Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Hát ez a Rockwood nagyon gáz. A rendszerből egyelőre egy elfogadható középhangszóró hiányzik. Egyébként csak érzékenynek néz ki, de valójában nem az. a látszat csal.
Te mit javasolnál helyette,jöhet konkrét ajánlás is,vagy esetleg átalakítás.?
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

PLászló
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 36

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: PLászló »

Hát ez a Rockwood nagyon gáz. A rendszerből egyelőre egy elfogadható középhangszóró hiányzik. Egyébként csak érzékenynek néz ki, de valójában nem az. A látszat csal.

És nem szaladnék annyira előre, a NeoCD 2.0 úgy 3-4kHz fölött életképes. Szóval érdemes meggondolni.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Sokat segítesz Köszönöm!
Akkor ahogy te meg fogalmaztad helyettem az irányt,az maradhat is.

"Amit én inkább javasolnék, az az hogy a szélessávúakat jól elváltani a magassal. Minden valószínűség szerint a magas tartományban sok baja van szegényeknek. Gondolok itt a rezonanciákra, torzításra. Azt le kéne szűrni róluk és minél inkább a ribbonra bízni a dolgot. A közép tartományban 500Hz körül van még valami kehük, nem tudom, azon lehet-e javítani valamit. A mélyre inkább azt javasolnám, aktív szub(okk)al támaszd meg alulról. Valami zárttal vagy azt is OB-ben, de akkor rengeteg kakaó kell a szuberősítőbe meg persze jól paraméterezhetőnek is kell lennie."
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Jól felkészültél (belőlem)ez igen,köszönöm!
Valamit akkor ki kell találnom(unk),hogy merre induljak egyáltalán.

Láttam, hallottam Krisz barátomnál anno néhányszor.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

2 db Rockwood DY1256U van a falban szűretlenül, és egy Fountek Neo CD 2.0 egy kondival szűrve.
Ez adja most a hang javát:

dy1256u.gif

Amennyiben a hangszórókhoz ragaszkodunk, az nagyjából megrajzolja a lehetőségeket. Ezeket a lehetőségeket kéne kiaknázni, ha jól értem. F3 pontot kéne lejjebb vinni, mint elsőre meghatározott igény. Ez persze passzívan csak érzékenység-vesztés mellett lehetséges jelen konstrukcióban, ami nem olyan nagy gond, hisz van miből faragni. De lehetne még máshol is javítani, úgy érzem.
Vagy vissza lehet menni odáig, hogy milyen hangot szeretnénk elérni, és elkezdeni a célnak minél inkább megfelelő hangszórók felkutatását, stb. De azt hiszem, itt most nem erről van szó.

Jól felkészültél (belőlem)ez igen,köszönöm!
Valamit akkor ki kell találnom(unk),hogy merre induljak egyáltalán.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Üdv Urak!

Köszönöm a válaszokat!

Így már világosabb az egész,vagyis kezd zavaros lenni.Akkor először az irányvonalat,ízlést kellene tisztázni nálam,mire is gondoltok konkrétan?Zenei irányzatra és,hogy milyen minőségben szeretném megvalósítani?
Esetleg az sem lenne kizárt,hogy a hangszórókat kicsit át kellene fabrikálni?
Az sem lenne egyébként probléma.

Vendég

Hangsugárzó építés

2 db Rockwood DY1256U van a falban szűretlenül, és egy Fountek Neo CD 2.0 egy kondival szűrve.
Ez adja most a hang javát:

Amennyiben a hangszórókhoz ragaszkodunk, az nagyjából megrajzolja a lehetőségeket. Ezeket a lehetőségeket kéne kiaknázni, ha jól értem. F3 pontot kéne lejjebb vinni, mint elsőre meghatározott igény. Ez persze passzívan csak érzékenység-vesztés mellett lehetséges jelen konstrukcióban, ami nem olyan nagy gond, hisz van miből faragni. De lehetne még máshol is javítani, úgy érzem.
Vagy vissza lehet menni odáig, hogy milyen hangot szeretnénk elérni, és elkezdeni a célnak minél inkább megfelelő hangszórók felkutatását, stb. De azt hiszem, itt most nem erről van szó.

PLászló
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Igen, ezt jeleztem korábban, olyan, hogy legoptimálisabb nincs. Ha változtatni akarsz, akkor meg először nem műszer és hozzáértő kell, hanem ötlet és irányvonal, és ízlés, amihez lehet alakítani a szűrőket/hangszórókat.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Nincs olyan, hogy (mindenre) jó hangváltó.

De ha te tudod, az remek. Azt hittem, nekünk is elárulod.

Kérdésemben nem szerepelt,hogy általánosságban minden hangsugárzóhoz való váltót szeretnék készíttetni.Amennyiben úgy gondoltam volna, megnéztem volna valamilyen bolt választékát,és vásároltam volna egyet. 
Szerintem nem kell ezt ragozni tovább.
Szeretnék egy váltót készíttetni valakivel,akinek van megfelelő műszerezettsége mérésekre,majd a legoptimálisabb váltót megkomponálni az adott hangszórókészletre.

PLászló
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Nincs olyan, hogy (mindenre) jó hangváltó.

De ha te tudod, az remek. Azt hittem, nekünk is elárulod.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

A neked legjobb minőséget az, ha tudod, mit szeretnél.
Ez az.
Ezért keresek hozzáértő személyt a többi már csak megbeszélés tárgya.Egyébként nem is értem,hogy mi lehet ebben ilyen bonyolult valaki vállalja,megbeszéljük,elkészíti nekem és kész.
Természetesen lehet itt a köröket futni,de szerintem mindketten tudjuk,hogy mire kell egy jó váltó.

PLászló
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

A neked legjobb minőséget az, ha tudod, mit szeretnél.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Ez tényleg kevés infó volt a részemről,de közben másik fórumon értekeztünk több megoldáson.Először véglegesítenem kell az OB-met,és csak utána érdemes váltót csináltatni hozzá,hozzáértő szakemberrel.
De lehet,hogy aktív váltó lesz belőle attól függ,hogy mi hozza a legjobb minőséget.

PLászló
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Egy diy Open Baffle "dobozhoz" kellene.
Itteni vásárlás (KR-ACOUSTIC)dobozai voltak csak gondoltam,hogy kicsit lehet talán még frissíteni a hangján.A fő zenei irányzat:akusztikus zene lenne,ami pedig az igényességi szintjét illeti a váltónak,lehet szerintem jobbfajta.

Azt hiszem, értem, tehát csinálni kell vele valamit, hogy más legyen. Hát ez nem sok infó. De biztosan jelentkezik valaki, egyelőre még csak másokat ajánlanak.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Szia,

Váltó ügyben szerintem nyugodtam keresd meg az Ethosz Bt-t Veszprémben, Józsi nagy guru ebben is...

üdv.
Imi

Köszönöm az információt!

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 579

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: petimre »

Szia,

Váltó ügyben szerintem nyugodtam keresd meg az Ethosz Bt-t Veszprémben, Józsi nagy guru ebben is...

üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

OB-t "ledobozozni".
PLászlónak nagy kedvencei a lapsugárzók.
Te vetted meg Krisz OB-jeit? 
Biztos helyre leszek téve megint ( sebaj ), de az OB végképp olyan, hogy adott akusztikai környezetben érdemes belőni az átvitelét, mert a szokványos hangsugárzókhoz képest érzékenyebb arra. Ezért is Füleleket vagy Fapacit ajánlanám, akik az akusztikában és a hangváltóban is tudnak segíteni. Már ha vállalnak OB-t is, ezt nem tudom. Igaz, Ők is a szeretik a kihívásokat csoport tagjává avanzsáltak nemrég, tehát biztos. :D

Igen én vettem meg,de eszem ágában sincs dobozolni.  Kicsit félreérthető volt a fogalmazásom.

mapjan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: mapjan »

Aki szeretne ilyen panelt, az keresse nyugodtan Béres Janit a fórumon Ez is az "ő keze műve" 

Vendég

Hangsugárzó építés

Itteni vásárlás csak gondoltam,hogy kicsit lehet talán még frissíteni a hangján.A fő zenei irányzat:akusztikus zene lenne,ami pedig az igényességi szintjét illeti a váltónak,lehet szerintem jobbfajta.

OB-t "ledobozozni".
PLászlónak nagy kedvencei a lapsugárzók.
Te vetted meg Krisz OB-jeit? 
Biztos helyre leszek téve megint ( sebaj ), de az OB végképp olyan, hogy adott akusztikai környezetben érdemes belőni az átvitelét, mert a szokványos hangsugárzókhoz képest érzékenyebb arra. Ezért is Füleleket vagy Fapacit ajánlanám, akik az akusztikában és a hangváltóban is tudnak segíteni. Már ha vállalnak OB-t is, ezt nem tudom. Igaz, Ők is a szeretik a kihívásokat csoport tagjává avanzsáltak nemrég, tehát biztos. :D

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Itteni vásárlás (KR-ACOUSTIC)dobozai voltak csak gondoltam,hogy kicsit lehet talán még frissíteni a hangján.A fő zenei irányzat:akusztikus zene lenne,ami pedig az igényességi szintjét illeti a váltónak,lehet szerintem jobbfajta.

PLászló
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Üdv Mindenkinek!

Tudna nekem valaki ajánlani olyan szakit itt,aki tudna nekem készíteni hangváltót?

Válaszokat előre is köszönöm!

Először inkább azt tisztázzuk, hogy mekkora igényességgel, milyen hangszórókhoz, milyen célokra? Utána könnyebb eldönteni, hogy valaki tudja-e azt, amit szeretnél.

mapjan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: mapjan »

Az én DIY hangfalam teljes váltó tervezését és kivitelezését Béres János készítette el, szerintem a képek magukért beszélnek. De nem csak a képek, hanem a hang is, fantasztikus élményt tud nyújtani ez a monitor sugárzó Ajánlom mindenkinek a Janit!!!

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Mindkettő egyben,ha lehet.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1275

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: violin »

Üdv Mindenkinek!

Tudna nekem valaki ajánlani olyan szakit itt,aki tudna nekem készíteni hangváltót?

Üdv!
Kèszíteni vagy tervezni?
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Üdv Mindenkinek!

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”