Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na akkor árban mondjuk max 6e ft most többet nem tudok rászánni. Fontos lenne hogy a 15literes dobozba szépen szóljon nem diszkózenére kell hanem rock zenére inkább. Wharfedale hangszórók nem jók ?

Annyira nem jók. Másképp fogalmazva, új dobozban sem lesznek jobbak, mint a saját hangsugárzóikban. A 15 liter elég kevés lesz ekkora hangszóróhoz, mindenképp viszonylag korlátozott mélytartományt jelent majd.
A hatezer egy pár hangszóróra szánt összeg?

Vendég

Hangsugárzó építés

Ez még mindig nem az amire gondoltam.Ártól függetlenül a seas er18rnx nagyon jól sikerült
hsz.Nézd meg valamelyik diy oldalt.

Mélyközépnek az ER18 nagyon rossz szerintem. Nehezen váltható, és alapállapotában nem éri meg a vele járó szenvedéseket.

Axwel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 74

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Axwel »

Ez még mindig nem az amire gondoltam.Ártól függetlenül a seas er18rnx nagyon jól sikerült

Na akkor árban mondjuk max 6e ft most többet nem tudok rászánni. Fontos lenne hogy a 15literes dobozba szépen szóljon nem diszkózenére kell hanem rock zenére inkább. Wharfedale hangszórók nem jók ?
Forrás: Egreat A8 PRO, PC
Dac: Parasound Zdac v1
Erősítő: Rega Elex-R
Hangfal: B&W 606
Kábelek: Valhalla, Audioquest, Furutech, Hydrasound, Isotek.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: bege »

Nos a reflex cső 46hz-re van hangolva. Mélyközép hangszóró kéne 2 utas doboz. Keresztváltó sincs még meg magasugárzó sincs

Axwel
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Ez igy kevés információ.Rengeteg a lehetőség.

Nos a reflex cső 46hz-re van hangolva. Mélyközép hangszóró kéne 2 utas doboz. Keresztváltó sincs még meg magasugárzó sincs

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: bege »

sziasztok. 15literes bassreflexes dobozba tudnátok 16,5cm-es hangszórót ajánlani ?

Ez igy kevés információ.Rengeteg a lehetőség.

Axwel
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

sziasztok. 15literes bassreflexes dobozba tudnátok 16,5cm-es hangszórót ajánlani ?

kartsi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -164

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: kartsi »

Ha minden jól megy, akkor a hétvégén gipszöntés próba. Még nem ehhez a cucchoz, de tapasztalatszerzésnek jó lesz.

00-ás kőpor is bejátszhat. Bár súlyban khm...

Vendég

Hangsugárzó építés

Hát, reméljük szerencséd lesz. Sajnos sok jót nem lehet várni ezektől teljes sávban.

kartsi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Ezúton is köszönet Klang Úrnak, aki bemérte a hangszórókat.

Pontos adatokat a későbbiekben összeszedem, idáig az biztos, hogy a Pioneer igen precíz hangszórókat gyárt.A projekt elindult.

kartsi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Errefelé megtalálhatók a lényegesebb információk. http://www.quarter-wave.com/

Köszi az infót.

Vendég

Hangsugárzó építés

Sziasztok!

Kérdés: Találtam a neten egy "faék" egyszerű TL méretezőt. Mennyire lehet korrekt?

Linkjeim

Köszi előre is.

Errefelé megtalálhatók a lényegesebb információk. http://www.quarter-wave.com/

kartsi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Hallole!

Ez tényleg faék! Nincsen általános hangszóró,így általános rendeltetésű TL sincs! Ha a hangszóróra jellemző tulajdonságokat(TSP) nem vesszük figyelembe,akkor nem is kell tervezni bármi megfelel. A piacon találhatók is erről szólnak!

Üdv!
Akkor jól gondoltam

Vendég

Hangsugárzó építés

Sziasztok!

Lehet, hogy badarság amit kérdezek, de próbált már valaki hifi hangfalat építeni autós hagszóróval?

Kinéztem egy típust.

TS-G1711i

Jellemzők TS-G1711i
Maximális bemenő teljesítmény 170 W
Névleges bemeneti teljesítmény 35 W
Impedancia 4Ω
Frekvenciaátvitel 25 - 20.000 Hz
Érzékenység (1W/1m) 90 dB
Hangszóró mérete 17 cm
Hangszóró anyaga IMPP kónusz

Zárt dobozra gondoltam esetleg TL-re.

Épp valamelyik nap vett ilyet az egyik közeli ismerős, amikor bepítette, a reakció az volt: "borzalmasan szól, azonnal kiszerelem". :-)

Vendég

Hangsugárzó építés

:-) Bezzeg amikor ezt már évekkel ezelőtt emlegettük... Öröm látni, hogy jó irányba halad a világ.

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Klang »

Sziasztok!

Kérdés: Találtam a neten egy "faék" egyszerű TL méretezőt. Mennyire lehet korrekt?

Köszi előre is.

Hallole!

Ez tényleg faék! Nincsen általános hangszóró,így általános rendeltetésű TL sincs! Ha a hangszóróra jellemző tulajdonságokat(TSP) nem vesszük figyelembe,akkor nem is kell tervezni bármi megfelel. A piacon találhatók is erről szólnak!

kartsi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Én is építettem már TL dobozt. Volt sikerem, és kudarcom is egyaránt. Én a Monacoor CAAD programját, és a klasszikus képletet használtam papír, és ceruza segítségével. Az általad linkelt tervezőt nem értem. 1,5 Sd-vel indít, de nem 1 Sd-re, hanem 1,3 Sd-re szűkít. Kérd meg Klang fórumtársat, hogy segítsen, mert elég nagy tudása van TL téren.

Bocs, elsikkadtam a hozzászólásod mellett

ŐŐŐ ezt fogom tenni. Köszi a tanácsot.

kartsi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Hasonló dolgokon én is törtem már a fejem, de gyorsan elvetettem a betonos és ehhez hasonló dolgokat.
Ami megmaradt at a szénszálas szendvicspanel készítés, és a mőgyantával kevert kvarchomok, az egyk dobozom alját öntöttem ki ezzel a keverékkel.
Sajnos időhiány miatt egyiketsem készítettem el ezért nem tudok érdemben nyilatkozni a dologról

Abból láttam már igen komoly hangfalakat, de nem egy egyszerű projekt. Komoly driverek is illenek hozzá, ill tervezés, kutyafüle.

Erről az jutott az eszembe, hogy összefagyasztott újságpapírból csónakot építettek, szóval semmi sem lehetetlen:) (Állítólag régebbi adás)

Amikor megláttam anno a műsort, egyből azon kezdtem rágódni, hogy összeragasztott, enyvezett újságpapírból ennyi erővel dobozt is lehetne építeni, persze megfelelő falvastagsággal és külső csomagolással.

Nem egy nagy költségvetés, de bőven benne van, hogy prímán működne.

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: memme »

Hasonló dolgokon én is törtem már a fejem, de gyorsan elvetettem a betonos és ehhez hasonló dolgokat.
Ami megmaradt at a szénszálas szendvicspanel készítés, és a mőgyantával kevert kvarchomok, az egyk dobozom alját öntöttem ki ezzel a keverékkel.
Sajnos időhiány miatt egyiketsem készítettem el ezért nem tudok érdemben nyilatkozni a dologról

kartsi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Bocsánat, hogy belevaú, de szvsz nagyobb sikert érnél el, a zsákos kivitelben kapható csemperagasztóval. Szerintem erősebb, és stabilabb, mint a gipsz, és szépen símítható a felülete is. Úgy gondolom, van olyan erős, mint a beton, azonos falvastagságban. Hozzáteszem, hogy nincs ilyen irányú tapasztalatom.

Ezen is "tipródtam", a hétvégén meglátogattam egy-két barkácsáruházat és megnéztem a lehetséges anyagokat. Szóba jöhet még a hobbi- beton és az aljzat kiegyenlítő is.

Kis hangfalnál mindenképp megfontolandó, de egy kb 120-140 cm-es TL-nél már necces lehet a súlya.

Hamarosan az egyik fórumtárs "beméri" a hangszórókat és elválik, hogy mekkora lesz a doboz.

Illetve két "minimál" projekt indul, a másik diappolitó kétutas zárt. Az lesz előbb a tapasztalatszerzés miatt.Természetes próbálok majd jó fotókat feltenni a fázisokról és akit érdekel, szívesen eljöhet egy sörre, kávéra meghallgatásra:)

Nyilván nagyobb esély van arra, hogy nem találom fel az évszázad hagfalát, de azért bízom benne, hogy a fiúknak tucc-tuccre legalább jó lesz.

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: frankie »

Sziasztok!

Linkjeim

Köszi előre is.

Én is építettem már TL dobozt. Volt sikerem, és kudarcom is egyaránt. Én a Monacoor CAAD programját, és a klasszikus képletet használtam papír, és ceruza segítségével. Az általad linkelt tervezőt nem értem. 1,5 Sd-vel indít, de nem 1 Sd-re, hanem 1,3 Sd-re szűkít. Kérd meg Klang fórumtársat, hogy segítsen, mert elég nagy tudása van TL téren.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: frankie »

Bocsánat, hogy belevaú, de szvsz nagyobb sikert érnél el, a zsákos kivitelben kapható csemperagasztóval. Szerintem erősebb, és stabilabb, mint a gipsz, és szépen símítható a felülete is. Úgy gondolom, van olyan erős, mint a beton, azonos falvastagságban. Hozzáteszem, hogy nincs ilyen irányú tapasztalatom.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet

kartsi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Ne haragudj,hogy bele szolok,de a gipsz rosszabb mint a beton.Mert nem hogy reped de törik is. A betonból lehet jókat csinálni,csak vasbeton legyen.A beton felületét nagyon szépen lehet simára glettelni üvegszálas glettel és festeni.Csak az öntősablont nehéz elkészíteni ha különleges formát tervezel.Az oszlop formákat kőnyű mert vannak különböző átmérőjű papír hengerek.Amiket le lehet vágni a száradás után.Régen csináltam gömb sugárzót is hungarocell és gumilabda segítségével.Szerintem minden formát meglehet csinálni,de nem biztos,hogy megéri!Csak akkor fogjál ilyenekhez ha van elég időd és kitartásod.Egyszerűbb a fa.

Ugyan ezt már talán túlzásnak érzem, de az ötlet brilliáns:)

Linkjeim

kartsi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Ne haragudj,hogy bele szolok,de a gipsz rosszabb mint a beton.Mert nem hogy reped de törik is. A betonból lehet jókat csinálni,csak vasbeton legyen.A beton felületét nagyon szépen lehet simára glettelni üvegszálas glettel és festeni.Csak az öntősablont nehéz elkészíteni ha különleges formát tervezel.Az oszlop formákat kőnyű mert vannak különböző átmérőjű papír hengerek.Amiket le lehet vágni a száradás után.Régen csináltam gömb sugárzót is hungarocell és gumilabda segítségével.Szerintem minden formát meglehet csinálni,de nem biztos,hogy megéri!Csak akkor fogjál ilyenekhez ha van elég időd és kitartásod.Egyszerűbb a fa.

Egyetértek, de talán a megfelelő vastagság miatt nem fog repedni. A felületét természetesen le kell kezelni.

A beton valóban jó, sőt olvastam tégla, márvány, mészkőlapból gyártott hangfalakat, amik igen jól sikerültek(állítólag).

Egy próbát talán a gipsz is megér:) Főleg a hangzásra gyakorolt hatása miatt érdekel.Súlyban elfogadhatóbb lesz, mint egy beton.

hcsacsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: hcsacsa »

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”