Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Diy Subwoofer
Diy Subwoofer
Úgy gondoltam ide jobban illik, mint a saját rendszerről készült képek közé.
Szóval a DIY szubom I.:
Szub01.jpgSzub02.jpgSzub03.jpgSzub04.jpg
Szép merevítés
Hány kiló lett hangszóróval együtt? Gondolom nem táncol el
AVR: Marantz Cinema 30
Hangsugárzók: 5x JBL HDI-1600, 2x JBL Stage XD-5, 2x Arendal 1723 2S
Forrás: HTPC, Audio-Technica AT-LP5
Diy Subwoofer
Nem sikerül lemodellezni a Scanspeak 30w4558T+30w-0-00-00 páros doboz igényét.Tudna nekem segiteni valaki?Winisd nem akarja a paramétereket elfogadni sehogyan sem.
Próbáld az unibox-ot. Ha nem találod meg, akkor elküldöm. Az is jó és csak egy excel sheet az egész. Winisd-el próbáld úgy, hogy azokat az adatokat amiket származtathatsz más értékekből nem írod be, hanem hagyod, hogy a winisd kikalkulálja.
Diy Subwoofer
Köszönöm a válaszod!
Igazából erre lettem volna kiváncsi, hogy egy hozzáértő leírja itt a valóságot.
Ezt arra értem hogy előszeretettel használják ezt a sub sugárzót diyesek és megtámogatják sokszor 4-500 wattos erősítőkkel és örülnek maguknak hogy neves gyártók subjainál jobbat csináltak.
Nem értettem az egészet hogy egy csak 120watt-ott elviselő mélysugárzó ami igen érzéketlen hogy képes elviselni 4-500 watt rmst.
Közben utána járva láttam hogy van itt egy két komolyabb sugárzó ami igen hasonlít a 83017 tipusúra csak jobban terhelhető.Igaz azért már igen borsos árat érnek
.Pl: 830500 típusú Peerless 300watt-ot képes elviselni hosszútávon és 84.4dB az érzékenysége.Ehez már lenne értelme kicsit nagyobb erősítőt rakni.
Vagy a ScanSpeak kisértetiesen hasonló 30w4558T sugárzója ami 150watt folyamatos terhelhetőséget ad meg gyárilag amit 100orán át tesztelve határoztak meg.89dB érzékenységet ad meg 2.83v/1m ami ugye 1watt/1m-nél 86dB.Ezért is gondolkodok inkább ezzel.Kétszeres hangnyomásra képes mint a 83017 ugyanakkora teljesítményű erősítővel.Vagy a 830500 amit terhelni lehet mert elviseli.De miért fizessek 100ezer forintot egy sugárzóért ami tuti hogy minőségibb mint a 83017-es testvére vagy a 30w4558T de a max hangnyomás szintén a 30w4558T szintjén van.
Csak arra akartam rávilágítani nem olyan biztos hogy a komolyabb Svs-ekben B&K, XTZ subokban meg más gyártók subjaiba amire azt hisszük külsőre 83017 van valóban az is van benne.Az SVS-ekben biztos nem ez a tipus van.
elég kevés lenne hangnyomása egy ilyennel.
Érdekelne hogy ki mit ajánl amivel egy gyári sub hangnyomását el lehet érni 107-110dB mert ugye elég sok gyári egyszerűbb sub is képes erre.Dali concept sub konkrétan 110dB)
Nem csak szép pontos mélyeket szeretnék de hangnyomásba is érje el egy gyári sub szintjét.
30w4558T szimpatikusabb nekem mint 83017.És ugye kétszer nagyobb hangnyomásra is képes.
Javítsatok ki ha tévedek a fent leirtakkal kapcsolatban.
Biztos lehetsz benne, hogy az a típus van az SVS-ben. Nem csak ugyanúgy néz ki (ezt tapasztalatból mondom: itthon láttam elég közelről kettőt is), hanem régebben az oldalukon még le is írták, hogy ez a típus van benne kis módosítással (gondolom kértek egy SVS-es porvédőt ) Az XTZ is ugyanezt a típust használja. Amúgy volt egy régebbi specifikációja is ennek a sugárzónak. Amikor én vettem, akkor még csak az előzetes speckó volt meg és 175W volt ami most 120W és zenei terhelhetőséget is feltüntettek (350W).
Én a Yamaha YST-SW800-as típusát váltottam le, azért abban volt szusz rendesen, de ezzel a Peerless sugárzóval jobb eredményt értem el. És akkor még csak 1 volt
Diy Subwoofer
Szuper írhatnál paramétereket,és mivel hajtod?
Ez egy zárt hangsugárzó 35Hz Fb-vel, és kb. 25 Hz az átvitele -6dB-en. A doboz űrtartalma 88 l, ami a kártolt gyapjú csillapítás miatt cca 92 liternek felel meg. Az anyaga 18 mm vtg. MDF, a hangszóró fogadására 45 mm vastag fa került alkalmazásra. A fa kapott még 10 mm vastag forgácslemezt, ami által a hangszóró süllyesztése lett megoldva. A hangszóró Rockford Fosgate P1S4-12 tipusú.
A meghajtás jelenleg a Krell KAV 400xi preout kimenetéről táplált Behringer CX2310 aktív váltó szubkimenete után kötött Pioneer VSX D1011 házimozi erősítővel történik.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Diy Subwoofer
Szuper írhatnál paramétereket,és mivel hajtod?
Diy Subwoofer
III.
Diy Subwoofer
II.
Diy Subwoofer
Úgy gondoltam ide jobban illik, mint a saját rendszerről készült képek közé.
Szóval a DIY szubom I.:
Diy Subwoofer
Nem sikerül lemodellezni a Scanspeak 30w4558T+30w-0-00-00 páros doboz igényét.Tudna nekem segiteni valaki?Winisd nem akarja a paramétereket elfogadni sehogyan sem.
Diy Subwoofer
Köszönöm a válaszod!
Igazából erre lettem volna kiváncsi, hogy egy hozzáértő leírja itt a valóságot.
Ezt arra értem hogy előszeretettel használják ezt a sub sugárzót diyesek és megtámogatják sokszor 4-500 wattos erősítőkkel és örülnek maguknak hogy neves gyártók subjainál jobbat csináltak.
Nem értettem az egészet hogy egy csak 120watt-ott elviselő mélysugárzó ami igen érzéketlen hogy képes elviselni 4-500 watt rmst.
Közben utána járva láttam hogy van itt egy két komolyabb sugárzó ami igen hasonlít a 83017 tipusúra csak jobban terhelhető.Igaz azért már igen borsos árat érnek
.Pl: 830500 típusú Peerless 300watt-ot képes elviselni hosszútávon és 84.4dB az érzékenysége.Ehez már lenne értelme kicsit nagyobb erősítőt rakni.
Vagy a ScanSpeak kisértetiesen hasonló 30w4558T sugárzója ami 150watt folyamatos terhelhetőséget ad meg gyárilag amit 100orán át tesztelve határoztak meg.89dB érzékenységet ad meg 2.83v/1m ami ugye 1watt/1m-nél 86dB.Ezért is gondolkodok inkább ezzel.Kétszeres hangnyomásra képes mint a 83017 ugyanakkora teljesítményű erősítővel.Vagy a 830500 amit terhelni lehet mert elviseli.De miért fizessek 100ezer forintot egy sugárzóért ami tuti hogy minőségibb mint a 83017-es testvére vagy a 30w4558T de a max hangnyomás szintén a 30w4558T szintjén van.
Csak arra akartam rávilágítani nem olyan biztos hogy a komolyabb Svs-ekben B&K, XTZ subokban meg más gyártók subjaiba amire azt hisszük külsőre 83017 van valóban az is van benne.Az SVS-ekben biztos nem ez a tipus van.
elég kevés lenne hangnyomása egy ilyennel.
Érdekelne hogy ki mit ajánl amivel egy gyári sub hangnyomását el lehet érni 107-110dB mert ugye elég sok gyári egyszerűbb sub is képes erre.Dali concept sub konkrétan 110dB)
Nem csak szép pontos mélyeket szeretnék de hangnyomásba is érje el egy gyári sub szintjét.
30w4558T szimpatikusabb nekem mint 83017.És ugye kétszer nagyobb hangnyomásra is képes.
Javítsatok ki ha tévedek a fent leirtakkal kapcsolatban.
Diy Subwoofer
Kérdésem a következő lenne:
Tervezek egy diy aktív subot készíteni.
Erősítő modul egy eredetileg Sitronik VP200-as modul (nagyobb canton subok meghajtására használják) ami 200watt rms tisztán és 32,5hz-en 4dB bass boost-tal rendelkezik(nagy táppal).Ehez nézelődők egy subwofeert,peerless xxls 835017 a kiszemelt első körben meg scan speak 30w4558T.
A kérdésem az lenne hogy a peerless 120 wattja és 83,5 dB érzékenysége elég lenne-e hangnyomás szempontjából?Zárt subot szeretnék.Kérdés kb mennyi lehet a max hangnyomás ebben a kombóban és mi az a doboz méret ahol zártként elég mélyre lemegy(zenére kell elsősorban de moizra is használnám ha már van)
Vagy van esetleg ebben az árban jobb alternatíva?
Honnan tudok beszerezni ilyen hangszórókat?
Ha 83dB érzékenységű hangsugárzót 100wattal hajtod, a maximális hangnyomás egy méterről süketszobában: 83dB+10*lg(100)=83+20=93 dB
De nem 1 méterről hallgatjuk őket, így a távolság duplázása a hangintenzitás negyedére csökkenését vonja maga után, ami 10lg(0.25)=-6 dB
Így, 2 méteres távolságból reális becslés a 93dB-6dB= 87dB Lakószobában a reflexiók miatt kicsit többre számíthatsz. Semmi sincs ingyen. A minél kisebb alsó freki oltárán áldozzák fel az érzékenységet.
Hogy milyen mélyre megy, mekkora dobozban, az szemben áll a terhelhetőségével.
Minél nagyobb a doboz, annál mélyebb a lesugározható alsó határfrekvencia, azonban növekszik a membránkitérés, romlik az impulzusválasz, és hamarabb éri el az Xmax-ot, vagyis keresni kell egy neked megfelelő kompromisszumos térfogatot, amibe még a szobaakusztika, és a hallgatandó műfaj is közrejátszik.
http://www.ari-acoustics.de/30W4558T-Subwoofer
http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=7749
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Diy Subwoofer
Kérdésem a következő lenne:
Tervezek egy diy aktív subot készíteni.
Erősítő modul egy eredetileg Sitronik VP200-as modul (nagyobb canton subok meghajtására használják) ami 200watt rms tisztán és 32,5hz-en 4dB bass boost-tal rendelkezik(nagy táppal).Ehez nézelődők egy subwofeert,peerless xxls 835017 a kiszemelt első körben meg scan speak 30w4558T.
A kérdésem az lenne hogy a peerless 120 wattja és 83,5 dB érzékenysége elég lenne-e hangnyomás szempontjából?Zárt subot szeretnék.Kérdés kb mennyi lehet a max hangnyomás ebben a kombóban és mi az a doboz méret ahol zártként elég mélyre lemegy(zenére kell elsősorban de moizra is használnám ha már van)
Vagy van esetleg ebben az árban jobb alternatíva?
Honnan tudok beszerezni ilyen hangszórókat?
Diy Subwoofer
Kínából jönne. Ugyanaz igaz rá mintha ez Egyesült Államokból rendelnél, azaz áfa köteles lesz. Egyébként nem világos a hirdetésből, hogy van burkoló panel hátul vagy olyan csupasz mint a képeken?
Diy Subwoofer
Sajnos lemaradtam róla.
Diy Subwoofer
Diy Subwoofer
Sziasztok,nem tud valaki egy címet ahol sal sub 250-es erősítőt lehet vásárolni.
Köszi
http://www.hobbielektronika.hu/apro/apro_46271.html
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Diy Subwoofer
Pedig milyen egyszerű...
Be kell szereznem egy villanymotort meg egy ledet
Diy Subwoofer
Pedig milyen egyszerű...
Ne keverjük!
Diy Subwoofer
BASH300 hozzászólások: http://www.parts-express.com/bash-300s- ... s--300-750
Diy Subwoofer
Ezek vajon milyenek lehetnek
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=300518
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=301044
Ezekkel nincs tapasztalatom. Az egyik hozzászóló szerint (a 320-as változatnál olvastam) brummos. Persze lehet, hogy csak neki jutott hibás darab. mert egy másik hozzászóló ezt nem jegyezte meg. Én a nagyobbra szavaznék, viszont a megadott jel-zaj viszony átlagon alulinak mondható, ha pontos az adat.
Diy Subwoofer
Ezek vajon milyenek lehetnek
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=300518
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=301044
Diy Subwoofer
Valaki tudna segíteni a beszerzésben?
Én rendeltem már tengeren túlról (ruhát, egyéb kütyüket) és minden megérkezett eddig.Van egy virtuális bankkártyám, azzal szoktam fizetni (erstés), amin alapból 1 forintos limit van. Szerintem szerezz be egy hasonlót. Plusz nekem ez a kártya össze van kombinálva egy paypal account-al, így azon keresztül is lehet fizetni, ami elég biztonságos.
A beszerzésben sajnos segíteni nem tudok, nekem is ugyanúgy működne mint neked, vagyis online megrendelném és fizetném.
A tengeren túli vásárlásról amit érdemes tudni:
-Kb 4 hét míg megérkezik és általában nyomon követhető a csomag (egy ilyen cuccnál szinte biztos, hogy kapsz tracking number-t).
-Itthon áfát kell fizetni, bizonyos összeg felett pedig vámot is (22 és 150 euró között 27% áfa terhel, plusz lehúznak még egy kicsivel vámkezelés címén ami nekem legutóbb 1500 forint volt. 150 euró felett vám is terheli az árut.).
-Amint beérkezik az országba az áru kapsz egy levelet a postától, hogy vámkezelés alá esik a portékád. Ekkor igazolnod kell a vásárlást számlával és az átutalás kivonatával (Az online kiállított számlát is elfogadják és általában netbankon keresztül tudsz a tranzakcióról kivonatot készíteni és még a paypal-ban is látszik az átutalás. Én ezeket adtam át a postának és megfelelt nekik). A számlakivonatból látják mennyit fizettél, abból konvertálnak forintba majd kiszámolják mennyi áfa (esetleg vám) terhel. Ezt az összeget a kézhezvételkor kell megfizetni.
Tehát mint látod nem lehetetlen külföldről beszerezni semmit, csak a fenti procedúrát kell lejátszani. Sok szerencsét hozzá!
Európán belül még elérhető a Hypex által gyártott erősítő modulok. Sajnos elég drágák, de abban biztos lehetsz, hogy legalább EU-n belül nem húznak lesz áfával
Diy Subwoofer
Valaki tudna segíteni a beszerzésben?
Diy Subwoofer
http://www.ebay.com/bhp/plate-amplifier
Alternatívaként.
Ez valóban jó. Ha nem tévedek van egy 500-as párja is. Itt is kapható (USA): https://www.parts-express.com/cat/subwo ... ifiers/332