Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Pont azért akarom tömíteni, mert nem bízom a lemezkosárban, egy vékony csíkon fekszik csak fel. A kosár külső éle mindenképp érintkezni fog a dobozzal.
Most állok neki bitumenezni a belsejét..
Az a jó ha érintkezik, és közvetlenül, de tudod mit , próbáld ki !
Hangsugárzó építés
Lenne egy kérdésem. Hogy lehet az, hogy van egy JMLab Focal dobozom, nincs benne semmi trükk mint keresztmerevítés, ferde előlap, bitumenezés, vizszintesen egymástól elcsúsztatott mély-magas, a doboz sima pozdorja, mégis baromi jól szól. Mennyit számítanak ezek a dolgok? Inkább a jó hangszórók miatt lesz valami jó, és ha egy vacak dobozba különösebb odafigyelés nélkül szórom bele akkor is jól fog szólni vagy érdemes a végletekig reszelgetni meg túltervezni valamit doboz-merevítés ügyben?
Viszonyítás kérdése.. Kinek mi a baromi jó..
Hangsugárzó építés
... Elrontja a hangot!
... de úgy, hogy a végén nem lehet megjavítani ...
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Hangsugárzó építés
Lenne egy kérdésem. Hogy lehet az, hogy van egy JMLab Focal dobozom, nincs benne semmi trükk mint keresztmerevítés, ferde előlap, bitumenezés, vizszintesen egymástól elcsúsztatott mély-magas, a doboz sima pozdorja, mégis baromi jól szól. Mennyit számítanak ezek a dolgok? Inkább a jó hangszórók miatt lesz valami jó, és ha egy vacak dobozba különösebb odafigyelés nélkül szórom bele akkor is jól fog szólni vagy érdemes a végletekig reszelgetni meg túltervezni valamit doboz-merevítés ügyben?
Hangsugárzó építés
Kell alá tömítés..
Nem kell. Elrontja a hangot!
Hangsugárzó építés
@tibi, reszletezned kicsit hogyan lakkoztal hogy ilyen szep egyenletes matt feluletet kaptal,milyen lakkot hasznaltal ,koszonom!
Hangsugárzó építés
Ez tényleg jó, csak nem a Morelhez, nem ilyen a kosár kialakítása. Valaki írta, hogy ne tegyél alá semmit, és szerintem sem, hacsak nem zárt dobozt építettél. Tehetsz viszont a negatív perembe alulról öntapadós bitumenlemezt, vágsz megfelelő szélességű csíkokat, megmelegíted hajszárítóval, és kitöltöd a peremet a csíkokkal.
Pont azért akarom tömíteni, mert nem bízom a lemezkosárban, egy vékony csíkon fekszik csak fel. A kosár külső éle mindenképp érintkezni fog a dobozzal.
Most állok neki bitumenezni a belsejét..
Hangsugárzó építés
Ez is jó megoldás, meg kéne hallgatni az eredményt.
Most összerakom szivaccsal a dobozt, aztán egyre inkább játszok a gondolattal, hogy lesz egy új doboz a mostani helyett, az lehet ilyen lesz.
Ez tényleg jó, csak nem a Morelhez, nem ilyen a kosár kialakítása. Valaki írta, hogy ne tegyél alá semmit, és szerintem sem, hacsak nem zárt dobozt építettél. Tehetsz viszont a negatív perembe alulról öntapadós bitumenlemezt, vágsz megfelelő szélességű csíkokat, megmelegíted hajszárítóval, és kitöltöd a peremet a csíkokkal.
Hangsugárzó építés
Szerintem nem is az a fontos, hogy "mit", hanem hogy "hogyan"?
Ez is jó megoldás, meg kéne hallgatni az eredményt.
Most összerakom szivaccsal a dobozt, aztán egyre inkább játszok a gondolattal, hogy lesz egy új doboz a mostani helyett, az lehet ilyen lesz.
Hangsugárzó építés
Egyébként, melyik hangszórópárból építesz?
Köszi.
Morel MW168 és MDT 33.
Hangsugárzó építés
Én pl.az elektronikai készülékek csomagolására is használt fehér színü polifoam szerü anyagot szoktam használni kb.1-2mm vastag.Ha jól tudom a laminált padlók alá is azt rakják csillapitásnak.
Igen, már be is szereztem ilyen anyagot 1mm-esben.
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Hangsugárzó építés
Hangszóró alá mit érdemes használni tömítőnek? Morel -ekhez nem adnak semmit.
Szerintem nem is az a fontos, hogy "mit", hanem hogy "hogyan"?
Hangsugárzó építés
Kell alá tömítés..Egyébként, melyik hangszórópárból építesz?Köszi.
Hangsugárzó építés
Kell alá tömítés.. Én pl.az elektronikai készülékek csomagolására is használt fehér színü polifoam szerü anyagot szoktam használni kb.1-2mm vastag.Ha jól tudom a laminált padlók alá is azt rakják csillapitásnak.
Hangsugárzó építés
Én azt javaslom, hogy ne rakj a hangszóró alá tömítést. Ha közvetlenül a dobozhoz csavarozod, akkor részletezőbb, feszesebb, megfogottabb, tisztább hangot kapsz. (hallgasd meg!) Gondolom Attila szépen megmunkálta a süllyesztést, biztos felfekszik normálisan a hangszóró.
Kell alá tömítés..
Hangsugárzó építés
Én azt javaslom, hogy ne rakj a hangszóró alá tömítést. Ha közvetlenül a dobozhoz csavarozod, akkor részletezőbb, feszesebb, megfogottabb, tisztább hangot kapsz. (hallgasd meg!) Gondolom Attila szépen megmunkálta a süllyesztést, biztos felfekszik normálisan a hangszóró.
Hangsugárzó építés
Terosztát, vagy Fideka néven emlegetett rugalmas tömítőt..
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Egy újabb fázissal, a felületkezeléssel is készen vagyok:
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Hangsugárzó építés
Egy másik doboz:
Az atc-s hangszóró-kiárusításon felbuzdulva, beszereztem két pár Fountek FR89EX hangszórót, gondolván PC-hez jó lesz...
Jó lett! Ügyes vagy!!!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Hangsugárzó építés
Kifejezetten jól néz ki a vörös csíkkal.
Gratulálok
Laci
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line
Hangsugárzó építés
Egy másik doboz:
Az atc-s hangszóró-kiárusításon felbuzdulva, beszereztem két pár Fountek FR89EX hangszórót, gondolván PC-hez jó lesz...
Az egyik párhoz már készítettem is dobozt a "Gleden-projekt" közepette, amolyan "unaloműzés" gyanánt
Több kép a galériában:
https://picasaweb.google.com/1025368267 ... ngszoroval
Tök jól néz ki.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Hangsugárzó építés
Jo,mar gondoltam eleg tolakodo voltam,mivel nem ismerjuk egymast.Valamikor fell kell szaladjak Pestre ,Roger Waters jegyekert,maj akkor ha tudom a datumot,szolok elore ,hogy egyeztessunk,koszonom!
Jo,mar gondoltam eleg tolakodo voltam,mivel nem ismerjuk egymast.Valamikor fell kell szaladjak Pestre ,Roger Waters jegyekert,maj akkor ha tudom a datumot,szolok elore ,hogy egyeztessunk,koszonom!
OK.
Hangsugárzó építés
Egy másik doboz:
Az egyik párhoz már készítettem is dobozt a "Gleden-projekt" közepette, amolyan "unaloműzés" gyanánt
Több kép a galériában:https://picasaweb.google.com/1025368267 ... ngszoroval