Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
- Jozef76
- Törzsvendég
- Értékelés: 289
Hangsugárzó építés
Az említett B&W hangsugárzó átvitel mérése a Sound & Vision alapján:
Én ezt a hangsugárzót bizony nem használnám kontrollnak, hacsak ehhez hasonlót nem akarnék készíteni. De szerintem ilyet nem érdemes készíteni mert ez színezi a hangot. Ettől függetlenül, ha neked ez tetszik és már fülre belőtted akkor természetesen nem szükséges méricskélni. Háttérzenére egész biztosan jó lesz.
Köszönöm Lamalas!Hétvégén kipróbálóm 0,33mh tekercsel a magast.Én már ennyit se vártam ezektől a hangszóróktól.
Majd ami leváltja a B&W hangfalat az biztos be lesz mérve!
Érdekes az átvitele ennek a B&W hangfalnak!
Köszönöm ezt is!
Hangsugárzó építés
Bizony csalni tud a fül!Ezért használtam a B&W 602 s3 hangalat kontrolnak!
Az említett B&W hangsugárzó átvitel mérése a Sound & Vision alapján:
Én ezt a hangsugárzót bizony nem használnám kontrollnak, hacsak ehhez hasonlót nem akarnék készíteni. De szerintem ilyet nem érdemes készíteni mert ez színezi a hangot. Ettől függetlenül, ha neked ez tetszik és már fülre belőtted akkor természetesen nem szükséges méricskélni. Háttérzenére egész biztosan jó lesz.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
- Jozef76
- Törzsvendég
Hangsugárzó építés
Most igy néz ki a hangváltó!
- Jozef76
- Törzsvendég
Hangsugárzó építés
Egy "ellenőrző" mérést azért megérdemelne a projekt. Fülre "beállítva" nagyon el tud tévedni az ember.
Bizony csalni tud a fül!Ezért használtam a B&W 602 s3 hangalat kontrolnak!
- Jozef76
- Törzsvendég
Hangsugárzó építés
Műszakilag érdekes így, de ha így tetszik, így kell hagyni. Nagyon magasan váltod a magasat, így szépen csilingel a teteje, de hiányzik a magastartomány alja.
Mi volt érdekes?
Magas előtti soros kondinál próbálj inkább valami "jobb" kondit.
Mielőtt félreértés lenne, nem kötekedésként írok, kérdezek.
Üdv,
ákos
Váltottam 3000hz nem tetszett majd 4000hz az sem volt jó.Van jó pár tekercsem és igy tudtam kisérletezni.
Ezzel a verzióval a legjobb.Ma reggel a vendégemmel meghallgattam masszírozás előtt a hangfalat.Neki egy komolyabb rendszere van.
Azt mondta hogy nagyon egységesen szól és szép a tere.Arcam 8r erősítővel is meghallgattam és nem csillog a teteje.
Azt nem kell elfelejteni hogy nem fő hangfal lesz!A masszázshelységbe készült halk relax zenére.
A mundorf kondi az dobot akkorát a mélyközép hangján hogy bizony nem hittem volna hogy ez a hangszóró tud ilyet.
A tere kinyílt mind szélességében mind mélységében.A mélyek is mintha lejjebb kezdtek volna és ütött már akkorát amit az ember nem vár egy ekkora hangszórótól.Ez a kondi luxus ilyen hangfalba azért!A kondi mire a kezembe került majd 25 ezer volt.
Hangsugárzó építés
Hivi S5N, SS1II.vizaton tekercs a mélynél 0,75mh vizaton mkt 10uf kondi,magasnál vizaton tekercs 0,27mh és vizaton mkp 1,5uf 2 darab.
Mérni nem mértem mert nem tudom.Kb ez az 5. verzió és ez a legjobb.Ennél a verziónál nagyon egységesen szól a két hangszóró.
Egy "ellenőrző" mérést azért megérdemelne a projekt. Fülre "beállítva" nagyon el tud tévedni az ember.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Hangsugárzó építés
Nem sok egyáltalán így a 3,0uf kondival!Mikor 4,8uf kondi volt és előtte egy mox 10ohmos ellenállás akkor sok volt.
B&W 602 S3 hoz képest minimálisan kevesebb és visszafogottabb de minden a helyén van.
Műszakilag érdekes így, de ha így tetszik, így kell hagyni. Nagyon magasan váltod a magasat, így szépen csilingel a teteje, de hiányzik a magastartomány alja.
kipróbáltam ezzel a hangfallal a mundorf supreme 10uf kondit a mélyközépnél!
Érdekes volt nagyon!
Mi volt érdekes?
Magas előtti soros kondinál próbálj inkább valami "jobb" kondit.
Mielőtt félreértés lenne, nem kötekedésként írok, kérdezek.
Üdv,
ákos
- Jozef76
- Törzsvendég
Hangsugárzó építés
kipróbáltam ezzel a hangfallal a mundorf supreme 10uf kondit a mélyközépnél!
Érdekes volt nagyon!
- Jozef76
- Törzsvendég
Hangsugárzó építés
És nem nagyon sok a magas? Én megpróbálnék elvenni belőle picit. Persze nem nekem kell tetsszen.
Nem sok egyáltalán így a 3,0uf kondival!Mikor 4,8uf kondi volt és előtte egy mox 10ohmos ellenállás akkor sok volt.
B&W 602 S3 hoz képest minimálisan kevesebb és visszafogottabb de minden a helyén van.
Hangsugárzó építés
Hivi S5N, SS1II.vizaton tekercs a mélynél 0,75mh vizaton mkt 10uf kondi,magasnál vizaton tekercs 0,27mh és vizaton mkp 1,5uf 2 darab.
Mérni nem mértem mert nem tudom.Kb ez az 5. verzió és ez a legjobb.Ennél a verziónál nagyon egységesen szól a két hangszóró.
És nem nagyon sok a magas? Én megpróbálnék elvenni belőle picit. Persze nem nekem kell tetsszen.
- Jozef76
- Törzsvendég
Hangsugárzó építés
Bocs!A mélynél még van egy vizaton kondi 8,2uf párhuzamosan kötve a 10uf kondival.
- Jozef76
- Törzsvendég
Hangsugárzó építés
Az "E" tekercs bekötése nekem is gyanús így.
Jozef76, ezek Hivi hangszórók? Pontosan melyik típus és milyen értékűek a hangváltó alkatrészek? Mármint mH, uF.
Mérted is egyébként?
- Jozef76
- Törzsvendég
Hangsugárzó építés
Nézegetem, nézegetem, de nem teljesen értem...
A magas előtt sorba van kötve a kondi(k) és a tekercs? Ha ez egy sima 12dB/oktávos szűrés, akkor "E" tekercs egyik lábát a negatívra kéne kötni, a kábelt meg a kondi és a tekercs találkozására. Bocsánat, ha benéztem valamit.
Ha halkan megy csak, akkor oké a 35V...
Jól látod!Kipróbáltam így is meg úgy is, de visszakerült a megfelelő pozícióba.A fényképkészítéskor még így volt.
Egyébként már 45hz-től szól!
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Hangsugárzó építés
A magas előtt sorba van kötve a kondi(k) és a tekercs? Ha ez egy sima 12dB/oktávos szűrés, akkor "E" tekercs egyik lábát a negatívra kéne kötni, a kábelt meg a kondi és a tekercs találkozására. Bocsánat, ha benéztem valamit.
Az "E" tekercs bekötése nekem is gyanús így.
Jozef76, ezek Hivi hangszórók? Pontosan melyik típus és milyen értékűek a hangváltó alkatrészek? Mármint mH, uF.
Mérted is egyébként?
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Hangsugárzó építés
P = U * U / R
150W-ig jó
Igen, elméletben 8ohmon 150W, 4ohmon 300W. De dinamikacsúcsokon... És kis monitoroknál, ahol 84-5dB csak az érzékenység könnyen megszalad a keze az embernek a hangerőszabályzón.
Egyébként milyen hangszórók ezek, hogy a magasat nem kell szintezni?
Hangsugárzó építés
Igen, úgy kellene.
A magas polaritásának fordításával kellene próbálkozni még (ha nem volt)
S
Hangsugárzó építés
Ha halkan megy csak, akkor oké a 35V...
- Jozef76
- Törzsvendég
Hangsugárzó építés
Ott még egy vizaton mkt 10uf 250v kondival párhuzamosan kötve!
Egyébként egy arcam 8R erősítővel lesz hajtva a masszázshelységbe halkan!
- Jozef76
- Törzsvendég
Hangsugárzó építés
Nem tudom, milyen erősítővel hajtod, de az a 35V-os elko nehogy kevés legyen...
Ott még egy vizaton mkt 10uf 250v kondival párhuzamosan kötve!
Hangsugárzó építés
Nem tudom, milyen erősítővel hajtod, de az a 35V-os elko nehogy kevés legyen...
- Jozef76
- Törzsvendég
Hangsugárzó építés
Úgy néz ki hogy sikerült a végleges hangváltót összeraknom.
Hangsugárzó építés
A harmadik link újra
Gondolok itt egy ilyesmire:http://www.beyma.com/products/lowmidfrequency/105G4ND8
Hangsugárzó építés
Nem értem mért maradt le a vége
adatlapja szerint 1,05 l szükséges.
A cél a jobb összeillés, az elérhető maximum kihozás, ár érték arányban. Sok helyen olvasni hogy a legjobb eredményhez mérések is kellenek, ha van Bp-n van nem lehúzós ajánlat, azt megköszönöm, ha nem marad a DIY.
"Magad uram, ha szolgád nincsen"