Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
hi-fi-állvány
- zozoweb
- V.I.P.

- Értékelés: 115
hi-fi-állvány
http://www.foresteu.com/web/forest/term ... =109&cur=2
Lejjeb a lapon, távtartó néven, 35mm átmérőjű, azt hiszem az alumina a bordázott. Egyet lapozva a kiegészítői is ott vannak, pl állítható láb, menetes orsó, stb.
Köszi, megnézem a linket!
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio
-
Vendég
hi-fi-állvány
http://www.foresteu.com/web/forest/term ... =109&cur=2
Lejjeb a lapon, távtartó néven, 35mm átmérőjű, azt hiszem az alumina a bordázott. Egyet lapozva a kiegészítői is ott vannak, pl állítható láb, menetes orsó, stb.
-
Vendég
hi-fi-állvány
Köszi az infót, megtaláltam a képeket is!
Hol lehet kapni ilyen forest bordázott alucsövet? Web áruház esetleg?
Én itt Veszprémben vettem egy bútorlapszabász cégnél (itt több cég is forgalmazza). Sajnos közvetlen a forest-től nem lehet rendelni (hungarikum), keress a környéken ahol laksz, olyan boltot, ami ilyennel foglalkozik, hátha. Vagy hívd fel a forest-et, megmondják hol vannak forgalmazók..
- zozoweb
- V.I.P.

hi-fi-állvány
Nálam pont ilyen van készülőben.
Tüskék alátétek made by fodesz
Igazán jó lesz a project, ha elkészül!
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
- zozoweb
- V.I.P.

hi-fi-állvány
A távtartókba van integrálva anya. Kb 6cm hosszú menetes szárak van benn, az is "gyári" forest, nem végig menetes. Belehajtod az egyik szárba, megakad a menet végén, jöhet rá a polc, aztán a következő cső. A felső polcban zsákfurat van, 18mm-es a rétegelt lemez, 15mm mélyen fúrtam bele 8.3-es fúróval (M10es a menetes orsó) és abba van belehajtva a menetes szár, a cső elég jó fogást biztosított ehhez. A rétegelt lemezek pedig csak körbe vannak marva R3-as rádiusszal és lakkozva vannak. Hamarosan teszek fel még képeket csövekről..
Egyébként akár végig menetes szárral is meg lehet oldani, ha tud valaki csöveket esztergáltatni magának. A felső polcba elég a zsákfurat, a menetes szárat simán bele lehet hajtani, pl két anyát ideiglenesen összekontrázol a menetes száron, így villáskulccsal belehajtod a zsákfuratba. Aztán a két anyát utána lehajtod a szárról..
Természetesen Davidka33 által lejjeb említed tessauer anya is tökéletes megoldás..
Köszi az infót, megtaláltam a képeket is!
Hol lehet kapni ilyen forest bordázott alucsövet? Web áruház esetleg?
-
Vendég
hi-fi-állvány
Hamarosan teszek fel még képeket csövekről..
Most néztem, már raktam fel képet a távtartókról, pár oldallal korábban..
hi-fi-állvány
Egész jó lett!
Én is most akarok állványt gyártani, de még nem forrta ki magát a project.
Valami ilyesmire gondoltam, de még tanakodom a kinézeten, dizájnon:
Nálam pont ilyen van készülőben.
Tüskék alátétek made by fodesz
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
-
Vendég
hi-fi-állvány
Vplaca!
Tényleg jó lett!
Milyen módszerrel csináltad, hogy a legfelső polc tetején nincs csavar?
Menetesszár tartja össze, vagy a "távtartók anyásak"?
Üdv.
A távtartókba van integrálva anya. Kb 6cm hosszú menetes szárak van benn, az is "gyári" forest, nem végig menetes. Belehajtod az egyik szárba, megakad a menet végén, jöhet rá a polc, aztán a következő cső. A felső polcban zsákfurat van, 18mm-es a rétegelt lemez, 15mm mélyen fúrtam bele 8.3-es fúróval (M10es a menetes orsó) és abba van belehajtva a menetes szár, a cső elég jó fogást biztosított ehhez. A rétegelt lemezek pedig csak körbe vannak marva R3-as rádiusszal és lakkozva vannak. Hamarosan teszek fel még képeket csövekről..
Egyébként akár végig menetes szárral is meg lehet oldani, ha tud valaki csöveket esztergáltatni magának. A felső polcba elég a zsákfurat, a menetes szárat simán bele lehet hajtani, pl két anyát ideiglenesen összekontrázol a menetes száron, így villáskulccsal belehajtod a zsákfuratba. Aztán a két anyát utána lehajtod a szárról..
Természetesen Davidka33 által lejjeb említed tessauer anya is tökéletes megoldás..
hi-fi-állvány
6-os, 8-as biztos van, szerintem van 10-es is, de az már fölösleges...
Az M6-os15 mm hosszú, ez jó a 18-as vastagságú fához, az M8 19mm hosszú. Ezeknél hosszabbat lehet kapni, rövidebbet nem... A képen 25mm-es van.
- zozoweb
- V.I.P.

hi-fi-állvány
Igaz hogy nem tőlem kérdezted, de egy megoldást én is tudok!
Köszi! Most már értem a szisztémát!
Milyen hosszú ez a betétcsavar?
Van M6-M8-M10 menetes szárhoz is?
Egyébként a te állványod is nagyon jó lett! Gratula neked is!
Megújult a hifiállványom. Nyír rétegelt lemez polcokat kapott, a forest távtartók maradtak.. Az egyszerűséget tartottam szem előtt..
Gusztusos rendszer
hi-fi-állvány
Megújult a hifiállványom. Nyír rétegelt lemez polcokat kapott, a forest távtartók maradtak.. Az egyszerűséget tartottam szem előtt..
Gusztusos rendszer
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
hi-fi-állvány
Igaz hogy nem tőlem kérdezted, de egy megoldást én is tudok!
- zozoweb
- V.I.P.

hi-fi-állvány
Vplaca!
Tényleg jó lett!
Menetesszár tartja össze, vagy a "távtartók anyásak"?
Üdv.
- zozoweb
- V.I.P.

hi-fi-állvány
Egész jó lett!
Én is most akarok állványt gyártani, de még nem forrta ki magát a project.
Valami ilyesmire gondoltam, de még tanakodom a kinézeten, dizájnon:
- Házsé
- V.I.P.

- Értékelés: 84
hi-fi-állvány
Az egyik legtutibb megoldás !
Egyszerű és szép !
Ügyes vagy !
-
Vendég
hi-fi-állvány
hi-fi-állvány
Sziasztok!
Nemrég alkottam egy 'Low budget' állványt, gondoltam megosztom veletek:
A polcok 18mm Dió bútorlapból vannak. (melyek határozottan esztétikusabbak lennének ha sarkaik le lennének kerekítve) A lábait/oszlopait egy lomtalanításon talált keményfa oszlop garnitúrából oldottam meg, úgy hogy 3 felé vágtam, a középső kis elem került alulra lábnak, a többi pedig egyirányba forgatva oszlopként lett felhasználva. Az oszlopok a már említett menetes száras módszerrel csatlakoznak egymáshoz. A legfelső elemen a fa kupakok egy lomis fa csillár alkatrészei. Lábaira vastag filc réteget helyeztem a parketta biztonságának érdekében. A polcok közti távolság megengedné hogy később tüskézett lapokat helyezzek a készülék(ek) alá, de egyelőre nem tervezem. Összességében elégedett vagyok a végeredménnyel, főleg úgy hogy csak a 3 polcot kellett megvennem meg azt a néhány menetes szárat, perselyt.
Peace!
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
hi-fi-állvány
Sziasztok!
"Galgahang"-ot milyen nick név alatt lehet megtalálni a felhasználók között? Ilyen kúpokat szeretnék Tőle venni: http://www.avx.hu/forum/uploads/post-28-1207062904.jpg
De ha van más forrás, az is rdekel!
Üdv.
hi-fi-állvány
Ha képet is szeretnél róla akkor van itt pár! Egy Dió és egy Tölgy! a Tölgy az kapott egy kis pácot is!
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép
hi-fi-állvány
Szia!Az csak a pénztárcádtól függ. Bármilyen félkemény-kemény fából jó lesz. Van aki gyümölcsfára esküszik pl cseresznye, de én valami keményebb trópusi fából csináltatnám, mivel azok között van sok szép és érdekes erezetű nagyon szép alaptónussal.
A linken találsz erezet és színmintákat. Budapesten bármit be lehet szerezni, csak pénz kérdése. Előtte konzultálj az asztalossal, mert nem biztos, hogy ami neked teszik azzal tud is dolgozni. Ráadásul van olyan fafajta aminek a pora mérgező.
Az angol fajtaneveket fordíttasd le a guglival.
http://hobbithouseinc.com/store/#alphabet
Az európai fajták is megfelelhetnek, pl. dió, tölgy vagy gőzölt bükk. A bükk nagyon könnyen beszerezhető de semleges, kevésbé mutatós. Páccal tudsz neki adni valami érdekes színt. A szilfa is szép, már kevés színtelen lakkra szépen barnul.
Exotikus fafajtáknál pácot ne, mert ott az erezet a lényeg.
Sok sikert az állványhoz
hi-fi-állvány
Hali!
Milyen fából kellene egy TV\Hi-Fi állványt készíteni? Asztalos van aki megcsinálja, elég ügyes is, inkább az anyag érdekelne, hogy mi lenne a legoptimálisabb?
hi-fi-állvány
Kb. 18 e Ft.
Frankó lett!
Szabad megkérdezni mennyiből jött ki?
hi-fi-állvány
Frankó lett!
Szabad megkérdezni mennyiből jött ki?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
hi-fi-állvány
Nekem Iwata van , ég és föld a különbség egy olcsó, és egy profi pisztoly között . Az említett áruházakból származó pisztolyok nem jók semmire , kár egy Forintot is kidobni rájuk .
Azok arra jók hogy igénytelenül lehessenek vele dolgozni
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép
hi-fi-állvány
Persze hogy függ a pisztolytól!!! az ilyen teszkos praktikeres pisztolyok nem érnek semmit se!!!
Nekem Iwata van , ég és föld a különbség egy olcsó, és egy profi pisztoly között . Az említett áruházakból származó pisztolyok nem jók semmire , kár egy Forintot is kidobni rájuk .