Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: szamóca »

17R626A, 5,5cm-ről mérve a hangszóró közepén. Tudom, tudom, 50cm-ről kéne, de azért ez is így megmutatja miről van szó. egy 17 literes nettó dobozban van, ami 40Hz-re van kb. hangolva. Nincs rajta semmilyen szűrő, direktbe van kötve az erősítőre.

Hmm.. van egy kis eltérés.  1W  1m

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

repaharcos
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: repaharcos »

Igen ez az a revelator aminek megbirizgálták a közepét...mérni nincs lehetőségem, majd megteszi más.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Ez az aminek szétcseszték a középső részét?
Ha igen,ügyesen megoldottátok.

Azért egy mérésre kíváncsi lennék, hogy mennyit és milyen irányba módosult a hangja!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Végre elkészültek.."ilyen Scan Speak se fog minden utcán szembe jönni"..tudtommal teljesen egyedi hangszóró lett így a világon!!!!!
Ez az aminek szétcseszték a középső részét?
Ha igen,ügyesen megoldottátok.

Aircirc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 45

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Aircirc »

Nahat ilyen Revelator-okat sem lattam az biztos,kivancsi vagyok mi lesz belole,mik azok 18w-k?

baskiria
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: baskiria »

Eredetileg egy szélessávút rendeltem, ami ugyanez csak tölcsér van a porvédő helyén. Játszottam vele, de nekem nagyon hiányzott a magas belőle, pedig szépen felmegy 15k-ig. Megkérdeztem, hogy esetleg lehet-e ebből valahogy sima mezei hangszórót csinálni, pl. porvédő cserével, és azt a válszt kaptam, hogy nem ugyanaz a kettőnek a tekercse, úgyhogy egyszerűbb egy az egyben cserélni mint tuningolni. Egy ezressel volt több a cséve miatt a sima hangszóró darabonként, így a csere mellett döntöttem, és ezt kaptam. Amúgy a PP membránok nekem valamiért szimpatikusak, valahol olvasgattam is utána, hogy miért van meg minden membránanyagnak a tipikus "hangja", a rezonanciákkal és ezeknek az elnyelésével, tárolásával volt összefüggésben, és ott is arra jutottak, hogy a PP elég jó anyag ilyen szempontból.

Korrekt! És miért éppen ezt a típust választottad a 4 közül? 

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

17R626A, 5,5cm-ről mérve a hangszóró közepén.

Korrekt! És miért éppen ezt a típust választottad a 4 közül? 
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

baskiria
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

17R626A, 5,5cm-ről mérve a hangszóró közepén. Tudom, tudom, 50cm-ről kéne, de azért ez is így megmutatja miről van szó. egy 17 literes nettó dobozban van, ami 40Hz-re van kb. hangolva. Nincs rajta semmilyen szűrő, direktbe van kötve az erősítőre.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Ja es elfelejtettem ,ezt keszitettem mult nyaron:
Nagyon baba

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Végre elkészültek.."ilyen Scan Speak se fog minden utcán szembe jönni"..tudtommal teljesen egyedi hangszóró lett így a világon!!!!!
Az biztos, hogy egyedi! Kérdés milyen lesz a hangja?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

repaharcos
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: repaharcos »

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: memme »

Ngyon jó

Aircirc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Aircirc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Köszönöm a jókívánságokat!
Szeritem a jövő héten kész lesz a váltó. Utána egyeztetés kérdése a meghallgatás.
Egyébként Szigetszentmiklóson lakom.

Szerintem en is bejelentkeznem egy meghallgatasra,   csak meg kell lassam mikor van utam Pestre..persze ha lehet

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Ez így összességében nem hangzik rosszul, főleg, ha figyelembe vesszük az árát. 

Kíváncsi vagyok mit fogsz belőle építeni!

Egyébként Laci nekem is sokat segített régebben, kár hogy már nincs itt. Nekem kifejezetten hiányzik a szarkazmusa.  Ez nem vicc. Ha jól kérdeztél tőle, korrekt választ adott.   
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

baskiria
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Na jo nagy hulyesegeket irtam tegnap. A hangszoro 17R626A, a PP membranos. Az xmech nem +-, de 1-1,5centi kiterest siman csinal es nincsenek tulzott mechanikai zajok.

baskiria
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Red75: ezt holnap kifejtem... szerintem jo hangszoro, de mint mondtam amator vagyok. A szelzaja kicsi, ebbol a szempontbol jo. Atvitelt illetoen nekem van benne egy csunya emeles 1ktol 2kig, szerintem a gyari gorbe erosen atlagolt lehet es ott nem latszik annyira. Shalafi szerint a doboz miatt van, vagy nem jol merek. En meg nem tudom mit gondoljak, meg neki kell futnom parszor. Amugy az xmech brutalis, siman 1,5 centi +- es nem koppan le, minimalis zaj mellett, ez nagyon tetszik. Nagyon puha felfuggesztes. A ragasztasok szepek. A perem nem egy darabbol van hanem mintha egy csikbol lenne kornek osszeragasztva, kicsit latszik a toldas, en lefele forditva szereltem, igy nem feltuno. Szerintem jo hangszoro, de pl sosem hallottam hiviket ami azonos arkategoriaban is jatszik. Na ki is fejtettem :-)

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Lehet érdemes lesz neki mástól is tanácsot kérnie.
Eddig nem volt vele probléma, nekem is mindig segít ha valamit nem tudok.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

baskiria
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Atc: az fw146 a tbcg es a tn20 toletek szarmazik

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Üdvözlet!

Új vagyok ezen a fórumon, és szeretném megragadni az alkamat, hogy bemutatkozzam.

Üdv.
A srácok biztosan segíteni fognak.
Majd még ide is kukkants be:
  DIY hangfalépítésSeas Exotic monitor doboz építése
Hivi hangszórókkal épített hangsugárzók.
DIY hangdoboz KIT-ek

Itt meg épp egy nagyon komoly akcióról olvashatsz:
ATC Akciók!

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Üdvözlet!

Jelenleg egy Shalafi féle 17R626N

Egy szó mint száz üdvözlet mindenkinek!

Szia neked is!

Én egy megállapítással és egy kérdéssel kezdeném rögtön.:

Jé, egy létező személy, aki már látott közelről ilyen hangszórót!
Milyennek találod? Úgy értem ez sokunkat érdekel szerintem: érdemes ebből építeni szerinted?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Üdv. Neked is! Jó ezt az egészséges hozzáállást olvasni, reméljük sokáig megmarad.
Lehet érdemes lesz neki mástól is tanácsot kérnie.

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Üdv. Neked is! Jó ezt az egészséges hozzáállást olvasni, reméljük sokáig megmarad.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

baskiria
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Üdvözlet!

Új vagyok ezen a fórumon, és szeretném megragadni az alkamat, hogy bemutatkozzam.

Kb. általános iskolás korom óta érdekel minden, ami hangsugárzókkal, otthoni hifivel kapcsolatos, szerencsére az apám révén volt lehetőségem belekóstolni sok mindenbe az évek során, bár ő is a racionális és többnyire megfizethető vonalon mozgott, szóval a csodakábelek, tápkondícionálók, rendezett molekulaszerkezetű hangfaltüskék és szűz lányok vérével éjfélkor locsolt valamint csak az év bizonyos napjain és bizonyos szögből hallagható komponensek távol állnak tőlem. Építgettem is ezt-azt a magam rettentő amatőr módján az évek során, főleg mélynyomókat szobába és autóba, de két kisebb kétutas doboz is elkészült. Van, amit a gazdája azóta is használ, és van, ami félresikerült és levélnehezékként szolgál tovább, így útólag belegondolva nem is csoda.

A famunkát mindig is én végeztem, jellemzően MDFből dolgozva, ebben sokat segített, hogy mindenféle szükséges eszköz a rendelkezésemre állt, volt helyem és időm is gyakorolni. Elkészült sok különböző jellemzően gagyi hangszórókkal szerelt mélynyomó, egy HA15+DT99 kombóval hajtott polcdoboz (ez véletlenül jól sikerült), egy TVM 15-össel és DT25-el szerelt polcdoboz (ez a mellényúlás, levélnehezék), egy Pepperhorn, egy B3Nből álló 5.1 rendszer 5. része, és még sok félig kész dolog, ami most nem is jut már eszembe. Jelenleg egy Shalafi féle 17R626N és egy XT25 kombinációt próbálok életre kelteni, a polcon pedig dobozolást várva pihen 4db Tannoy M1, egy pár XT25SC, egy pár TN20, egy pár 25TBC/G és egy pár FW146. Az elmúlt fél évben vettem egy EMU Tracker Pre külső hangkártyát a mérésekhez, plusz egy WM61A kapszulát, hogy mégse "vakon" keljen építgetni, összeraktam a megfelelő impedancia mérő kábelt az ARTA-hoz, és megpróbáltam beszerezni minden fontosabb szakirodalmat és szoftvert, valamint valamilyen szinten megtanulni őket érteni és kezelni. Ha már töltöm az időm, ideje kicsit komolyabbra fordítani a dolgot

Sokat bújtam a magyar és külföldi fórumokat, és megpróbáltam sok mindennek utána olvasni amennyire időm engedte. Nagyon sok segítséget kaptam Shalafitól, ezúton is köszönet érte. Lenyűgözve nézem, hogy egyesek miket alkotnak itt, azt hiszem ezeket a szinteket sosem fogom megütni, de talán nem is ez a fontos. No, ez máris kicsit hosszúra sikerült! Egy szó mint száz üdvözlet mindenkinek!

fcs66
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: fcs66 »

Gabo01-nek: Aki megszokta a "nagy hangot", a kis hangugárzók hallgatása közben mindig hiányérzete van. Nekem már a tesóm Mezzo-Utopia méretü doboza is kicsi :-D
Már ő is gondolkozik egy nagy doboz építésén, amióta átjár hozzám zenét hallgatni. :-D

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”