Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem 16,5-es mélyközepet, ami lehetőleg szép mélyre lemegy (méreteihez képest is), 90-92dB az érzékenysége, és 4 OHM-os?
Közeltéri zenehallgtásra kellene, 10 literes reflex dobozkába, a monitorom mellé, tehát max 1m-re ülök tőle.
A jelenlegivel sincs igazán gondom, de sajna a mélyközepe egy nagyobb dobozba való, ezért nem igazán tudja "kifutni" magát a 10 liter térfogatban.
Tipp????
Sensing The Progressive Feeling...
- rokamester
- Nincs visszaút

- Értékelés: 18
Hangsugárzó építés
Nagyon egyedi lett a doboz! Gratulálok!
Szeretem ha néha eltérünk a megszokott hagyományos dolgoktól, és azok
jól is mutatnak. Minden elismerésem!
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Köszönöm szépen !
A következő tervek azok még ennél is egyedibbek és már a "piros 18 as karikába " beletartoznak Azért nem kell egyből a legrosszabbra gondolni nem ..nát fogok ráfújni
De kár
Hangsugárzó építés
Köszönöm szépen !
A következő tervek azok még ennél is egyedibbek és már a "piros 18 as karikába " beletartoznak Azért nem kell egyből a legrosszabbra gondolni nem ..nát fogok ráfújni
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Hangsugárzó építés
qrva jó lett a doboz!Gratula! Ügyes munka és nagyon egyéni szerintem ez a lényeg!
Hangsugárzó építés
Reflexesítve van a doboz ,de gondoltam lukat már láttatok egy párat
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Üdv.
Készítettem magamnak egy "hálószoba " dobozt , ezeket a lapokat dobta a gép
(Vifa Pl 11 és DX 25 pároshoz )
Pisti.
Érdekes felület. Viszont a PL11-hez reflexesíteni kellett volna a dobozt, így zártként 200Hz alatt nem nagyon szól.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Hangsugárzó építés
Üdv.
Pisti.
Nagyon jól néz ki!!!
De ez tőled a minimum!
Én azért pikkászt tettem volna rá!
Majd kérünk képet a teljesen kész dobozról is!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- jános bácsi
- V.I.P.

- Értékelés: 132
Hangsugárzó építés
Nagyon szép lett, ezt a repedő festéket egyszer kipróbálnám. Én meg itt töprengtem, hogy oldottad meg a bőrözést a sarkokon ilyen láthatatlanul
Hangsugárzó építés
Szia !
Nem bőrözve van ,hanem fényezve van.
Ez a doboz eredetileg egy Videoton Minimax gyári doboz ,aminek az előlapját kimartam és a helyét egy 25 mm es MDF lappal pótoltam . A hátulja kapott még egy 19 mm MDF lapot és az oldalak meg a tető és alja az meg 4 mm HDF lapokkal lett burkolva . Erre jött az lapozó és a repesztett festék 3 részből áll össze . Van egy nitrós krém fehér alap erre egy repedést elősegítő színtelen lakk ,ezek után került rá a repesztett festék .Ez kifújástól számított 2-3 percen belül már láthatóan reped szét . Erre fújtam rá a lapokat és a végén két színű patinával öregítettem a lapokat és az alapot .
Üdv. Pisti
- jános bácsi
- V.I.P.

- Értékelés: 132
Hangsugárzó építés
Üdv.
Pisti.
Marha jól néz ki, bőrözve van?
Hangsugárzó építés
Üdv.
Pisti.
Ügyes vagy!
Hangsugárzó építés
Köszönöm szépen !
....Hogy miért pont ezek a lapok ?
Én s*gg hülye vagyok a kártyához ,max kártya várat tudok építeni .
A hármas és a kilences a sz. dátumom (hónap . nap ) , királlyal és dámával nem fogok kezdeni
...
Uhh... nagyon szép lett! Grat!
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Hangsugárzó építés
...
Uhh... nagyon szép lett! Grat!
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Hangsugárzó építés
Üdv.
Pisti.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Mélytartományban szinte semmi nem változik, kivéve a nagyon extrém dobozt, ami pl. kezd egy csőre hasonlítani, és a félhullámú rezonanciája zavaró tartományban jelentkezik. De ez mondjuk nem fenyeget, nem férne be az autóba.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Kis segítséget kérnék a hozzáértőktől..
Túl nagy a subwooferem a kocsiba. Mivel eladni nem, vagy csak nagy bukta árán tudnám, arra gondoltam, hogy átalakítom kisebb zárt ládává.
Szóval 30 literes zárt dobozról van szó. A kérdés, mennyire befolyásolja a láda alakja a mélyhangot?
Pl egy 31x31x31-as ládához képest mit változna a hang egy pl 40x30x25 vagy egy 50x30x20-as lapos ládában? (utóbbi érdekelne inkább)
-
Vendég
Hangsugárzó építés
A hangváltóban az ellenállás Ohm értéke mit változtat, ha kisebb vagy nagyobb az Ohm szám ?
Mivel a hangszórók eltérő érzékenységűek (a magas a legérzékenyebb), ezért kell elé az ellenállás, ezzel a hangszóró hangerejét be lehet lőni. Vagy egy soros ellenállás van, vagy ellenállás osztó. Esetleg lehet még impedancia kompenzálásnál..
Az, hogy mit változtat, attól függ, hogy van kötve.. Alap esetben a hangszóró hangerején.. Lejjebb kérdezted, hogy 5W helyett jó e 30W. Igen. A hangban nem ez dominál. Nagyobb lehet, kisebb nem ajánlatos, különben nagyobb hangerőn megsül..
Hangsugárzó építés
A hangváltóban az ellenállás Ohm értéke mit változtat, ha kisebb vagy nagyobb az Ohm szám ?
Hangsugárzó építés
Pontosan, sőt a hangszóró és reflexcső által elfoglalt térfogatot is le kell vonni. A csillapítóanyag viszont növeli a virtuális térfogatot mennyiségétől függően kb. 5-10% körül.
Az ingyenesen letölthető UNIBOX programmal a csillapító anyagot is bele tudod tervezni a doboz méretébe, a hozzávetőleges mennyiségétől függően is. Itt találsz róla bővebb infot.
Unibox
Én épp most építettem surround és center dobozokat a segítségével, meglehetősen jó eredménnyel.
Köszönöm ,mindenképp kipróbálom!
- BruceWayne
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 9
Hangsugárzó építés
Az ingyenesen letölthető UNIBOX programmal a csillapító anyagot is bele tudod tervezni a doboz méretébe, a hozzávetőleges mennyiségétől függően is. Itt találsz róla bővebb infot.
Unibox
Én épp most építettem surround és center dobozokat a segítségével, meglehetősen jó eredménnyel.
Hangsugárzó építés
Kész hangfalat lehet-e utólagosan furnérozni?
Ha igen, ki tudná igényesen, szépen elvégezni?
Erre egy asztalos tudna válaszolni. Gondolom, hogy sok mindentől függ. Pld a felület milyensége.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
diyaudio.hu facebook/Audophile Room