Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás
Leírom, mielőtt belekezdenék a témába, hogy NEM értek a hangszórók/hangfalak igazi tuningjához, mert az elektronika világában mozgolódom.
Egy egyszerű lemezkosaras mély-közép hangszóró apró módosítását készítettem el és kíváncsi lennék a hozzáértők véleményére. A mod alapvető célja a lemezkosaras hangszóró oldal lemezeinek a merevítése lett volna - utólag! Azt reméltem tőle, hogy főleg középsávban csökkennek a rezgések és ezért jobb hangot kapok.
Várom a véleményeket.
Üdv: TJ.
Üdv!
Végül jobb lett a hang? Bár szerintem, a nemkívánatos rezonanciák, nem itt kritikus értékűek.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3123
Leírom, mielőtt belekezdenék a témába, hogy NEM értek a hangszórók/hangfalak igazi tuningjához, mert az elektronika világában mozgolódom.
Egy egyszerű lemezkosaras mély-közép hangszóró apró módosítását készítettem el és kíváncsi lennék a hozzáértők véleményére. A mod alapvető célja a lemezkosaras hangszóró oldal lemezeinek a merevítése lett volna - utólag! Azt reméltem tőle, hogy főleg középsávban csökkennek a rezgések és ezért jobb hangot kapok.
Várom a véleményeket.
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Mint az üzenőfalon is írtam:nagy szerencséd lesz, ha ehhez a dobozhoz találsz valamit.A google is csak 1 épkézláb találatot hoz rá.Asszem a harmadik az.
http://lmgtfy.com/?q=universum+pyramide+2
Igen ez a bajom vele pedig szerintem kár érte.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6566
Sziasztok!
Van egy Universum pyramide 2 hangfalpáram.
Sajnos a hangszóróit barkácsmesterek kicserélték másikakra, szeretnék olyan hangszórókat szerezni bele, amik gyárilag is voltak benne.
Azt hiszem a mély és a közép gyári, a két magas meg az alattalévő nem is tudom milyen kategóriába tartozó hiányzik.
Nem találok semmiféle leírást, de még csak ilyen eladó hangfalat sem, magyarországon, hogy esetleg kérdezni tudjak valakitől.
Segítséget szeretnék kérni a pontos típus megtalálásában esetleg a beszerzésében.
További szép napot!
Mint az üzenőfalon is írtam:nagy szerencséd lesz, ha ehhez a dobozhoz találsz valamit.A google is csak 1 épkézláb találatot hoz rá.Asszem a harmadik az.
http://lmgtfy.com/?q=universum+pyramide+2
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sziasztok!
Sajnos a hangszóróit barkácsmesterek kicserélték másikakra, szeretnék olyan hangszórókat szerezni bele, amik gyárilag is voltak benne.
Azt hiszem a mély és a közép gyári, a két magas meg az alattalévő nem is tudom milyen kategóriába tartozó hiányzik.
Nem találok semmiféle leírást, de még csak ilyen eladó hangfalat sem, magyarországon, hogy esetleg kérdezni tudjak valakitől.
Segítséget szeretnék kérni a pontos típus megtalálásában esetleg a beszerzésében.
További szép napot!
További szép napot!
- Denonavr
- Fórumlakó

- Értékelés: 277
Van egy "felesleg" LX-44-em, mivel a párja a center , szerintem azon elkezdem tesztelgetni apránként az alkatrész cseréket, ha számottevő lesz a javulás, akkor megcsinálom a többivel is, ha nem akkor "csak" egy hangfalba fektetett tuningot buktam.
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC, SMSL SU-1
Ha az atc-s honlapon lévő árakkal számolgatok (pl. Mundorf), akkor kb. annyiba kerülne a tuning (kondik, ellenállások cseréje+ kábelezés) munkadíj nélkül, mint amennyiért a dobozokhoz hozzájutottam
Lehet, hogy csak a magas elött lévő kondit kellene cserérélned már az is sikat javít a hangon, nem is kell hozzá szakember elegendő egy forrasztópáka is
- Denonavr
- Fórumlakó

Szia!
Az erre fordítandó pénz mennyiségét gondolt át jól! Nehogy csalódás érjen!
Ha az atc-s honlapon lévő árakkal számolgatok (pl. Mundorf), akkor kb. annyiba kerülne a tuning (kondik, ellenállások cseréje+ kábelezés) munkadíj nélkül, mint amennyiért a dobozokhoz hozzájutottam
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC, SMSL SU-1
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Ha már szóba került a váltó, itt egy kép. Ehhez viszont már szakember kellene...
Szia!
Az erre fordítandó pénz mennyiségét gondolt át jól! Nehogy csalódás érjen!
-
Vendég
Ha már szóba került a váltó, itt egy kép. Ehhez viszont már szakember kellene...
Az ellenállásokat meg a kondikat érdemes kicserélni. A tekercseket is érdemes lenne megmérni, ha kell egymáshoz igazítani őket.
- Denonavr
- Fórumlakó

- béres-jános
- Fórumlakó

- Értékelés: 298
Üdv ismét !
Szerintetek hozna érezhető javulást, ha az alábbi hangfalbelsőbe belenyúlnék. Arra gondoltam, hogy gyári kábelezést kicserélném ugyanolyanra, mint amivel az erősítőtől kapják a hangot a hangfalak (inakustik star 1,5 mm2). A sarus csatlakozások helyett forrasztásokat alkalmazva persze. A gyári kb 0,75-1 mm2 keresztmetszetű vezeték, nem tűnik valami nagy számnak. Tudom az inkustik sem az, de a gyárinál biztosan jobb.
Köszönöm előre is!
Szia!
Biztos hogy hozna változást!!De amint látom egy kis váltó tuningal még többet ki lehetne hozni belőle!!!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Üdv ismét !
Szerintetek hozna érezhető javulást, ha az alábbi hangfalbelsőbe belenyúlnék. Arra gondoltam, hogy gyári kábelezést kicserélném ugyanolyanra, mint amivel az erősítőtől kapják a hangot a hangfalak (inakustik star 1,5 mm2). A sarus csatlakozások helyett forrasztásokat alkalmazva persze. A gyári kb 0,75-1 mm2 keresztmetszetű vezeték, nem tűnik valami nagy számnak. Tudom az inkustik sem az, de a gyárinál biztosan jobb.
Köszönöm előre is!
Biztosan javulást fog hozni a hangban, én a helyedben kicserélném a belső csillapítást is gyapjúra.
- Denonavr
- Fórumlakó

Üdv ismét !
Köszönöm előre is!
- Audiomaster
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 3
Sikerült nekem is,egy esztétikailag helyenként hibás (furnér leválás ) Clarus -t jó minőségű műbőrrel beborítani,szerintem nem rossz.Ha esetleg érdekelne valakit a dobozok,írjon:)
KÉPEK
-
Vendég
Ideig-óráig.
Nem tudom meddig bírta volna, de szerintem nem lett volna gond vele, még pár évig ment.. Aztán egy házibuli lett a veszte a doboznak..
Én már javítottam pl olyan hibával Orion hangfalat...
Ideig-óráig.
- menyet1333
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 6
Nagyon gáz ez a Clarus kókányia.
Lehet nem éri meg sokat rákölteni.
A furnér igen kényes jószág!
Ehhez hasonló hibák akkor szoktak megjelenni, ha a doboz sugárzó hőnek van kitéve /lehet ez tűző nap is/, vagy a rostok között "feszültség" alakul ki és idővel valaminek engedni kell. Illetve a gyatra minőségű öreg lakk is besegíthet a folyamatba.
-
Vendég
Én már javítottam pl olyan hibával Orion hangfalat, hogy néha elhallgatott a mély vagy torz volt, majd végleg elnémúlt.
A bevezető szál tört meg a membránnál tőbe. A porvédőt leszedtem és az alatta lévő kb 1cm huzalhoz hozzáforrasztottan egy másikat, egész a forrfülekig. Erre a célra tökéletes volt a forraszanyag eltávolításra használt "harisnya".
Másik érdekes eset, a nappaliban lévő kis monitor dobozom hangszórója rezonált néha. Szétszedtem, a magas sugárzó kábele pont belógott a mély kosarának a kivágásán és nekiverődött a membrán..
Keresni kell valakit, aki meg tudja vizsgálni, adott esetben bontani is a hangszórót.
- Denonavr
- Fórumlakó

Én még nem láttam "fáradásból" eredő "lazulást".
Egyébként csak egy ötlet volt, mert találkoztam már többször ilyennel.
Szerintem annak kicsi az esélye, hogy valaki, a pár mondatos (nem túl szakszerű) leírásod alapján, megmondja a tuttit.
Még az is előfordul a kevésbé gyakorlott szemmel, hogy bár előtte van a hangszóró, jól látja, mégsem jön rá azonnal a hibára.
Sajnos ennél "szakszerűbben" nem tudom leírni.
- elektrorudi
- Fórumlakó

- Értékelés: 150
Azt úgy értettem, hogy találkoztam már olyan hangszóróval, aminek nem volt elég feszes ez a vezetéke, lazább volt a kelleténél, és a membrán mozgásával neki ütődik annak. Gondolom előfordulhat ez olyankor, ha le lett forrasztva a csatlakozóról ez a vezeték, és visszaforrasztásnál túl sok lett ráhagyva, ami elfáradhat egy idő után, laza lesz. De ha a bevezető szál el lenne törve, akkor nem is szólna mindig, nem?
Én még nem láttam "fáradásból" eredő "lazulást".
Egyébként csak egy ötlet volt, mert találkoztam már többször ilyennel.
Szerintem annak kicsi az esélye, hogy valaki, a pár mondatos (nem túl szakszerű) leírásod alapján, megmondja a tuttit.
Még az is előfordul a kevésbé gyakorlott szemmel, hogy bár előtte van a hangszóró, jól látja, mégsem jön rá azonnal a hibára.
Nekem is hasonló problémám lenne, bár zenehallgatás közben egyáltalán nem jelentkezik.
Castle Durham I dobozom egyik mélyközepét, ha picit benyomom (halk zenehallgatást közben term.) akkor torzít kissé.
Mintha súrlódna vmi. Lehet hogy a lengőcséve? Javítható?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Szerintem többesélyes, nem csak a kivezetőszál lehet.
- Denonavr
- Fórumlakó

Arra gondolok, hogy el van törve a bevezető szál. Lehet, hogy pont a tövében.
A "kilazuláson" nem tudom mit értesz?
Azt úgy értettem, hogy találkoztam már olyan hangszóróval, aminek nem volt elég feszes ez a vezetéke, lazább volt a kelleténél, és a membrán mozgásával neki ütődik annak. Gondolom előfordulhat ez olyankor, ha le lett forrasztva a csatlakozóról ez a vezeték, és visszaforrasztásnál túl sok lett ráhagyva, ami elfáradhat egy idő után, laza lesz. De ha a bevezető szál el lenne törve, akkor nem is szólna mindig, nem?