zajzi írta: ↑2017.03.18., szomb. 01:57miniDSP PWR-ICE125
Ilyen DSP erősítővel találkozott már valaki?
Magyar fórumokon még nem találtam róla semmit!
Kíváncsi lennék a véleményekre, mert ezzel elvileg leegyszerűsödik egy két utas aktív hangsugárzó építése annak aki az elektronikához kevésbé ért.
A DSP végzi a keresztváltást, a hangszórók finomhangolását, és az akusztikai környezethez való igazítást, így nagy szabadságot adna utólagos módosításokhoz!
Elméletben tehát nagyon jó, de mi lehet a valóság, vannak buktatók?
Általánosságban elmondható, hogyha valaki nagyjából tisztában van a hangsugárzók számítógépes mérésével, akkor egy ilyen eszközzel jóval egyszerűbb dolga van mint passzív váltóval kisérletezgetni illetve aktív analóg váltót építgetni, a könnyű váltómódosítgatásról nem is beszélve.
Sokan persze húzodoznak a plusz analóg/digitál-digitál/analóg konverzió miatt. Ezt szerintem mindenkinek magának kell eldönteni, de szerintem megér ennyit a DSP adta szabadság.
Biztos nem rosszak ezek a miniDSP modulok sem, de akkor már inkább a Hypex új Fusianamp-ja. Ugyanennyiért ott már 3 utas változat kapható, + van rajta digitális bemenet is távirányítható hangerőszabályzóval az analógokon kívül, tehát önálló DAC-ként és előfokként is tud üzemelni.
https://www.hifisound.de/Do-it-yourself ... Modul.html