Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Diy Dac

BlueVoice
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Diy Dac

Hozzászólás Szerző: BlueVoice »

Köszönöm, ez hasznos információ volt a számomra.

Fülelek szerint is a Wolfsonok messze lekörözik a Cirrus DAC-okat.
Nekem sajnos az volt a tapasztalatom, miután próbáltam felvenni a kapcsolatot Cirrusékkal, hogy a Wolfson termékeket erősen próbálják a szőnyeg alá söpörni (magyarán én ne is akarjak ilyet venni vagy rendelni tőlük). Csak a CS-el kezdődő típusokat preferálják. Szép új világ. Ez sajnos az az eset, amikor elindulunk hátrafelé technikailag és előre üzleti alapon. 

Nincs mit.
Nem tudom, szerintem elég széles a paletta az alkalmazott chipek terén... A Xonar D2x pl. PCM1796-ot használ, most vettem egyet használtan, kíváncsi vagyok...

(A "szép új világ" más területeken inkább jobban kiérzödik, melynek egy eszköze a vadkapitalizmus és annak rengeteg hozadéka, no de ez már off....)

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 111

Diy Dac

Hozzászólás Szerző: MOT64 »

Hali,

nekem van egy Xonar DX hangkártyám, azon ilyen chip van. Persze a körítés az nem a legoptimálisabb, de ilyen felállásban ezt tudom mondani:
viszonylag meleg, kellemes, hosszú távon is hallgatható. Egy komoly DAC-hoz képest picit alul marad a részletesség és levegösség terén, de együtt lehet élni vele...

Köszönöm, ez hasznos információ volt a számomra.

Fülelek szerint is a Wolfsonok messze lekörözik a Cirrus DAC-okat.
Nekem sajnos az volt a tapasztalatom, miután próbáltam felvenni a kapcsolatot Cirrusékkal, hogy a Wolfson termékeket erősen próbálják a szőnyeg alá söpörni (magyarán én ne is akarjak ilyet venni vagy rendelni tőlük). Csak a CS-el kezdődő típusokat preferálják. Szép új világ. Ez sajnos az az eset, amikor elindulunk hátrafelé technikailag és előre üzleti alapon.   

BlueVoice
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Diy Dac

Hozzászólás Szerző: BlueVoice »

Sziasztok!

Valaki hallgatott már Cirrus CS4398 DAC chip-pel készült kütyüt? Milyen a hangja? Én nagyon vegyes dolgokat hallottam eddig róla, kíváncsi lennék a véleményetekre. Van-e valakinek olyan, amit meg lehet helyben hallgatni.
Előre köszönöm az információkat.

Hali,

nekem van egy Xonar DX hangkártyám, azon ilyen chip van. Persze a körítés az nem a legoptimálisabb, de ilyen felállásban ezt tudom mondani:
viszonylag meleg, kellemes, hosszú távon is hallgatható. Egy komoly DAC-hoz képest picit alul marad a részletesség és levegösség terén, de együtt lehet élni vele...

http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... iew-7.html
"The tested music has that familiar Xonar flavor to whatever tracks played due in no small part to the front channel DAC’s and AV100 Chipset. The Xonar DX has a very warm “tube” like quality which we also heard when auditioning the Xonar D2. The sound of the DX is crisp, clear and very "musical" and there is great high end extension present with shimmering high tones and glossy cymbals. The bass regions are well defined and tight without a hint of muddiness, tubbiness or looseness. You can listen to the card for extended periods of time without it becoming fatiguing to your ears. Acoustic and electrics guitars have a very nice woody sound to them sometimes glossed over on other cards which adds to the realism of the music. However, a couple songs did exhibit some higher frequency distortions during critical listening with the Sennheiser 595's."

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 441

Diy Dac

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Most ne ezen járjon az eszed!

Mi nem tetszett a hangjában???

Szia

Kezdjük az elején, nekem egy ilyen volt

http://g.search.alicdn.com/img/bao/uplo ... em_pic.jpg

Ez biztos nem a legjobb megoldás, de kiváncsi voltam a zászlós hajóra 

Nekem, dinamikátlan, "száraz" gyenge hang jött össze, ezért menni kellett.

Lehet hogy más felállásban jobb tápokkal, jobb lenne 
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Diy Dac

Most ne ezen járjon az eszed!

Mi nem tetszett a hangjában???

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Diy Dac

Szóval kinek a pap, kinek a Cirrus...
Mi nem tetszett a hangjában?

Ha már lehet választani, akkor a lánya, vagy az anyja 

A pap meg akinek kell, én kihagynám, ha lehet 
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Diy Dac

Szóval kinek a pap, kinek a Cirrus...
Mi nem tetszett a hangjában?

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Diy Dac

Sziasztok!

Valaki hallgatott már Cirrus CS4398 DAC chip-pel készült kütyüt? Milyen a hangja? Én nagyon vegyes dolgokat hallottam eddig róla, kíváncsi lennék a véleményetekre. Van-e valakinek olyan, amit meg lehet helyben hallgatni.

Nekem volt, és nem tetszett, cs8416+cs4398+opa2134 volt benne, eladtam itt a fórumon aki megvette annak nagyon tetszik 

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Diy Dac

Sziasztok!

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Diy Dac

Kicsit bővebben? Miben tér el a többitől hangilag?
Miben tér el az OS és a NOS állásban a hangja?

Szia

Még járatás alatt van, elsőre jó,  OS-be van (egyelőre) egy darabig 

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 355

Diy Dac

Hozzászólás Szerző: shany »

Lehet szidni mindenkit, de ez ku@va jól szól 
....

http://www.ebay.com/itm/DAC-PCM1702-OS- ... Sw9r1V8lXf

Kicsit bővebben? Miben tér el a többitől hangilag?
Miben tér el az OS és a NOS állásban a hangja?

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Diy Dac

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Diy Dac

Laci igaz, ezt nem Én csináltam, nem is tudnék 

De ha belegondolok akkor ez is diy dac, nem tömeg cikk, az is igaz, hogy  kici Kínai rakta össze 

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Diy Dac

Igen ám csak ez nem DY DAC , occso kinai !

Annyira azért nem olcsó, ez csak egy panel, se trafók se doboz 

CIROKL
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 55
Kapcsolat:

Diy Dac

Hozzászólás Szerző: CIROKL »

Ma jött meg és beüzemeltem és első rugásra indult 

Igen ám csak ez nem DY DAC , occso kinai !

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Diy Dac

Ma jött meg és beüzemeltem és első rugásra indult 

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Diy Dac

Be lehet állítani hardveresen is a 192kHz mintavétel üzemmódot. A 20. lábat kell felhúzni tápra, és máris megy. (17. oldal a doksiban)
A WM84xx csipek is kiválóan működnek 192 kHz-en, azt használom egy jó ideje a dacjaimban.

Köszönöm. Úgy látszik hátulról kezdtem el olvasni a doksit, mint a "Népszavát", mert abban meg ott volt a sport rovat.

Én a Wolfsont használtam. Nem is a WM84xx-el volt a baj. A WM8805-öt nem tudtam hardveres úton rávenni, hogy 96 kHz fölött is dolgozzon. Abban szoftveresen lehetett beállítani a 192 kHz-es üzemmódot.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Diy Dac

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ezt jól megmondtad neki shany! Nesze semmi, fogd meg jól! Abahabacuka! Ilyen válaszokkal szerintem felesleges tölteni a fórumot.

Kedves Qualitas,

A CS8416 vezérlőregiszterében van egy "PDUR" jelzésű bit (doksi. 36.old.), ami a receiver PLL-jét kapcsolja át kétféle üzemmódnak megfelelően. Bekapcsolt állásában csak 32kHz és 108 kHz között működik a vevő. Ez 96 kHz-ig tökéletesen megfelel. A 192 kHz-es jel vételéhez át kell állítani a bitet, amit csak szoftveresen lehet. Ha tehát az áramkör nem tartalmaz valamilyen mikroprocit, ami ezt megcsinálja, tehát hardver config módban van, akkor a 192 kHz-es jeleket nem tudja fogadni a CS8416. Még akkor sem, ha a katalógus lap első oldalán ezt nagy betűkkel hirdetik. Ugyan így működik a Wolfson WM8805-ös transcivere is. Az ezzel szerelt EBAY-es DAC modulok is csak 96kHz-ig fogadják az S/PDIF jelet.

Be lehet állítani hardveresen is a 192kHz mintavétel üzemmódot. A 20. lábat kell felhúzni tápra, és máris megy. (17. oldal a doksiban)
A WM84xx csipek is kiválóan működnek 192 kHz-en, azt használom egy jó ideje a dacjaimban.

TotoDIY
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 21

Diy Dac

Hozzászólás Szerző: TotoDIY »

A 20 bites AD1862 D/A chiphez készítettem egy újabb I2S logikai kapcsolást, nem lenne jó, ha clock rosszul működne, tévedne, mert ez bit eltolást eredményezne, magyarul rosszabb hang lenne az eredménye. Mindenevő egyébként már így... persze csak az első 20 bittel. 

DIYAUDIO.HU

TotoDIY
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 21

Diy Dac

Hozzászólás Szerző: TotoDIY »

Közben készítettem kapcsolási rajzokat az AD1862 támogatáshoz. I2S féle illetve Right-Justified forrásformátumok támogatására. +mindkét chip egyszerre megy.

DIYAUDIO.HU

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Diy Dac

A 96kHz, az SPDIF szabványból eredő limitáció, de szerintem ennek a bit / kHz versenynek egyébként sincs túlztottan nagy jelentősége. 
Ezt jól megmondtad neki shany! Nesze semmi, fogd meg jól! Abahabacuka! Ilyen válaszokkal szerintem felesleges tölteni a fórumot.

Kedves Qualitas,

A CS8416 vezérlőregiszterében van egy "PDUR" jelzésű bit (doksi. 36.old.), ami a receiver PLL-jét kapcsolja át kétféle üzemmódnak megfelelően. Bekapcsolt állásában csak 32kHz és 108 kHz között működik a vevő. Ez 96 kHz-ig tökéletesen megfelel. A 192 kHz-es jel vételéhez át kell állítani a bitet, amit csak szoftveresen lehet. Ha tehát az áramkör nem tartalmaz valamilyen mikroprocit, ami ezt megcsinálja, tehát hardver config módban van, akkor a 192 kHz-es jeleket nem tudja fogadni a CS8416. Még akkor sem, ha a katalógus lap első oldalán ezt nagy betűkkel hirdetik. Ugyan így működik a Wolfson WM8805-ös transcivere is. Az ezzel szerelt EBAY-es DAC modulok is csak 96kHz-ig fogadják az S/PDIF jelet.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Diy Dac

Szia Laci

A kis panel a relével ami a kimenetnél van az "némító" lenne ?

Szépek megint, igényesen összerakva  

CIROKL
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 55
Kapcsolat:

Diy Dac

Hozzászólás Szerző: CIROKL »

TDA1541 , egy másik kimeneti megoldás kipróbálása.

tannoy j303
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 137

Diy Dac

Hozzászólás Szerző: tannoy j303 »

Megy privát  mindjárt köszi

Szia

Az MKS  a digitális táp szürésnél jó nagyon 

Én ilyet szoktam 100 nF 63 V 10% MKS-2 RM2

Javítani javít szerintem sokat

De milyen dac ?
Rajz esetleg van ?

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Diy Dac

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz. Adott egy dac,elektrolit frissítés lesz benne,ennek okán felvetődött még a jelút körül levő 0,1uf kerámia kondik kiszórása is wima mkp2 5% és-vagy mks2 5% tipusokra.(Nem mindenhova fér az mkp.) Érdemes ezt meglépni hangminőség javulás okán? Kinti oldalakon azt írják bármi mkt vagy mkp  jobb, mint egy kerámiakondi a jelút körül ... megköszönöm a hozzáértők válaszát. Ez az mks2 is upgrade lehet hangban?    Köszi...

Szia

Az MKS  a digitális táp szürésnél jó nagyon 

Én ilyet szoktam 100 nF 63 V 10% MKS-2 RM2

Javítani javít szerintem sokat

De milyen dac ?
Rajz esetleg van ?

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”