Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hifi dolgok sk (saját kezűleg)
- adanibacsi
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: -15
Akik lehúzták negatívval a hozzászólásaimat, kiv. vagyok mit hoznak ki kb. 100 eft-ból. Mellé lehet rakni a bolti puffogó vackokat amik 8-10 colos membránnal, pár100 wattokkal bohóckodnak. Nyílván ahogy mondani szokás, a wattok semmit sem jelentenek. A fenét nem, lássuk be, teljesítmény, energia nélkül, nincs dinamika, erő, kontrolláltság. Illetve van, csak kérdés milyen alacsony határfrekvenciával, mennyi pénzért, mekkora hangerővel.
Ha valamit nem jól írtam szakmai szempontból, javítsatok ki. Én így tudom, tapasztalom a dolgokat.
- adanibacsi
Következő project, egy szintén 15 colos nyomó, 6 centis kitérés peak to peak. 4 darab 1,5 kilowattos 1 ohmos tekercsel. A két hangfalba, 8 ohmon bele lehetne pumpálni 9 kilowattot.
Kiv vagyok hogyan durrantanak együtt, ez inkább mélyen húz, ami tervben van, 30-35hz-ig dolgozik. Arra is kíváncsi vagyok, hogy viselkedik a helység két pontján elhelyezett külön hangolt láda (hangerő illesztés már más téma, majd mérőmikrofon segítségével megoldom). Mondjuk ezt egy nagyobb teremben fogom szerintem kipróbálni, nem 18m2-en.
- adanibacsi
Már miért ne zárnám rövidre a tekercsét kolléga? Egy ekkora tekercsnek bírni kell a terhelést, az már más kérdés, hogy egy kisebb tekercsnél megcsinálnám-e.
Nem szedi szét, ragasztva, csavarozva van 3 centi vastag bútorlap, előlap dupla 19-es mdf.
Nyomóversenyt autóhifisták szoktak csinálni, a cél a minél nagyobb hangerő elérése általad meghatározott frekvencián.
Belső csillapítás minek is subládába? :)Ha megfelelő a ládatérfogat fölösleges, csak eltolja a hangolást. Subládában nem fognak neked 50h alatt állóhullámok létrejönni, virtuális térfogatnövelés céljából szokták tömködni őket. Merevítés valóban nem ártana, jövő héten megcsinálom bele.
Jászberényben lakom, most nincs hozzá erősítőm, rajta vagyok egy komolyabb végfok beszerzésén.
Amúgy úgy csináltam meg a ládát, hogy a légrést egy "deszkával" meg lehet toldani, toldással 30hz a hangolása, toldás nélkül 40. Akkor nagyobbat húz 3,5-4 decibellel 40 hz-en, úgy méh nem próbáltam komolyabb erősítővel.
Autóhifi-s hangnyomás verseny....ott gyakran építenek át meglévő mélysugárzókat,hogy jobban megfeleljenek a követelményeknek.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Basszus, először azt hittem egy konyhaszekrény készül
Tuningolt Impact 15 colos verseny nyomó.
Milyen az a nyomóverseny?
Könyörtelen, nem kímél, üt, darál, szószerint arrébtol ágyastól. Mikor elkezdi jólérezni magát, érzed ahogy összenyomja az agyad, elhomályosul a levegő, elkezdessz könnyezni. Mindezt panelben 18 m2-en.
Ezek az ökölvívás jellemzői...
A jó Hi-Fi...az varázslat.
falvastagság növelés, bellső merevítés és belső csillapítás se átrtana neki.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Én meg nem zárnám rövidre a szabad tekercset
Csinálják mások is.....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Én meg nem zárnám rövidre a szabad tekercset
Nem rántja szét ezt a dobozt?
én dupláztam volna az oldalait is, mivel "csak" bútorlap...
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Mindezt panelben 18 m2-en
Vagy a háztömböt?
Hol laksz 1X meghallgatnám, mit tud.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10989
- Kapcsolat:
Tuningolt Impact 15 colos verseny nyomó.
- adanibacsi
Ha nem bontani akarok vele, úgy használom, hogy egyik tekercsét rövidre zárom. E nélkül is piszok dinamikus, de a hangszóró saját csillapítását kihasználva (nemmintha így nem szakítaná le az arcod ), baromi gyors, gyönyörű hangja van. Észre sem veszed, hogy egy subládát hallassz. Hangzását tekintve a gyári hulladékok elbújhatnak mellette, sok 100ezerig, én is csak lestem az első próbánál. A tartalékai, ereje egy más téma.
Maximális teljesítmény amit ráengedtem eddig, tekercsenként 0,7 kilowatt, 2 darab végfokról, de mind a kettőt leklippelte, anélkül hogy zavarba jött volna. Érzékenysége 92 db.
- adanibacsi
Tuningolt Impact 15 colos verseny nyomó. Szénszál merevítésű papír membrán, 4 colos vmilyen hővédő anyaggal átitatott kapton lengő, dupla tekercs, egyenként 1,5 kilowatt terhelhetőség, 1,8 ohm, duplán lakkozott alu huzal, 18hz rezonancia freki, 28mm kitérés, 28 kg.
110 lityis légréses ládában, 30hz-re hangolva, kb. 65-70kg. Könyörtelen, nem kímél, üt, darál, szószerint arrébtol ágyastól. Mikor elkezdi jólérezni magát, érzed ahogy összenyomja az agyad, elhomályosul a levegő, elkezdessz könnyezni. Mindezt panelben 18 m2-en.
A cső nélkül (tehát ahogy eredetileg tervezték) olyan a hangja, mintha ott se lenne, csak a hangerőt szabályozza. Én nem figyeltem meg rajta önálló saját karaktert. Most hogy bekerült a cső, kicsit kövérebbek a középhangok, kicsit széleebb a színpad.
Szerintem jó cucc, pláne ennyiért.
Az ebay-en kétféle panel kering:
1. Cirrus féle cs3310-es csippel.
2. Texas BB féle PGA2310-es csippel.
Ugyanazt tudják, néhány adata jobb a pga-nak.
Mégvalami. Ha ebayen ilyet vesz valaki, jól nézzen körbe, mert nagyon különböző árakon kínálják a kitteket 30 dollártól 100 dollárig, és mind tökugyanaz.
Köszi!
Nehogy azt higgyétek, hogy ezt mindenestül én csináltam! A hátsó fő panelt, és az első front panelt, a kijelzővel, tekerőkapcsolóval együtt, készen rendeltem az ebay-ről. A szálhúzott, mart, eloxált dobozt is az eladótól vettem, mert ő kifejezetten ehhez a kithez árul előre elkészített dobozt. Így tehát első körben, mikor még nem volt benne cső, annyi volt a dolgom, hogy a paneleket beleszereljem a dobozba, és egy itthon vásárolt 2x6 v-os szekunderű kis trafót bekössek a tápellátáshoz, valamint a panelről a kimeneti jelet kivigyem a minőségi rca aljzatokra, és a két csatolóelkót minőségi fóliára cseréljem.
Az egész művelet kb 2 órát vett igénybe, és postaköltséggel együtt itt volt 110 dollárból.
A következő upgrade a csövesítés volt. Csináltam egy panelt, amin a cső van, és a két be és két kicsatoló kondi, valamint egy pár ellenállás. Aztán csináltam még egy panelt, amin a csőnek a dc egyenirányítója van, és a cr szűrés, valamint a fűtőáramkör, illetve a relés indítás.
A dobozban 3 kis műgyantával kiöntött trafó van, ezek vannak a polifoammal leragaasztva, egyrészt azért, hogy véletlenül se lehessen hozzáérni a hálózati feszhez, ami mindegyik trafó primerén ott van, másrész, esztétikusabb így, bár ez sem túl az.
Ilyesmi trafó van benne 3 darab:
Csakhogy fejjel lefelé van beragasztva a doboz aljába, ezért a kis csatlakozó tüskéi felfelé néznek, és kismillió kábel fut erre-arra, ezért is ragasztottam le.
Az egyik 10VA-es trafó 2x6 VAC-t ad a központi elektronikának, a másik 10VA-es trafó 2x24VAC-t ad, itt a két tekercs sorba van kötve, így 48VAC a táp a csőnek. Ebből a csőre egyenirányítás, és a szűréek után kb 52 VDC jut. A harmadik trafó egy kis 3 VA-es 7,5VAC szekunderű, és egy egyszerű soros ellenállással van beállítva a 6,3V a cső fűtésének. Nagyjából ennyi a sztori.
Pedig már azt hittem , hogy van otthon egy cnc géped és esténként marózgatsz néha . Kár ,hogy mégsem ! Na mindegy , mégis csak magamnak kell megcsinálnom az erősítő előlapját .
Gergő! Mennyire mondható jó hangúnak ez a fajta hangerőszabályzó? Mennyire stabil?
A cső nélkül (tehát ahogy eredetileg tervezték) olyan a hangja, mintha ott se lenne, csak a hangerőt szabályozza. Én nem figyeltem meg rajta önálló saját karaktert. Most hogy bekerült a cső, kicsit kövérebbek a középhangok, kicsit széleebb a színpad.
Szerintem jó cucc, pláne ennyiért.
Az ebay-en kétféle panel kering:
1. Cirrus féle cs3310-es csippel.
2. Texas BB féle PGA2310-es csippel.
Ugyanazt tudják, néhány adata jobb a pga-nak.
Mégvalami. Ha ebayen ilyet vesz valaki, jól nézzen körbe, mert nagyon különböző árakon kínálják a kitteket 30 dollártól 100 dollárig, és mind tökugyanaz.
Nagyon profi ! Mintha gyári lenne ! De mi van letakarva azokkal a szivacs lapokkal ?
Nehogy azt higgyétek, hogy ezt mindenestül én csináltam! A hátsó fő panelt, és az első front panelt, a kijelzővel, tekerőkapcsolóval együtt, készen rendeltem az ebay-ről. A szálhúzott, mart, eloxált dobozt is az eladótól vettem, mert ő kifejezetten ehhez a kithez árul előre elkészített dobozt. Így tehát első körben, mikor még nem volt benne cső, annyi volt a dolgom, hogy a paneleket beleszereljem a dobozba, és egy itthon vásárolt 2x6 v-os szekunderű kis trafót bekössek a tápellátáshoz, valamint a panelről a kimeneti jelet kivigyem a minőségi rca aljzatokra, és a két csatolóelkót minőségi fóliára cseréljem.
Az egész művelet kb 2 órát vett igénybe, és postaköltséggel együtt itt volt 110 dollárból.
A következő upgrade a csövesítés volt. Csináltam egy panelt, amin a cső van, és a két be és két kicsatoló kondi, valamint egy pár ellenállás. Aztán csináltam még egy panelt, amin a csőnek a dc egyenirányítója van, és a cr szűrés, valamint a fűtőáramkör, illetve a relés indítás.
A dobozban 3 kis műgyantával kiöntött trafó van, ezek vannak a polifoammal leragaasztva, egyrészt azért, hogy véletlenül se lehessen hozzáérni a hálózati feszhez, ami mindegyik trafó primerén ott van, másrész, esztétikusabb így, bár ez sem túl az.
Ilyesmi trafó van benne 3 darab:
Csakhogy fejjel lefelé van beragasztva a doboz aljába, ezért a kis csatlakozó tüskéi felfelé néznek, és kismillió kábel fut erre-arra, ezért is ragasztottam le.
Az egyik 10VA-es trafó 2x6 VAC-t ad a központi elektronikának, a másik 10VA-es trafó 2x24VAC-t ad, itt a két tekercs sorba van kötve, így 48VAC a táp a csőnek. Ebből a csőre egyenirányítás, és a szűréek után kb 52 VDC jut. A harmadik trafó egy kis 3 VA-es 7,5VAC szekunderű, és egy egyszerű soros ellenállással van beállítva a 6,3V a cső fűtésének. Nagyjából ennyi a sztori.
Szép darab, de úgy látom valaki már ezt is minuszolja...
Az a Valaki az + akart rakni!
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép
Vajon miért?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Gergő! Mennyire mondható jó hangúnak ez a fajta hangerőszabályzó? Mennyire stabil?
Előfok, csövesítve. Az alap egy Cirrus CS3310, digitálisan vezérelt analóg hangerőszabályzós kimenetű chip. 3 sztereo bemenet közül válthatunk, a hangerőt -95 és +30 dB közt dB-s léptékben szabályozhatjuk. Távirányítható. Ez már korábban is meg volt nekem, most viszont tettem a bemenetválasztó után és a chip bemenete közé csatornánként egy-egy katódkövető E88CC-t. A ki és becsatolók Claritycap SA-k, a cső JJ. A táp csövesekhez képest elég alacsony, DC70 V amiből CRCRCRC szűrés után kb 55VDC jut a csőfelek anódjára. Az áramkör 0,95 körüli erősítésű, tehát gyakorlatilag se nem erősít, se nem gyengíti a jelet, csak kicsit kerekíti, melegíti. Jól áll a Geneleceknek! A cső anódfeszültségét és fűtését egy relé kapcsolja, amit a távvezérlő irányít!
A belső kábelezés CAT7.
Képek:
Nagyon profi ! Mintha gyári lenne ! De mi van letakarva azokkal a szivacs lapokkal ?
Előfok, csövesítve. Az alap egy Cirrus CS3310, digitálisan vezérelt analóg hangerőszabályzós kimenetű chip. 3 sztereo bemenet közül válthatunk, a hangerőt -95 és +30 dB közt dB-s léptékben szabályozhatjuk. Távirányítható. Ez már korábban is meg volt nekem, most viszont tettem a bemenetválasztó után és a chip bemenete közé csatornánként egy-egy katódkövető E88CC-t. A ki és becsatolók Claritycap SA-k, a cső JJ. A táp csövesekhez képest elég alacsony, DC70 V amiből CRCRCRC szűrés után kb 55VDC jut a csőfelek anódjára. Az áramkör 0,95 körüli erősítésű, tehát gyakorlatilag se nem erősít, se nem gyengíti a jelet, csak kicsit kerekíti, melegíti. Jól áll a Geneleceknek! A cső anódfeszültségét és fűtését egy relé kapcsolja, amit a távvezérlő irányít!
A belső kábelezés CAT7.
Képek:
Végre elkészült a Zen előfokom... Már "csak" a dobozolás van hátra..
Szép lett és jók a fotók
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO