Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Aircirc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 45

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Aircirc »

Dobok en is egy merest,ez is 150 Hz tol , smoothing 1/6 dB:

atesz007
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 26

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: atesz007 »

Hirtelen ezeket sikerült mérni (a hangsugárzók kb 30cm-re vannak a faltól, méréskor is a helyükön voltak):

1. 1m-ről 150Hz-től indulva, 12db simítással:

2.  1m-ről 30Hz-től indulva, 12db simítással:

2.  3m-ről 30Hz-től indulva, 12db simítással, mögöttem fal, ez a hallgatási pozíció:

atesz007
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 26

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: atesz007 »

Hali!
Felbuzdulva ezen a mérős témán gyorsan én is összedobtam egy mikrofont. MCE-4000 egyenlőre erősítő nélkül a laptop mic bemenetére dugva. A forrás laptop Behringer UCA202-vel. Valami ilyesmi lett volna a cél ill. ezt a kreált váltóval így kellene kinéznie (a neten fellelhető mérésekből kiindulva):

Aircirc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

En is pont igy tudom.

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Barkács »

En azon csodalkozom hogy meg most is tobb Revelatort latok gyar dogozban mint illuminator mehy-kozepet.Lehet biztosra akarnak menni ezert hasznalnak jol bevalt oreg rokat..  Sajna nekem még nem volt szerencsém használni őket de több helyen olvastam hogy az új széria nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket mármint hogy felülmúlja az előző Relevator szériát(itt elsősorban a mélyközepekre gondolok)nem is beszélve a jóval magasabb árról.

Aircirc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

En azon csodalkozom hogy meg most is tobb Revelatort latok gyar dogozban mint illuminator mehy-kozepet.Lehet biztosra akarnak menni ezert hasznalnak jol bevalt oreg rokat..

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Valóban nem elegendő egyetlen frekiátviteli görbe ahhoz, hogy megjósolható legyen egy hangsugárzó várható minősége. Azonban ha a tengelyirányú (on-axis) átvitel nem egyenes és egyenletes akkor megette a fene az egészet, más tulajdonságokat nem is érdemes vizsgálni. Az egyenes on-axis átvitel ugyanis alapvető (de nem elégséges) feltétele a transzparens (neutrális) vagy mondhatjuk jó hangminőségnek.
A számból vetted ki a szót!

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: kalmi »

sokat gondolkodtam honapokig es scan speak lett,minden dyer ezt halgatta es nekem is ez tetszett!!
Azért az SS-en túl is van élet hidd el!

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: bege »

Valóban nem elegendő egyetlen frekiátviteli görbe ahhoz, hogy megjósolható legyen egy hangsugárzó várható minősége. Azonban ha a tengelyirányú (on-axis) átvitel nem egyenes és egyenletes akkor megette a fene az egészet, más tulajdonságokat nem is érdemes vizsgálni. Az egyenes on-axis átvitel ugyanis alapvető (de nem elégséges) feltétele a transzparens (neutrális) vagy mondhatjuk jó hangminőségnek.
Igazad van! Erről a témáról, a Stereophile tesztelői is tanakodtak egy pár éve. Akkor is érdekes volt! 

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Erről lehet vitázni. A feltevésed alapvetően igaz, de önmagában nem elegendő. De ezt nyilván Te is tudod. Elegendő csak megnézni egy azon gyártó olcsóbb, illetve egy jóval drágább modelljét. Várhatóan a hasonló lesz az átvitel jelleggörbéje, aztán mégis több minden lejön arról, ami a felvételen van. A transzparencia, meg elsősorban nem szimplán átvitel kérdése.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: memme »

Szia!

Azért én is javasolnék egy ellenőrző mérést még akkor is ha teljesen meg vagy elégedve a dobozzal.
Az emberi fül és agy csodás dolog még a vacak átvitelű doboz hoz is képes alkalmazkodni.
Természetesen ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet meghallani az egyenletlen átvitelt és egyéb hibákat egy hangfal esetében csak ha huzamosabb ideig és csak azt a dobozt hallgatod akkor az lesz számodra az etalon. 

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nem hinnem hogy valtoztatnek valamin is!! a felvetelek????nem nagy durranas!!!

Vendég

Hangsugárzó építés

megadtam majdnem minddent ehhez az osszeallitashoz.A gyartok elmehetnek!!

Vendég

Hangsugárzó építés

Hol az összefüggés? Engem nem háborítottál fel. Nem teljesen értem.
sokat gondolkodtam honapokig es scan speak lett,minden dyer ezt halgatta es nekem is ez tetszett!!

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

csak hallom bege.kinaban ilyet nem tudnak!!!Jól van!

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

bocs hogy ekkora felhaborodast keltettem.nincs csalad es gyerek!Hol az összefüggés? Engem nem háborítottál fel. Nem teljesen értem.

Vendég

Hangsugárzó építés

Miből gondolod, hogy utálnak? És kicsodák? Egyébként miből szűröd le, az árán kivül, hogy az adott hangszóró jó-e, illetve ahhoz az alkalmazáshoz alkalmas?
csak hallom bege.kinaban ilyet nem tudnak!!!

Vendég

Hangsugárzó építés

bocs  hogy ekkora felhaborodast keltettem.nincs csalad es gyerek!Ez a magas fantasztikus,!A melykozep is az !.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

tudom hogy utalnak sokan,de filleres driverekbol olyan hang is jon ki!!lehet szepiteni itt a temat ,parasztvakitas!!!Miből gondolod, hogy utálnak? És kicsodák? Egyébként miből szűröd le, az árán kivül, hogy az adott hangszóró jó-e, illetve ahhoz az alkalmazáshoz alkalmas?

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

....csak az egyenes átvitelű hangsugárzóval lehet kb. azt hallani ami a felvételen van. Sokan azt gondolják, hogy micsoda transzparens rendszerük van....Erről lehet vitázni. A feltevésed alapvetően igaz, de önmagában nem elegendő. De ezt nyilván Te is tudod. Elegendő csak megnézni egy azon gyártó olcsóbb, illetve egy jóval drágább modelljét. Várhatóan a hasonló lesz az átvitel jelleggörbéje, aztán mégis több minden lejön arról, ami a felvételen van. A transzparencia, meg elsősorban nem szimplán átvitel kérdése.

Vendég

Hangsugárzó építés

tudom hogy utalnak sokan,de filleres driverekbol olyan hang is jon ki!!lehet szepiteni itt a temat ,parasztvakitas!!!

Vendég

Hangsugárzó építés

ez a teszt nem azt jelenti hogy a svans annyira rossz,a tobbit meg sem emlitik,tehat a tobbi egy .........

Vendég

Hangsugárzó építés

svans 806 b  9000r rmb, az en dyi dobozom kerult 12000rmb,

Vendég

Hangsugárzó építés

meg szoba johetett volna hivi m 806 b ,ezt hallgattam ,olcsobb lett volna ,de nem ezt valasztottam! jol tettem!
ez a svans egyik legdragabb doboza.(nem nagyker  arra gondoltam)

Vendég

Hangsugárzó építés

szerencsere van egy bolt,ahol thiel,sonus faber,mcintosh.,focal ....rendszerek vannak bekotve sajnos nem hozzaertok dolgoznak ott ezert  a multkori latogatasomon csalodtam.de ha alul maradnek egy sokmillios rendszer elleneben az sem zavarna igazan  amikor futok haza hogy minnel elobb bekapcsoljam a rendszert,hat az jelent nekem valamit!!!

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”