és késleltetem a idejét 10seccel. Erre a modulra gondoltam:https://www.elektrobot.hu/termek.php?fi ... tml&i=3601
Ez a modul elméletben 50W-ot fogyaszt. A Trigger kimenet 150W. Elméletben nem is terhelem túl.
Az lenne a kérdésem, hogy ez egy működöképes elképzelés vagy van valami, amit nem vettem figyelembe?
A Trigger kimeneti kábel az 2,5mm2-es mono jack, vagy 3,5mm2 mono jack?
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv. István.

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Az egészet újra kellene méretezni. Nézz utána a “JLH 69” kapcsolásnak. Az ennél jobban fog szólni, ha jó alkatrészekből van.
-
- Újonc fórumos
És mi alapján lehetne megtalálni a megfelelő tranzisztorokat hozzá?
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Nem lehet ilyen pici felvezetokkel epitett erositot 4-8ohmra attervezni. Ahhoz teljesen mas dolgokbol kell epitkezni.
-
- Újonc fórumos
Szeretnék egy pici erősítőt, ami fejhallgató meghajtására van méretezve, átszámolni úgy, hogy 4-8 Ohm-os hangszórót meg tudjon hajtani. Tudna ebben valaki segíteni, aki ért az elektronikához? Csatoltam a kapcsolást.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Épít.hukkle írta: ↑2020.09.07., hétf. 19:45Üdv Urak!
Épít ma valaki lifestyle hifit ma magyarországon?
Egy lehet a lényeget rosszul megközelítő kérdésem lenne.
Talán ez is egy kelléke az úgymond lifestyle hifi-nek.
Szerintem még ide tartozik a nappali barát kialakítása (vörösréz készülékház) stb.
Szóval olyan felfogásra gondolok, ahol a kinézet van legalább olyan fontos, mint a hang? Sajnos több ismerősöm is kér ajánlást lifestyle rendszerre.
Nézz körül a TMP Audionál. Az ANT-ot próbáltam, nagyon jó. Nem a világ teteje, de egyelőre nem tudok mondani 3-4x annyiért még használt áron sem olyat, ami élvezhetőbb lenne.
Üdv Urak!
Szerintem még ide tartozik a nappali barát kialakítása (vörösréz készülékház) stb.
Szóval olyan felfogásra gondolok, ahol a kinézet van legalább olyan fontos, mint a hang? Sajnos több ismerősöm is kér ajánlást lifestyle rendszerre.
Sziasztok
Van egy CA Azure540 erősítőm, amiben tönkre ment a végfok le-fel kapcsolásáért felelős Relay. Korábban egy MASSUSE volt gyárilag benne, amit pár éve (kb7) cseréltem egy síma OMRON-ra, de az is megpusztult.
A jelenség, hogy kis hangerőn random elmegy/recsergős lesz a hang. Nagyobb hangerőn átvezet, de szerintem oxidálódott a kontaktok felülete. Szeretnék, valami minőségibb(jobb hangú) Relét venni, de nem tudom mit és honnan tudnék beszerezzni.
Ezek 12V, két csatornás nyákba ültethető szabvány lábkiosztású relék.
Előre is kösz a segítséget: M
Van egy CA Azure540 erősítőm, amiben tönkre ment a végfok le-fel kapcsolásáért felelős Relay. Korábban egy MASSUSE volt gyárilag benne, amit pár éve (kb7) cseréltem egy síma OMRON-ra, de az is megpusztult.
A jelenség, hogy kis hangerőn random elmegy/recsergős lesz a hang. Nagyobb hangerőn átvezet, de szerintem oxidálódott a kontaktok felülete. Szeretnék, valami minőségibb(jobb hangú) Relét venni, de nem tudom mit és honnan tudnék beszerezzni.
Ezek 12V, két csatornás nyákba ültethető szabvány lábkiosztású relék.
Előre is kösz a segítséget: M
CD/NWPlayer: Yamaha CD-N500
Erősítő: Cambridge Audio Azur 540A V1
Hangfal: DALI ikon 1 mk1
All-in: Cambridge audio minx-xi
Hangfal: JBL E30(hivox)
DAC: DacMagic
Erősítő: Cambridge Audio Azur 540A V1
Hangfal: DALI ikon 1 mk1
All-in: Cambridge audio minx-xi
Hangfal: JBL E30(hivox)
DAC: DacMagic