Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11061
- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
A párhuzamos ellenállás, egész biztos nem megoldás.
Milyen problémád van ezzel a megoldással?
Hangsugárzó építés
Arra voltam kíváncsi, hogy jól gondolkodtam-e a váltóval, ránézésre fujj borzasztó/ez nem szólhat jól,vagy nem vészes kategória. Pl. a baffle steppel kapcsolatban hogy értetted a "tisztességest"? Párhuzamos ellenállás az 1mHval, és játszani vele?
Ilyenformán nem ítélek meg hangsugárzót. Kevés az információ, hogy "normális" véleményt lehessen mondani. A párhuzamos ellenállás, egész biztos nem megoldás. Erre is lehet találni több lehetséges megoldást. Keresgélj a neten.
Hangsugárzó építés
De akkor, hol van a probléma, ami miatt esetleg változtatni kell?
Arra voltam kíváncsi, hogy jól gondolkodtam-e a váltóval, ránézésre fujj borzasztó/ez nem szólhat jól,vagy nem vészes kategória. Pl. a baffle steppel kapcsolatban hogy értetted a "tisztességest"? Párhuzamos ellenállás az 1mHval, és játszani vele?
Hangsugárzó építés
Na pont ezért kérdeztem, azt gondoltam erre fogsz gyanakodni. Az a hupli a magas átvitelében van, doboztól függetlenül, szerintem nem az él a probléma.
De akkor, hol van a probléma, ami miatt esetleg változtatni kell?
Hangsugárzó építés
Baskiria.png
Na pont ezért kérdeztem, azt gondoltam erre fogsz gyanakodni. Az a hupli a magas átvitelében van, doboztól függetlenül, szerintem nem az él a probléma.
Hangsugárzó építés
A doboz él diffrakciót melyik részről lehet leolvasni?
Hangsugárzó építés
Ettől féltem...
A doboz furnérozásán nem gondolkodtál?
Vagy be van szakadva az egyik oldala?
Képet rakhatnál fel, esetleg az edész folamatról is
Hangsugárzó építés
Én egy "normálisan" működő BS konpenzációt javasolnék. Illetve, a keresztezési frekvencia feljebb vitelét a dobozél okozta diffrakció miatt. A mélyhangszóró, szerintem engedné. Ennél a kapcsolásnál maradva lehet, hogy rontani kellene az aluláteresztő szűrő jóságán.
A BS kompenzációt a 200hz alatti régió alacsonyabb szintje miatt javaslod? Azért kérdezem, mert pont azzal küzdök, hogy csökkentsem a mélyek szintjét, az előző váltóval elég erős befőttesüveg hatást sikerült létrehoznom. Szerintem csak a mérésem miatt tűnik most kevésnek az a régió, de megpróbálok este kapuzás nélkül mérni, és beteszem azt a szimulációba.
A doboz él diffrakciót melyik részről lehet leolvasni?
Hangsugárzó építés
Tiszteletem! Egy 9 literes dobozban lévő Tannoy M1 és XT25SC kombináción ügyködök. Jelen pillanatban egész szépen szól, a mérés igazolja a szimulációt.Ti mit változtatnátok?Én egy "normálisan" működő BS konpenzációt javasolnék. Illetve, a keresztezési frekvencia feljebb vitelét a dobozél okozta diffrakció miatt. A mélyhangszóró, szerintem engedné. Ennél a kapcsolásnál maradva lehet, hogy rontani kellene az aluláteresztő szűrő jóságán.
Hangsugárzó építés
Tiszteletem! Egy 9 literes dobozban lévő Tannoy M1 és XT25SC kombináción ügyködök. Jelen pillanatban egész szépen szól, a mérés igazolja a szimulációt.Ti mit változtatnátok?
Hangsugárzó építés
Ezt írd meg a Sonus Faber-nek is.
Dehogy írom, még a végén megtudják, hogy eddig tévúton jártak.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
Hangsugárzó építés
"Csak" valódi fából én nem készítenék hangdobozt. Nem arra való. Bútornak tökéletes.
Ezt írd meg a Sonus Faber-nek is. Szerintem ha dióból megépítik, biztosan jó lesz, ha már tömör fa, akkor csakis dió jöhet számításba, különösen ha van bőven.
Hangsugárzó építés
Ez teljesen igaz, viszont, ha figyelembe vesszük ezt a tényt: Dió pl. korlátlanul áll rendelkezésre valamint cseresznye, akkor nyugodtan bele lehet vágni. Lehet, hogy nem is munka az alkotónak, hanem inkább szórakozás. Nem biztos, hogy rosszabb lesz a hangja, inkább másabb. Akár tetszhet is a hallgatónak. Főleg, ha olyan JM Lab dobozról van szó, amiből kvázi sok darab van. Akár pénzzé is lehet tenni az elkészült kabinetet, ha nem jön be a hangja egy bizonyos zenei műfajra.
"Csak" valódi fából én nem készítenék hangdobozt. Nem arra való. Bútornak tökéletes.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
Egy hangsugárzónál elég meghatározó a korpusz milyensége, legtöbb esetben a tervezési koncepció fontos része. Az a helyzet, hogy azért egy JM Lab már az a kategória amit komolyan terveznek. Ebből következik ha változtatsz valamit akkor másképp is fog szólni.
Ez teljesen igaz, viszont, ha figyelembe vesszük ezt a tényt: Dió pl. korlátlanul áll rendelkezésre valamint cseresznye, akkor nyugodtan bele lehet vágni. Lehet, hogy nem is munka az alkotónak, hanem inkább szórakozás. Nem biztos, hogy rosszabb lesz a hangja, inkább másabb. Akár tetszhet is a hallgatónak. Főleg, ha olyan JM Lab dobozról van szó, amiből kvázi sok darab van. Akár pénzzé is lehet tenni az elkészült kabinetet, ha nem jön be a hangja egy bizonyos zenei műfajra.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Hangsugárzó építés
Egy hangsugárzónál elég meghatározó a korpusz milyensége, legtöbb esetben a tervezési koncepció fontos része. Az a helyzet, hogy azért egy JM Lab már az a kategória amit komolyan terveznek. Ebből következik ha változtatsz valamit akkor másképp is fog szólni.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- Pikehunter
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Hangsugárzó építés
Egy hangsugárzónál elég meghatározó a korpusz milyensége, legtöbb esetben a tervezési koncepció fontos része. Az a helyzet, hogy azért egy JM Lab már az a kategória amit komolyan terveznek. Ebből következik ha változtatsz valamit akkor másképp is fog szólni. Feltehetőleg rosszabbul. Ezért én nem ajánlom új doboz készítését. Ha mégis, akkor arra kellene törekedni, hogy nem csak méretekben, de felhasznált anyagokban és technológiában is a leghasonlóbbat használni.
Ettől féltem...
Hangsugárzó építés
De ha Apámnak azt mondom, hogy MDF-el kell dolgozzon akkor elzavar, valami tömör valódi fára gondoltam, méretén nem változtatnék, kiszámolta azt már a mérnök. Dió pl. korlátlanul áll rendelkezésre valamint cseresznye, de a cseresznye szín nem illene az enteriőrbe, bár ha jól tudom cseresznyéből szoktak dobozokat készíteni. Dió milyen lehet?
Egy hangsugárzónál elég meghatározó a korpusz milyensége, legtöbb esetben a tervezési koncepció fontos része. Az a helyzet, hogy azért egy JM Lab már az a kategória amit komolyan terveznek. Ebből következik ha változtatsz valamit akkor másképp is fog szólni. Feltehetőleg rosszabbul. Ezért én nem ajánlom új doboz készítését. Ha mégis, akkor arra kellene törekedni, hogy nem csak méretekben, de felhasznált anyagokban és technológiában is a leghasonlóbbat használni.
- Pikehunter
Hangsugárzó építés
Ugyanabból! Ugyanolyat!
De ha Apámnak azt mondom, hogy MDF-el kell dolgozzon akkor elzavar, valami tömör valódi fára gondoltam, méretén nem változtatnék, kiszámolta azt már a mérnök. Dió pl. korlátlanul áll rendelkezésre valamint cseresznye, de a cseresznye szín nem illene az enteriőrbe, bár ha jól tudom cseresznyéből szoktak dobozokat készíteni. Dió milyen lehet?
Hangsugárzó építés
Sziasztok, kaptam egy komolyabb álló sugárzót (jm lab), viszont esztétikailag tragédia... Hangja tetszik, most is egy jm lab monitort hallgatok. (Lehet fikázni,de nincsenek extra igényeim, meg van egy másik költséges hobbim. ) Édesapám asztalos (régivágású, akit kiver a víz a faforgácslaptól, mellesleg hatalmas blues rajongó ) Váltót, drivereket megtartanám esetleg egy átkábelezès. A kérdés milyen fából lenne érdemes új dobozt csinálni neki? Segìtségeteket előre is köszönöm!Ugyanabból! Ugyanolyat!
- Pikehunter
Hangsugárzó építés
Sziasztok, kaptam egy komolyabb álló sugárzót (jm lab), viszont esztétikailag tragédia... Hangja tetszik, most is egy jm lab monitort hallgatok. (Lehet fikázni,de nincsenek extra igényeim, meg van egy másik költséges hobbim. ) Édesapám asztalos (régivágású, akit kiver a víz a faforgácslaptól, mellesleg hatalmas blues rajongó ) Váltót, drivereket megtartanám esetleg egy átkábelezès. A kérdés milyen fából lenne érdemes új dobozt csinálni neki? Segìtségeteket előre is köszönöm!
Hangsugárzó építés
Szia!
A legegyszerübb ha az eredeti dobozt veszed alapul.Az erősitő részét hogy tervezed megoldani?
Erősítőnek ezt gondoltam: http://www.ebay.com/itm/290661304412?ss ... 1423.l2649
Van egy "rég elfeledett" Bose Acousticmass AM5-ös passzív mélysugárzóm, amit bevetnék, hogy legyen legalább egy kis mély tartomány is. Illetve az erősítő és a számítógép (esetemben Macbook Pro) közé egy usb-s DAC-ot raknék. Tudom, hogy va számos más megoldás, de én szeretném építeni. Viszont 5-8cm-es hangszóróknál nagyobbat nem akarok. A JBL-eket meg nem dobnám kukába.
Hangsugárzó építés
Sziasztok,
abban szeretném kérni a véleményeteket, tanácsotokat, hogy egy tönkrement JBL Duet 2.0 hangsugárzóból érdemes e építeni fadobozos sugárzókat? A számítógép mellett tökéletesen meg voltam elégedve a hangjával, de sajnos tönkrement az erősítő része és mivel már nem garanciális, kukába kellene dobnom. A hangszórók viszont működnek tökéletesen, ezért gondoltam, h építenék nekik két kisebb dobozt, mert a hangjukkal meg vagyok elégedve (számítógép mellé!). Az utóbbival kapcsolatban lenne még az a kérdésem, hogyha elviszem a hangszórókat beméretni, hogy pontosan milyen paraméterei vannak, akkor tudok e azokkal az adatokkal megfelelő méretű dobozt építeni nekik? Vagy egyszerűen nézzem meg, hogy milyen térfogatú a gyári doboz és ahhoz mérten építsek? Köszönöm előre is...
Szia!
A legegyszerübb ha az eredeti dobozt veszed alapul.Az erősitő részét hogy tervezed megoldani?
Hangsugárzó építés
Sziasztok,
abban szeretném kérni a véleményeteket, tanácsotokat, hogy egy tönkrement JBL Duet 2.0 hangsugárzóból érdemes e építeni fadobozos sugárzókat? A számítógép mellett tökéletesen meg voltam elégedve a hangjával, de sajnos tönkrement az erősítő része és mivel már nem garanciális, kukába kellene dobnom. A hangszórók viszont működnek tökéletesen, ezért gondoltam, h építenék nekik két kisebb dobozt, mert a hangjukkal meg vagyok elégedve (számítógép mellé!). Az utóbbival kapcsolatban lenne még az a kérdésem, hogyha elviszem a hangszórókat beméretni, hogy pontosan milyen paraméterei vannak, akkor tudok e azokkal az adatokkal megfelelő méretű dobozt építeni nekik? Vagy egyszerűen nézzem meg, hogy milyen térfogatú a gyári doboz és ahhoz mérten építsek? Köszönöm előre is...