Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangfalállvány készítés házilag

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6324

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Mit érdemes állványba tölteni? Én homokot gondoltam vagy ólomsörétet. Tudtok valami helyet, ahol kisebb mennyiség is beszerezhető?
http://www.kvarchomok.hu/

http://www.kvarchomok.hu/Termeklista-2012-01-v.pdf

III szárazosztályozó termékek

Mozdonyhomok.
Én tőlük vettem anno még a Triangle Comete EX állványaiba.A 20 kg-os zsák volt vagy 700 ft.
Ha fém állványod lesz akkor célszerű betöltés előtt egy rosszabb tepsiben behajítani a sütőbe,hogy minden nedvesség kimenjen belőle-nehogy kikezdje a rozsda az állvány belső falát.Nem tapad össze,a rezonancia hatására szépen leülepedik és mindig tökéletesen kitölti az állvány belső falát.
Ólomsörétttel próbálkoztam (volna) én is, de mióta letiltották a vadászokat a saját kézzel való töltésről azóta lehetetlen vadászboltosoktól beszerezni.Ha meg búvársúlyokból akarod kiszedni rohadt drága lesz-ezen a körön már túl vagyok.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egykis sütőben történő szárítás és egyben fertőtlenítés azért nem árt neki!
Vettem kvarchomokot, olyat amit térkövek közé raknak.. 700ft volt..

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Ja, csak nehogy tényleg előjöjjön a kutyaszar, mikor már otthon öntöm bele
Egykis sütőben történő szárítás és egyben fertőtlenítés azért nem árt neki!

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: Acus »

Helló!

Szeretnék készíteni egy, az Usher RWS-729-hez nagyon hasonló kivitelű állványt.
Akinek van ilyen, ("vagy tud információt szolgáltatni a tartózkodási helyéről" :-), tudna segíteni a fa részek méreteinek megadásában?

Így néz ki:
allvany.jpg

Köszi,
- gbs. -

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... v%C3%A1ny/ Ez hasonlít-e? Ha igen, akkor privátban megtudjuk beszélni a részleteket.

Vendég

Homokbánya, kérsz egy szatyorral, vagy játszótér, homokozó, kutyaszar elszállításnak álcázva.
Ja, csak nehogy tényleg előjöjjön a kutyaszar, mikor már otthon öntöm bele

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Mit érdemes állványba tölteni? Én homokot gondoltam vagy ólomsörétet. Tudtok valami helyet, ahol kisebb mennyiség is beszerezhető?
Homokbánya, kérsz egy szatyorral, vagy játszótér, homokozó, kutyaszar elszállításnak álcázva.

Vendég

Mind1, ami van itthon, max az megy bele - liszt, cukor, csemperagasztó, rigips

Vendég

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: memme »

Érden a Bohács barkácsnál szoktam venni faanyagot.
Tömbösített bükk vagy tölgy
Pesten esetleg a Zatik ban tudnál érdeklődni.

Mindenféleképpen profi géppel vágd a fát darabokra mert ha van egy kis eltérés akkor nagyon ronda lesz.

Szia

gumibotsaska
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: gumibotsaska »

A kép alapján 25 mm-es lapokból van, a többi méretet már ki lehet sakkozni. 

Ja, persze, meg lehet saccolni, főleg, ha tudja az ember, hogy a talp 3cm vastag.
De ha valakinek megvan a pontos méret, akkor legalább ezen nem kell gondolkodni.

Ha viszont valaki tudja, hogy egy ilyen projekthez való bükk faanyagot hol érdemes beszerezni, arra az infóra még inkább szükségem lenne!
(A Zatik árait nézve ugyanis, már maga az anyag K drága lesz).

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

A kép alapján 25 mm-es lapokból van, a többi méretet már ki lehet sakkozni. 

gumibotsaska
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: gumibotsaska »

Helló!

Szeretnék készíteni egy, az Usher RWS-729-hez nagyon hasonló kivitelű állványt.
Akinek van ilyen, ("vagy tud információt szolgáltatni a tartózkodási helyéről" :-), tudna segíteni a fa részek méreteinek megadásában?

Így néz ki:

Köszi,
- gbs. -

Vendég

Ha ez ilyen egyértelmű lenne..! Mármint, hogy attól nem jó egy állvány vagy asztalka. A Soundorg asztalkáknál vagy a régi Linn fémállványoknál pl. elképzelni is nehéz rezonánsabbat.

Nem jó. Kong.

Vendég

Ytong téglát már próbált valaki hangfalállványnak?
A 60x25x30-ason gondolkodom. Lefesteném fekete zománcfestékkel...

Szerintem egyik tégla rosszabb, mint a másik. Nehéz, talán lehetetlen velük jó hangminőséget elérni.

Vendég

Nem jó. Kong. 0,5 a sűrűsége.  Ha már tégla, akkor  klinker -ha jó a hangsugárzó doboza. Ha nem, akkor meg olyan állvány a jó, amely pont ott nyel, illetve vezet, ahol erősen rezonál a doboz. lehet fa is fém is, fából  könnyebb jó dobozt készíteni. Homokkal/sóderrel töltött láda -jó, de nagy méretű, és pont az az előny vész el, ami a kisebb méretű monitorokra jellemző, a jó sztereo tér.
Megoldás: apró sóderes láda, de az előlapján 10cm vastag elnyelő anyag van, ami 500hz felett a visszaverődéseket elnyeli.
nem egyszerű szépen megoldani, az FTF (feleség tűrési faktor)-a elég alacsony... 

Külön zeneszobám van és az FTF amúgy sem gond, mert asszony is hallgatja..
A doboz: http://www.avx.hu/forum/index.php?app=c ... _id=208349
http://www.avx.hu/forum/index.php?app=c ... _id=208227

Nem tudom hol rezonál, de masszív darab..Majd a meghallgatás után okosabb leszek. Egyenlőre egy sound arts állványom van, de az pici lesz ehhez a dobozhoz.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5244

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nem jó. Kong. 0,5 a sűrűsége.  Ha már tégla, akkor  klinker -ha jó a hangsugárzó doboza. Ha nem, akkor meg olyan állvány a jó, amely pont ott nyel, illetve vezet, ahol erősen rezonál a doboz. lehet fa is fém is, fából  könnyebb jó dobozt készíteni. Homokkal/sóderrel töltött láda -jó, de nagy méretű, és pont az az előny vész el, ami a kisebb méretű monitorokra jellemző, a jó sztereo tér.
Megoldás: apró sóderes láda, de az előlapján 10cm vastag elnyelő anyag van, ami 500hz felett a visszaverődéseket elnyeli.
nem egyszerű szépen megoldani, az FTF (feleség tűrési faktor)-a elég alacsony... 

Vendég

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Ezzel kapcsolatban van Valakinek tapasztalata?
Vajon mennyi az űrtartalma 7.5Kg-nak?
  Atacama Atabites SMD-Z 7.5HD (7.5kg)http://www.cranfieldaudio.com/p-456-ata ... -75kg.aspx
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

fcs66
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: fcs66 »

Végre elkészültek 

- Magasságuk 40 cm.

- A lemezek 12 mm vastagságúak.

- Csövek 40 mm átmérőjűek, melyek kb 6 kg osztályzott 2-3 mm nagyságú kavics golyókkal lettek megtöltve.

- Kb. 18 kg/db súlyúak lettek.

Sajnos a képek elég gyenge minőségűek....

Állvány.jpg

Talp.jpg

Jó kis állvány lett! Gratulálok!

fcs66
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: fcs66 »

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mivel a teljes fórum végigolvasása után is mindig maradnak kérdéseim.
Hangfal állványt szeretnék készíteni a meglévő Atlantic Technology 1200 hangfalaimhoz. Ezek nem túl nagyok, viszont állítólag jó minőségű hangsugárzók, méretei: 165x160x270mm, 2,2 kg és 60cm magasra kell tennem.
Mit ajánlotok, inkább fából vagy inkább fémből kezdjek neki, és kell e ekkora hangfalaknak nehéz állvány? Ilyen falra-polcra szerelés nem igazán érdekel...

Köszi a segítséget!

Annyit érdemes tisztázni az elején, hogy különféle állványon más-más hangja lesz a hangsugárzódnak!
Ha a nyugodt, visszafogott hangot szereted, akkor érdemes a fából készült állványokkal kísérletezned. Ha a részletgazdag, megfogott, gyors hang az ideális számodra, akkor a merev, fémből készültek fognak bejönni.
Mivel kis dobozod van, én a nehéz, merev fémből készült állványt javaslom. A nehéz állvány segít a mély hangok testességében, a dinamikában, megfogottságban. A merevség a részletgazdagságban, ezáltal a nagyobb, hitelesebb térélmény kialakulásában.

Vendég

a csövek belsejét beton tölti ki.

Milyen megfontolásból?

.

tib72
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: tib72 »

60cm magas 25kg a csövek belsejét beton tölti ki.

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: dandesz »

2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mivel a teljes fórum végigolvasása után is mindig maradnak kérdéseim.
Hangfal állványt szeretnék készíteni a meglévő Atlantic Technology 1200 hangfalaimhoz. Ezek nem túl nagyok, viszont állítólag jó minőségű hangsugárzók, méretei: 165x160x270mm, 2,2 kg és 60cm magasra kell tennem.
Mit ajánlotok, inkább fából vagy inkább fémből kezdjek neki, és kell e ekkora hangfalaknak nehéz állvány? Ilyen falra-polcra szerelés nem igazán érdekel...

Köszi a segítséget!

Ha nincs asszony a háznál akkor tégla, közéjük meg gyurma. Olcsó és jó viszont nem túl esztétikus. Megpróbálok képet keresni a gyerekszobámról képet ha találok.

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

Mókás lehet a 10mm vastag vaslemezbe 40mm átmérőjű lyukakat vágni 
Vízsugaras vágóval ugyan lehet de akkor már vehet is magának egy gyári állványt mert annyiba fog kerülni mint a munkadíj.

Amúgy meg szerintem annyira nem gáz én sokkal rondában hegesztek 

Hát pedig nem olyan bonyolult,de lehet, hogy csak nekem, mivel közel áll hozzám az acél,ki lehet azt fúrni is ,de persze ha az embernek nincs ilyen kapcsolata persze úgy már nem egyszerű!A hegesztésről ne beszéljünk,az még közelebb áll hozzám!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”