Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Ez egy gyári magashoz készült
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép
Hangsugárzó építés
adaptert kell faragni - szinte szó szerint :-)
megoldom valahogy . . .
Ilyen kell hozzá
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
A kérdés az hogy ha kisebbre cserélem a soros ellenállást ami most ugye 4.7es, akkor a párhuzamost is módositanom kell?
Mivel mérni egyenlőre én sem tudok, ezt szoktam használni fülre:
Link
Illetve a beépített L-pad kb 8-9 dB csillapítású. Ha kiiktatod a párhuzamos ellenállást akkor 3-4 dB-t fog csillapítani. Hallgasd meg úgy is. Én ezt tenném.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Hangsugárzó építés
- csokkentheted a 8.2uF-os kondival sorban levo 4.7ohmos ellenallast akar 2.2ohmra is, hogy tobb magasad legyen. De ezekkel az ertekekkel (emlekeim szerint) nem szabadna feltunoen tompan szolnia.
Egy-ket jo foto nem artana a valtorol, az alkatreszek osszekoteseivel, ertekeivel.
igen!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Hangsugárzó építés
Elméletileg ezzel a váltóval lineárisnak kellene lennie a freki menetnek, de ez itt nálam biztos hogy nem az. A kérdés az hogy ha kisebbre cserélem a soros ellenállást ami most ugye 4.7es, akkor a párhuzamost is módositanom kell?
Abban nem vagyok 100% biztos, hogy ezzel a valtoval teljesen linearis az atvitel, mar csak azert sem mert amikor ez a doboz keszult nem volt hitelesitett meromikrofonom.
Ha feltunoen tompan szol a hangfal annak tobb oka is lehet:
- elkepzelheto h. valamit rosszul kotottel be a valtoban es tenyleg nem szol a magas
- biztosan olyan erteku alkatreszeket epitettel a valtoba amik meg vannak adva?
- ezek a Hivi magasak vertikalisan nagyon iranyitottak. Ha nincsenek fulmagassagban akkor olyan tompan szol a hangfal, mintha nem is lennenek bekotve a magasak, pont ahogy jellemezted. Szoval a fuled legyen a magashangszorokkal egymagassagban amikor hallgatozol!
- csokkentheted a 8.2uF-os kondival sorban levo 4.7ohmos ellenallast akar 2.2ohmra is, hogy tobb magasad legyen. De ezekkel az ertekekkel (emlekeim szerint) nem szabadna feltunoen tompan szolnia.
Egy-ket jo foto nem artana a valtorol, az alkatreszek osszekoteseivel, ertekeivel.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
- Voyager
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
Az nem kevés egy kicsit....?
Az én kis állványos monitorom 20kg....
Van az 50kg is!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- Voyager
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
Sajnos nincs mikrofonom...
Biztosan jól hallod viszont tényleg kellenek mérések ahhoz, hogy "jól" nyúlj a problémához.
- Voyager
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
megoldom valahogy . . .
Igen az mindenképpen szükséges és ügyelj a légmentes illesztésre.
- Medvezsidó
- Nincs visszaút

- Értékelés: 51
Hangsugárzó építés
Néhány mérési adat birtokában lehetne tanácsot adni. Csinálj egy-egy átviteli görbét a magas és a mély átviteléről, illetve a kettővel együtt. Ebből nagyjából kiderülne, mit rontottál el.
Sajnos nincs mikrofonom, Sinegennel meghallgattam igy fülre a freki menetet és teljesen lienárisnak hallom egészen 2700-2800hzig, onnan fülre is hallható h halkabban szól a doboz szintén lineárisan de halkabban. Szal holnap a 4.7es helyett próbaképp berakok egy 2.2est, hogy mi történik, a váltóba semmi sincs elrontva meg máshol se, szal iylen probléma biztos hogy nincs.
-
Sonny
Hangsugárzó építés
Az jó választás, viszont engem az érdekelne, hogy hogyan fogod rögzíteni a doboz tetejére?
megoldom valahogy . . .
Hangsugárzó építés
Ennek kb 20-25 Kg lehet darabja.
Az nem kevés egy kicsit....?
Az én kis állványos monitorom 20kg....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- Voyager
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Elkészült a képen látható DIY dobozom váltója.....
köszönöm a segitségeket!
Tényleg! Vannak mérési eredmények?
- Voyager
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
hivi tn28-lesz, azt írtam
http://www.swanspeak.../view.asp?id=23
Az jó választás, viszont engem az érdekelne, hogy hogyan fogod rögzíteni a doboz tetejére?
Hangsugárzó építés
A beton hátránya a súlya miatti nehéz mozgathatóság, és a puritán megjelenés.
142. oldaltól olvasd.
Ennek kb 20-25 Kg lehet darabja.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11325
- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
A probléma az hogy hihetetlen tompán szól a hangfal, először azt hittem a magas nem is szól. Elméletileg ezzel a váltóval lineárisnak kellene lennie a freki menetnek, de ez itt nálam biztos hogy nem az. A kérdés az hogy ha kisebbre cserélem a soros ellenállást ami most ugye 4.7es, akkor a párhuzamost is módositanom kell?
Néhány mérési adat birtokában lehetne tanácsot adni. Csinálj egy-egy átviteli görbét a magas és a mély átviteléről, illetve a kettővel együtt. Ebből nagyjából kiderülne, mit rontottál el.
-
Sonny
- Voyager
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
Elég nehéz lesz hozzáillőt találni nem?
- Voyager
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
cdm1
Jónak tűnik! Milyen magas sugárzót lehet ebbe tenni?
- Voyager
- V.I.P.

Hangsugárzó építés
Milyen az a Bower doboz?
- Medvezsidó
- Nincs visszaút

- Értékelés: 51
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Elkészült a képen látható DIY dobozom váltója. Lamalas váltójának pontos mása lett megépitve. Annyi eltéréssel hogy a 8mF es kondi helyett 8.2est használtam, magas ágban. Minden más stimmel. Mundorf kondezátorokat, ellenállásokat és légmagos tekercseket használtam. A probléma az hogy hihetetlen tompán szól a hangfal, először azt hittem a magas nem is szól.
Elméletileg ezzel a váltóval lineárisnak kellene lennie a freki menetnek, de ez itt nálam biztos hogy nem az. A kérdés az hogy ha kisebbre cserélem a soros ellenállást ami most ugye 4.7es, akkor a párhuzamost is módositanom kell?
köszönöm a segitségeket!
-
Sonny
Hangsugárzó építés
Megvan a legújabb projectem:
a Bower doboz már csak 9800 Ft a Marionnál.
TN28-at holnap megkapom.
Mélynek pedig őt néztem ki:
http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=7093
a 15 literes reflex dobozban pont jól érzi magát.
Nem mostanában lesz kész :-)
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Nekem van ilyenből gyári dobozom:
Rauna Balder
Kb 20 éve vettem.Még most is tök jól szól.
Én kb. 1987-ben hallgattam egy ilyen doboz, akkor is nagyon jó szólt, és a formája mai napig rabul ejtett. Ha jól emlékszem Vifa motorok vannak benne. Volt egy kisebb Rauna is, azt hiszem Tyrnek hívták. De szerintem rosszul írtam le a nevét.
De volt egy subja is.
Küldenél privátban, vagy ide több képet róla.
Hangsugárzó építés
Szerintem nem sok értelme van akkor inkább ragasztott márvány vagy gránit doboz.
Azt még zsaluzni sem kell, és még darabonként fel lehet vinni a panellakásba