Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lp lemezmosó topik
Lp lemezmosó topik
Nekünk van egy clearaudio mosónk, már régebben használtuk, mert úgy emlékszem, hogy a sercegést nem nagyon vitte el.
Valamit rosszul csináltunk, vagy csodák nincsenek, egy régebbi lemez nem lesz már új..
Abyssound ASX-1000, Meridian 818V3 Reference Audio Core, Whest Audio PS.30 RDT SE Phono, Thorens TD 2030, SME 309, Clearaudio Symphony MC, Goldenear Triton Reference, Silent Wire LS-32, Straight Wire Crescendo, Furutech, Oyaide, WK Audio The Two Rhodium, Isotek Evo3 Syncro, Audioquest Niagara 1200
Lp lemezmosó topik
Az ultrahangos mosok szerintem meg nem forrtak ki magukat. Az elv jo, csak a beleszaritom a mosofolyadekot az mar nem.
Akkor jo az ultrahangos, ha utana le tudod vakuumosan szivni a folyadekot... vagy ujra mosod vakuumosan.
a jutyúb-on van pár videó, ahol az alapos tisztás a következőkből áll:
-gőz
-ultrahang
-vákuumos
kissé soká tart, de biztosan megéri
Lp lemezmosó topik
Ultrahangos mosot hasznal valaki?
Tapasztalata van valakinek?
Az ultrahangos mosok szerintem meg nem forrtak ki magukat. Az elv jo, csak a beleszaritom a mosofolyadekot az mar nem.
Akkor jo az ultrahangos, ha utana le tudod vakuumosan szivni a folyadekot... vagy ujra mosod vakuumosan.
LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver
Phono: MCRIAA by TJ
Tuner: Sequerra Model 1
CD: Philips CD100 Trial Run no NFB mod by TJ;
Erősítő: Marantz 7T V-FET mod by TJ & Hitachi HMA-8300 V-FET mod by TJ
Hangfal: Ohm F & Townshend MST
Lp lemezmosó topik
Betarsulnek mar megvasarolt lemezmoso hasznalati lehetosegebe.
Vagy olyanok jelentkezeset is varom akik szeretnenek betarsulni es kozosen vennek egy uj keszuleket.
Ez a kozos lonak turos a hata tortenet.
Lett volna kb 15 eve hasonlora pelda, csak utana egyeb okok miatt el lett vetve. Igy az a valtozat lepett ervenybe, hogy beruhaztam egy komoly gepre majd a tobbiek nalam mosattak lemezt
LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver
- Attilag001
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 59
Lp lemezmosó topik
Ultrahangos mosot hasznal valaki?
Tapasztalata van valakinek?
- Attilag001
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 59
Lp lemezmosó topik
Betarsulnek mar megvasarolt lemezmoso hasznalati lehetosegebe.
Vagy olyanok jelentkezeset is varom akik szeretnenek betarsulni es kozosen vennek egy uj keszuleket.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2133
Lp lemezmosó topik
Egész pontosan melyik részét kellene földelni és hogyan?
Általában a hangkart földeljük. Nálam eddig nagyon jól működik/működött (több lemezjátszónál is), hogy az előerősítő (nem a fonó) földelő pontjára kötöm a kar föld kábelét. Ha nincs külön földelési pont a lemezjátszón (pl. Rega), mert ugye ott az RCA hideg pontja az, akkor a fonó és az előerősítő föld pontját kötöm össze. Nálam ez eddig bevált, a lejátszás közben keletkező elektrosztatikus kisülésekkel szemben.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Lp lemezmosó topik
1. kell a gépnek a jó földelés > lehet, hogy van olyan aminek nem, de én még ilyennel nem találkoztam
Egész pontosan melyik részét kellene földelni és hogyan?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Szeki2
- Nincs visszaút

- Értékelés: 171
Lp lemezmosó topik
Lehet kellene egy antisztatizáló hozzá még?!
Ha megkeresel tudok küldeni. Majdnem olyan jó mint a Zerostat de olcsóbb és nem megy tönkre sem.
Szia!
Köszi a felajánlást, írtam privit!
Üdv.: Jani
Lp lemezmosó topik
zerostat.jpg
A Zerostat default kell legyen az eszköztárban
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1291
Lp lemezmosó topik
Igen.
Viszont megfigyeltem, hogy pl. új lemezt lemosok, az "A" oldal csodásan szól, a "B" oldal viszont elkezd pattogni. Az is igaz, hogy amikor hozzáérek a karhoz, pattan egyet a hangfal, gondolom feltöltődve érek a lemezjátszóhoz.
Az lehet, hogy lemezfordítás alkalmával ennyire feltöltődik - tőlem - a lemez és azért pattog? (Erre még rátehet egy lapáttal, hogy bár vannak párologtatók a szobában, száraz a levegő.)
Lehet kellene egy antisztatizáló hozzá még?!
Ha megkeresel tudok küldeni. Majdnem olyan jó mint a Zerostat de olcsóbb és nem megy tönkre sem.
Lp lemezmosó topik
Igen.
Viszont megfigyeltem, hogy pl. új lemezt lemosok, az "A" oldal csodásan szól, a "B" oldal viszont elkezd pattogni. Az is igaz, hogy amikor hozzáérek a karhoz, pattan egyet a hangfal, gondolom feltöltődve érek a lemezjátszóhoz.
Az lehet, hogy lemezfordítás alkalmával ennyire feltöltődik - tőlem - a lemez és azért pattog? (Erre még rátehet egy lapáttal, hogy bár vannak párologtatók a szobában, száraz a levegő.)
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- Voyager
- V.I.P.

Lp lemezmosó topik
Igen.
1. kell a gépnek a jó földelés > lehet, hogy van olyan aminek nem, de én még ilyennel nem találkoztam
2. a száraz levegőjű helyiségben nagyobb az elektrosztatikus feltöltődés kialakulásának esélye
3. egy ellentétes iontöltéssel feltöltődött tárgyon, azonnal kisülést tudsz okozni
Az elektrosztatikus kisülés által okozott problémát könnyen tudod ellenőrzi. A lejátszott lemezen a kisülés, nem mindig ugyanannál a résznél fog bekövetkezni.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- Szeki2
- Nincs visszaút

Lp lemezmosó topik
A "normál" szennyezettségű lemezeket szépen mossa?
Igen.
- Voyager
- V.I.P.

Lp lemezmosó topik
Kétszer mosom a lemezeket, bár igaz, hogy 8 percig nem hagyom rajta a folyadékot. A második terítést is hagyni szoktam néhány percig a lemezen.
Hétvégén majd kipróbálom, ahogyan javasoltad.
Köszönöm a tippet!
Próbáltam feltölteni videót, de gondolom túl nagy a fájl.
A "normál" szennyezettségű lemezeket szépen mossa?
- Szeki2
- Nincs visszaút

Lp lemezmosó topik
Milyen módszerrel mosol? Én javaslom, hogy az első terítést hagyd fent 5-8 percig, majd leszívás után ismét terítés, de ezt rögtön szívd le. Nem biztos, hogy segít rajta, mert vannak olyan régi lemezek amikre nem vigyáztak és/vagy hibás hangszedővel tönkre vágták.
Kétszer mosom a lemezeket, bár igaz, hogy 8 percig nem hagyom rajta a folyadékot. A második terítést is hagyni szoktam néhány percig a lemezen.
Hétvégén majd kipróbálom, ahogyan javasoltad.
Köszönöm a tippet!
Próbáltam feltölteni videót, de gondolom túl nagy a fájl.
- Voyager
- V.I.P.

Lp lemezmosó topik
Ma én is kipróbáltam; bár nekem nincs tapasztalatom más, alkoholos folyadékkal, lévén első mosásaimat csináltam a napokban.
Van egy-két lemez, amit korábban két helyre is elvittem lemosatni és ma én is "alaposan" lemostam, mégis pattog, nem is kicsit, nagyon. Ilyenkor mi van? Ezek "kukák"? Nem érdemes velük tovább próbálkozni?
Nagy nehezen sikerült pár képet készíteni makro üzemmódban, bár nem ugyanaz a két lemez, de azért a különbség látható:
Milyen módszerrel mosol? Én javaslom, hogy az első terítést hagyd fent 5-8 percig, majd leszívás után ismét terítés, de ezt rögtön szívd le. Nem biztos, hogy segít rajta, mert vannak olyan régi lemezek amikre nem vigyáztak és/vagy hibás hangszedővel tönkre vágták.
- Szeki2
- Nincs visszaút

Lp lemezmosó topik
A napokban megérkezett a L'Art du Son koncentrátum. Kicsit kétkedve lemostam vele pár lemezt, az eredmény határozottan pozitív csalódás volt.
Ma én is kipróbáltam; bár nekem nincs tapasztalatom más, alkoholos folyadékkal, lévén első mosásaimat csináltam a napokban.
Van egy-két lemez, amit korábban két helyre is elvittem lemosatni és ma én is "alaposan" lemostam, mégis pattog, nem is kicsit, nagyon. Ilyenkor mi van? Ezek "kukák"? Nem érdemes velük tovább próbálkozni?
Nagy nehezen sikerült pár képet készíteni makro üzemmódban, bár nem ugyanaz a két lemez, de azért a különbség látható:
Lp lemezmosó topik
Azt javaslom, hogy tegyetek próbát alkoholmentes mosófolyadékkal.
A napokban megérkezett a L'Art du Son koncentrátum. Kicsit kétkedve lemostam vele pár lemezt, az eredmény határozottan pozitív csalódás volt.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- Voyager
- V.I.P.

Lp lemezmosó topik
Azt javaslom, hogy tegyetek próbát alkoholmentes mosófolyadékkal.
Lp lemezmosó topik
Megpróbálom. Ez azért volt szimpatikus mert szállítják is. Sok cég nem is vállalja a postázást érthető okok miatt. Ahol lakom nem igazán van sok opció vásárolni.
Rendeld meg, valóban sokan nem szállítják, mert tűzveszélyes.
Az ára is korrekt. Én a 99.99-eshez jutok hozzá hasonló nagyker áron.
Amit azután felhígítok 30 %-osra.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Lp lemezmosó topik
Megpróbálom. Ez azért volt szimpatikus mert szállítják is. Sok cég nem is vállalja a postázást érthető okok miatt. Ahol lakom nem igazán van sok opció vásárolni.
- dondusfi
- Fórumlakó

- Értékelés: 305
Lp lemezmosó topik
Isopropil alkoholnak ez megfelel?
http://www.vatera.hu/vmd-89-isopropyl-a ... 10617.html
Szerintem igen. Én is ilyet használok. Nézd meg számtechboltban. Én ott vettem.
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Logitech Harmony 300, One
Synology DS212j
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Logitech Harmony 300, One
Synology DS212j
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6467
Lp lemezmosó topik
Ha valaki mégis egy gyári géphez kapna kedvet:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... mos%C3%B3/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.