Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Az extrém magasnak mondható jóság Qt=1,1 nem kizárt. Ezek ilyesmik voltak ha jól emlékszem. Kizárólag zárt dobozba....
Az Fs=77 kicsit magasnak tűnik, de ebben lehet mérési pontatlanság. Mivel mérted? Szinusszal, vagy fehér zajjal?
Egy PC-re telepített jelgenerátor programmal (DaqGen) mértem, a weboldalon javasolt módon. A DVM kijelzőjén egyértelműen látszott a feszültség maximum. Lehet hogy nagyobb reflektáló felületek pl. asztallap meghamisították a mérést? Holnap újra mérem felfüggesztett hangszóróval is...
Hangsugárzó építés
letezhet az hogy cirka 12ora alatt bejarodjanak a driverek?mert olyan hangot kaptam hogy a dg rendszer elmehet valahova!!en meg ilyet nem hallottam!!
No ez az ami kizárt.
Hangsugárzó építés
Sziasztok szakik!
Először is gratulálok a fórumon látott szebbnél-szebb alkotásokhoz!!! A képeket nézegetve látszik, hogy ti aztán tényleg komolyan veszitek ezt a szép hobbit!
Én még csak NAD3020i és HECO Argon30 párosnál tartok, hasonlóan nívós hangsugárzók (és majd erősítők) építése egyenlőre távlati cél. Viszont most megtenném az első lépést. Nemrég hozzám került két muzeális hangszóró: BEAG HX125-8. Biztosan mosolyt fakaszt most többek arcára, de szeretném megmenteni őket az enyészettől és úgy gondolom első nekifutásra jó lesz. Valami kis egyszerű, kicsit retró jellegű két utas monitor készülne velük. A hangszórók TS paramétereit többször megmértem. Sajnos még nincs hangfrekvenciás voltmérőm így maradt a Metex. Viszont a mért rezonancia-frekvencia máris jóval magasabb mint az egykori adatlapján feltüntetett 60Hz-es érték. Mit gondoltok reálisak lehetnek ezek az értékek? A neten nagyon kevés infót találtam róla.
http://cruisher.digitaltrip.hu/beag/Bea ... alogus.pdf itt nézz körül...
Hangsugárzó építés
Az extrém magasnak mondható jóság Qt=1,1 nem kizárt. Ezek ilyesmik voltak ha jól emlékszem. Kizárólag zárt dobozba....
Az Fs=77 kicsit magasnak tűnik, de ebben lehet mérési pontatlanság. Mivel mérted? Szinusszal, vagy fehér zajjal?
Hangsugárzó építés
Sziasztok szakik!
Először is gratulálok a fórumon látott szebbnél-szebb alkotásokhoz!!! A képeket nézegetve látszik, hogy ti aztán tényleg komolyan veszitek ezt a szép hobbit!
Én még csak NAD3020i és HECO Argon30 párosnál tartok, hasonlóan nívós hangsugárzók (és majd erősítők) építése egyenlőre távlati cél. Viszont most megtenném az első lépést. Nemrég hozzám került két muzeális hangszóró: BEAG HX125-8. Biztosan mosolyt fakaszt most többek arcára, de szeretném megmenteni őket az enyészettől és úgy gondolom első nekifutásra jó lesz. Valami kis egyszerű, kicsit retró jellegű két utas monitor készülne velük. A hangszórók TS paramétereit többször megmértem. Sajnos még nincs hangfrekvenciás voltmérőm így maradt a Metex. Viszont a mért rezonancia-frekvencia máris jóval magasabb mint az egykori adatlapján feltüntetett 60Hz-es érték. Mit gondoltok reálisak lehetnek ezek az értékek? A neten nagyon kevés infót találtam róla.
- elektrorudi
- V.I.P.

- Értékelés: 150
Hangsugárzó építés
Miért fontos ez? Ez csak egy átviteli görbe... nem a hangsugárzó tényleges frekvencia átvitele, tól-ig. A lényeg rajta van az ábrán szerintem.
Bocs, nem nekem volt fontos. Nem én írtam oda.
Hangsugárzó építés
Nézd meg a Trym-et.
http://seas.no/index.php?option=com_con ... &Itemid=41
1,6 kHz-nél keresztezik, és sima másodrendű váltót alkalmaznak egy szívókörrel kiegészítve, amit a 4,5 kHz-es rezonanciára hangoltak.
http://seas.no/images/stories/diykits/p ... r_trym.pdf
Gondolom a te 3 utas konstrukciódban maximum 1 kHz-ig használod a hangszórót. Ehhez szerintem felesleges negyedrendű váltó, de még talán a szívókör is lehagyható lenne egy másodrendű esetén is.
Az összes létező verziót kipróbáltam de sehogy sem akart egy rendes fázisátvitel összejönni a dóm középpel.Kivéve az elsőrendü váltót de ott meg nagyon beleszóltak egymás dolgába.A negyedrendüvel minden a helyére került külön szívókör sem kell így alkatrészben nincs benne több csak máshol.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
letezhet az hogy cirka 12ora alatt bejarodjanak a driverek?mert olyan hangot kaptam hogy a dg rendszer elmehet valahova!!en meg ilyet nem hallottam!!
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Azert az erosito cserevel varok egy kicsit,a magasok kezdenek megnyilni,megvarom mi lesz a vege.egyre jobb es jobb!!
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Szepen sikerult ! Ha mar az kissebb atomeromuvekrol van szo, szerintetek egy NAD C370-et mire lehet lecserelni ,ami nem rug millio-s osszegek -re,megis erezhetoen tobbet nyujt?
Jano vigyazz mert egyesek szerint meg a csavar anyaganak osszetetele is megvaltoztatja a hangot,meg a csavar fejenenek konikus kialakitasa is..
Az en valaszom audio gd precision 1 integrallt
Ha a fulem nem csal lehet hamarosan nekem is ez lesz,a csoves meg megy a csoveseknek
Hangsugárzó építés
Szepen sikerult ! Ha mar az kissebb atomeromuvekrol van szo, szerintetek egy NAD C370-et mire lehet lecserelni ,ami nem rug millio-s osszegek -re,megis erezhetoen tobbet nyujt?
Jano vigyazz mert egyesek szerint meg a csavar anyaganak osszetetele is megvaltoztatja a hangot,meg a csavar fejenenek konikus kialakitasa is..
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Igen, az SS ilyen!
Cserébe atomerőművet kell elé kötni.
A megszokott potiallason picit kellett feljebbtekerni,bejaratasi szakaszban nem jeleskedik reszletesseg teren,de minden masban torony magasan ver egy hasonlo aru gyari dobozt.
Hangsugárzó építés
mi az az ss??valami neonaci dolog?
A magasba a csavarok gagyi facsavarok,elszamoltam magam,most unnep van itt,jovo heten lesznek szep sotet imbuszcsavarok.Kiraboltak mult heten ezert a foto minosegeert elnezest.Egy olcso mobillal fenykepeztem.
SS -> Scan Speak
Egyébként grat hozzá!
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Dobjal fel egy fotot! Mi lett vegul SS, ha igen, akkor miert csodalkozol hogy kicsi es megis nagy?
mi az az ss??valami neonaci dolog?
A magasba a csavarok gagyi facsavarok,elszamoltam magam,most unnep van itt,jovo heten lesznek szep sotet imbuszcsavarok.Kiraboltak mult heten ezert a foto minosegeert elnezest.Egy olcso mobillal fenykepeztem.
Hangsugárzó építés
Dobjal fel egy fotot! Mi lett vegul SS, ha igen, akkor miert csodalkozol hogy kicsi es megis nagy?
Igen, az SS ilyen!
Cserébe atomerőművet kell elé kötni.
Hangsugárzó építés
Sikerult megepitenem a parjat is,talan 3 oraja megy,eloszor a frissen forrasztott doboz picit le volt maradva de mostanra teljesen egyforman szolnak.Nem ehhez a hanghoz voltam szokva, de ilyenre vagytam.Honnan jon ez a rengeteg tiszta mely,elkepeszto.
Kis doboz telt melyekkel.Hogy lehet ez?
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Sikerult megepitenem a parjat is,talan 3 oraja megy,eloszor a frissen forrasztott doboz picit le volt maradva de mostanra teljesen egyforman szolnak.Nem ehhez a hanghoz voltam szokva, de ilyenre vagytam.Honnan jon ez a rengeteg tiszta mely,elkepeszto.
Kis doboz telt melyekkel.Hogy lehet ez?
Hangsugárzó építés
Sajátságos a frekvencia átvitel megadásuk: 28Hz - 25kHz.
Ezeken a pontokon kb. 20dB-t esik a jelszint (kb. tizedére) 1 kHz-hez képest. Azaz, a teljesítmény kb. 1/100-ra. Hmmm...
Vagy rosszul értelmezem?
Miért fontos ez? Ez csak egy átviteli görbe... nem a hangsugárzó tényleges frekvencia átvitele, tól-ig. A lényeg rajta van az ábrán szerintem.
- elektrorudi
- V.I.P.

- Értékelés: 150
Hangsugárzó építés
Nézd meg a Trym-et.
1,6 kHz-nél keresztezik, és sima másodrendű váltót alkalmaznak egy szívókörrel kiegészítve, amit a 4,5 kHz-es rezonanciára hangoltak.
Gondolom a te 3 utas konstrukciódban maximum 1 kHz-ig használod a hangszórót. Ehhez szerintem felesleges negyedrendű váltó, de még talán a szívókör is lehagyható lenne egy másodrendű esetén is.
Sajátságos a frekvencia átvitel megadásuk: 28Hz - 25kHz.
Ezeken a pontokon kb. 20dB-t esik a jelszint (kb. tizedére) 1 kHz-hez képest. Azaz, a teljesítmény kb. 1/100-ra. Hmmm...
Vagy rosszul értelmezem?
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Nézd meg a Trym-et.
A Trym-en anno gondolkodtam, hogy megépítem.. Inkább a magas miatt aggódtam, hogy nem kevés e oda a 12dB/oktáv.. Oké, hogy jó az a magas..
A Seas kitek közül a Bifrost tetszik..
Hangsugárzó építés
Nézd meg a Trym-et.
Hangsugárzó építés
Ez az Exel monitor az első ahol negyedrendü szűrőt használtam(csak a mély előtt)...
Pedig nem hiszem, hogy valóban szükség lenne rá.
Hangsugárzó építés
Bege nem a "kevés kondik és ellenállások" megrögzött híve!
Érdekes dolog ez mert eddig én is a lehető legkevesebb alkatrészt próbáltam használni.Ez az Exel monitor az első ahol negyedrendü szűrőt használtam(csak a mély előtt)de megérte,imádom napi 3 óra zenehallgatás tv helyett.
Hangsugárzó építés
A HONGKONG-i Bege :-)
Bege nem a "kevés kondik és ellenállások" megrögzött híve!