Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Házimozi és Hifi Show 2011 Diy szoba
Audio Video & Multimédia Trend. KIÁLLÍTÁS A HILTONBAN!
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
Igen, a +- világosan látszik, mitől ne látszana? De hogy a tápok melyik (-) pólusát pontosan hová... persze, aki ért hozzá, ki tudja találni, melyik a jól működő változat:) Szimulálni -magamnak- főleg azért tökfelesleges, mert a 90-es években, elsőéves hallgatóként, szabadidőmben, a csöves kapcsolásokkal ismerkedve kitartóan próbáltam csatolókondi nélküli megoldásokat kitalálni, és persze hiába láttatta be velem a túlzottan leegyszerűsített áramkör problémáját egy ott dolgozó, már akkor is Gyuri bácsiként ismert DIY-es, mentem a fejem után, és kipróbáltam a legképtelenebbnek tűnő ötletet, amikor hazajutottam Miskolcról (2x400km). Ma már azt is értem, mit keresnek benne a drága alkatrészek. Paradoxon, de pont oda kellenek úgy, mint egy falat kenyér... (Sokan azt gondolnák, hogy ami mérve magasabb torzítású, annak úgyis mindegy.)
Érdekes mód a "hagyományos" kapcsolású erősítőket is telepakolják drága alkatrészekkel igényesebb cégek. Én amatőr vagyok és szerencsére bizonyítanom semmit nem kel ezen a területen, amit csinálok azt a saját szórakoztatásomra csinálom. karácsony 2
-
Vendég
világosan látszik a kapcsolásból hogy +- táp szükségeltetik hozzá, vannak akik után építették és nagy megelégedéssel hallgatják, mint én is. A shown aki kint volt hallhatta hogy teljes hangerőn mekkora torzítással szólt. Szimulációs progiból nem fogod megtudni hogy milyen a hangja. :music:
Igen, a +- világosan látszik, mitől ne látszana? De hogy a tápok melyik (-) pólusát pontosan hová... persze, aki ért hozzá, ki tudja találni, melyik a jól működő változat:) Szimulálni -magamnak- főleg azért tökfelesleges, mert a 90-es években, elsőéves hallgatóként, szabadidőmben, a csöves kapcsolásokkal ismerkedve kitartóan próbáltam csatolókondi nélküli megoldásokat kitalálni, és persze hiába láttatta be velem a túlzottan leegyszerűsített áramkör problémáját egy ott dolgozó, már akkor is Gyuri bácsiként ismert DIY-es, mentem a fejem után, és kipróbáltam a legképtelenebbnek tűnő ötletet, amikor hazajutottam Miskolcról (2x400km). Ma már azt is értem, mit keresnek benne a drága alkatrészek. Paradoxon, de pont oda kellenek úgy, mint egy falat kenyér... (Sokan azt gondolnák, hogy ami mérve magasabb torzítású, annak úgyis mindegy.)
A rajzon nagyon nem egyértelmű a tápok bekötése, de végülis igazad van, spongyát rá, majd kibarkóbázza, aki akarja.
/Aki megépíti, nehogy véletlenül megmérje a k3 torzítást 1/2 névleges teljesítmény felett, mert az sok(k) lesz, a javából../
világosan látszik a kapcsolásból hogy +- táp szükségeltetik hozzá, vannak akik után építették és nagy megelégedéssel hallgatják, mint én is. A shown aki kint volt hallhatta hogy teljes hangerőn mekkora torzítással szólt. Szimulációs progiból nem fogod megtudni hogy milyen a hangja. :music:
-
Vendég
Nagyon elbújt az a fránya csomó a sűrű kákában.
A rajzon nagyon nem egyértelmű a tápok bekötése, de végülis igazad van, spongyát rá, majd kibarkóbázza, aki akarja.
/Aki megépíti, nehogy véletlenül megmérje a k3 torzítást 1/2 névleges teljesítmény felett, mert az sok(k) lesz, a javából../
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11185
- Kapcsolat:
Ennyi ideig tartott hogy hibát találj?!
Nagyon elbújt az a fránya csomó a sűrű kákában.
Elektronikai kérdésekben pedig végképp nincs helye. Ilyen zavaros kapcsrajzokat bármelyik technikusképzőben visszadobnak. A 0V az 0V, mit keres az egyik mellett a - előjel?
Ennyi ideig tartott hogy hibát találj?! Még szerencse hogy nem jártam technikus képzőbe mert akkor nem foglalkoznak ilyen kapcsolásokkal.
-
Vendég
Nem szeretem a ködösítést
Elektronikai kérdésekben pedig végképp nincs helye. Ilyen zavaros kapcsrajzokat bármelyik technikusképzőben visszadobnak. A 0V az 0V, mit keres az egyik mellett a - előjel?
Nagyon szép a Reso3 hangfal, jó lenne meghallgatni.
Nem vagyok benne 100% biztos, de ha jól gondolom, akkor a Philips AD5046 is ilyen és nekem történetesen van egy páram a Philips 9710-es hangszóró 8ohm-os AlNiCo-s változatával. Jó lenne összehasonlítani a kettőt.
A Reso3-hoz hasonlóakat készít az Auditorium 23 (Rondo) is. Esetleg ismered is őket?
Ők készítettek Saba greencone-os verziót is, illetve mostanába egy francia (és piszok drága) szélessávú hangszóróval szerelik.
Sokba kerül egyébként egy ilyen doboz elkészítése? Engem nagyon érdekelne egyszer egy ilyen (http://www.auditorium-23.de/Speakers/Provence.html), de szerintem nem lesz egyhamar rá pénzem, viszont van pár régi szélessávú hangszóróm, illetve ki lehetne próbálni egy ilyen nagyobb dobozban a Philips 9710-et is :-)
Üdv.
Laci
Hallole!
Örülök hogy tetszik a Reso3. Én az eredetét ide vezetem vissza ,mivel én itt találkoztam vele először http://www.lebong.de/reso-beta/index.htm
Természetesen ismerem az auditoriumot és a Rondo-t is. Nem csak ők ,hanem én is tovább léptem az eredeti verzión.Igen Philips-el én is sokáig szemeztem ,de mivel az RFT-vel már régebbről van tapasztalatom mellette döntöttem amit nem bántam meg.
A doboz elkészítése anyagárban nem drága, de a hajlítást fel kell szerszámozni- ez kerül sokba-mert ez hidegen történik és egy ilyen oldal rettenetesen ellenálló tud lenni!
Minden hangszóróhoz más doboz kell,itt sem lehet büntetlenül cserélgetni!
Ha meg szeretnéd hallgatni annak semmi akadálya,szivesen látlak! Elég egy PÜ!
Üdv Klang
Hallole Midenki!
Köszönöm a lehetőséget, a munkát amit elsősorban a Lipi végezett- sztem nagyszerűen!
Köszönöm Mindenkinek az érdeklődést ,az elismeréseket!
Amikor úgy 3 éve a Lipivel az első verziót hallgattuk meg (akkor is leizzadtunk)
még álmodni sem mertem arról,hogy egyszer ilyen visszhangja lesz ezeknek a dobozoknak.
Persze sok átalakuláson ment közben át,ennek ellenére tudom hogy ezt a dobozt nem lehet egyszerüen másolni- de akinek ez sikerül az mindennap átélheti a "csodát"
Üdv Klang
Nagyon szép a Reso3 hangfal, jó lenne meghallgatni.
Nem vagyok benne 100% biztos, de ha jól gondolom, akkor a Philips AD5046 is ilyen és nekem történetesen van egy páram a Philips 9710-es hangszóró 8ohm-os AlNiCo-s változatával. Jó lenne összehasonlítani a kettőt.
A Reso3-hoz hasonlóakat készít az Auditorium 23 (Rondo) is. Esetleg ismered is őket?
Ők készítettek Saba greencone-os verziót is, illetve mostanába egy francia (és piszok drága) szélessávú hangszóróval szerelik.
Sokba kerül egyébként egy ilyen doboz elkészítése? Engem nagyon érdekelne egyszer egy ilyen (http://www.auditorium-23.de/Speakers/Provence.html), de szerintem nem lesz egyhamar rá pénzem, viszont van pár régi szélessávú hangszóróm, illetve ki lehetne próbálni egy ilyen nagyobb dobozban a Philips 9710-et is :-)
Üdv.
Laci
Hallole Midenki!
Köszönöm a lehetőséget, a munkát amit elsősorban a Lipi végezett- sztem nagyszerűen!
Amikor úgy 3 éve a Lipivel az első verziót hallgattuk meg (akkor is leizzadtunk)
még álmodni sem mertem arról,hogy egyszer ilyen visszhangja lesz ezeknek a dobozoknak.
Persze sok átalakuláson ment közben át,ennek ellenére tudom hogy ezt a dobozt nem lehet egyszerüen másolni- de akinek ez sikerül az mindennap átélheti a "csodát"
Üdv Klang
Most már elárulom, hogy anno, amikor ezeket az RFT-ket megvetted(emlékszem, hogy együtt mentünk el érte) én is magamban kinevettelek, hogy mit akarsz ezekkel. Most már nem nevetek.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
Hallole Midenki!
Üdv Klang
- Streamaudio
- V.I.P.

- Értékelés: 47
Azért egy picit álljunk meg. Nem szeretem a ködösítést, mert a hozzászólásod azt sugallja hogy én becsaptam az embereket. Sorba veszem mind azt amit ott a hallgatóság előtt mondtam.
-Reso3 hangfal, kb 50-60 éves RFT széles sávú hangszóró 6W max terhelhetőséggel, a doboz oldala adja le a mély hangokat, tehát erőteljesen rezonál a hangszóró hatására.
-300B amp SE nem gyári után-koppintás, "a képen látható a kapcsolási séma". A trafó ENPAY SU75B gyártmány és nanokristályos a vasanyag, tudomásom szerit jelenleg nem csinálnak jobbat, a tekercset én készítettem rá.
-DAC TDA 1541A 2koronás csipx, ezután I/U trafó ENPAY SU48B nanokristály szintén saját tekercsel, utána 3A5 cső végzi a további fesz erősítést és a megfelelő illesztést az amp felé anódból kicsatolva.
-futómű tescos DVD átdobozolva és csak digit kijárat.
-kábelek saját(régi elfekvő készletből 5km megvettem)ennyi volt. Több szálat alkalmazok, 3-3db, az IC, táp és a hangfal kábel is ebből van.
Ezeket mondtam, szeretem ha valaki tárgyszerűen nyilatkozik ha már kritikát fogalmaz meg.
Kedves Zsolti
Jól mondja Quadlipi nem a te mondókáddal volt bajom. Egyébként már tisztáztuk dolgot tegnap, úgyhogy minden ok.
Azért egy picit álljunk meg. Nem szeretem a ködösítést, mert a hozzászólásod azt sugallja hogy én becsaptam az embereket. Sorba veszem mind azt amit ott a hallgatóság előtt mondtam.
-Reso3 hangfal, kb 50-60 éves RFT széles sávú hangszóró 6W max terhelhetőséggel, a doboz oldala adja le a mély hangokat, tehát erőteljesen rezonál a hangszóró hatására.
-300B amp SE nem gyári után-koppintás, "a képen látható a kapcsolási séma". A trafó ENPAY SU75B gyártmány és nanokristályos a vasanyag, tudomásom szerit jelenleg nem csinálnak jobbat, a tekercset én készítettem rá.
-DAC TDA 1541A 2koronás csipx, ezután I/U trafó ENPAY SU48B nanokristály szintén saját tekercsel, utána 3A5 cső végzi a további fesz erősítést és a megfelelő illesztést az amp felé anódból kicsatolva.
-kábelek saját(régi elfekvő készletből 5km megvettem)ennyi volt. Több szálat alkalmazok, 3-3db, az IC, táp és a hangfal kábel is ebből van.
Ezeket mondtam, szeretem ha valaki tárgyszerűen nyilatkozik ha már kritikát fogalmaz meg.
Zsolti szerintem az úr az én storym valóságtartalmát vonta kétségbe és nem a tiedét.
Valóban nem baj ha büszkék rá, sőt legyenek is. Én tényleg nagyon értékelem, ha valakinek sikerül valami jót alkotni. Nekem a sztori hangvételével és valóságtartalmával volt bajom.
Az én állam viszont tényleg leesett a reso hallatán, le a kalappal!
Mozi:HTPC;Denon DVD2930;Pioneer N50A;Denon AVC A1SR;Quad 11 Classic
Zene:Rpi3;Philips Cd150; GoldNote 7Dac;Cayin Mt-35;Dynaco A25
Zene:Rpi3;Philips Cd150; GoldNote 7Dac;Cayin Mt-35;Dynaco A25
Az én részemről az egész "story" nem akart szólni másról, mint hogy jól esett a profik elismerése a lelkes amatőröknek. Megpróbáltam szinessé tenni egy két olyan kifejezéssel, szófordulattal, amit kifogásoltál, de nem gondolhatja senki, hogy komolyan azt hiszem, hogy bàrki is kémkedni járna körbe.
- Streamaudio
- V.I.P.

Az a flegma pali én voltam, lehet hogy neked a felvezető nem tetszett meg a stílusom, de nem miattad csináltam hanem olyanok miatt akik mit sem tudnak a mi világunkról. Nagyon sok jó visszajelzést kaptunk
Oké, részemről rendben vagyunk. Minden jót nektek.
Ami ott elhangzott az a valóságnak teljes mértékben megfelelt. Nem vetíteni mentem ki mint egyesek.
Az a flegma pali én voltam, lehet hogy neked a felvezető nem tetszett meg a stílusom, de nem miattad csináltam hanem olyanok miatt akik mit sem tudnak a mi világunkról. Nagyon sok jó visszajelzést kaptunk
- Streamaudio
- V.I.P.

Nem kell ezt annyira komolyan venni.
Mikor vásárhelyen voltam egy diy kiállításon,borzalmas rossz hangú tákolmányokat láttam és hallgattam meg.A tulajdonos úgy beszélt róla,mint ha valami világmegváltó dolgot alkotott volna.Jót mosolyogtam rajta magamban,de megértettem.Egyszerűen büszke volt a cuccára.Amik most lettek kiállítva,azok messze komolyabbak azoktól,amit én láttam vásárhelyen.
Nem baj,az,ha büszkék arra,amit készítettek.
Valóban nem baj ha büszkék rá, sőt legyenek is. Én tényleg nagyon értékelem, ha valakinek sikerül valami jót alkotni. Nekem a sztori hangvételével és valóságtartalmával volt bajom.
A névre rosszul emlékeztem elnézést, de látom levetted a lényeget.
Nem kell ezt annyira komolyan venni.
Mikor vásárhelyen voltam egy diy kiállításon,borzalmas rossz hangú tákolmányokat láttam és hallgattam meg.A tulajdonos úgy beszélt róla,mint ha valami világmegváltó dolgot alkotott volna.Jót mosolyogtam rajta magamban,de megértettem.Egyszerűen büszke volt a cuccára.Amik most lettek kiállítva,azok messze komolyabbak azoktól,amit én láttam vásárhelyen.
Nem baj,az,ha büszkék arra,amit készítettek.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- Streamaudio
- V.I.P.

Na de ki az a King Úr?
Holnap átírom Klang nick nevét erre:King-Klang
A névre rosszul emlékeztem elnézést, de látom levetted a lényeget.
Sajnálom, hogy ez jött le. Nem állt szándékomban megsérteni senkit.
Na de ki az a King Úr?
Holnap átírom Klang nick nevét erre:King-Klang
Webáruház:
Kedves Quadlipi.
Nem tudom ki vagy, nem ismerlek, de ha jól tudom te sem ismersz engem.
Megkérnélek,hogy ne sztorizgassál rólam, magadat fényezve. Ha már mindenképpen sztorizgatni akarsz, akkor viszont írd azt úgy, ahogy történt.
Először is nem kémkedni járunk körbe, hanem minket is érdekelnek mások termékei. A DIY azért is érdekel, mert mi magunk is építettünk jó pár dolgot életünk folyamán magunknak, ezért pontosan tudjuk, hogy milyen az amikor jól sikerűl valami, és ezt értékeljük is.
Én mentem oda hozzád, (nem mentünk) és nem volt vizenyős a tekintetem, ha csak nem a fáradságtól.
Sehonnan nem kellet összeszedni az államat, mert nem esett le. Azon valóban meglepődtem, hogy ilyen olcsó a hangfalban lévő hangszóró, de ezen nem hiszem hogy lenne olyan aki nem. Nem ismerem King urat sem aki megalkotta ezt a dobozt, de neki gratulálok,mert jó lett. Sok emberrel ellentétben én szivesen elismerem,ha valamit jónak tartok. Ennyi erővel még egy jó pár kiállító irhatott volna sztorikat, mert bizony sokmindent megdicsértem. A DIY szobában egy dolog nem tetszett, mégpedig a flegma felvezető beszéd a bemutató előtt. Amit akartam röviden leírtam, részemről ennyi. Minden szépet és jót kívánok az összes DIY emberkének, legyetek sikeresek. Üdv. Johnny
Sajnálom, hogy ez jött le. Nem állt szándékomban megsérteni senkit.