Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

WD40-PhoeNIX
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: WD40-PhoeNIX »

Köszönöm.

A régi videoton gyárból megmaradt sony hangszóróiból lett megépítve.
Talán egy mini vagy mikro torony dobozaiba szánhatták őket.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3000

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: earforce »

Egy hét délutánozgatás után elkészült az sz.g asztalra szánt egységem.

Bár nem ezen fórumon készült, azért felteszem ha nem haragszotok meg.

Gratulálok, igényes munka!
A hsz-ok milyen típusúak?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

WD40-PhoeNIX
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: WD40-PhoeNIX »

Egy hét délutánozgatás után elkészült az sz.g asztalra szánt egységem.

Bár nem ezen fórumon készült, azért felteszem ha nem haragszotok meg.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1236

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: violin »

És ha az árkategórián emelünk?
Van mélynyomóm, ami szép és jó, de nem árt atomerőműre kötni és pont az a cél, hogy nem 1200W-os vagy 500W-os legyen, hanem kisebb teljesítményű.

Peerless XLS 269
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mission Impossible

És ha az árkategórián emelünk?
Van mélynyomóm, ami szép és jó, de nem árt atomerőműre kötni és pont az a cél, hogy nem 1200W-os vagy 500W-os legyen, hanem kisebb teljesítményű.

JOE77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: JOE77 »

Mission Impossible

Talált süllyedt!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11255
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Olyan mélynyomót keresek, ami már kis hangerőn tekintélyes igazi sub hangokat produkál (igazi mennydörgő, beton bontó mélyeket), nincs nagy doboz igénye, sem erősítő terén (lehetőleg 100-175W), magas az érzékenysége (90dB alatt ne legyen lehetőleg). Szép szinezetlenül szól. Méret terén lehetőleg 10-12" áttmérőjű. Másik dolog, hogy jó lenne 50ezer Ft alatt maradni. Ilyent tudna valaki ajálani?

Mission Impossible

Vendég

Hangsugárzó építés

Szerintem pont ezekben a zenékben nincs igazi mély, csak buffognak, főleg ha élőmixek, még jó szarul is szólnak (én is hallgatok ilyeneket...) A drum&bass-ben és a rap zenében annál inkább vannak jó mélyek...

Izlés dolga, hogy kinek mi jön be (utálom a rap-et, az Ltj. Bukem féle Drum & Bass vonal bejön). Puffogós mélyekkel a Viva féle kommersz vonal rendelkezik és nem azokat említettem.
A megfelelő mélynyomót keresem továbbra is, ami a lentebb megfogalmazott kritériumoknak megfelel, hiszen itt hangfal építésről van szó, nem izlésről.

Vendég

Hangsugárzó építés

Találgathatok? Te vagy a forgalmazó! Telitalálat?
Más téma.
Olyan mélynyomót keresek, ami már kis hangerőn tekintélyes igazi sub hangokat produkál (igazi mennydörgő, beton bontó mélyeket), nincs nagy doboz igénye, sem erősítő terén (lehetőleg 100-175W), magas az érzékenysége (90dB alatt ne legyen lehetőleg). Szép szinezetlenül szól. Méret terén lehetőleg 10-12" áttmérőjű. Másik dolog, hogy jó lenne 50ezer Ft alatt maradni. Ilyent tudna valaki ajálani?
Zene terén főleg elektronikus zenéhez kellene, amik igencsak bővelkednek mély hangokban, pl.: Anthony Pappa, John Digweed, Sasha, Nick Warren, Dave Seaman, Gayle San, stb.

Szerintem pont ezekben a zenékben nincs igazi mély, csak buffognak, főleg ha élőmixek, még jó szarul is szólnak (én is hallgatok ilyeneket...) A drum&bass-ben és a rap zenében annál inkább vannak jó mélyek...

davidka33
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 372

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: davidka33 »

A belső merevítést is meg tudnám csinálni , bár annyira az nincs gyárilag sem elhanyagolva ahogy néztem...

Én is úgy gondolom hogy a doboz merevségével nem nagyon van baj! Van benne elég komoly merevítés!
Tovább merevíteni sztem fölösleges...
Inkább a csillapítóanyagot kellene cserélni.

M1k133
Értékelés: 1

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: M1k133 »

Üdvözletem!

Kaptam sokféle választ, amit köszönök mindenkinek.
A hangfalon kicsit szeretnék tuningolni, kábel , hangváltás, esetlge.
A hangváltóhoz is csak azért kezdtem hozzá , onnan indult az egész megadta magát az a sárga kondi és persze vele elhallgatott a magas , így gondltam ha már hozzá kell nyúlni akkor megnézzük mit lehet tenni "tuning" terén.
Nem vagyok nagy szakértő , most ismerkedem kicsit komolyabban a témával.
Az a Diamond 9.6 aminek a képe be lett linkelve , igen , tudom nem egy komoly , de azért a középmezőnyben csak megállja a helyét ,de Nekem nincs is szükségem komolyabbra , nem hallgatok Klasszikust vagy komolyzenét. Mozihoz és néha Jazz vagy elektronikus zenéhez kellene, de azért nem egy teljesen kommersz Tesco-s doboz ez , lehet megérné kicsit költeni rá...

Evinném szakihoz a váltót , de errefele nem igazán van szaki , még hasolnó sem , így Önökre illetve Magamra hagyatkozhatok.Ha valaki segít hogy kell kimérni és mi mit jelent meg is tudnám csinálnimert műszaki érzékem lenne hozzá, teljesen lajikus azért nem vagyok.(tudom , kinek van manapság ilyenre ideje)

Azt is kérdezném hogy érdemes egyáltalán ezzel a váltóval kínlódni , vagy másikat kellene csináltatni?
Még azt is meg tudnám csinálni ha valaki meg csinálja Nekem az új nyákot, a kondikat Én is be tudom szerezni és szerelni , a mérést is el tudnám végezni...

A közép váltáson is gondolkozom a későbbikben , de egyenlőre a magassal kellene foglalkozni , tudom hogy egymástól függenek.
A belső merevítést is meg tudnám csinálni , bár annyira az nincs gyárilag sem elhanyagolva ahogy néztem, visszont a csillapítást nem tudom mennyire megfelelő. Bár Nekem amihez kell eddig nem volt gond a mély hangokall sem , a középpel már annál inkább...

Ezekért kérném a segítséget.... (jöhet privátban is)

Előre is köszönöm!

Üdv,
Miklós

Vendég

Hangsugárzó építés

valahonnan ismerős ez a magassugárzó

Találgathatok? Te vagy a forgalmazó! Telitalálat?
Más téma.
Zene terén főleg elektronikus zenéhez kellene, amik igencsak bővelkednek mély hangokban, pl.: Anthony Pappa, John Digweed, Sasha, Nick Warren, Dave Seaman, Gayle San, stb.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

valahonnan ismerős ez a magassugárzó

Vendég

Hangsugárzó építés

Pesten a XIII . kerületben a Hegedűs Gyula utcában van a Budapesti furnér művek egyik boltja a pontos címét én sem tudom ,de ha a Körút felül (mert egy irányú az utca ) ,akkor kb. 50 méterre a Körúttól lesz a jobb oldalon egy "pincében " . A Camponánál a XXII kerben a Háros u 7 szám alatt is van úgy szintén egy beszerzési lehetőség .
Mind a két helyen kiszolgálnak akár kisebb mennyiségben is .

Üdv. P

Ezt az anyagot leginkább furnérban fogod megtalálni, azt pedig csak kötegben árulják. Nem véletlen, mert ha kiszed a kötegből néhány lapot, akkor már nem lehet szépen összeforgatva a mintát felhasználni! De a képen van néhány kisebb köteg, sztem azzal jársz a legjobban. Ez nem olcsó mulatság, ellenben nagyon szép tud lenni!
Ha meg nem te fotóztad, akkor a Duna Élfurnér Művekben lehet kapni pl. Budapesten. Remélem segítettem!

Bocsi....de az Élfurnér Műveknél sajnos nincs egzóta furnér. Én Gyömrőn tudtam pl rózsafát venni kis tételben.Náluk láttam gyökér furnért is...
Pontos címet sajna nem tudok...de a neten fent vannak.

Kösz mindenkinek!
A furnérozásra olyan árajálatot kaptam asztalosoktól, hogy ejtettem a témát. kb. 40ezer Ft alsó hangon a 2db 2 utas bookshelf hangfal furnérozása lakkozva. Ezért festetve lesz szép feketére. Sokkal olcsóbban kijön így, pedig nagyon szerettem volna ilyen csomós nyárfa borítással.
Valami ilyesmit szerettem volna, mint az Audio Note AN-K, de olyan fekete lesz, mint a másik.
Elgondolkodtam még a valódi tömör fa borításon is, hogy olyasmire megcsinálni mint a Sonus Faber Cremona, de az meg alsó hangon is 60ezer Ft lett volna + bőröztetés.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

A közép váltóját piszkálnám a helyedben.
Belső merevítés + csillapítás

MÉRNI KELL!

Én ugyanezt javasoltam.

Sonny

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Sonny »

A közép váltóját piszkálnám a helyedben.
Belső merevítés + csillapítás

MÉRNI KELL!

Sonny

Hangsugárzó építés

Ajánlanám olvasásra.
http://www.diyaudio.com/forums/multi-wa ... overs.html

Aki nincs regisztrálva, annak a képek:

Vendég

Hangsugárzó építés

Várom és előre is köszönöm az öteleteket és tanácsokat.

Üdv,
Miklós

Ment pü

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Üdvözletem!

Nem tudom jó helyre írtam-e , de hátha itt is tudnak segíteni.

Adott egy Wharfedale Diamond 9.6-os hangfalpárom, szeretném egy kicsit a hangváltást megtuningolni.

Első körben a belső kábelezést cserélném VDH CS12-re , aztán a magashoz tartozó kondit Mundorfra.
Itt vetődik fel egy kérdés , mint ahogy a képen is látható Spirit nevű kondi 3 mikro farádos értékkel van , viszont ami kapható kondi az 2,7-es vagy 3,3-as , melyiet érdemes bele tenni a helyére?
Az ellenállásokat is cserélném Mundorfa , viszont nem tudom összepárosítani az ATC -n kapható ellenállások és a Wharfedale hangváltóján lévő ellennálások megfelelőjét...

Mit érdemes még és hogyan cserélni a hangváltón?

Később cserélném a közép kondikat is , de egyenlőre azzal meg vagyok elégedve...

Üdv,
Miklós

Szerintem is jobb lenne,ha rábíznád valami szakira.
Az a sárga kondi szerintem nem a leggyengébb láncszem a váltóban.
Elsőkörben lehet,hogy a kábelezést és a belső csillapítást változtatnám meg.
Egy merevítés is jót tenne a doboznak.

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: memme »

Szia !

Érdemes lenne megmérni, hogy a bmaximumot tudja majd a dobozod.
Korántsem biztos, hogy az a kondi valójában 3uF +- 10% (meg kell mérni)
Sajnos ha cseréled a kondit akkor lehet, hogy az ellenálláson is kell modósítani.

Sonny

Hangsugárzó építés

Erről van szó?

Sonny

Hangsugárzó építés

Üdvözletem!

Adott egy Wharfedale Diamond 9.6-os hangfalpárom, szeretném egy kicsit a hangváltást megtuningolni.

Üdv,
Miklós

Kedves Miklós!

Engedd meg, hogy a fórumról idézzek valakit:
"szart utánépíteni jó akatrészekből sem érdemes"

A váltó csak a közép magasé, a mélyekét is meg kellene nézni.
Mindenképpen mérném, hogy a közép meddig szól, és esetleg a 6dB/oktávos váltóját 12-esre cserélném. Ettől függ, hogy a magasat is honnét engedhetet, milyen kondi kell.

Ha nem akarsz csalódást, akkor jobb, ha szakihoz viszed, aki az egész váltót átnézi és leméri neked.

Ha csak barkácsolni szeretnél, akkor meg mindegy, hogy a 2,7 vagy 3,3 mert nem fogod hallani a különbséget.

davidka33
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 372

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: davidka33 »

Itt vetődik fel egy kérdés , mint ahogy a képen is látható Spirit nevű kondi 3 mikro farádos értékkel van , viszont ami kapható kondi az 2,7-es vagy 3,3-as , melyiet érdemes bele tenni a helyére?

2 db 1,5 uF párhuzamosan kötve! Ha elfér...

M1k133
Értékelés: 1

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: M1k133 »

Üdvözletem!

Első körben a belső kábelezést cserélném VDH CS12-re , aztán a magashoz tartozó kondit Mundorfra.
Az ellenállásokat is cserélném Mundorfa , viszont nem tudom összepárosítani az ATC -n kapható ellenállások és a Wharfedale hangváltóján lévő ellennálások megfelelőjét...

Mit érdemes még és hogyan cserélni a hangváltón?

Később cserélném a közép kondikat is , de egyenlőre azzal meg vagyok elégedve...

Üdv,
Miklós

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”