Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás
Túlértékelik a Sonust
Hozd el, megmérem / nézem.
S
Itt hallhatóan gyengébben szól és ez nem 20 % ,kHz körül 20 decibellel halkabb az egyik.
Mért valaki impedancia menetet?
Gyári magasak között is lehet 20 % szórás, márkától függetlenül (sajnos)
Itt hallhatóan gyengébben szól és ez nem 20 % ,3 kHz körül 20 decibellel halkabb az egyik.
Mért valaki impedancia menetet?
Gyári magasak között is lehet 20 % szórás, márkától függetlenül (sajnos)
Nem csavaros,hanem külön kúpban vannak,mint a nautilus magas.Teljesen azonos tweeterekről van szó.Sonus Faber Solo home centerek.
Lehet, hogy nem központos.
Ha csavarral van rögzítve az előlap, akkor lazítsd ki. Kis jellel terheld és csavard vissza.
Impedancia azonos? Lehet, hogy javítva volt - ez a másik ötletem.
S
Nem csavaros,hanem külön kúpban vannak,mint a nautilus magas.Teljesen azonos tweeterekről van szó.Sonus Faber Solo home centerek.
Lehet, hogy nem központos.
Ha csavarral van rögzítve az előlap, akkor lazítsd ki. Kis jellel terheld és csavard vissza.
Impedancia azonos? Lehet, hogy javítva volt - ez a másik ötletem.
S
Sziaszok!
Adott két egyforma magas sugárzó,de a mérések azt mutatják,hogy az egyiknél valami nincs rendben.
Nem zörög,nem torzít,csak halkabban szól és bizonyos frekvenciákon nagy az esés.
Esetleg ötletek,hogy mi a gond?
Köszönöm!
@Livesound2: Ezzel te is bekenheted, hogyha zavar a fakó papír
vagy a Visaton is gyárt valamit:
http://www.hangszorobolt.hu/webshop/for ... iquid.html
Igen a nap szívta ki. Szerintem jó hozzá a sima hangszóró membrán festék is.
https://www.parts-express.com/wet-look- ... z--340-512
Szia!
Írtam privátot.
Üdv,
Sanyi
Köszi, hogy utánna néztél.
Igen zárt doboz volt.
Viszont, hogy az egész projekt ne legyen haszontalan tudnál nekem abban segíteni, hogy először is elvégeznénk az alap méréseket a hangszórókon?
- LiveSound02
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Szerintem ez zárt hangfal volt és nem is biztos, hogy reflexbe jó lenne a hangszórója.
from Radiomuseum.org
Model: HiF'i-Box 506M - Grundig Radio-Vertrieb, RVF,
Material
Wooden case
Shape
Console with any shape - in general
Dimensions (WHD)
280 x 530 x 240 mm / 11 x 20.9 x 9.4 inch
Notes
Impedanz 4 Ohm, Belastbarkeit 35 W, Frequenzgang 35-26000 Hz, 1 Tieftöner 204 mm, 1 Kalottenhochtöner 117 mm. Farbvarianten: Nußbaum, weiß.
Net weight (2.2 lb = 1 kg)
12.8 kg / 28 lb 3.1 oz (28.194 lb)
Köszi, hogy utánna néztél.
Igen zárt doboz volt.
Viszont, hogy az egész projekt ne legyen haszontalan tudnál nekem abban segíteni, hogy először is elvégeznénk az alap méréseket a hangszórókon?
Szerintem ez zárt hangfal volt és nem is biztos, hogy reflexbe jó lenne a hangszórója.
from Radiomuseum.org Model: HiFi-Box 506M - Grundig Radio-Vertrieb, RVF, Material Wooden case Shape Console with any shape - in general Dimensions (WHD) 280 x 530 x 240 mm / 11 x 20.9 x 9.4 inch Notes Impedanz 4 Ohm, Belastbarkeit 35 W, Frequenzgang 35-26000 Hz, 1 Tieftöner 204 mm, 1 Kalottenhochtöner 117 mm. Farbvarianten: Nußbaum, weiß. Net weight (2.2 lb = 1 kg) 12.8 kg / 28 lb 3.1 oz (28.194 lb)
- LiveSound02
- Lefelé a lejtőn
Köszönöm a válaszokat.
Ami még ide tartozik, hogy a doboz gyári kabinetje az előlap nélkül megmarad de plusz oldallapokkal kiegészítve.
Ezeket gondoltam be építetni.
Szia!
A mélyközép T/S paraméterei alapján kellene a doboz méretét és a reflexnyílást kialakítani.
Milyen hangszóróid vannak?
S
Sziasztok!
Remélem jó helyen érdeklődöm.
A rendelkezem egy pár közép mély és magas hangszóróval amit be szeretnék építeni egy hasonló formavilágú dobozba. Annyi változással, hogy az alsó hangszóró alatt egy széles reflex nyílás lenne. Nyilván annyival magasabb lenne a doboz.
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Sziasztok!
A rendelkezem egy pár közép mély és magas hangszóróval amit be szeretnék építeni egy hasonló formavilágú dobozba. Annyi változással, hogy az alsó hangszóró alatt egy széles reflex nyílás lenne. Nyilván annyival magasabb lenne a doboz.
speakers2.jpg
speakers3.jpg
A kérdésem az, hogy miután az asztalos elkészítette egy hangváltóval a hangszórókat hozzá lehet finomítani?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Laci
Szia!
A magas sugárzót igen, a mély sugárzót nem, mivel a doboz és a reflexnyílás mérete a hangszóró paramétereinek függvénye.
- LiveSound02
- Lefelé a lejtőn
Sziasztok!
A kérdésem az, hogy miután az asztalos elkészítette egy hangváltóval a hangszórókat hozzá lehet finomítani?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Laci
Nagyon szépen köszönöm! Nem is tudtam,hogy létezik direkt erre a célra festék.
Van belőle több fajta is.
Nagyon szépen köszönöm! Nem is tudtam,hogy létezik direkt erre a célra festék.
Sziasztok!
Milyen anyaggal lehetne kezelni egy papír membránt, ami ki van fakulva (valószínű nap által fakult ki)? A perem is papír.
Sziasztok!
Milyen anyaggal lehetne kezelni egy papír membránt, ami ki van fakulva (valószínű nap által fakult ki)? A perem is papír.
Köszönöm neked is!
Azért kikapom még1x a váltót, mert nem pont olyan szerintem, mint amit asebestyen belinkelt... Írta is valaki régebben, hogy kétféle váltóval készült, és az enyémben kapásból más értékű az egyik ellenállás.
Remélem a vasmagos induktivitás értéke is rá van szitázva valahová: sajna béna képeket készítettem róla, amikor kiszedtem, ez pont nem látszik rajta.
Hát, ez talán újabb 1-2 évre megakasztotta a dolgot ;-)
Üdv: Vasti
- Vasti
- Fórumlakó
- Értékelés: 335
Köszönöm neked is!
Azért kikapom még1x a váltót, mert nem pont olyan szerintem, mint amit asebestyen belinkelt... Írta is valaki régebben, hogy kétféle váltóval készült, és az enyémben kapásból más értékű az egyik ellenállás.
Remélem a vasmagos induktivitás értéke is rá van szitázva valahová: sajna béna képeket készítettem róla, amikor kiszedtem, ez pont nem látszik rajta.
Hát, ez talán újabb 1-2 évre megakasztotta a dolgot ;-)
Szia!
Jantzen CrossCap és Standard-Z helyett Clarity PX-et javaslok.
Jobb a tere és olcsóbb is.
Jantzen 1mm légmagos tekercs a feladatok 90%-ára tökéletes.
Fóliát drágább hangszóróhoz tennék,
Én is a loudspeakerfreaks.com oldalról rendelek.
Nincs velük baj, néha lassúak - ha nincs raktáron valami.
S
UI: belső kábelnek Jantzen 1,3mm - hangtechnikakft.hu
Szóval rendelnék ezt-azt. Ami nagyon böki a szememet:
- a légmagos tekercs
- a tizenéves bipoláris elkók
- a belső kábelezés
http://loudspeakerfreaks.com/Producten_ab.asp?code=10
Köszönöm, nézem!
- Vasti
- Fórumlakó
Köszönöm, nézem!
"Szerintetek milyen kondikat, és induktivitást rendeljek, amiknek az ára még arányban áll a várható eredménnyel?"
Jantzen Standard Z cap, Jantzen szallag tekercs, de nem érdemes ebbe a projectbe VAX-os tekercset venni, csak a simát.
Beszerzési forrás:
https://www.hificollective.co.uk/componentshome.html
Korrekt, gyors cég, még szabvány soron kívüli tekercseket is legyártatják a Jantzen-nel felár nélkül, igaz 3 hét alatt. A megrendelés megjegyzésébe kell beírnod az igényedet.
Viszont érdemes nyomkövetéssel küldetni a cuccot, mert a "hozzáértő" postás, reptéri "csomagos" lenyúlhatja a cuccot, ha látja a feladót.
Dys-cus, a DysCus kimenők, konstruktőre.
Trollok, guruk, és egyéb hozzá nem értők kíméljenek!
Trollok, guruk, és egyéb hozzá nem értők kíméljenek!
Áááá! Basszus, elmúltam 40 (már pár éve), és folyamatosan hülyülök...
Gyakorlatilag megvan a váltó rajz! Elvégre csak az induktivitások értékét nem tudtam, de azt meg asebestyen fórumtárs megírta :-)
De ha jobban megnéztem volna a hangváltót, ami a kezemben volt, meg a képeket, amiket készítettem róla, akkor láttam volna, hogy az induktivitások értéke ott van az alkatrész oldalon felszitázva ;-) Ilyen egy igazi pancser ;-)
Na, kb. napra pontosan két éve vágtam bele nagy lendülettel a már akkor is egy évtizede húzódó projektbe, most foltatom, még mielőtt szétporladnak a mélyek peremei. ;-)
- a légmagos tekercs
- a belső kábelezés
A légmagos tekercs és a fóliakondik még nem is annyira zavarnak...
Hirtelenjében beszerzési forrásnak ezt találtam:
(...persze lehet, hogy itt ajánlotta valaki, csak elfelejtettem ;-)
Szerintetek milyen kondikat, és induktivitást rendeljek, amiknek az ára még arányban áll a várható eredménnyel?
Egyáltalán, ugyanolyat vegyek az elkók helyett, és ha mégis cserélem őket, akkor a fóliakondik helyett is?
De még mindig arra hajlok, építek egy komplett új váltót, az eredetit meg megtartom: ha egyszer mégis eladom a dobozokat, akkor egyszerűen, eredeti állapotukban vissza lehessen pattintani őket...
Ha tudtok jobb (olcsóbb) forrást ilyen cuccokra, azt is örömmel veszem!
Ha így folytatom, akkor a megvásárlásának 15. évfordulójára meg is kapja az új váltót a Tanyó ;-)
- Vasti
- Fórumlakó
Áááá! Basszus, elmúltam 40 (már pár éve), és folyamatosan hülyülök...
Gyakorlatilag megvan a váltó rajz! Elvégre csak az induktivitások értékét nem tudtam, de azt meg asebestyen fórumtárs megírta :-)
De ha jobban megnéztem volna a hangváltót, ami a kezemben volt, meg a képeket, amiket készítettem róla, akkor láttam volna, hogy az induktivitások értéke ott van az alkatrész oldalon felszitázva ;-) Ilyen egy igazi pancser ;-)
Na, kb. napra pontosan két éve vágtam bele nagy lendülettel a már akkor is egy évtizede húzódó projektbe, most foltatom, még mielőtt szétporladnak a mélyek peremei. ;-)
- a légmagos tekercs
- a belső kábelezés
A légmagos tekercs és a fóliakondik még nem is annyira zavarnak...
Hirtelenjében beszerzési forrásnak ezt találtam:
(...persze lehet, hogy itt ajánlotta valaki, csak elfelejtettem ;-)
Szerintetek milyen kondikat, és induktivitást rendeljek, amiknek az ára még arányban áll a várható eredménnyel?
Egyáltalán, ugyanolyat vegyek az elkók helyett, és ha mégis cserélem őket, akkor a fóliakondik helyett is?
De még mindig arra hajlok, építek egy komplett új váltót, az eredetit meg megtartom: ha egyszer mégis eladom a dobozokat, akkor egyszerűen, eredeti állapotukban vissza lehessen pattintani őket...
Ha tudtok jobb (olcsóbb) forrást ilyen cuccokra, azt is örömmel veszem!
Ha így folytatom, akkor a megvásárlásának 15. évfordulójára meg is kapja az új váltót a Tanyó ;-)
Kedves Fórumtársak .Tannoy mercury m3 hangváltójának kapcsolási rajza érdekelne. Előre is köszönöm .Szép napot !
Sziasztok!
Ezt én is keresem már egy ideje...
Esetleg, ha valakinek kallódna valahol egy, elküldhetné ;-)
Vagy esetleg ha costa fórumtárs már szerzett egyet valahonnan, megoszthatná velem is!
Kicserélném benne a tizenéves bipoláris elkókat, meg akkor már az induktivitásokat is, meg akkor már talán az ellenállásokat is, de az induktivitások értékét nem tudom :-(
- Vasti
- Fórumlakó
Kedves Fórumtársak .Tannoy mercury m3 hangváltójának kapcsolási rajza érdekelne. Előre is köszönöm .Szép napot !
Sziasztok!
Ezt én is keresem már egy ideje...
Esetleg, ha valakinek kallódna valahol egy, elküldhetné ;-)
Vagy esetleg ha costa fórumtárs már szerzett egyet valahonnan, megoszthatná velem is!
Kicserélném benne a tizenéves bipoláris elkókat, meg akkor már az induktivitásokat is, meg akkor már talán az ellenállásokat is, de az induktivitások értékét nem tudom :-(