Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Seas & Morel HLT
Seas & Morel HLT
12dB-nél meredekebbre gondolsz....?
Nem. Arra gondolok.
Nem kell a tölcsér szerintem.... Alkalmazz egy meredekebb váltót sima előlappal.
Seas & Morel HLT
Nem kell a tölcsér szerintem.... Alkalmazz egy meredekebb váltót sima előlappal.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Seas & Morel HLT
A meghallgatás jelen pillanatban is zajlik..... ....hihetetlen,hogy az az -5mm mennyit hozott a hangon.
Sokkal plasztikusabb,kontúrosabb lett az egész...egy leheletnyit csökkent a tölcsér által okozott közép-magas kiemelés,ezáltal a mély "több" lett...olyan simább lett az egész.
Ezek után,már tényleg csak a sima előlapra leszek kíváncsi..... ...ha nem lesz egyértelműen jobb,akkor a jelenlegi,rövid tölcséres kombinációval is elégedett leszek...
A meghallgatás jelen pillanatban is zajlik..... ....hihetetlen,hogy az az -5mm mennyit hozott a hangon.
Sokkal plasztikusabb,kontúrosabb lett az egész...egy leheletnyit csökkent a tölcsér által okozott közép-magas kiemelés,ezáltal a mély "több" lett...olyan simább lett az egész.
Ezek után,már tényleg csak a sima előlapra leszek kíváncsi..... ...ha nem lesz egyértelműen jobb,akkor a jelenlegi,rövid tölcséres kombinációval is elégedett leszek...
Seas & Morel HLT
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Ne káromkodj!
F.ullrange A.nd S.ubwoofer T.echnology.....
Seas & Morel HLT
Ne káromkodj!
F.ullrange A.nd S.ubwoofer T.echnology.....
Egyfajta F.A.S.T. kialakítást akarsz? Megpróbálni meglehet, de az A26, többet érdemel. De nyilván, ez semmit nem jelent.
Igen..... ....nem gondolom véglegesnek,de ha nagyot alakít maradhat. Egyébként a Morel-t imádom,úgyhogy bármi is történik,az marad.....
Seas & Morel HLT
Egyfajta F.A.S.T. kialakítást akarsz? Megpróbálni meglehet, de az A26, többet érdemel. De nyilván, ez semmit nem jelent.
Igen..... ....nem gondolom véglegesnek,de ha nagyot alakít maradhat. Egyébként a Morel-t imádom,úgyhogy bármi is történik,az marad.....
Seas & Morel HLT
Ne káromkodj!
Seas & Morel HLT
Melyik Fountek? Ha Morel irányított, ott más baj lehet. De várjuk ki a végét.
FR88EX......
Az irányítottságért én egyértelműen a tölcsért tartom felelősnek.....de most majd kiderül. A -5mm nagyjából 10%-ot jelent a tölcsér hosszából. Ha valóban ez az oka,akkor az biztosan hallható lesz....
Seas & Morel HLT
FR88EX......
Az irányítottságért én egyértelműen a tölcsért tartom felelősnek.....de most majd kiderül. A -5mm nagyjából 10%-ot jelent a tölcsér hosszából. Ha valóban ez az oka,akkor az biztosan hallható lesz....
Seas & Morel HLT
Ki kell azt dobni!
Ha sokat szórakozik,az lesz a vége...... .....ez az utolsó lehetősége,hogy megemberelje magát. Aztán repül....
Akkor jön a sima előlap.....és bepróbálom a Fountek-et is...
A hangja egyébként jó....nem húz semerre.Csak erősen irányított.Ez bizonyos felvételeken nagyon zavaró....a tér sem alakul kis rendesen.
Seas & Morel HLT
Ki kell azt dobni!
Ha sokat szórakozik,az lesz a vége...... .....ez az utolsó lehetősége,hogy megemberelje magát. Aztán repül....
Akkor jön a sima előlap.....és bepróbálom a Fountek-et is...
A hangja egyébként jó....nem húz semerre.Csak erősen irányított.Ez bizonyos felvételeken nagyon zavaró....a tér sem alakul kis rendesen.
Seas & Morel HLT
Ki kell azt dobni!
Bréking nyúúúúúúúz!
Közelebb kerültem a megoldáshoz.....egész pontosan 5mm-el....
Hogyan értem el ezt a hatalmas előrelépést....? Kivettem a plexi távtartót a magassugárzó és a tölcsér közül.
Ezáltal a tölcsér "rövidebb" lett,amitől én az irányítottság csökkenését remélem. Sajnos meghallgatni még nem volt alkalmam,de amit sikerül beszámolok róla.....
Seas & Morel HLT
Bréking nyúúúúúúúz!
Közelebb kerültem a megoldáshoz.....egész pontosan 5mm-el....
Hogyan értem el ezt a hatalmas előrelépést....? Kivettem a plexi távtartót a magassugárzó és a tölcsér közül.
Ezáltal a tölcsér "rövidebb" lett,amitől én az irányítottság csökkenését remélem. Sajnos meghallgatni még nem volt alkalmam,de amit sikerül beszámolok róla.....
Seas & Morel HLT
Majd felszögelek egy ilyet a tetejére....
XXX_SpeakeroctoganMI.jpg
Ezen persze nem 5-en vannak, hanem 10-en. A test egy dodekaéder, vagyis 12 oldala van, alul és felül viszont nincs hangszóró, így marad 10. Ha trükkösen kihagyunk még egy hangszórót, akkor lehet 3-at-3-at sorba, majd ezeket párhuzamosan kötni, így visszakapjuk a szabványos impedanciaértéket.
A 3 hangszórónak az a fő baja, hogy ha párhuzamosan kötöd őket, akkor az eredő névlegesen is 2,66 ohm lesz 8 ohmos hangszórók esetén is, ami nagy valószínűséggel túlterheli a félvezetős végfokot. Csövesnél még csak-csak elmegy.
Sorosan kötve 3 hangszórót meg túl nagy az eredő impedancia, halkan szól a láda.
Vegyesen kötözgetve pedig lesz egy, amelyik nagyobb teljesítményt vesz fel, mint a másik kettő, és ez az egy megy tönkre először.
Nem akarok ilyen dobozt tervezni, de igazad van a négy szerencsésebb, igazi omni lenne.
Seas & Morel HLT
Nem akarok ilyen dobozt tervezni, de igazad van a négy szerencsésebb, igazi omni lenne.
Seas & Morel HLT
A több az nem elég, a páratlan számúakkal van mindig baj, ha 3 vagy 5 van belőlük.
Seas & Morel HLT
Keresgess a neten, biztosan találsz olyan hangsugárzót, amiben több azonos hangszórót alkalmaznak, és amilyen mázlista vagy ott lesz a váltó rajza is.
A több az nem elég, a páratlan számúakkal van mindig baj, ha 3 vagy 5 van belőlük.
Seas & Morel HLT
És hogyan kösse őket? Sorba? Párhuzamosan? Vegyesen?
Keresgess a neten, biztosan találsz olyan hangsugárzót, amiben több azonos hangszórót alkalmaznak, és amilyen mázlista vagy ott lesz a váltó rajza is.
Esetleg kábellel...? Na jó,csak poénkodom....nem terveztem ilyesmit. De mindenképpen kipróbálom a Fountek+Seas felállást.
Seas & Morel HLT
Esetleg kábellel...? Na jó,csak poénkodom....nem terveztem ilyesmit. De mindenképpen kipróbálom a Fountek+Seas felállást.
Seas & Morel HLT
Tegyél be hármat belőle, egy szembe, kettő harminc fokra oldalra
Seas & Morel HLT
Na pont ez az ami nem megy neked.....
Az információt használni tudni kell.
Seas & Morel HLT
Seas & Morel HLT
Seas & Morel HLT
Nekem? Semmi, nincsenek munkaköri kötelességeim, nem kapok premizálást érte. :DD Minden hozzászólásom abszolút önzetlen.