Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Diy erősítő építés
Diy erősítő építés
Rendben. Köszönöm néktek a segítséget! Ha a csillagok állása megfelelő neki is ugrom a műtétnek.
Üdv
Diy erősítő építés
Ebben valóban van valami. Akkor mi lenne az az ideális vezeték keresztmetszet ami megfelelne erre a célra?
Jó a CAT. Mivel rövid, ezért nem kell vastag. 3-4 ér elég..
Diy erősítő építés
Ebben valóban van valami. Akkor mi lenne az az ideális vezeték keresztmetszet ami megfelelne erre a célra?
Diy erősítő építés
S ha tényleg bármilyen vezeték megteszi a nyák után, akkor ez a hangváltó utáni belső kábelezésre is igaz lenne (hangdobozban)?
Mindenesetre ha nem is javítok a hangon, legalább ne rontsak.
A hangdoboz más téma, ott hosszabb kábelek vannak, pláne, ha állódoboz. Nem azt akartam mondani, hogy kábel esetén minden mind1, de szerintem esetedben most igen. Itt pár centiről van szó és azért lássuk be, az az erősítő közel sem az a kategória, aminél pár centi kábelt ki fogsz hallani.. Ilyen alapon már a csatlakozókba is bele lehet menni..
Diy erősítő építés
Hát, nem mai gyerek, fehér oxidréteg feszül rajta (benne). Gondolom az efféle kontakt nem túl jó. Próbálkoztam már oxid-eltávolítóval lepucolni, de nem igazán sikerált (fellazítani ugyan fellazította, de le kellene vakarni amihez kevés a hely).
Kényelem-kedvemre szintén hagyatkoznék.
S ha tényleg bármilyen vezeték megteszi a nyák után, akkor ez a hangváltó utáni belső kábelezésre is igaz lenne (hangdobozban)?
Mindenesetre ha nem is javítok a hangon, legalább ne rontsak.
Diy erősítő építés
Igen. Miért kell cserélni a csatlakozókat? A hangod nem ezen a pár centi vezetéken fog elúszni, bármilyen réz vezetéket használsz, tudni fog annyit, mint a nyáklapon kanyargó réz vezetőpálya..
Tényleg , miért akarod lecserélni a csatlakozókat ?
Diy erősítő építés
Üdv!
Vagy túllihegem a dolgot 2 centiért?
Igen. Miért kell cserélni a csatlakozókat? A hangod nem ezen a pár centi vezetéken fog elúszni, bármilyen réz vezetéket használsz, tudni fog annyit, mint a nyáklapon kanyargó réz vezetőpálya..
Diy erősítő építés
Ebben a felállásban még nem gondolkoztam. Köszönöm. Valamni szigeteltet kerestem, de ha plexi lapon lesz (vmit muszáj lesz beépítsek, ha különálló darabokat veszek) beszerelve, akkor végül is oly mindegy.
Gondolod akár 1/2 mm2 is elég a cat7-ből (Keline 1200MHz)?
Diy erősítő építés
Nézelődtem már arrafelé, sokan ajánlották és szimpatikusnak is tűnnek. Csak hát a bőség zavara... Mit tudnál ajánlani onnan?
Ill milyen keresztmetszet lenne a megfelelő? Mert, mondjuk 2mm2 esetében a cat7 már nem egyszerű eset. Igen szűkösnek tűnik a hely.
Nehogy betuszkold oda a cat 7-et , én egy-két érre gondoltam , nem az egészre . Találtam neked egy olcsó , és jó megoldást , ha megfelel . A LogoTech-nél , ezt (kép) . Kiszereled és beépíted , jó minőségű aljzatok .600 Ft , elküldik postával is .
Diy erősítő építés
A két centi vezeték ugyanolyan , mintha 2 méter lenne , de szerintem a cat jó lesz bele . Miért nem nézel szét a Kácsa honlapján is , postáznak is .
Nézelődtem már arrafelé, sokan ajánlották és szimpatikusnak is tűnnek. Csak hát a bőség zavara... Mit tudnál ajánlani onnan?
Ill milyen keresztmetszet lenne a megfelelő? Mert, mondjuk 2mm2 esetében a cat7 már nem egyszerű eset. Igen szűkösnek tűnik a hely.
Diy erősítő építés
Üdv!
Új vagyok még errefelé, remélem jó helyen járok. Igaz erősítőt éppen nem építek, de nem tudtam hirtelen hova máshova írjak. Segítségre lenne szükségem.
Denon Pma320, hangfalcsatlakozó csere. Valami relative normális (óccsó) leszorítós banán aljzatot szeretnék beépíteni, a lehető legkevesebb barmolással. Ez a része még talán rendben is volna, viszont a vezetékelés (csatlakozó-nyák) ügyében tanácstalan vagyok.
Úgy hírlik a Denon-ok alapból is steril hangképpel rendelkeznek, így ezüst, ezüstözött vezetékkel talán nem kellene tovább fokoznom a helyzetet. Szimpatikus lenne a tömör vezető (talán az is túl markáns), de túl sok hely nincs, így jól meg kellene hajlitgatni ami tán nem túl jó. A sodrott jól kezelhető lenne, de megfelelő is? Egyenlőre az audionl-nél látott litze-vel szemezek (~ 2mm2)... jól teszem?
Nem tudom egyáltalán milyen keresztmetszettel kellene-lehetne dolgozni. Plussz kis pénztárcájú vagyok (sőt nincs is) és vidéki, így rendkívűl szimpatizálnék valami egyszerű-naccerű megoldással. Van még egy kevés cat7(awg23), működne?
A segítséget megköszönném!
A két centi vezeték ugyanolyan , mintha 2 méter lenne , de szerintem a cat jó lesz bele . Miért nem nézel szét a Kácsa honlapján is , postáznak is .
Diy erősítő építés
Üdv!
Új vagyok még errefelé, remélem jó helyen járok. Igaz erősítőt éppen nem építek, de nem tudtam hirtelen hova máshova írjak. Segítségre lenne szükségem.
Denon Pma320, hangfalcsatlakozó csere. Valami relative normális (óccsó) leszorítós banán aljzatot szeretnék beépíteni, a lehető legkevesebb barmolással. Ez a része még talán rendben is volna, viszont a vezetékelés (csatlakozó-nyák) ügyében tanácstalan vagyok.
Úgy hírlik a Denon-ok alapból is steril hangképpel rendelkeznek, így ezüst, ezüstözött vezetékkel talán nem kellene tovább fokoznom a helyzetet. Szimpatikus lenne a tömör vezető (talán az is túl markáns), de túl sok hely nincs, így jól meg kellene hajlitgatni ami tán nem túl jó. A sodrott jól kezelhető lenne, de megfelelő is? Egyenlőre az audionl-nél látott litze-vel szemezek (~ 2mm2)... jól teszem?
Nem tudom egyáltalán milyen keresztmetszettel kellene-lehetne dolgozni. Plussz kis pénztárcájú vagyok (sőt nincs is) és vidéki, így rendkívűl szimpatizálnék valami egyszerű-naccerű megoldással. Van még egy kevés cat7(awg23), működne?
A segítséget megköszönném!
Diy erősítő építés
És itt egy másik bolt. Ez drágább, de lehet, hogy szebb és jobb meg a képei informatívabbak. Van festett, gravírozott és szerelvényezésre előkészített doboz is.
http://www.vt4c.com/shop/program/main.p ... d=1032#932
Diy erősítő építés
:-) Jobb híján pont ezt a típust néztem ki. Nem volt nehéz, tényleg kicsi a választék.
De hogy ezt a két színű dizájnt ki találta ki???
Hát ha még a csavarokat is kicsit igényesebben oldották volna meg, még egy nagyságrenddel komolyabban nézne ki.
Egy ilyen kis darab semmit mennyiért festenek le?
És előlapot honnan lehet szermányolni? Azt sem tudom merre induljak, hogy keressem. Egy csinos kis szálhúzott előlapra gondoltam (bár ahol ilyet csinálnak ott dobozt is tudnának gyártani ugyanilyen anyagból). És ha az ember szeretne rá feliratot is? Vagy most már ébredjek fel, mert ezt már tényleg sci-fi? ;-)
Itt van a partsconnectionnél kész megoldás. szürke és fekete kivitel a kis mérettől a 43 centis nagy dobozméretig. A pdf-ben találod a mérettáblát és a rendelési számokat. Nem egy horror az ára csak a szállítás lesz húzósabb. Viszont nem kell festetni.
http://www.partsconnexion.com/chassis_hammond.html
Diy erősítő építés
:-) Jobb híján pont ezt a típust néztem ki. Nem volt nehéz, tényleg kicsi a választék.
Ezzel megspórolhatod a macerát.. http://www.ebay.com/itm/HiFi-Audio-DIY- ... 3f14a1eed2
Diy erősítő építés
Hát ha még a csavarokat is kicsit igényesebben oldották volna meg, még egy nagyságrenddel komolyabban nézne ki.
És előlapot honnan lehet szermányolni? Azt sem tudom merre induljak, hogy keressem. Egy csinos kis szálhúzott előlapra gondoltam (bár ahol ilyet csinálnak ott dobozt is tudnának gyártani ugyanilyen anyagból). És ha az ember szeretne rá feliratot is? Vagy most már ébredjek fel, mert ezt már tényleg sci-fi? ;-)
A csavarokat lecseréltem fekete M3-as imbusz csavarokra, az előlap pedig fekete M4-es imbuszcsavarral van az előfokomon. Mivel nekem rack méretű a dobozom, az meg van tiszta feketében, összeszerelve bármelyik gyári cuccal partiban van, nagyon igényes (most a porfestett előlaptól tekintsünk el, lehetne szálhúzott is, ha valakinek az tetszene)Porfestetni kell a dobozt a Te esetedben, max egy ezres lenne szerintem, legalábbis ahol én csináltatom. Előlapot cnc-zni lehet, pl itt a fórumon fodesz csinál ilyet, úgy tudom.. Én is tudok cnc-ztetni, mert egyik haveromnak van egy cége itt Veszprémben, ipari gépeket terveznek és építenek. Viszont segíteni nem tudok ebben, mert örülök, hogy egyáltalán az én kacatjaimat (pl a most elkezdett végfokom dobozát) megcsinálják.
Diy erősítő építés
Lomex-től rendeltem, igaz szerencsém volt, mert nekem jó a rack méret. Van sokféle méret, csak azoknak az alja fehér, de szerintem úgyis kell hozzá csinálni igényes előlapot, akkor meg egyszerűen újra le kell feketére porfestetni az egészet, akkor nem fog elütni az alja a tetejétől.. http://pcbonto.hu/portal/static/upload_ ... _orig2.jpg
Diy erősítő építés
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Honnan lehet kicsit pofásabb műszerdobozokat beszerezni?
Nekem egy kb 20x15cm alapterületű és kb 7cm magas kellene. (Lehetőleg fekete).
Egy ilyet találtam, ami nem a csúcsok csúcsa, de azért már kibékülnék vele, de nem találok belőle megfelelő méretet.
Ha teljesen szögletes, de igényes a festése, vagy az anyaga, vagy legalább az előlapja, az már jó.
Köszi!
Lomex-től rendeltem, igaz szerencsém volt, mert nekem jó a rack méret. Van sokféle méret, csak azoknak az alja fehér, de szerintem úgyis kell hozzá csinálni igényes előlapot, akkor meg egyszerűen újra le kell feketére porfestetni az egészet, akkor nem fog elütni az alja a tetejétől.. http://pcbonto.hu/portal/static/upload_ ... _orig2.jpg
Diy erősítő építés
Sziasztok.
Valaki nem tudna abban segíteni, hogy "audiofil" erősítőbe be lehet e tenni kapcsolóüzemű tápot.
Egy Nelson Pass zen-t szeretnék, de írták, hogy érzékeny a tápra. Ezért gondoltam egy jó minőségű TDK kapcs üz tápra.
Pls valaki segítsen.
Köszönöm.
Most fejeztem be egy zen előfokot, semmi gondom a tápjával, igaz saját szájízem szerint módosítottam a koncepción.. Na meg ugye minőségi alkatrészeket használtam, ezen múlik minden - már ami a hangot illeti..
Diy erősítő építés
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Honnan lehet kicsit pofásabb műszerdobozokat beszerezni?
Nekem egy kb 20x15cm alapterületű és kb 7cm magas kellene. (Lehetőleg fekete).
Egy ilyet találtam, ami nem a csúcsok csúcsa, de azért már kibékülnék vele, de nem találok belőle megfelelő méretet.
Ha teljesen szögletes, de igényes a festése, vagy az anyaga, vagy legalább az előlapja, az már jó.
Köszi!
Diy erősítő építés
Sziasztok.
Valaki nem tudna abban segíteni, hogy "audiofil" erősítőbe be lehet e tenni kapcsolóüzemű tápot.
Egy Nelson Pass zen-t szeretnék, de írták, hogy érzékeny a tápra. Ezért gondoltam egy jó minőségű TDK kapcs üz tápra.
Pls valaki segítsen.
Köszönöm.
Szia!
Én sokáig tartottam a kapcsolóüzemű tápoktól...de be kellett látom,hogy felesleges volt az aggodalmam...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Diy erősítő építés
Sziasztok.
Pls valaki segítsen.
Köszönöm.
Diy erősítő építés
Igazából én ezt egy subwoofer meghajtására terveztem gondoltam olcsó pénzből kijön.
Ebben az esetben nem tudtok ajánlani vmi monó erősítőt v subwofererősítőt v esetleg autó sub erősítőt házban nem lehet használni vhogy?
Szuberősítőként is használható lett volna ez a kapcsolás, ha vettél volna elé egy szűrő áramköri KIT-et. Az a gond, hogy az autós cajghoz is kell tápellátást biztosítani, és az nem igazán járható út, hogy becipeled az akksit a lakásba. Ha meg építel egy hálózati táplálást, ugyanott vagy mint evvel.
Meg kellene tanulni legalább blokszinten a készülékek felépítését, működését. Addig összedűl a ház mindig amíg nincs alatta alap......
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Igazából én ezt egy subwoofer meghajtására terveztem gondoltam olcsó pénzből kijön.
Ebben az esetben nem tudtok ajánlani vmi monó erősítőt v subwofererősítőt v esetleg autó sub erősítőt házban nem lehet használni vhogy?
mennyi az az olcsó?
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Diy erősítő építés
mennyi az az olcsó?