Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Diy erősítő építés
Diy erősítő építés
..... Amit viszont tudok, hogy a jelenlegi dobozaimat már csak részben tudja kiszolgálni (JMLAB Cobalt 816)....
Ez mit jelent? Főleg annak tükrében, "tetszik" az erősítő hangja.
( Valamilyen hangi változásokat nyilván el lehet érni az említett dolgokkal. Még az is lehet, hogy ezt pont az áhított előrelépésként éled meg. De azért az erősítő hangjának a meghatározója a dobozon belüli konstrukció: maga az áramköri felépítés, a használt alkatrészek. Nem fogsz olyan mértékű átalakítást végezni/végeztetni, hogy tényleg jelentősen vagy alapvetően változzon a helyzet. )
- Tomacko
- Nincs visszaút

- Értékelés: 8
Diy erősítő építés
Sziasztok.
Adott egy abszolút laikus, alap ismeretekkel félig rendelkező, kíváncsi érdeklődő.... "jó" magam.
Az érdeklődés tárgya egy YAMAHA AX-470 erősítő, aminek tetszik a hangja, jól teszi a dolgát, semmi hibája nincs működését tekintve. Szépen lassanként fejlesztgetem a rendszeremet, aminek most ez lenne a következő pontja. Amit viszont tudok, hogy a jelenlegi dobozaimat már csak részben tudja kiszolgálni (JMLAB Cobalt 816).
Amire kíváncsi vagyok az az, hogy lenne-e értelme kicserélni a hátulján a csatlakozókat, belső kábelezést, kondikat, és egyebeket újabb, minőségibb darabokra. hozhatna-e ez a hangban feljebb lépést, javulást ? Vagy hozzáértők mit próbálnának meg változtatni, javítani ?Azt most egyelőre hagyjuk, hogy mi milyen irányba vinné el a hangot, stb. a kérdés arra irányul kezdésnek, hogy van-e értelme neki kezdeni, tehát érdemes lenne oda adnom szakembernek egy ilyen "upgrade" elvégzésére, vagy amit bnele tennék pénzt azt tegyem hozzá ennek az árához és vegyek mást ?
Tomi
- Pedo
- Törzsvendég

- Értékelés: 127
Diy erősítő építés
Elkészült a dobozolás....
Tegnap és ma több órányi munka után végre elkészült az OTL erősítőm.
1.kép földelés.
2.kép potméter a bemenethez közel, hogy minél rövidebb legyen a jelút.
3.kép a kész belső elrendezés.
- Pedo
- Törzsvendég

Diy erősítő építés
Meg volt a első hosszabb tesztelés, igazán remek hangú kapcsolás, érdemes megépíteni.
A csövesekre jellemző hosszan hallgatható nem fárasztó meleg hang. A fűtést 100 ohmos ellenállással le kell húzni a testre az alap zaj elenyésző. A színpad kép levegős a hangszerek szépen elkülönülnek, igazi részletező hang. A hangja szerintem jobb mint az előző erősítőmé.
Diy erősítő építés
A csöre azért lett rakva hűtőborda mert 100-120 fokra melegszik, a bordával kb 80-90 fok.
A nyákterv nem publikus.
Köszönöm szépen a válaszod .
Ki fogom probálni ezt a hütéssel kapcsolatos dolgot ?
A nyák nem gond hisz pillanatok alatt lehet tervezni hozzá .
- Pedo
- Törzsvendég

Diy erősítő építés
A csöre azért lett rakva hűtőborda mert 100-120 fokra melegszik, a bordával kb 80-90 fok.
A nyákterv nem publikus.
Diy erősítő építés
Ágoston Lajos ajánlásával: Szubminiatűr csöves otl.
6N16B-V Kettős triódák, tulajdonságaiban nagyon hasonlítanak valamelyik noval rokonukhoz, 6,3 v fűtés, 200 v tápfesz.
Mint látható három csöből áll, az eleje srpp, a vége kettős trióda, a 250 ohmos fejhallgatót rendkívül nagy hangerőn szólaltatja meg.
További tesztek még szükségesek -de már most lehet hallani hogy dinamikus, gyors hangra képes, a zene részletezésével nincs probléma.
IMG_20161209_160022.jpg
Az alkatrészek lehetnek egyszerűek is, én siemens és jantzen mkp kondikat használtam. A panelt az egyik barátom készítette a rádiótechnika újságban megjelent kapcsolás alapján.
IMG_20161210_125411.jpg
Az első gyors teszt.!!! Szinte elenyésző brumm, de ez könnyen orvosolható lesz a kábelezéssel.
IMG_20161210_125428.jpg
Üzemben: Nagyon cukik ezek a kis csövek, a látványuk élőben pazar.
Fojt köv.
Szép kis cucc , a csőre minek a hütőborda ?
A nyák terv mennyire publikus ?
- Pedo
- Törzsvendég

Diy erősítő építés
Kapcsolási elv.
- Pedo
- Törzsvendég

Diy erősítő építés
Ágoston Lajos ajánlásával: Szubminiatűr csöves otl.
6N16B-V Kettős triódák, tulajdonságaiban nagyon hasonlítanak valamelyik noval rokonukhoz, 6,3 v fűtés, 200 v tápfesz.
Mint látható három csöből áll, az eleje srpp, a vége kettős trióda, a 250 ohmos fejhallgatót rendkívül nagy hangerőn szólaltatja meg.
További tesztek még szükségesek -de már most lehet hallani hogy dinamikus, gyors hangra képes, a zene részletezésével nincs probléma.
Az alkatrészek lehetnek egyszerűek is, én siemens és jantzen mkp kondikat használtam. A panelt az egyik barátom készítette a rádiótechnika újságban megjelent kapcsolás alapján.
Az első gyors teszt.!!! Szinte elenyésző brumm, de ez könnyen orvosolható lesz a kábelezéssel.
Üzemben: Nagyon cukik ezek a kis csövek, a látványuk élőben pazar.
Fojt köv.
Diy erősítő építés
sziasztok!
segítségeteket kérem nem pont idevág a téma de hátha ..
olyat keresnék aki építene nekem 2db automata kapcsolot..
a lényeg:
automatikus ki-be kapcsoló áramkör. A lényeg az, hogy amíg van bemenő hangfrekis jel, az elektronika bekapcsolva tartja a végfokot. Ha nem érkezik jel a bemenetre, rövid időn belül az áramkör kikapcsol.
ezen a linken megtalálható mit is
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/sublada.html?pg=5
segítségeteket kérem nem pont idevág a téma de hátha ..
olyat keresnék aki építene nekem 2db automata kapcsolot..
a lényeg:
automatikus ki-be kapcsoló áramkör. A lényeg az, hogy amíg van bemenő hangfrekis jel, az elektronika bekapcsolva tartja a végfokot. Ha nem érkezik jel a bemenetre, rövid időn belül az áramkör kikapcsol.
ezen a linken megtalálható mit is
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/sublada.html?pg=5
Zidoo UHD3000-Primare pre30- Primare A32 -KEF104.2-Martin Logan Ethos
Diy erősítő építés
Üdv!
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy Onkyo házimozi rádióerősítőm melynek fix a tápkábele. Megoldható -e egy IEC csatlakozó beépítése, ha igen, akkor kihez érdemes fordulni, ki tudná megvalósítani. Sajnos amikor vettem úgy tudtam leválasztható a tápkábele.
Köszönöm előre is a választ.
- Az-X
- Fórumlakó

- Értékelés: 62
Diy erősítő építés
Igen, a IV-t tudom én is. Csak abban 22-es, ebben 26-os mely van. Abban dome magas, ebben ribbon van. A közép sugárzó hasonló.
itt http://klangmeister.de/fileadmin/user_u ... lassen.pdf a Mk lV-re 1W es 1m-re 87 dB-t irnak
Diy erősítő építés
...A dobozaim: Quadral Shogun Mk3 100/150W 8Ohm Sajnos érzékenységet nem tudok. ...
itt http://klangmeister.de/fileadmin/user_u ... lassen.pdf a Mk lV-re 1W es 1m-re 87 dB-t irnak
Diy erősítő építés
Sziasztok!
Jelenleg egy Cambridge Audio 540A erősítőt használok. Az utóbbi időben több saját készítésű ketyerét csináltam, ezért arra gondoltam lehet erősítőből is megpróbálnék valamit. Van 3 alternatíva a fejemben. Az egyik, hogy a CA 540A-t eladom, veszek valami jobb előfokot, és csinálok 2 saját monoblock-ot. Ezzel az a baj, hogy kellene a láncba +1 IC kábel. A másik, hogy a DAC-om lesz a bemenet választó, készítek egy hangerő szabályzót hozzá az RCA kimenetei elé, és készítek két monoblockot. A harmadik, talán legelvetemültebb, hogy szétberhelem az CA 540A-t. Megtartom a dobozát, és a bemenet választó részt, esetleg a komplett előfokot ha így szétbontható. Aztán építek egy dual mono felépítésű erősítőt. Ehhez a projekthez keresnék jól bevált kapcsolást.
A dobozaim: Quadral Shogun Mk3 100/150W 8Ohm Sajnos érzékenységet nem tudok. 25-ös mély van benne, ribbon magas. Én olyan 80W környékére gondolnék hozzá. Szeretem a megfelelően részletező de semmiképp nem bántó magas tartománnyal rendelkező hangot. Fontos még, hogy rendesen fogja a 25-ös mélysugárzót, mert kifejezetten irtózom a túlzó, búgó, dübörgő, fejfájást okozó mély tartománytól. A szoba ahol van a rendszer 22nm.
Egyelőre csak nézelődök, érdeklődök, keresgélek. Árban nem szeretnék elszállni, de spúroskodni sem. Egy 50e-et szerintem mindenképp rá tudok szánni, de ha kell többet is. Korábbi építésekből van sok Elna Silmic II-es elkóm sokféle értékből, illetve Wima MKP kondik is.
Ha valaki tud ajánlani, esetleg konkrét megépített példányról kapcsolást, képet mutatni, véleményt leírni, szívesen fogadnám.
Tamás
Tamás
Miert nem epitesz egy bemenet valasztos elofokot is akkor mar? En a szetberheleses opciot kerulnem.
- Az-X
- Fórumlakó

- Értékelés: 62
Diy erősítő építés
Sziasztok!
Jelenleg egy Cambridge Audio 540A erősítőt használok. Az utóbbi időben több saját készítésű ketyerét csináltam, ezért arra gondoltam lehet erősítőből is megpróbálnék valamit. Van 3 alternatíva a fejemben. Az egyik, hogy a CA 540A-t eladom, veszek valami jobb előfokot, és csinálok 2 saját monoblock-ot. Ezzel az a baj, hogy kellene a láncba +1 IC kábel. A másik, hogy a DAC-om lesz a bemenet választó, készítek egy hangerő szabályzót hozzá az RCA kimenetei elé, és készítek két monoblockot. A harmadik, talán legelvetemültebb, hogy szétberhelem az CA 540A-t. Megtartom a dobozát, és a bemenet választó részt, esetleg a komplett előfokot ha így szétbontható. Aztán építek egy dual mono felépítésű erősítőt. Ehhez a projekthez keresnék jól bevált kapcsolást.
A dobozaim: Quadral Shogun Mk3 100/150W 8Ohm Sajnos érzékenységet nem tudok. 25-ös mély van benne, ribbon magas. Én olyan 80W környékére gondolnék hozzá. Szeretem a megfelelően részletező de semmiképp nem bántó magas tartománnyal rendelkező hangot. Fontos még, hogy rendesen fogja a 25-ös mélysugárzót, mert kifejezetten irtózom a túlzó, búgó, dübörgő, fejfájást okozó mély tartománytól. A szoba ahol van a rendszer 22nm.
Egyelőre csak nézelődök, érdeklődök, keresgélek. Árban nem szeretnék elszállni, de spúroskodni sem. Egy 50e-et szerintem mindenképp rá tudok szánni, de ha kell többet is. Korábbi építésekből van sok Elna Silmic II-es elkóm sokféle értékből, illetve Wima MKP kondik is.
Ha valaki tud ajánlani, esetleg konkrét megépített példányról kapcsolást, képet mutatni, véleményt leírni, szívesen fogadnám.
Tamás
Tamás
Diy erősítő építés
Építtetnék, nem építenék.
Szóval én lennék a vevő!
Bocs, félreolvastam. Ilyen is ritkán fordul elő velem.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Diy erősítő építés
Építtetnék, nem építenék.
Szóval én lennék a vevő!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Diy erősítő építés
Tisztelet az uraknak.
HTA-30-as erősítőt építtetnék, ha van rá jelentkező, jelezze!
Köszönöm
Mármint vevőnek kellene jelentkezni?
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Diy erősítő építés
Tisztelet az uraknak.
HTA-30-as erősítőt építtetnék, ha van rá jelentkező, jelezze!
Köszönöm
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
- Pedo
- Törzsvendég

Diy erősítő építés
Lágy indító erősítőkhöz.
Egy kedves barátom készített egy panelt, amit ma reggel össze is raktam, és rendesen végzi a dolgát.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/to ... tml?pg=155
2016.márc.08 bejegyzés.
Diy erősítő építés
Sziasztok!
Építenék egy t-amp-ot, kíváncsi vagyok a hangjára, pár ezer forintot rászánva működhet is...
Az egészet nem építeném meg, de rendelnék egyet az ebay-ről vagy alibaba-ról. Hozzá tápot összedobnám, akár dobozba is kerülne. Az első problémám, hogy nagyon sok féle van fent, a benne lévő ic-ékből is sokféle van t-amp név alatt.
Két kérédsem van:
- melyik a "jó" hangú
- van-e valakinek ilyen kinából rendelttel, amit ajánlana is.
Ha jól gondolom akkor a TA2020 és a TA2024 a két régebbi verzió.
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Diy erősítő építés
Egy kicsi hibrid olyan szerkezet kész állapotban , a dobozoláson kell még dolgozni az csak olyan amilyen állapotban . A belvilág müködőképes , tesztelés , mérés , meghallgatás alatt ...
A következő kis hibridem ... Beüzemelve , be állitva , mérve, , hallgatás folyamatban .
Diy erősítő építés
Sziasztok!
Van egy HTA30-am és szeretném átköltöztetni egy pofásabb házba, mint amibe most van.
Mindenki egyedi házat szokott csinálni a HTA-nak, viszont én kicsit egyszerűbben szeretném megoldani és egy hibás Yamaha RX-V371-es házimozi erősítő házába szeretném betelepíteni. (erre van most lehetőség, olcsóbb és időtakarékosabb, mint nekem kifarigcsálni)
Van esetleg bármi tanács ezzel kapcsolatban?
Nem vagyok gyakorlott ebben a témában, de a forrásztás, lemezvágás nem fog problémát okozni, így azon kívül, hogy hülyeség, kíváncsi lennek véleményre, hátha valaki más is csinált már ilyen "mókolást".
Köszönöm.
Diy erősítő építés
Egy kicsi hibrid olyan szerkezet kész állapotban , a dobozoláson kell még dolgozni az csak olyan amilyen állapotban . A belvilág müködőképes , tesztelés , mérés , meghallgatás alatt ...
Diy erősítő építés
Ez lemaradt, felülről.
A korábbi prototípushoz képest jelentős átépítésen esett át.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500