Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Alkatrészboltok
Alkatrészboltok
OK, köszönöm! Megvan az irány... Sokat segítettetek!
Alkatrészboltok
Nono! Az ALPS-éknál a B a lin, és az A log karakterisztika.
Igaz, bocsánat, ezt benéztem.
Épp így néz ki, csak más van ráírva.
Lomex-ben találtsz ilyen kivitelűt, de Alps nincs, csak (valószínűsíthetően) gyengébb minőségű.
Továbbra is azt ajánlom, ha van elég hely az erősítőben, akkor inkább egy ilyet:
http://www.conrad.hu...ucts&pid=442771
Ja és persze azt is érdemes megnézni, hogy a szára megfelelő-e.
Alkatrészboltok
Köszönöm Uraim! Ebből is látszik, hogy sügér vagyok a témához. Ennyi van a potira írva: ALPS 100KBX2, alatta egy szám: 20311389. Kutatom tovább...
Épp így néz ki, csak más van ráírva.
Alkatrészboltok
Budapesten a Király utcai Ilyés & Társa elektronikai bolt évekkel ezelőtt megszűnt. Elköltöztek valahová a közelbe, mert egyszer a költözésük után valahogy elértem őket telefonon, de sajnos már nincs meg a telefonszámuk. Tud valaki róluk valamit, esetleg címet, telefonszámot? Ugyan ezt kérdezném a Mechanikai Művekről is. Pár éve még kaptam tőlük elektrolit kondenzátor katalógust. Vannak még, vagy megszűntek ők is, mert nem találok semmi infót róluk sem.
Alkatrészboltok
Az általad beírt "100kbx2" nem konkrét típusszám, csak annyit jelöl, hogy 100kOhm b-logaritmikus skálájú x2 (sztereo) potméter, szóval ezen belül még szűkíteni kellene a kört, mivel ez, ahogy láthattad is, akár csúszkás kivitelű is lehet.
Egy fénykép is sokat segíthet, viszont szerintem ez megfelelő lehet, ha helyileg befér:
http://www.conrad.hu...ucts&pid=442720
Nono! Az ALPS-éknál a B a lin, és az A log karakterisztika.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Alkatrészboltok
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem. Van egy Luxman LV-92 típusú erősítőm, melynek a Volume-potija cserére szorul. A poti típusa: ALPS 100kbx2. Természetesen klasszikus forgó potméterről van szó, de ha ezt a típusszámot beírom a google-ba, keverőpultba való csúszkás potit ad ki. Kerestem a gyártó honlapján, a conrad.hu-n de semmi. Az erősítő kb. 18-20 éves, de eszemben sincs megválni tőle, mert saját fülre modifikált. Van valami ötletetek, hogy honnan tudnék ilyen típusú hangerőszabályzót venni?
A megtisztelő segítő válaszokat előre is köszönöm!
Az általad beírt "100kbx2" nem konkrét típusszám, csak annyit jelöl, hogy 100kOhm b-logaritmikus skálájú x2 (sztereo) potméter, szóval ezen belül még szűkíteni kellene a kört, mivel ez, ahogy láthattad is, akár csúszkás kivitelű is lehet.
Egy fénykép is sokat segíthet, viszont szerintem ez megfelelő lehet, ha helyileg befér:
http://www.conrad.hu...ucts&pid=442720
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11042
- Kapcsolat:
Alkatrészboltok
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem. Van egy Luxman LV-92 típusú erősítőm, melynek a Volume-potija cserére szorul. A poti típusa: ALPS 100kbx2. Természetesen klasszikus forgó potméterről van szó, de ha ezt a típusszámot beírom a google-ba, keverőpultba való csúszkás potit ad ki. Kerestem a gyártó honlapján, a conrad.hu-n de semmi. Az erősítő kb. 18-20 éves, de eszemben sincs megválni tőle, mert saját fülre modifikált. Van valami ötletetek, hogy honnan tudnék ilyen típusú hangerőszabályzót venni?
Egy típusszám sokat segítene, de nézz körül ezek között, hátha...
http://www.ebay.com/...=item3cc2b1227f
Alkatrészboltok
Sziasztok!
- O_S
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
Alkatrészboltok
Lehet valahol Mo.-on Nichicon FG típusú elkót kapni?
Alkatrészboltok
Azért aki mindenképp építeni akar, mert elfoglaltságnak és szórakozásnak szánja saját örömére, annak jó alternatíva, mert ennyiért ilyen famunkát senki nem csinál meg, csak 3x ennyiért, a velejáró kompromisszum, hogy adottak a méretek, de ezek még változtathatók.
Alkatrészboltok
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy mennyi munkával jár, mire azokból az üres dobozokból rendes hangsugárzó lehet.
Erre írtam, hogy igaz
Beleillő hsz-k kiválasztása, akár beépítési méretre, akár literszámra gondolunk, a doboz átalakítások elvégzése, ha szükséges ( ami valószínű), vagy a gyári hsz-k felkutatása, ami megintcsak nem egy könnyű eset, nekem is ezeken jár az agyam, főleg annak tudatában, hogy amennyibe kerül a projekt, annyiért a használtpiacon már lehet válogatni és azok gyári dobozok, amik később eladás esetén könnyebben értékesíthetők.
Alkatrészboltok
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy mennyi munkával jár, mire azokból az üres dobozokból rendes hangsugárzó lehet.
Alkatrészboltok
Nehéz ügy azoknak a készleteknek a hasznosítása.
Igaz, gondolom eladni sem egy leányálom őket, de árban mindenképp jónak mondhatóak.
Alkatrészboltok
Én már voltam a raktárban sokszor, de nem sikerült megjegyeznem a készletet.
Ha bejutok én is raktározni fogok, a fejembe, aztán majd mesélek mi szépet és jót láttam, kivéve arról ami nekem kell, nehogy más vegye meg, mert irígy vagyok
Alkatrészboltok
Én már voltam a raktárban sokszor, de nem sikerült megjegyeznem a készletet.
Alkatrészboltok
Ilyen Bower van náluk ami ebben a kategóriában értelmes anyagokból van (de 16cm-es hsz-nak van kivágva), MDF+furnér és 11k/db, de még nem voltam a raktárban ott többféle van állítólag.
http://pic6.audiogon.com/cgi-bin/image? ... us-Tweeter
Alkatrészboltok
Ezt a dobozt szeretném megcsinálni de ha van készen valami hasonló akkor inkább megvenném
http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html
A hangszorók már megvannak
Alkatrészboltok
Én most nézegettem őket élőben, neten nincsenek fent, legalábbis a H2000-nél kaphatók, csak 3 db pici monitor, de van pl.: B&W CDM 7 doboz ez furnéros van a monitorja is, 11-16k-ig/darab van Canton álló Ergo 670 vagy legalábbis szerű 11k-ért, meg van Canton álló aminek az oldalában van a mély kialakítva, de ezt már nem tudom beazonosítani, mert annyira engem az ilyen kivitel nem érdekel, így nem is vettem szemügyre. Mindenesetre a hölgy aki a boltban volt, azt ajánlotta, hogy egyeztessek a tulajjal és a raktárukban nézzek körül, ahol az összes meglévő dobozukat megnézhetem
Alkatrészboltok
Esetleg megtalálhatók ezek a dobozok a neten valahol? Mert engem érdekelne ha nem túl drága és jó a méret
Alkatrészboltok
Onnan jönnek a Hangszóró 2000-től valóban. Valószínűleg ez az árukban is megmutatkozik. De az a baj, hogy a doboz önmagában kevés, belevalók nélkül.
Alkatrészboltok
Ma jártam a Marion kft-nél.....Monacor-t forgalmaznak főleg.Meg sok minden mást....
Rengeteg "gyári" doboz van most náluk...gyakorlatilag gombokért.
B&W...Canton...KEF...stb. Fóliásak,fényezettek,furnérozottak.
Ha valaki szeret barkácsolni,de a doboz gondot okoz....itt a remek alkalom.
Tudom,hogy több helyen is felbukkannak ezek a dobozok...pl Fehérváron...de ez itt van közelben.És az áruk is kedvező.....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Alkatrészboltok
bocsi elefantman
Alkatrészboltok
s Ő kicsoda?
mert itt nincs ilyen reg
bocsi elefantman
Alkatrészboltok
Partsconnexion ügyben keresd "elephantman" kollégát. Hetente 2-3 rendelést ad le oda.
Üdv,
NL
s Ő kicsoda?
mert itt nincs ilyen reg